krista, nezinu neko par bezdarbnieku pabalstiem, man tādus neviens nav maksājis un es nevienam neprasu. Pie tam, tas,ka pensiki ir vairāk kā strādājošo, ir tāpēc, ka to darba vietu ir tik maz, algas piedāvātajās vakancēs arī ir mazas.
Ko var baurot par tām mātēm biznesmenēm?
Es runāju par sevi, ka es labprāt, studējot augstskolā, neklātienē gribētu sev bērnu. Vīrs strādā, pati mājās ar bērnu un paralēli studēju, lai man būtu i bērns palaists skolā, i pašai diploms. Nu lūk, es pabeigusi vidusskolu, augskolu, neesmu nekur strādājusi, kāpēc es 22 gadu vecumā nevarētu dzemdēt un lai valsts mazliet vairāk atbalsta? Grib,lai cilvēki dzemdē, bet neko arī īsti negrib tur darīt.
Nav runa par to,ka strādāju neoficiāli, es runāju par tādu variantu,ka cilvēkam nav vēl bijusi iespēja strādāt. Bērnu dārziņā palaidīs un taču ies strādāt.
Nevar teica,ka visas mātes 20 gados ir izlaidušās šmaras, kuru bērnus auklē vecāsmātes un ka visiem ar 50ls pietiek.
Tieši tāpēc man nav bērnu, jo es nevaru to atļauties.
Un visas raud,ka nedod Dievs, atdos viņu nodokļu naudu mātei ar bērnu. Kā jūs varat gaudot par to,ka kaut ko dod bērnam?
Man līdz galam arī neaiziet tas fakts,kā var taisīt biznesu no 50ls mēnesī? Par 50ls bērnam sanāk pamperi 1 mēnesim, pāris drēbju gabali. Ne rotaļlietām, ne biezenīšiem, ne iekārtām(gultiņas,rati,barošanas krēsliņš) nesanāk nevienam. No tiem 50ls tām mātēm biznesmenēm nekas pāri nepaliek. Vai es kļūdos? Viņas bērniem neko nedod un 50ls nodzer?