Maksājumu sadalīšana

Reitings 103
Reģ: 23.01.2012
Kā jīs domājat kā vajadzētu būt sadalītiem maksājumiem starp cilvēkiem kuri ir attiecībās?Uz pusēm, vai tomēr vīrietim vajadzētu maksāt lielāko daļu, ja viņš pelna vairāk?
18.04.2012 08:15 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Taisnība ir luīzeiluīzei, tikai tas, ka vīrietis par visu maksā uzreiz nenozīmē, ka sieviete ir mājsaimniece un neko nepelna vai strādā un pelna tik maz, ka viena iztikt nevarētu.
Situācijas taču ir ļoti dažādas un nav pēc viena šablona :)
Un tiešām ir vīrieši, kas uzskata, ka tas ir zem viņu goda likt sievietei par kaut ko maksāt. It īpaši, ja viņu ienākumi procentuāli tomēr ir daudz lielāki.
18.04.2012 23:30 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Cataleya-arii vel tas,kaa manaa piemeeraa- tas dakteris veelas to dariit uztureet...!Vins vienkaarsi ir taads cilveeks,kuram loti patiik ruupeeties par savu izredzeeto!Es domaaju ,ka tas vispaar ir loti liels solis-maksaat arii par studijaam!Skaidrs ir tas,ka Dievs miil so jauno sievieti!
18.04.2012 23:36 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
skatos, dazas te asi uztveera manu komentaaru. paskaidroshu siikaak - doshanas un njemshanas procesaa ir jaabuut liidzsvaram, lai saglabaatu veseliigas attieciibas. un kaa doshanu neuzskatu tikai naudu, bet arii ieguldiito darbu un laiku. attieciibaas, kuraas visus maajas darbus apdara sieviete un veel vinja maksaa par visu pusi, es uzskatu par negodiigaam. un par to piemeeru, ka ja viirietis nav gliits, bet sieviete toties ir skaistule - esat kaadreiz aizdomaajushaas, kas tieshi var saistiit jaunu un skaistu sievieti ar viirieti, kursh ir kvazimodo? pirmaa doma, kas ienaak praataa ir taa, ka viirietis savus truukumus kompensee ar naudu un taa biezji arii ir.
19.04.2012 00:16 |

Reitings 129
Reģ: 27.08.2011
Manā modelī diemžēl tā arī sanāk, ka pagaidām par visu maksā puisis. Protams, kad beidzot man paveiksies un tikšu pie darbiņa, tad ielikš arī savu artavu maksājumos..
Bet pagaidām nākas tēlot mājsaimnieci un apdarīt mājas darbus, kas, protams, nav man iemīļotākā lieta. Ēst gatavot gan man patīk.:)

Bet runājot par durvju atvēršanu, ko kādā no iepriekšējiem komentāriem izlasīju, arī te Īrijā durvju atvēršana nav īpaši izplatīta...
19.04.2012 02:11 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
ar ko man patiik kanaada - te ir pienjemta lieta, ka atver durvis. un nav svariigi, vai taa ir gruutniece, sieviete, oopiitis vai ar mapeem apkraavies viirietis. un durvis vienmeer tiek pietureetas, ja aizmuguree atrodaas naakamais iekshaa iet gribeetaajs.
19.04.2012 02:24 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Ja vīrietis blakus grib princesi, nevis krupi, tad viņam par to ir jāmaksā.
Viņi pat nespēj iedomāties, cik mēnesī izmaksā tas, kā sieviete izskatās.
Tāpēc uzskatu, ka lieki būtu dalītu uz pusēm komunālos maksājumus utt.
Protams, ir dažādas situācijas un dažādi vīrieši, bet es pieturos pie uzskata "Mana nauda ir mana nauda, viņa nauda ir mūsu nauda."
19.04.2012 03:29 |

Reitings 16208
Lipsy-man radas jautaajums tev-vai esi preceejusies?!
19.04.2012 07:09 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man gan liekas, ka sievietei ir jābūt princesei pašai par sevi, bez vīrieša līdzdalības. Citādi, kas notiks, ja vīrietim nauda aptrūksies vai vīrietis no dzīves vispār pazudīs? Būs kā Pelnrušķītei pusnaktī?
19.04.2012 07:17 |

Reitings 16208
Man arii liekas,ka noteikti jaabuut variantam "B"-ja gadiijumaa kas,tad tomeer ir kaut kas savs ,kur atperties!Mees nekad nezinam ,cik ilgi pastaaveesim attieciibaas,lauliibaa-vienmeer vajag to tureet galvaa!:)
19.04.2012 07:26 |

Reitings 18
Reģ: 25.03.2012
Izlasīju visu Jūsu komentārus.
Gribu pateikt savi viedokli- es uzskata k air jabūt visam proprcionāli.
Ka tad jaunai spāris, jaunizveidota ģimene, jeb kopa dzīvoosi jaunieši va rkaut ko dalīt, jeb nedalīt.
Tas ir Tu esi virietis tev tagad vis jadara, nez es uzskatu ja reiz esmu izvelejusies kopa but ar konkretu virieti tad ari bedas/laimi/prieku dalam uz diviem.
Ir kopejs katls, kur mes ieguldam naudu, protams kadiem sikumiem, un lietinjam tik un ta kadi 50 lvl paliek, runa iet pa rto ka no katla nomaksajas ire, komunaliem, citi rekini un piemeram paliek katla 600 lv, šī nauda tiek iztereta teiksim somenes man patik soma kurpes un kleita, nakam menes si nauda tisk iztereta uz vira vajadziba, ja kadam kuru menesi kaut ko nevajag pirkt lielie iepirkumi, naudinja tiek iekrata un viss.
Tapec mes zinam ja kadam kaut ko vajag tasd vienkarsi pasaka , pamato un panjem, un nav nekada sproblemas.
Tapec jau ri gimene, berni ka sir kopesj un viss parejai, ka var dalit tas ir mans un viss, man lieka segoistiski.
19.04.2012 08:27 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Lipsy, neko daudz neizmaksā labi izskatīties. Tu laikam par cacām runā :)
19.04.2012 15:05 |

10 gadi
Reitings 1088
Reģ: 25.04.2010
''Mana nauda ir mana nauda, viņa nauda ir mūsu nauda''.Pretīgāku principu dzirdējusi neesmu.Pašai patiktu,ja puisim būtu tāds uzskats,ka viņa nauda ir viņam,bet tavējā jātērē abiem?Tādus komentārus lasot mani pārņem sajūta,ka šobrīd sievietes vīrieti uztver tikai kā naudas maku,kam jāmaksā par pārtiku,dzīvokli,izklaidi,ceļojumiem, kamēr pašas savu naudu var notērēt mēslos un vēl apvainoties,ja puisis ieminas,ka caciņas tomēr varētu kādreiz maizes kukuli nopirkt.
19.04.2012 15:14 |

Reitings 2295
OMG... par dažu labu man te kauns, ka esam no viena dzimuma :(
Gribētos pat novēlēt, lai... bet nebūšu tik ļauna :) Tāpat viss dzīvē nāk atpakaļ.
19.04.2012 15:30 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Nekad neesmu bijusi feministe - visu varu, visu izdarīšu pati, tāpēc man nav problēmu, ka vīrietis par kaut ko maksā. Ja viņam tā patīk un ir ētri.
Tas nenozīmē to, ka man ir baigās problēmas aizdot/iedot naudu vai pati samaksāt par kaut ko.
Es domāju, ka tas vīrietim ceļ pašapziņu, ka viņš var uzturēt savu sievieti.
Vienreiz no sava drauga drauga dzirdēju, ka viņš ciena manu draugu par to, ka var nodrošināt man dzīvi, kādu vēlos.

Bet nu, cik cilvēku, tik viedokļu.
19.04.2012 15:38 |

Reitings 8407
Katram cilvēkam ir savs modelis, kuru viņš uzskata par pareizu, tāpēc ir jamāk pieņemt arī citu cilvēku viedoklis - nav viens pareizais, kas der visiem, tāpēc pārim pašam ir jārunā un jādomā, kas viņiem liekas par pareizu un pieņemamu.

Tas, ka cilvēks savu modeli uzskata par pareizāko, nenozīmē to, ka visiem tā jādara! Mācieties meitenes uzklausīt citas meitenes un viņu atšķirīgo viedokli, nevis par visu varu aizstāvēt savējo, kas citām liekas nepareizs. ;)

Kā arī ir dažādi vīrieši - vieni uzskata, ka viss uz pusēm jāmaksā, citi domā, ka vīrieša lepnums un gods ir sievieti uzturēt.
19.04.2012 15:42 |

Reitings 157
Reģ: 19.03.2012
manuprāt, vīrietim arī ir savi izdevumi - auto uzturēšana, degvielas izmaksas, tāpat kā sievietei - kosmētika, utml. tāpēc ir godīgi, ka lielos izdevumus - īri, komunālos tomēr sadala abu starpā
19.04.2012 21:40 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Mēs dalām attiecīgi pēc algas apjoma, tā kā pelnu trīsreiz mazāk, tad arī mans ieguldījums ir mazāks, bet tas nenozīmē, ka par savu algu dzīvoju zaļi un tērēju to tikai sev, pilnīgi noteikti nē! Es pērku visu pārtiku un saimniecības preces, vīrietis maksā kredītu par dzīvokli un komunālos maksājumus, dažkārt izklaides mums abiem. Mēneša beigās abiem paliek maz naudas tikai priekš sevis.
19.04.2012 22:40 |

Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
es ceru iepazīties ar vēcāku sievieti un lai viņa man visu maksā. bet vēl nav sanācis.
19.04.2012 23:01 |

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
nediskutēšu par sava vīrieša vai savu naudu.
BET es uzskatu,ka sievietei ir jāprot bez sava vīrieša tik daudz kā parūpēties vismaz par higiēnas precēm un saviem matiņiem,nadziņiem un vēl ko..
manam vīrietim nav jāzin par cik es rauju savu bikini, viņam es blakus varu būt sapucēta un tas,kā es tieku ar to galā ir mana darīšana.

sievietei ir vismaz kā minimums tik daudz jāprot par sevi parūpēties.
pārējais jau ir atkarīgs no pāra varēšanas un iespējām un katram ir individuāli.

bet es uzskatu,ka,ja vīrietis dod,tad ir jādod pretī. ja nedod pretī kaut ko materiālu,tad dod siltumu,mieru,savāc māju,pagatavo ēst,lepojies ar savu vīrieti un novērtē viņu.
viss atkarīgs no situācijas.
19.04.2012 23:47 |

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
novērtējiet savus vīriešus, padomājiet,cik daudz Jums tiek dots.
vai tās lietas,ko uzskatāt par pašsaprotamām nemaz tādas nav,un vai lieku reizi nevajadzētu tik vien,kā pateikt "paldies"
19.04.2012 23:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)