Kaķēns

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Sveikas, meitenes! Man ir tāda lieta, puisis nopirka kaķēnu - Korniš rekss, maziņu, mēnesi vecu, 9. martā dzimušu. Ļoti mīļa un gudra meitenīte, pie mums tikai 3 dienu, bet jau iemācījusies uz kastīti iet. Vienīgais lieta tāda, ka barojam viņu ar Whiskas Junior mīksto barību, ko ieteica audzētāja. Es tikai nesaprotu kāpēc kaķenīte visu laiku prasa ēst, nenormāli bieži, apmēram 7, 8 reizes dienā. Un es īsti nesaprotu cik daudz viņai jādod - puspaciņu vai mazāk ? Vai Jūs varat man kā palīdzēt ar padomu ?

Un vēl tad pie reizes - kad drīkst viņai sākt apgriezt nadziņus?

Būšu ļoti pateicīga par atbildēm!
14.04.2012 20:12 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
Liene, prieksh kam Tu prasi padomu, ja neesi gatava to uzklausiit?
Man jau iisteniibaa vienalga, ka Tavs kakjis deelj Whiskas nekad nebuus tik smuks un ar tik spiidiigu spalvu kaa paareejie.

Un man nav ne kompleksu, ne skaudiibas - esmu ljoti smalkas miesasbuuves un man ir shkjirnes kakjis. :D
17.04.2012 09:25 |

Reitings 1542
"Manam runcim ir 10 gadi un visu šo laiku baroju ar Viskas sauso un Kitekat konserviem. Tpu, tpu, tpu kaķis nav slimojis un lec kā jauns runčuks. Mana mamma savu kaķeni baro ar profesionālo barību, atbilstošu vecumam un speciāli sterilizētiem kaķiem un slimo kā traka."

"Man ir 2 kakji, vienam 10 gadi, otram 3 gadi un abi ed whiskas. Kad pateicu par so temu sodien vetarstei, vina teica, ka alergijas var but jebkuram dzivniekam, pat no vislabakas bariibas, bet tas, ka kads no Whiskas ir nomiris, to gan vinja pasmejas, jo teica, ka tad visa pasaule jau sen whiskas butu aizliegts, neviena firma nekad muzha neatljautos razhot baribu, no kuras dzivnieki mirst, jo ta vinji sagrautu savu biznesu. Tas ir milzigs bizness. Vienkarsi izklausas pec tantinju vavuljoshanas, kakjis nomira, jo bija slims, ne jau tapec, ka whiskas eeda!!"

"manas mammas kakis visu muzu ed whiskas, runcim 7 gadi un sprauns ka jauneklis :)"

"Mans kašars ar ēd whiskas, par veselību nesūdzas. Bulshits shita antireklama, melnais PR"

"mana persiešu skaistule arī ēd 1X dienā paciņu Whiskas +prof.sauso un jau 7.5 gadi skrien un ālējas kā mazs kaķēns un pie vetārsta neesam bijuši vispār....:)"

"Manas divas kakjenes arii eed Wiskas - nav ne vainas.. vienai jau 15 gadi, otrai 5 :)"
17.04.2012 09:31 |

Reitings 1542
Labi, meitenes, pietiks man ! Paldies par padomiem, ko ņemšu vērā to ņemšu, ko ne, to ne :)

Sorry, ja kādu aizvainoju, saprotu, ka cik cilvēku tik viedokļu, vienkārši mans jautājums jau vispār nebija par barības veidu, bet cilvēki jau kā vārnas, vajag taču kaut kā papukstēt, iebāzt savu degunu kaut kur, parādīt kādi gudri, nosodīt kādu :D tā nu tas ir un būs, katram jau vajag apliecināties, tikai jautājums ir KĀto darīt. Es klausīšu savu vetārsti, barošu ar whiskas kamēr maza un tad jau pēc audzētājas padoma, nomainīšu uz prof. barību, kad paaugsies.
17.04.2012 09:36 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Un kāpēc tu neiekopēji tos postus, kuros ir aprakstītas slimības, kas radušās no Whiskas?

Ir arī cilvēki, kuri katru dienu ēd roltonu un ir dzīvi un pat izskatās normāli, kapēc pati tad negribi pāriet uz Roltonu diētu? Iedomājies, cik lēta un ērta ēšana būtu?

Dzīvnieks nemāk pateikt, ja viņam sāp kuņģis vai viņš slikti jūtas. Tu gadiem vari nezināt, ka pēc katras ēdienreizes kaķim patiesībā sāp vēders vai nāk vēmiens. Un kad tu uzzināsi, ka kaķis ir slims, var jau būt stipri par vēlu.

Es tikai nesaprotu, kāpēc tu taisīji šo diskusiju, ja nepieņem nevienu atšķirīgu viedokli? Tā vietā, lai, dzirdot tik daudz sliktas atsauksmes, uzmanītos un tiešām painteresētos pie profesionāļiem, tu tikai meklē ieganstus, kāpēc to nedarīt. Jēga diskusijai? Žēl tikai, ka kaķēns cieš.
17.04.2012 09:38 |

Reitings 446
Piezvani labaak arii citam vetaarstam, shitaa laikam diplomu iegaadaajusies!

Esmu ljoti cieshi bijusi saistiita ar shkjirnes dziivniekiem un to audzeeshanu, bet shitaadas stulbiibas dzirdu pirmo reizi!

Piemineeshu, ka manu kakji audzeeja iista audzeetaaja, jo vinja jau saakumaa bija saakusi kakjeenus barot ar Royal Canin persieshu kakjeeniem.
17.04.2012 09:40 |

Reitings 1542
Libra, vai mans diskusijas jautājums bija - ar kādu barību barot kaķi? Vai es lūdzu padomu tajā? MEITENES, ATTOPIETIES! Pietiek bāzt savus degunus tur, kur neprasa, nu!
17.04.2012 09:47 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ne jau aiz ļauna tev te kāds kaut ko iesaka. Tev acīmredzami nav pieredzes ar kaķiem, tad varbūt to, ka kaķenītei nepietiek ar tādu barību, uztver kā zīmi, ka kaut kas nav kārtībā.
17.04.2012 09:51 |

Reitings 446
Attopos - uz normaalaam bariibaam ir rakstiits cik liela ir ikdienas ieteicamaa deva atkariibaa no kakja svara un vecuma, taa arii taa buutu jaadod. Kakjeens eed biezhi, vinjam organisms uznjemtaas vielas paarstraadaa daudz aatraak. Satraukumam nav pamata.

Un meitenes Tevi nosoda par kapekp***nu, meegjinot ietaupiit uz dziivniecinja veseliibu!
17.04.2012 09:52 |

Reitings 1542
Nu tad, Luca, veiksmi Tev un Taviem kaķēniem, bet es darīšu visu, lai manam kaķēnam, kurš nācis laikam no robota, pēc Tava teiktā :D, viss būtu daudz labāk!
17.04.2012 09:53 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
1) Attopies pati, jo tu nevēlies tomēr atzīt, ka mazliet esi iegrābusies ar kaķi, it īpaši ja pirki pa 200 Ls, tad nu kaķēnam tiešām bija jābūt vismaz 2 mēnešus vecam, jo labas audzētavas vai saimnieki kaķēnu ātrāk par 2 mēnešiem no mammas nenoņemtu. Nesaku, ka kaķēnam ir kāda vaina, bet nu normāls audzētājs tā nedarītu, un normāli arī tev būtu to tikai atzīt, ja kaut ko zinātu par kaķiem, nevis te spītīgi aizstāvi tikai savu viedokli - ir jāmāk arī citus uzklausīt, ja prasi padomu. ;)

2) Mana kaķene arī tiek barota ar Whiskas un Kitekat, bet tā ir tikai kā papildus barība, jo pamatā ir profesionāla barība, pārējais ir tikai papildus. Kaķenei ir jau 18 gadu, un manam persietim jau ir 16 gadu, kas priekš šķirnes kaķa ir ļoti daudz, bet viņš visu mūžu barots ar profesionālo barību dažādiem vecumiem. Parastiem mājas kaķiem whiskas jau var dot,bet šķirnes nav tādi kā parastie, tāpēc tur mazliet jāpiedomā pie tā kā dot ēst. ;)
17.04.2012 09:56 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Katram savs kaķis un sava barības izvēle.Man viena vecmāmiņa laukos dzīvo un viņas kaķis nav tuvu stāvējis krutajām barībām.Baro ar visu kaut ko,bet kaķim šo gadu laikā vispār nekādas veselības problēmas nav bijušas nevienu reizi.Aktīvs,laimīgs,spalva spīd.Taču,pēc gudrajiem spriedelējumiem sanāk,ka viņam vajadzētu būt pusmirušam jau,jo viņš taču nav ēdis krutās,profesionālās barības...
17.04.2012 09:57 |

Reitings 1542
Libra, tici man, man ir daudz lielāka un sirsnīgāka pieredze ar dzīvniekiem, nekā kādam citam! Es jau no mazotnes strādāju par brīvprātīgo dzīvnieku patversmēs, vecāki jau no bērnības mani iemācīja mīlēt dzīvniekus, es ne reizi savā dzīves posmā neesmu bijusi bez dzīvnieka pie sāniem.
17.04.2012 09:58 |

Reitings 1542
indie, es runāju tieši par to pašu, bet šamās tik galvā ieņēmušas, ka es jautāju padomu par barību. Piezvanīju, uzzināju, arī manai māsīcai sfinkss tiek barots ar whiskas un viņam ļoti patīk.
17.04.2012 10:02 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
es savu kaķi baroju tikai ar profesionālajām barībām, lai gan viņa bija parsts māju kaķis.. nu negribu ticēt, ka tiešām labs audzētājs :
1. KAĶI ATDOTU MĒNEŠA vecumā, kas pēc LV likumdošanas nav atļauts.
2. barotu ar viskasu!
savu suni, kas ir ar labiem ciltsrakstiem un diezgan labs sugas pārstāvis, baroju ar profesionālu barību, klāt vēl dodu grauzt dārzeņus un augļus, suņu skolā dodu dieru vai lielopu gaļu vārītu!
neviens labs saimnieks tik vieglprātīgi gan neizturas pret savu dzīvnieciņu. īpaši, ja tas ir mēnesi vecs, kaķēns, kam ir nepieciešamas īpašas rūpes un pilnvērtīga barība, lai attīstītos un augtu. bet katrs jau rīkojas pēc saviem ieskatiem un sirdsapziņas.
17.04.2012 10:03 |

Reitings 2728
Man savā mūžā ir bijis tikai 1 kaķis un tas nodzīvoja līdz 15 gadu vecumam, kas ir diezgan labs rezultāts. Barojām gan ar sauso barību (diez vai tā bija t.s. profesionālā), gan kādu zivi, gaļas gabaliņu un mincis bija spīdīgu spalvu un liels murrātājs.
Bet kā jau meitenes iepriekš minēja - kaķim parastajam tas viss ir normāli, bet šķirnīgie lielākoties ir veselības ziņā nīkulīgāki un prasīgāki, jo gēni sazin kā samiksēti un sakrustoti, tādēļ labāk pasekot ieteikumiem un tomēr pirkt pārtiku, kas ir pārdomātāka un sabalansētāka.
17.04.2012 10:09 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Nu es nepiekrītu tam, ka jādod kaķim tik, cik grib. Ieteiktu dot piem. 3x dienā puspaciņu konservu (par cik maziņš). Jo pieradīs, ka var norīties konservus un tad tu nezināsi, kur likties!!

Man kaķim jau 8 gadi, bet viņš konservus rij kā cūka! Dodam jau tik, cik prasa, jo citādi kož kājās, vazājas visur pakaļ un nežēlīgi ņaud. Sauso viņš uzēd tikai ~reizi dienā, tā visu laiku ir trauciņā. Mēnesī viņš konservu dēļ izmaksā ap 30-50 Ls. Sākām dot arī tikai tādēļ, ka bija maziņš un kā tu tādam maziņam nedosi! Tagad ļoti nožēloju, ka neieradināju pie režīma dot 3x dienā pa paciņai. Dienā viņš apēd kādas 4-6 paciņas. Vai gandrīz visu bundžu. Viņš vispār tāds rijīgs, neatejot no kases var aprīt veselu vistas fileju un pēc pusstundas aiziet uzēst konservus vai apēst kādu dzīvnieku. Galvenais, ka viņš vispār nav resns! Visu ārā noskraida, attārpots arī ir..
Silti iesaku apdomāties cik daudz konservus dot.
17.04.2012 10:11 |

Reitings 1542
Koshlene, paldies! Tas ir tieši tas ko es jautāju, atbilde, ko es tik ilgi gaidīju! :) :) :) Paldies, paldies!
17.04.2012 10:18 |

Reitings 5119
KAĶI, manuprāt Tev skauž, ka Tu nevari iegādāties kaķi par 200ls un jātelo vien pašai, ka esi "izcila" kaķene. Jātēlo tāpēc, ka Tu tāda noteikti neesi, pat savu bildi nevari ielikt, jo noteikti esi neveiksminiece ar ļoti slikti atalgotu darbu, bez mīļotā vīrieša un liekajiem kilogramiem, kas katru dienu pieaug, kamēr tu sēdi cosmo.lv un centies pacelt savu pašapziņu rakstot stulbus, dzēlīgus komentārus, rijot bulciņas un degradējoties. Man žēl Tevis! Lai Tev dzīve uzsmaida, nomet svaru!

ha ha ha ha :D
Mani te zina dazas meitenes, varetu apstiprinat Tavus maldus, bet tas jau neliks Tev palikt gudrakai, sapratigakai.
Labak resns cilveks, neka pilnigi dumjsh. :D
Par skaushanu un pasas nejaukajiem komentariem citas meitenes jau atbildeja. Es neko nejauku attieciba uz Tevi (lidz shim) VISPAR neteicu.. :)
Ta ka - padoma divreiz, pirms ko raksti. :)
17.04.2012 10:20 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
koshlene - kādus konservus Tu dod savam kaķim?!
njā, es savu kaķi no mazotnes baroju lielākoties tikai ar sauso un konservus devu tikai kā kko īpašu, taka viņa sauso ēda man ļoti labi, dienā trauciņu sauso noteikti izēda!
17.04.2012 10:21 |

Reitings 1542
Oj, man no Tavas iebiedēšanas ne silts, ne auksts! GET A LIFE!
17.04.2012 10:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits