Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

jaunā māmiņa,pieredze.

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Pēc ilgas domāšana, histērijam, asarā , depresijām, tomēr esmu nolēmusi atstāt mazo.
Tad nu gribēju jautāt tām, kas ir gājušas tam cauri. Ka bija ar jums? Vai šaubījāties par bērna atstāšanu? Kurā mēnesi sāksies tie reibonīsi, vemšana. Nu, vnk passtāstiet kā bija jums?
Kā ar pabalstiem? Cik ilgi strādājāt, kad stāvoklī bijāt.
Man ir darbs vairāķ naktis un diezgan fizisks, viesmīle viesnīcā. Tur uz papīra man ir minimāla alga, lai gan pelnu vairāk. Tad no pabalstiem nekas īpašs man nebūs:o
13.04.2012 12:45 |

Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Es laikam arī no vienas puses neatbalstu nāves sodu.
Sirds sašņaudzās, kad izlasīju rakstu, kad Baltkrievijā (vai arī citā valstī neatceros precīzi) jaunam džekam piesprieda nāves sodu par to, ka metro spridzinājis..
Jaunam džekam veica to nāves sodu un mātei pat nedeva iespēju atvadīties, neatdeva mirstīgās atliekas un viņa pat nezināja, kurā dienā tas notiks.
Žēl tuvinieku, jo dažkārt noziegumus cilvēki izdara pēc kāda cita cilvēka pasūtījuma naudas vai šantāžas dēļ.
13.04.2012 21:59 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nāvessods sanāk tāda dubultmorāle. Ar ko bende būs labāks par to, kuram tas nāvessods tiks izpildīts? Ar to, ka viens nogalināja bez atļaujas, bet otram ir dota atļauja to izdarīt?
13.04.2012 22:05 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Domāju, ka ir cilvēki , kuri nāves sodu ir pelnījuši, bet uzskatu , ka dzīvību ir devis Dievs un tikai Dievs to ir tiesīgs atņemt un izlemt nāves dienu un laiku
13.04.2012 22:07 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Jordana, nemaz tik daudz tādu šantāžas gadījumu nav. Padomā, cik cilvēku tas džeks būtu nogalinājis, ja tiešām būtu noticis tas sprādziens? Cik ģimenēm nebūtu bēdas?
No vienas puses nāvessodu neatbalstu, jo var tikt apcietināts arī nevainīgs cilvēks, bet no otras puses - noziedznieki nemainās, no ķurķa iznākot ārā viņi tāpat atgriežas vecajā vidē un dara to pašu. Ļoti retos gadījumos notiek brīnums un kāds mainās un, manuprāt, tas nesastāda pat 1 %. Ir dzirdēts pat viedoklis, ka cilvēks jau piedzimst par noziedznieku, tas viņā jau ir ieprogrammēts, būtībā visos un konkŗetos apstākļos tas var izpausties.

Runājot par māmiņu algām, cik ilgam laikam tad viņas pietiks? Bērns aug, viņam ir nepieciešams vecāku atbalsts līdz 18 gadu vecumam noteikti, ja ne vēl tālāk, jo izglītība arī maksā naudu, par ja atvase tiek budžetā. Turklāt, arī skolas vecumā bērnam ir jāattīsta savi talanti caur mūzikas skolu, mākslas skolu vai pulciņiem, jāpaceļo nedaudz, lai nebūtu kā mucā audzis, pilnvērtīgi jāēd.
13.04.2012 22:15 |

10 gadi
Reitings 3706
Neizlasīju kārtīgi visus komentārus, bet.. Valstij jānodrošina tas un šitais, valstij jādara tā un šitā. Common'. Uzskatu, ka māmiņualgām ir jābūt piesaistītām tomēr algām un iemaksātajiem nodokļiem. Tīri intereses pēc iemetu tajā kaukulatorā normālu algu un sanāk, ja ir maksāti nodokļi, tad nemaz tik traki nav. Ja nemaksā- tad sorry, uzturi bērnu no tā, ko sakrāji no tās aplokšņu algas. Izņēmums tiešām varētu būt studentes, jo tad var iepriekš nebijusi iespēja strādāt. Jo pietiekoši ir eksemplāri, kas nestrādā, ražo bērnus, savācās visādus pabalstus un dzīvo tikpat labi kā cilvēki, kas melnās miesās strādā. Tepat cosmo bija kaut kad diskusija, kad tēvs meitenei neļauj strādāt, jo tad ģimene vairs nebūs mazturīgā!
13.04.2012 22:32 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Ja godīgi, man tas kalkolators nedalec :D es nemāku aprēķināt.
Kāda varbūt var iemest 400ls ? :D joka pēc.
13.04.2012 22:34 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
joselyn, tieši tā, jābūt kādiem izņēmumiem.
13.04.2012 22:40 |

Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
Nesaprotu, JŪs bērniņus laidiet pasaulē tikai, lai dabūtu naudu no valsts??
ATbildi par savu darbību, ja laid pasaulē bērniņu Tev ir jābūt spējīgai viņu uzturēt arī bez pabalsta.
UN kādēļ Tev vsp kkas jādod, ja Tu valstij neko nedod??
14.04.2012 00:11 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Tieši tā, piekrītu _paris. Ar ko, jūsuprāt, cilvēki, kas Izpildīs to nāvessodu notiesātajiem, būs labāki par pašiem tiem slepkavām???? Ar to, ka viņi to darīs likuma vārdā? Likuma vārdā vēl ne tādas lietas darītas, jo likumus izdod tie, kas ir pie varas. Un tur tad vairs nav nozīmes - atņem dzīvību vienam vai astoņiem (kaut gan, tie bendes jau arī nebūs katram slepkavam savs - tāpat arī uz viņu sirdsapziņas būs daudz cilvēku dzīvību, jo galu galā, arī tie notiesātie ir cilvēki)

Es drīzāk atbalstu ideju, ka šiem uz mūžu ieslodzītajiem būtu pašiem jāatpelna sev iztika.

Un attiecībā uz bērnu un pabalstu jautājumu... nu ko, taisi bērnus tad, kad vari atļauties. Nez kāpēc agrāk to tā neuzsvēra, lai gan situācija bija daaaudz sliktāka kā tagad. Kaitina, kad kā tik kas, tā noliek valsti. Nopietni, cik var.
14.04.2012 00:35 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
njaa, taapeec jau arii latvieshu tauta izmirst. buutu jaapriecaajaas, ka latei vispaar ir darbs, jo vinja tik pat labi vareetu seedeet uz bezdarbnieku pabalsta. un valstij, kurai draud bankrots deelj taa, ka pensionaaru ir vairaak kaa straadaajosho, ir jaasaak domaat ar galvu un jaaparuupeejaas par naakotni. pat ja pabalstu deelj dzeeraajgimene zilupee piedzemdees 8 beernus, noteikti 6 no tiem peec tam straadaas un maksaas pensijas. kaada starpiiba, vai vinji peec tam to naudu nopelniis gaterii vai bankaa. arii gateru darbinieki ir nepiecieshami.
un taam, kuras domaa, ka 30 gadnieces buus vecas maates - vai tad ir labaak, ka ir jauna maate tuseetaaja, kura skraida apkaart un par beernu neliekaas ne zinis? veelaas dzemdeetaajas patieshaam ruupeejaas par saviem mazuljiem, bet maates dzeguzes, kuras uzgruuzj lielaako dalju laika beernu vecvecaakiem, ir tieshi 20gadnieces. beernu ir jaadzemdee tad, kad zini, ka vairs negribeesi nekur iipashi skraidiit apkaart. nevis piedzemdeet un tad pazinjot - esmu jauna un man ir tiesiibas iet pa diskoteekaam 3x nedeeljaa.
14.04.2012 00:47 |

Reitings 5119
Smiekligi...
Kad meitene negribot palikusi stavokl (izsargajoties), un doma par abortu - vinai kluup kaklaa.
Kad meitene NEDOMA PAR ABORTU, klup kaklaa, ka ko vina iedomajas, ja nav lidzeklu, kas nodrosinatu pilniba, virietis ideals pie saniem utt.
NAV VARIANTU. Sviests.
14.04.2012 01:02 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
njaa, taapeec jau arii latvieshu tauta izmirst. buutu jaapriecaajaas, ka latei vispaar ir darbs, jo vinja tik pat labi vareetu seedeet uz bezdarbnieku pabalsta.

Kurā valstī Tu dzīvo? Šeit nemaz nav iespējas sēdēt tā uz bezdarbnieka pabalsta - jā, ja Tu iepriekš esi strādājusi darbā ar labu algu, tad 4 mēnešus tad pabalsts vēl ir tāds, ar ko kaut ko var izdarīt, bet pārējos mēnešus - kapeikas (pat paēst nereāli, nemaz nerunājot par kaut viena rēķina apmaksu).

Es priecājos par autori, ka viņa nolēmusi bērniņu paturēt, bet tajā pašā laikā nosodu sūkstēšanos par pabalstiem, ja pati saņēmusi naudu aploksnē. Manis pēc pat var nemaksāt tos nodokļus, jo man tas neko dzīvē nemaina, bet, ja nemaksā, tad jāklusē :)
14.04.2012 08:09 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
krista, nezinu neko par bezdarbnieku pabalstiem, man tādus neviens nav maksājis un es nevienam neprasu. Pie tam, tas,ka pensiki ir vairāk kā strādājošo, ir tāpēc, ka to darba vietu ir tik maz, algas piedāvātajās vakancēs arī ir mazas.
Ko var baurot par tām mātēm biznesmenēm?
Es runāju par sevi, ka es labprāt, studējot augstskolā, neklātienē gribētu sev bērnu. Vīrs strādā, pati mājās ar bērnu un paralēli studēju, lai man būtu i bērns palaists skolā, i pašai diploms. Nu lūk, es pabeigusi vidusskolu, augskolu, neesmu nekur strādājusi, kāpēc es 22 gadu vecumā nevarētu dzemdēt un lai valsts mazliet vairāk atbalsta? Grib,lai cilvēki dzemdē, bet neko arī īsti negrib tur darīt.
Nav runa par to,ka strādāju neoficiāli, es runāju par tādu variantu,ka cilvēkam nav vēl bijusi iespēja strādāt. Bērnu dārziņā palaidīs un taču ies strādāt.
Nevar teica,ka visas mātes 20 gados ir izlaidušās šmaras, kuru bērnus auklē vecāsmātes un ka visiem ar 50ls pietiek.
Tieši tāpēc man nav bērnu, jo es nevaru to atļauties.
Un visas raud,ka nedod Dievs, atdos viņu nodokļu naudu mātei ar bērnu. Kā jūs varat gaudot par to,ka kaut ko dod bērnam?

Man līdz galam arī neaiziet tas fakts,kā var taisīt biznesu no 50ls mēnesī? Par 50ls bērnam sanāk pamperi 1 mēnesim, pāris drēbju gabali. Ne rotaļlietām, ne biezenīšiem, ne iekārtām(gultiņas,rati,barošanas krēsliņš) nesanāk nevienam. No tiem 50ls tām mātēm biznesmenēm nekas pāri nepaliek. Vai es kļūdos? Viņas bērniem neko nedod un 50ls nodzer?
14.04.2012 08:31 |

Reitings 2224
Late ir ļoti daudzi, kas taisa biznesu uz bērniem- alkaholiķi! Un bērni skraida plikām pakaļām, nemazgāti un neēduši! Parasti jau daudzi to neredz, bet par cik man radiniece strādā sociālajā dienestā, viņa tādas lietas pastāsta, ka vājprāts... Cilvēki ir dažādi!
14.04.2012 10:51 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Nu par to,kas teica nevajag drāzties apkārt, tiešām stulbi.
Man ir patstāvīgs puisis gandrīz 4 gadus, un vnk tā sanāca.
Un ja esmu studente, un tobrīd meklēju izdevīgāko variantu kā pelnīt par visu .
Un uzskatu, ka mūsu valsts ir stulba. Paši skadina vajag bērnus, paši nevar nodrošināt. Un viņiem ir jānodrošina. Tās, kas saka, ka pati vainīga, valsts neko nav parādā- man ļoti jūs žēl.
Mēs maksājam nodokļus, la vini varētu atmaksāt parādu, tikt no krīzes un turpinat tālāk zagt.
14.04.2012 11:13 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
Es veru pateikt tikai vienu - dziive nav rozhu daarzs. Katram pasham sev visu jaanopelna, neviens neko taapat nedos. Ir muljkjiigi vainot valsti pie savaam neizdariibaam.
Tas nekaadi nav veersts tieshi uz toposho maaminju (autori).
14.04.2012 13:23 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits