aborta tēma

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Pāris nedēļas atpakaļ uzzināju, ka esmu stāvoklī. Puisim pateicu. Viņš ir pilnīgi pret abortu. Teica, ka gan jau kkā izdzīvosim.
Lieta tāda, ka es negribu to bērnu. Es vēl negribu būt mamma. Nav man tās sajūtas.
Un te nu aizdomājos par abortu. Dakterim jau teicu,ka taisishu abortu. Nakamnedel tik nosutijumu dabūšu.
Mans puisis teica, ja izdarīšot abortu, noteikti ar mani vairs nebūs kopā. Bet zaudēt viņu negribu.
Ko man darīt šajā situācijā? Vai tas būtu ļoti briesmīgi, ja es pateiktu, ka man tas aborts bija jadara veselības problēmu dēļ?
17.04.2012 19:19 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Kakāt mēdzu tualetē! Tiešampaskaties gan statistiku,un vel palasi cik spermatozoidiir aktivi,kustii.Pietiek dazkart vienas piles tuvu vaginai. Nav pat ieksa obliogati jabut. Ka skola jaskaidro.
17.04.2012 20:54 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
member, un ko, tavuprāt, tie aktīvie, kustīgie mazie izdarīs nenobriedušai, tukšai, nedzīvai olšūnai? :D
17.04.2012 20:59 |

Reitings 1487
Kā tur īsti ir ar stāstiem, ka sievietes paliek stāvoklī, lietojot hormonālās tabletes? Man ir vairākas paziņas, kas apgalvo, ka bijušas tik pārsteigtas, uzzinot, ka ir stāvoklī, jo ir regulāri un kārtīgi lietojušas tabletes? Tas tiešām ir iespējams?
Lietojot hormonālās kontraceptīvās tabletes ļoti retos gadījumos iestājas grūtniecība. Jo pasaulē nav kontraceptīvais līdzeklis ar 100% drošību. Bet ir jāzina - hormonālās kontraceptīvās tablešu iedarbību var mazināt citi medikamenti, piemēram, antibiotiķi, caureja, vemšana.

http://ipasi.espati.lv/index/view/raksts/Hormonalas-tabletes---uz-jautajumiem-atbild-DrCema/id/1700/
17.04.2012 20:59 |

Reitings 1487
member, un ko, tavuprāt, tie aktīvie, kustīgie mazie izdarīs nenobriedušai, tukšai, nedzīvai olšūnai?

Logiski runa iet par aktivu olšunu.....LOL
17.04.2012 21:00 |

Reitings 1487
Atbild ginekologs Ieva Daize: 1. Pārtrauktais dzimumakts nav drošs - ja partnerim notiek spontāna sēklas noplūde dzimumakta laikā, viņš to var nejust un auglīgajās cikla dienās pietiek pat ar pilīti spermas, lai paliktu stāvoklī. Šo metodi var kombinēt ar vietējo kontracepciju pharmatex (svecītes, maksts tabletes, krēms, u. tml.).
2. Tā nav taisnība, jo auglīgās dienas var ietekmēt stress, pārslodze, vides maiņa un citi faktori (piemēram hormonālie) un ovulācija var notikt novēloti vai arī agrāk.

http://www.poliklinika.lv/index.php?com=content&id=6
17.04.2012 21:01 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Tātad, member, pat iespēja palikt stāvoklī, tavuprāt ir 50/50, ja nodarbojas ar pārtraukto UN lieto OK? Ja drāžas ar prezi UN lieto OK? Neatkarīgi, vai tiek lietots minūte minūtē un sekundē tabletes? Ko tu vispār te gribi pierādīt? :D Neviena tava paziņa neies un neatdzīsies, ka pati piemirsusi kaut reizi iedzert kā vajag un tur arī ir rezultāts. Šad tad iedzēra, šad tad nē.. Tu neesi paziņas, tu nevari skaidri un gaiši pateikt, ka palika grūta pat lietojot precīzi tabletes, jo tu NEZINI vai tā tiešām bija. Tādēļ beidz bārstīt te savas dumības. Pilnībā piekrītu cukurvāverei. Tur pat no īstām MR ne smakas, lietojot OK.
17.04.2012 21:13 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
opā, viena te iebrauca ne gluži pa tēmai.

1kārt,
Kā tur īsti ir ar stāstiem, ka sievietes paliek stāvoklī, lietojot hormonālās tabletes? Man ir vairākas paziņas, kas apgalvo, ka bijušas tik pārsteigtas, uzzinot, ka ir stāvoklī, jo ir regulāri un kārtīgi lietojušas tabletes? Tas tiešām ir iespējams?
Lietojot hormonālās kontraceptīvās tabletes ļoti retos gadījumos iestājas grūtniecība. Jo pasaulē nav kontraceptīvais līdzeklis ar 100% drošību. Bet ir jāzina - hormonālās kontraceptīvās tablešu iedarbību var mazināt citi medikamenti, piemēram, antibiotiķi, caureja, vemšana.

Piekrītu. Neesmu teikusi pretējo. Un pirmām kārtām - es neteicu, ka tabletēm ir 100% drošība (tad jau tas skaitītos VISefektīvākais izsargāšanās veids pasaulē, c'mon!)
Otrām kārtām - caureja, vemšana, asinszāles tēju/preperātu un citu augu lietošana izmaina hormonālo līdzsvaru, līdz ar to - mazina kontr.tablešu efektivitāti.

2kārt,
Logiski runa iet par aktivu olšunu.....LOL

Iesaku tev palasīt lietošanas instrukcijā (internetā var atrast jebkura medikamenta instrukciju oriģinālā) vai kādā no tvnet, delfi, utt. rakstā minētajiem faktiem par to, kāpēc tad īsti tiek lietotas hormonālās pretapaugļošanās tabletes, kādam mērķim un KO tās izdara sievietes ķermenī tādu, ka netiek pieļauta apaugļošanās.
(pačukstēšu tev pretī pāris vārdos - hormoni nomāc olšūnas nobriešanu. Tāpēc tādu olšūnu nu nekādi spermatozoīds nevar apaugļot. Un ja olšūna tomēr nobriest un notiek tas 0,02-0,1% gadījums, kad sieviete ir "iekritusi", jo ir vai nu kāda tablete izvemta/atstāta kopā ar caureju podā vai arī tika dzerti kādi medikamenti, preperāti vai augu tējiņas, kas nomāca tabletītē esošo hormonu darbību)

3kārt, tavs 21:01 kopējums pilnīgi šeit ir ne pa tēmai.
17.04.2012 21:14 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Pretīgs vārds- drāžas..
17.04.2012 21:14 |

Reitings 117
Reģ: 24.09.2011
es domāju, ja tavs puisis tevi ļoti mīl, kā tu saki, tad viņam arī vajadzētu saprast to, ka pašlaik nevēlies bērnu, nevis nevēlies pavisam! Nedrīkst uzstādīt tādu ultimātu, ka, ja tu neatstāsi bērnu, tad viņš šķirsies no tevis, tas ir egoistiski, nevis ka tu esi patmīle, ja nevēlies bērnu!
Man arī ir bērns, un es pašlaik izdzīvoju, nevis dzīvoju. Bērnu var plānot tad, kad viss ir kārtībā ar finansēm, jo savādāk iegrimsi pēcdzemdību depresijā, un sevi sodīsi, ka nevajadzēja paturēt bērnu, jo tagad ir jāskaita santīmi.
Izrunā visu kārtīgi ar draugu.:)
17.04.2012 21:15 |

Reitings 576
Reģ: 29.01.2009
Nevēlos Tevi ne atrunāt ne pierunāt, bet liekas dīvaini, ka divi cilvēki, kas daļēji grib bērniņu, pēc aborta paliek kopā.
17.04.2012 21:17 |

Reitings 394
Reģ: 26.08.2010
Inked girl, ko tu meitenei piesienies par jautajumu uzdosanu i-neta! Tiesu tadel ir domati sadi forumi, kur anonima veida var uzklausit citu viedoklus!!! Sanit -Tev gan nezinu ko ieteikt, mierigi izrunajies ar puisi. Domaju, ka, ja veiksi abortu vins tik tiesam ar tevi kopa nepaliks. Nesaprotu, kur tie "brinumi" rodas taam, kuras izsatgajas, mes neizsargajamies un kaa nan taa nav!
17.04.2012 21:24 |

Reitings 81
Reģ: 04.04.2012
Sanita, dzīvē jāizvairās no neatgriezeniskām situācijām, kuras pēc tam, kad izdarītas, nevar nekad izlabot un var nākties nožēlot! TAGAD uz DOTO BRĪDI tev tas bērns ir kā apgrūtinājums, problēma, bet pēc 2, 3 vai 5 gadiem VISS MAINĪSIES...
man pašai ir bijušas domas par abortu, bet esmu sapratusi, ja ir lemts, tad nepalīdzēs nekāda kontracepcija, ja nav lemts, tad sekss 5x dienā nepalīdzēs!
17.04.2012 21:29 |

Reitings 501
Reģ: 21.01.2012
Paklausies maitenīt kā izsargājoties var palikt stāvoklī ?
Nesaprotu, ja gribi taisīt abortu- tad taisi .. ja tavs puisis grib bērniņu paturēt, bet tu nevēlies, tad jau tev nav arī jēga uzklausīt mūs ..
Ar laiku, kad turēsi mazo rokās, tu domāsi pie sevis, labi ka to neizdarīju ..
Bet zini, ka tas paliks uz tavas sirdapziņas uz visu mūžu .. un jā, laij dievs dod, ka pēc aborta vel varēsi palikt stāvoklī ..
17.04.2012 21:30 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
MISS- Es arī izteicu,savu viedokli,tev nepatīk mana atbilde,tad tā ir tava problēma! :)
17.04.2012 21:31 |

Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
Ja jau puisis ir tava ģimene ,tad tu pamatīgi riskē palikt viena.
17.04.2012 21:33 |

10 gadi
Reitings 4415
Reģ: 02.01.2011
Sanita!
Lai nu kā, bet melot nevajag...nav tas gadījums..

Domāju, ka beigās paliksi gan bez bērna, gan bez puiša- piekrītu cosmonautai, pēc aborta kopā būšana nesanāks, un ja sanāks, puisis šito neaizmirsīs..

p.s. Liels + tavam draugam, zinot tagadējos puišus, prieks, ka atrodas kāds, kurš pārmaiņas pēc cenšas atrunāt nevis pierunāt draudzeni uz ko tādu :)
17.04.2012 21:40 |

10 gadi
Reitings 4415
Reģ: 02.01.2011
tb cosmonautei :)
17.04.2012 21:40 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Pati jau izdarīsi to savu izvēli, bet... Ja veiksi abortu, tad, pat ja draugs tevi mīl,pieļauju, ka pametīs. Esnespētu sadzīvot arvīrieti, kas būtu kaut pateicis, ka nevēlas ''pārsteiguma'' bērniņu kopējo. Kur nu vēl, ja mēģinātu panākt aborta taisīšanu. Nē. Tas cilvēks varētu iet, kur vien vēlas, tikai ne pie manis. Prom no manas dzīves. :)
17.04.2012 21:46 |

Reitings 27
Reģ: 06.04.2012
Tas nau pareizi kad saka tas ir tavs organisms tavs kermenis un tava izvele.Tas taču ir ari viņa bērns,tu šaja gadijuma nevari izlemt vienpersoniski.Noteikti kartigi ir jaizrunajas,un japienem pareizais lemums.Man patiesiba zel ir puisa...
Tā ir maza dzivibina tevi,dala no tevis un dala no milota cilveka.dzive neka skasitaka nau(mana uztvere)
un ja tu zini kad bernu negribi tagad tad kad iestajies seksualas atiecibas par to vajadzeja padomat dubultdrosi.
Es negribu nevienu nosodit...
noteikti izrunajaties.lai tev veicas,pienam pareizo lemumu JUMS abiem!
17.04.2012 21:54 |

10 gadi
Reitings 2912
Reģ: 27.08.2009
Es piekrītu visām par to, ka melot nevajag.
Bet, ja puisis ir sācis runāt par iešanu prom, tad arī ir gājējs - atradīs iemeslu, lai aizietu, arī tad, ja jums būs bērns. Un, ja tev nav ģimenes atbalsta, tad es tavā vietā nopietni padomātu par to, vai bērnu vajag paturēt.
17.04.2012 21:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits