Smaidīgā, jā, katram ir savs viedoklis, bet aborts ir jau tāda tēma, kur ir skaidrs, ka ir daļa, kas šausmināsies un spiegs, tādēļ var arī lieki iztikt bez tā. Līdz neieradās tās moralizētājas, neredzēju arī nevienu aborta slavinātāju vai kādu, kas teiktu, ka aborts ir vienīgā izeja. Visas sākumā runāja par tēmu, nevis apkārt tai.
Tās moralizētājas, kas piemin atbildības trūkumu mani savā ziņā šokē. Ja krista minēja, ka viņas bieži nāk no turīgām ģimenēm, tad lai arī daļēji piekrītu, man vēl jāpiemin, ka viņām bieži pašām neko bērnībā nevajadzēja, tādēļ arī tāds viedoklis. Ja kāda ir gājusi cauri tam, ka vecākiem nav bijis naudas piemēram, normālam ēdienam, skolas ekskursijām, vēlāk pulciņiem...ja ir kāda, kas tādēļ bērnībā ir mocījusies un cietusi, tad diez vai teiks, ka bērns ir labākais lēmums jebkurā gadījumā, arī tad, kad naudas nav. Es tā neuzskatu. Es uzskatu, ka ir ļoti labi, ka sieviete apzinās, ka viņa bērnus negrib un nav gatava finansiāli. Kā jau teicu - mātes jūtas ir pliks instinkts! Tas parādīsies, bet neko neatrisinās. Parādīsies tagad, pēc 5 gadiem gan varbūt sāks vainot bērnu visā, kas dzīvē nav izdevies. Varbūt ne skaļi, bet pati savā zemapziņā.
Manas draudzenes mātei ir divas meitas, viņa un māsa. Kad palika stāvoklī trešo reizi, izdarīja abortu. Neizskatās, ka kādreiz to ir nožēlojusi. Un, kā mana draudzene saka (droši vien bezsirde) saka, ka labi, ka tā. Viņa pati ir gājusi cauri milzīgām naudas problēmām, uztur sevi pilnībā jau no 18 gadu vecuma un nooooooteikti negribētu sev vēl māsu/brāli, kuram jācieš tāpat.
Protams, es nezinu autores patiesos iemeslus, taču gan jau viņai tie ir pietiekami svarīgi, JO bērns ir uz visu dzīvi, ne uz īsu laika periodu.