Maksājumu sadalīšana

Reitings 103
Reģ: 23.01.2012
Kā jīs domājat kā vajadzētu būt sadalītiem maksājumiem starp cilvēkiem kuri ir attiecībās?Uz pusēm, vai tomēr vīrietim vajadzētu maksāt lielāko daļu, ja viņš pelna vairāk?
18.04.2012 08:15 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Mēs maksājam uz pusēm. Arī tad, kad es pelnīju mazāk kā viņš un arī tagad kad pelnām vienādi. Neesam jau precējušies, lai viņš par visu maksātu..
18.04.2012 11:25 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
mūsu mājā maks darbojas tā...
no manas algas tiek nomaksāti rēķini, un viss pārējais (mana alga (tas,kas paliek pāri) + viņa alga ir visam pārējam gan viņa vēlmēm,gan manējām,gan kopējām)
18.04.2012 11:38 |

Reitings 844
Reģ: 29.01.2009
Nodrošinat ģimeni taču ir viens no vīrieša pamatuzdevumiem. Ja tā ir, tad laimīgi ir abi, ja tā nav, tad arī neapmierināti ir abi.Tā vienmēr ir bijis un vienmēr būs. Mēs taču neesam hermafrodīti, kuriem jāpastāv it visā vienlīdzībai. Jau ģenētiski mēs esam tā ieprogrammēti, ka vīrietis ir devējs un tas dara laimīgus abus. Kad tiek izjauktas dabiskās programmas, vienmēr rodas problēmas.
18.04.2012 12:08 |

Reitings 313
bijušais maksāja visu...
ar tagadējo maksājam uz pusēm!
18.04.2012 12:16 |

Reitings 8407
Es maksāju tikai par savu e-talonu, telefona rēķinu un šad un tad nopērku kaut ko ēdamu, pārējo visu maksā mans vīrietis, jo viņam alga daudz lielāka, kā arī dzīvokli nopirka speciāli priekš manis, lai man Rīgā būtu kur dzīvot, un par to nav īre jāmaksā, tāpēc arī rēķini ir viņam jāmaksā. Ja tagad paši pirktu jaunu dzīvokli, tad varbūt arī es piedalītos daļā no maksājumiem'.

Tomēr uzskatu, ka ja ir lielas algu atšķirības, lielāko daļu jāmaksā tam, kuram lielāka alga, nvis uz pusēm.
18.04.2012 12:40 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Viss takš ir atkarīgs no tā, kādas abiem ir algas. Ja vīrietim ir maza alga, viņš takš pat gribēdams nevarētu visu viens nomaksāt.
18.04.2012 12:50 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Manuprāt, vīrietim būtu jāpelna vairāk un jāmaksā lielākā daļa rēķinu.
Es nevaru iedomāties situāciju, kad tikai tāpēc, lai viss būtu godīgi sadalīts uz pusēm, sieviete strādā 3 darbos, kamēr vīrietis 1 nopelna tikpat daudz. Tas viss arī ir lielā mērā atkarīgs no tā, cik viegli vai grūti šī nauda nāk katram, kas ir attiecībās.
Tomēr situācija, kad sieviete pelna vairāk, manuprāt, noved pie vīrieša funkcijas nepildīšanas un viņa izlaidības.
18.04.2012 12:59 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Iiri maksaajam uz puseem,vinjsh mazliet vairaak piemet,paartiku paarsvaraa arii daudz maz uz puseem,pelnam vienaadi,tachu driiz viirietim buus labaak apmaksaats darbs,tad vareesim vairaak atljauties nopirkt kko maajai ,pashiem sev utt. Ja man aptruukstaas nauda,viirietis iedod taapat ikdienas vajadziibaam,atpakal neprasot logjiski.
Ideaalaa variantaa buutu ,ja viirietis maksaatu iiri un paareejos reekjinus,gan jau kaadreiz. :)
18.04.2012 13:22 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Mēs šobrīd lielos rēķinus maksājam uz pusēm. Jā, man pagaidām ir mazāka alga, bet tas neko nemaina. Godīgi – es nevarētu dzīvot tā, ka vīrietis maksā visus rēķinus, pērk pārtiku, maksā par izklaidem, bet es savu algu notriecu tikai savam vajadzībām.. man tā škiet sava veida izmantošana un neliek man justies ērti, jo man patīk neatkarība, patīk, ka pati varu par sevi maksāt un to arī daru. Pieļauju, ja draugs pelnītu tiešām ļooti labi, tad viņš pats uzstātu uz to, lai visu segtu no viņa algas, bet, nu bāc, viņam taču arī ir savas lietas, savi tēriņi, nav nepieciešams visu uzkraut uz viņa pleciem.
18.04.2012 13:35 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
piekrītu Rene, un šobrīd gan vairāk maksā viņš (tieši pārtikas ziņā), jo nestabila finansiālā situācija, bet savu daļu īres u.c. obligātos maksājumus nosedzu vienmēr.
18.04.2012 14:03 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Vīrieša nauda ir mūsu nauda, mana nauda ir mana nauda :)

René, Tu tikai domā, ka nevarētu. Es arī tā kādreiz domāju. Līdz brīdim, kad satiku savu vīrieti, kurš smējās par maniem centieniem iešķiebt viņam kādu banknoti. Laikam jau tas ir kaut kādā veidā saistīts ar vīrieša pašapziņu.
18.04.2012 14:09 |

Reitings 844
Kiwi labi pateica. Tas, kā sieviete jūtas šajos jautājumos, vairāk atkarīgs no vīrieša. Normāls vīrietis tomēr sievieti redz nedaudz savādāk nekā - lai tik viss būtu līdzvērtīgi....Ar bijušo bija kkā loģiski, ka viņš strādā, lai mums un man būtu nauda, nekad nejutu, ka tā ir viņa nauda, bet vienkārši nauda. Pašreizējās attiecībās to jūtu gan, ka VIŅŠ par kaut ko maksā un tas ir nedaudz neforši, bet es domāju, ka tas ir vienkārši tādēļ, ka pašlaik nevienam tā nauda tik viegli nenāk un es apzinos, ka esmu izšķērdīga un mana attieksme pret naudu ir diezgan easy.
18.04.2012 14:33 |

Reitings 252
Reģ: 29.07.2011
es uzskatu,ka vienk uz pusesm un viss,,godigi un bez stridiem :D
18.04.2012 14:45 |

Reitings 285
Reģ: 19.01.2010
Nesen klausījos kā viens krievu psihologs stāstīja kā visam jānotiek ģimenē.
Maksājumus un visu pārējo sedz vīrietis,sieviete uztur kārtību mājās,audzina bērnus,iekārto mājokli utt.Ja viņai ir sava nodarbošanās, tad savu naudu viņa iztērē pēc saviem ieskatiem.
Jo vīrieša loma mūžīgi mūžos esot apgādāt ģimeni ar pajumti un ēdamo.Ja viņš to var izdarīt viņa pašapziņa necieš,un viņš jūtās gandarīts.
Protams,attiecībās,kur īrē dzīvokli piem. jauns pāris,var runāt par maksāšanu uz pusēm,ja aldziņas ir vienādas.Bet tas jau kā abi vienojas.
Es no sākuma iepērkoties tur piem.Drogās ar savu vīrieti,ja viņš kopā maksāja, es pat pēc tam atdevu naudu par savām precēm,jo no sākuma nezināju kā ir pareizi,un negribēju lai viņš domā ka izmantoju viņu labā finansu stāvokļa dēļ..Jo no sākuma vinš nekad neteica,vai tu kaut ko veikalā negribi,tieši no nieciņiem visādiem.Es nopratu,ka viņš nemaz mani negrib pieradināt pie tā.
Bet tagad jau savādāk viss.. ;) Pats jautā vai man kaut kas nav nepieciešams.
18.04.2012 15:31 |

Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
manu mājoki nekāda sieviete neiekārtos. esmu redzējis kā tādi izskatās, ļoti "mājīgi un stilīgi".
18.04.2012 15:57 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
pašlaik man alga ir apmēram 2 reizes mazāka kā draugam, ja ne vairāk. Par dzīvesvietu maksājam uz pusēm. Par izkalidēm, ja ejam kopā, tad viņš maksā, visādus tv un putekļusūcējus viņš pērk, benzīnu pats lej. Pārtiku, ja pērkam kopā, tad uz pusēm cenšamies, bet viņš tomēr vairāk pērk pārtiku. Es uzskatu, ka mums visi izdevumi sanāk diezgan proporcionāli algu apmēram, un nevienam nav iebildumu.

Nākotnē, protams, pati pelnīšu vairāk, un ceru, ka nevienam nenāksies mani nodrošināt. Gribu pati valdīt pār savu dzīvi, nevis būt kāda pakļautībā. :)
18.04.2012 16:07 |

Reitings 5119
Manuprat, ir pilnigi normali, ja virietis uztur sievieti, ja var to atlauties. Ja nevar - tad jau ir cits jautajums.
18.04.2012 16:18 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es arī uzskatu, ka tas ir normāli, ka uztur vīrietis, es varbūt agrāk domāju un iztēlojos sevi kā visu varošu, bet tagad tāda negribu būt, ja dod tad kāpēc atteikt?
Sievietei nav jājūtas parādā, vīrietis ja dod, tad viņš jūtas labi to darot, bet ja tu nepieņem kā gan lai viņš jūtas? Cits jautājums ir vīrieša iespējas.
18.04.2012 16:36 |

Reitings 5709
Manuprāt, kurš pelna vairāk, tas arī maksā vairāk, taču tādam gadījumam, ka sieviete pelna vairāk, vispār diez vai vajadzētu būt, jo diez vai kāds normāls vīrietis būtu ar to mierā.
18.04.2012 16:37 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Ja kāda uzskata, ka sievietei par to pašu darbu ir jāsaņem tāda pati alga, kādu maksā vīrietim (tipa dzimumu vienlīdzība), tad ir neglīti teikt, ka ir tikai normāli, ja vīrietis maksā lielāko daļu vai tikai uztur. Dzimumi ir vienlīdzīgi tikai tur, kur sievietei tas ir izdevīgi?

Neuzskatu, ka vīrietim jāmaksā lielākā daļa, neuzskatu, ka tā ir norma. Bet labprāt gribētu, lai tā notiek, jo esmu slinka un naudas kāra. Nevis tāpēc, ka tas būtu vīrieša pienākums.

Un ja jau večiem uzturēt ir ģenētikā, tad nebrēciet, ja kāds jums pieprasa sēdēt mājās, šmorēt, berzt podus un dzemdēt bērnu pēc bērna, jo tas taču jums ir gēnos.
18.04.2012 16:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits