aborta tēma

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Pāris nedēļas atpakaļ uzzināju, ka esmu stāvoklī. Puisim pateicu. Viņš ir pilnīgi pret abortu. Teica, ka gan jau kkā izdzīvosim.
Lieta tāda, ka es negribu to bērnu. Es vēl negribu būt mamma. Nav man tās sajūtas.
Un te nu aizdomājos par abortu. Dakterim jau teicu,ka taisishu abortu. Nakamnedel tik nosutijumu dabūšu.
Mans puisis teica, ja izdarīšot abortu, noteikti ar mani vairs nebūs kopā. Bet zaudēt viņu negribu.
Ko man darīt šajā situācijā? Vai tas būtu ļoti briesmīgi, ja es pateiktu, ka man tas aborts bija jadara veselības problēmu dēļ?
17.04.2012 19:19 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
lasīju diskusiju un atcerējos sen redzētu somu filmu,
tajā puisis ļoti gribeja bērnu. Viņš sadūra prezervatīvu ar adatu... Skan absurdi? Varbūt arī prezervatīvs ražošanas brāķis, utt...

Bet...
Nemelo, domā ko un kā jūti. Varbūt nogaidi laiciņu un lēnām visu apdomā. Nu , ja beigās totāli nē un nē, tad paspēsi arī visu izdarīt. Neesmu ne par, ne pret abortiem. Bet jāpadomā cik labi spēj attīstīties bērniņš, ja jau viņš savā visdrošākajā vietā (mammas vēderā) nejūtas labi un aizsargāts. Ja māte uzskata, ka augošais bērns ir kļūda, problēma, tad to nevajag. Cieš arī bērns.

Veiksmi, tikai lēnām "pār tiltu"
17.04.2012 21:59 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
aisse pameta labu versiju.
17.04.2012 22:07 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Nemelo.
17.04.2012 22:13 |

Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
abi bērnu taisījāt, abiem arī jāizdomā un jāizlemj, Tu nevari piespiest vinam zaudet bernu!!!
Ka tik nav ta ka, pec tam nozelo..
17.04.2012 22:35 |

Reitings 372
kaa ar seksu nodarboties taa tu esi liela,a kaa beernu patureet un nest par vinju atbildiibu,taa tu esi vel par jaunu,gribi padziivot sev utt? man sirds sazhnjaudzas lasot tos komentaarus- ''nu un kas ka ir sirds?asins pumspeejoshs orgaans un tikai. vai - ja tevi ljoti miil, tad nepametiis neskatoties uz nogalinaato kopeejo beernu. ''
FUJJJ!!!!
es tava pusiha vietaa buutu tevi jau pametusi, no tiem vaardiem vien,ka tu domaa par abortu un saki "es to beernu nemiileeshu"...aarpraac,ko egoisms ir izdariijis ar jums,sievietes...ja juusu maates taa buutu domaajushas kaa juus tagad, juus taadas skaistas un forshas nebuutu piedzimushas! tu neesi Dievs,tu neesi leemusi dot tam beernam dziiviibu un tev arii nav tiesiibu vinju atnjemt!
17.04.2012 22:38 |

Reitings 372
tieshaam zheel puisha...taadam atbildiigam un labam puisim, kas nenobijaas atshkjiriibaa no tevis, traapiijaas taada kaa tu...
17.04.2012 22:39 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Ahhh. Loģiski, ka izveidosies diskusija ar daudziem komentāriem, viena meitene domās tā, otra tā, katrai būs savas piekritējas un uzbrucējas. Tā ir visās diskusijās!!!!

Te citas raksta, ka kaitina citu meiteņu viedokļi, moralizēšana, bet katram ir tiesības uz savu viedokli, tik pat labi mums citām var kaitināt, ka daudzas meitenes nedomā ar galvu, bet domā tikai par seksu vien, ja neapzinās sekas.
Šajā gadījumā tas nav nosodījums autorei, jo zināmu iemeslu pēc ir palikusi stāvoklī...

Ja meitene nodarbojas ar seksu, ir jāsaprot, ka ir iespējams palikt stāvoklī. Katram ir sava izvēle dota, izvēlēties daudz ko savās dzīvēs, kā rīkoties, taču es nesaprotu tās meitenes, sievietes, kuras veic abortus kā tādu vienkāršu izvēli, jo tā vienkārši aiziet un atņemt savam bērnam dzīvību, bērnam ,kurš varētu dzīvot. Šausmīgi!!!!

Autorei,iesaku kārtīgi apdomāties, izrunāties ar draugu un sev tuviem cilvēkiem.

Ceru, ka būs pār vēl vienu bērniņu pasaulē vairāk :)
17.04.2012 22:41 |

Reitings 380
un jā, es tieši arī gribēju rakstīt, ka to komentāru,ka sirds ir asinis pumpējošs orgāns, par to nemaz neizteikšos!! Kā tā var pateikt! šasusmas ;(
17.04.2012 22:44 |

Reitings 380
Un vienmēr der atcerēties to - kad Tu pats (i) pieteicies vecākiem, Tev ļāva piedzimt!!!!!!!!
17.04.2012 22:46 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
ja tu domā,ka būs grūti finansiāli, knapināsies, nevarēsiet atļauties uzturēt mazo, nepatīk bērni ,tad veic abortu.
vīrietim ir jāsaprot sievietes izvēle neviss jāuzstāda ultimāti. lielākoties sieviete audzina,pieskata mazo utt. vīrietim ir lielāka brīvība. viņš var aiziet ar draugiem iedzert aliņu, uzspēlēt basīti. protams,ir vīrieši,kuri ļoti rūpējas ,palaiž sievieti izklaidēties,bet tomēr vairāk ir gadījumi,ka sieviete sēž mājas ar mazo un vīrietis dara gandrīz visu ko vēlas, sievietei ir jāpielāgojas vīrieša dienas kārtībai.tā ir,kamēr bērns pavisam mazs.
bērnu ir jāpatura,ja vēlies pati neviss draugs, mamma vai kāds cits ,jo tā ir atbildība uz ilgu laiku. visādi var notikt. mēs nekad nevaram būt pārliecinātas,ka vīrietis ar mums būs kopā visu mūžu.
17.04.2012 22:49 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
Smaidīgā , nu bet, c'mooon, ko var piekasīties? autore šeit neprasīja, lai kāds iedrošina dzemdēt un sirds ir orgāns, jā, bet dažas te tam pievērš pārāk lielu uzmanību.
nu nevar dzemdēt, ja cilvēks negrib un nav gatavs! ;)
un man liekas, ka pašas sievietes viedoklis - paturēt vai nē, ir pat nedaudz vairāk noteicošāks nekā otrās pusītes vai citu cilvēku viedoklis, jo sieviete jau izbaudīs tos 9 mēnešus un pēctam ar mazuli ņemsies vairāk nekā vīrietis.. abiem būs negulētas naktis, bet no mātes tas prasīs vairāk piepūles!
17.04.2012 22:56 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
vieniigaa kljuuda ko tu pieljaavi, ja dommaji taisiit abortu no pasha saakuma - tu vinjam paateici, ka esi staavoklii.

laikam, gan jau nezinaaji, ka buus taada reakcija... tas buutu saprotams.

piekriitu taam ,kas saka, ja jau tagad saka, ka aborta gadiijumaa ies prom, tad nav iespeejams vinjam ticeet.

un dievgosninjaam, kas dziivo pasaku pasaulee - ja tik ljoti patiik beerni, taisat savus un neteereejiet lieki laiku cosmo...
18.04.2012 00:19 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
man vispār bērni nepatika un nepatīk, bet savu es mīlu, par sevi arī šaubījos, bet tā kā emsu pret abortiem, ta dman tagad ir burvīga meitiņa un nemaz nenožēloju, noteikti man būs vēl bērni.
18.04.2012 00:24 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Smaidīgā, jā, katram ir savs viedoklis, bet aborts ir jau tāda tēma, kur ir skaidrs, ka ir daļa, kas šausmināsies un spiegs, tādēļ var arī lieki iztikt bez tā. Līdz neieradās tās moralizētājas, neredzēju arī nevienu aborta slavinātāju vai kādu, kas teiktu, ka aborts ir vienīgā izeja. Visas sākumā runāja par tēmu, nevis apkārt tai.

Tās moralizētājas, kas piemin atbildības trūkumu mani savā ziņā šokē. Ja krista minēja, ka viņas bieži nāk no turīgām ģimenēm, tad lai arī daļēji piekrītu, man vēl jāpiemin, ka viņām bieži pašām neko bērnībā nevajadzēja, tādēļ arī tāds viedoklis. Ja kāda ir gājusi cauri tam, ka vecākiem nav bijis naudas piemēram, normālam ēdienam, skolas ekskursijām, vēlāk pulciņiem...ja ir kāda, kas tādēļ bērnībā ir mocījusies un cietusi, tad diez vai teiks, ka bērns ir labākais lēmums jebkurā gadījumā, arī tad, kad naudas nav. Es tā neuzskatu. Es uzskatu, ka ir ļoti labi, ka sieviete apzinās, ka viņa bērnus negrib un nav gatava finansiāli. Kā jau teicu - mātes jūtas ir pliks instinkts! Tas parādīsies, bet neko neatrisinās. Parādīsies tagad, pēc 5 gadiem gan varbūt sāks vainot bērnu visā, kas dzīvē nav izdevies. Varbūt ne skaļi, bet pati savā zemapziņā.
Manas draudzenes mātei ir divas meitas, viņa un māsa. Kad palika stāvoklī trešo reizi, izdarīja abortu. Neizskatās, ka kādreiz to ir nožēlojusi. Un, kā mana draudzene saka (droši vien bezsirde) saka, ka labi, ka tā. Viņa pati ir gājusi cauri milzīgām naudas problēmām, uztur sevi pilnībā jau no 18 gadu vecuma un nooooooteikti negribētu sev vēl māsu/brāli, kuram jācieš tāpat.
Protams, es nezinu autores patiesos iemeslus, taču gan jau viņai tie ir pietiekami svarīgi, JO bērns ir uz visu dzīvi, ne uz īsu laika periodu.
18.04.2012 00:49 |

Reitings 85
Reģ: 15.05.2009
Sanita, es tev noteikti ieteiktu visu apdomāt.
Pajautāt sev (un atbildēt)-ko vispār vēlies no dzīves? kā tu iedomājies savu nākotni?
Man vienmēr licies, ka sabiedrība saka, ka bērns-tā ir tāda atbildiba, ka visa dzīve beidzas. Bet padomā, KO VĒLIES TU.
Arī ar bērnu tu varēsi darīt visu to pašu, ko dari šobrīd un varbūt pat vairāk. :)
Tas, ka būs mazāk naudas, ja paturēsi bērnu... Varbūt jā, bet zinu arī daudzus vecākus, kas tieši bērnu dēļ sākuši nevis peldēt pa dzīvi bet patiešām darīt un pelnīt! Viss atkarīgs no pašiem.
Par to nerunā ārsti, bet aborts nav tikai iespējamā neauglība, tam ir arī milzīgas psiholoģiskās sekas-viena no tām depresija utt.
Zinu daudzus cilvēkus, kam principā riebjas bērni, taču savus bērnus viņi ļoti mīl.
Turklāt es piekrītu uzskatam, ka nekas nenotiek bez iemesla. Unbērns pats izvēlas vecākus, kad pienāk īstais laiks. :)
Tomēr izvēle ir tava. Jo nav nekā šausmīgāka par bērnu, kurš ir negribēts un nemīlēts.
Tikai-nemelo, galvenais nemelo sev. :)
18.04.2012 00:53 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Manuprāt, puiša attieksme un uzstādījums ir neiejūtīgs. Lai viņš kaut sekundi padomā, vai varēs nodrošināt bērnu gan morāli, gan fiziski. Galvenais taču nav dot bērnam dzīvību, bet pilnvērtīgu dzīvi. Manā skatījumā lielākais noziegums pret bērnu no vecāku pues ir, ja viņu audzina nenobrieduši vecāki.
18.04.2012 13:23 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Ka es saku, tev jaapasaka, ka dzemdeesi, ja tevi noprecees. Man viena draudzene staastiija par savu bijusho - gribeeja beernus, sapnju pilis kopaa, kaa draudzene pateica, ka "jaa, labi, taisam beernu, bet pirms tam apprecamies", taa kaut kur nozuda.
18.04.2012 14:28 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Un pilniigi nopietns ieteikums. Pat ja tu negribi preceeties, vienkaarshi uzstaadi taadu ultimaatu tikai lai redzeetu, vai nav miizeejs, tas tavs varenais chalis, kursh atljaujas taadus ultimaatus uzstaadiit.
18.04.2012 14:29 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Iesaku shito izlasit visaam kauceejam, labs spoku stastinjs, veiksmes :)

http://tolstovs.blogs.lv/?p=662
18.04.2012 14:31 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es izlasīju to Zomb "stāstiņu" un vienīgās emocijas, kas manī radās, bija dusmas, ka šādu uzskatu atbalstītāji vispār lieto kontracepciju. Ja sekss ir bērniem, tad prezervatīvs ir tāds pats slepkavības ierocis. Jā, es pārspīlēju un daru to tikpat daudz, kā tie, kas sauc abortu par slepkavību.
+ Es atkal jūtu sieviešu diskrimināciju, jo par to, kādas viņas ir slepkavas tiek runāts 100000 reizes biežāk un vairāk nekā par vīriešiem, kas nerūpējas par ģimeni un labākajā gadījumā tikai pārskaita naudu reizi mēnesī. Neesmu redzējusi nekādas diskusijas sabiedrībā par šo tēmu. Nu jā, acīmredzot, feminismam vēl būs lemts pastāvēt ļoti ilgi.
18.04.2012 14:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)