jaunā māmiņa,pieredze.

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Pēc ilgas domāšana, histērijam, asarā , depresijām, tomēr esmu nolēmusi atstāt mazo.
Tad nu gribēju jautāt tām, kas ir gājušas tam cauri. Ka bija ar jums? Vai šaubījāties par bērna atstāšanu? Kurā mēnesi sāksies tie reibonīsi, vemšana. Nu, vnk passtāstiet kā bija jums?
Kā ar pabalstiem? Cik ilgi strādājāt, kad stāvoklī bijāt.
Man ir darbs vairāķ naktis un diezgan fizisks, viesmīle viesnīcā. Tur uz papīra man ir minimāla alga, lai gan pelnu vairāk. Tad no pabalstiem nekas īpašs man nebūs:o
13.04.2012 12:45 |

Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Labi, saprotu, ka visus slimos bērnus nevar izārstēt, bet tomēr medikamentu iegādei varētu būt kādas atlaides, vai bezmaksas.. lai kaut gan to pašu bronhītu izārstētu.
Ir vienkārši reizes, kad nepietiek tikai ar tautas metodēm.
13.04.2012 16:44 |

Reitings 4718
tb kaut vai
13.04.2012 16:44 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
Es negaudoju par sevi,jo pati redzu savu kļūdu nodokļu nemaksāšanā,bet par tādiem,kad nav bijusi iespējas tādus maksāt. Pabeidz skolu,augstskolu un ir tādi,kas nevar dabūt darbu ar visu to izglītību. Darba nav,nodokļi maksāti nav,bērnu nav.
13.04.2012 16:49 |

Reitings 844
Procedūras, saki? Bērniem valsts pat masāžu un vingrošanu apmaksā. Protams, ja ir nopietni sarežģījumi, tās ir lielas summas, kuras jāsedz pašiem vecākiem, bet tā tas ir visā pasaulē. Es arī uzskatu, ka medicīniskā aprūpe Latvijā grūtniecei un bērnam ir ļoti labā līmenī. Man, piemēram, bija ilgas un smagas dzemdības, un kā tik mani necentās aprūpēt medicīniskais personāls, es pēc tam gāju ar šampanieti un rozēm pateicībā, jo tie cilvēki no sirds centās man palīzēt arī ārpus savu pienākumu robežām un man netika par to prasīts ne santīms. Amerikā, pieēram, tas būtu kas neiedomājams. Vispār, jebkura mana saskare ar valsts institcijām ir vienmēr bijusi pozitīva - vai tā būtu medicīna, policija vai kas cits. Varbūt man ir paveicies, bet nu....tad man ir paveicies tik ļoti daudz reižu, kad tas tomēr ir likumsakarīgi. Jā, valsts ir nabadzīga, bet savu iestāžu kompetencēs tā rūpējas par saviem pilsoņiem tik labi, cik iespējams.
13.04.2012 16:54 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Nu godīgi sakot, man liekas apsurdi, ka sieviete nestrādā un grib baigos pabalstus no valsts! Tad sanāk es strādāšu maksāšu lielus nodokļus un bezdarbnieces par maniem nodokļiem ņems un štancēs tik sīkos! Uzskatu, ja būtu tāda situācija, tad pazustu nodokļu maksāšanas jēga un sistēma!

Kā arī uzskatu, ka uzreiz pēc augstskolas pabeigšanas bērni na jātaisa, ja nav iespējas par tiem pienācīgi parūpēties, bet gaidīt pabalstu no valsts! Atkārtošos, bet ja būtu tāda sistēma, tad sabruktu nodokļu maksāšanas jēga!
13.04.2012 16:55 |

Reitings 1951
Lana_3853 Kā esmu ievērojusi, atkal man tev jāpiekrīt!
13.04.2012 16:57 |

Reitings 3350
Ja Latvija sievietes dzemdetu bernus tikai tad, kad izmacijusas un stradajusas vismaz 3 gadus sakariga darba, tad musu valsti butu normala situacija. Neaizmirstiet, ka butu forshi, ja jaunajam maminam butu stradajosi viri uz kuriem ari var nokartot pabalstu. Un tas kuras saka, ka 30 gadi ir vecs, tad laikam ir 18 un tad kad jums bus 30 jus jutisiet cik jaunas un gudras esat!

Dzivoju Kanada un te sievetes dzemde pec 35. Vinam ir nauda gan bernam, gan sev! Vinas ir izbaudijusas dzivi, izcelojusas, izveidojusas karjeru, atradusas savus iistos un nostabilizejusas dzive kopuma.
Latvija atkal nodoklis nav maksats, pasham kriti par macibam un vel kko un tik dzemde! Beidzot butu jaizaug no padomju savienibas laikiem un jasak domat ar galvu, kad razhot bernu. Protams, esmu ari pret abortiem, bet tiesi tur mes varam vainot savu valsti, ka mums vairs nav veselibas macibas un jaunatne ir diezgan neinformeta par izsargasanos utt. Ja 14 gadus jauna meitene doma, ka pec nedzrosa seksa palekajos var izvairities no grutniecibas, nu par ko mes vispar runajam?
13.04.2012 17:00 |

Reitings 4261
Dominika,ja man sīkais būtu pēc 35,es savus mazbērnus nesagaidītu. :D
Negribas savam sīcim aiziet pakaļ uz bērnudārzu,a tur sīkie saka: Pēterīt,tev vecmamma pakaļ atnāca.
Pārspīlēju mazliet,bet es gribēju būt jauna māte.
13.04.2012 17:06 |

Reitings 1951
Bet neviens tač nespiež iet kā vecmāmiņai, ja nevar atļauties tad nedzemdē, vai tad samierinies,ka būs jāiet kā vecmāmiņai! Vai ej jauna un skaista, bet tad nevajag čīkstēt par sačakarēto nodokļu sistēmu!

Tas nav uzbrauciens, un nevajag lūdzu apvainoties vai dusmoties, bet es piem plānoju savus ienākumsu un laiku, un man galīgi negribētos maksāt nodokļus, lai bezdarbnieces smuki sēž mājās un auklē mazulīšus, un es tik šancēju un maksāju par to pasākumu!
13.04.2012 17:12 |

Reitings 844
Cilvēki vispār visu grib prasīt no citiem. Dod, man, valts, naudu - man vajag!, dod,man, vīrieti, mīlestību - man vajag, dodiet man darbu - gribu taču strādat. Kapēc lai jums kāds kaut ko tāpat dotu - dodiet paši. Ne pabalstus, ne mīlestību, ne darbu vai naudu neviens jums nav parādā. Gribu naudu - izdomāšu kā nopelnīt, gribu mīlestību vai uzmanību - mīlēšu pati, nevis pieprasīšu. Kas grib redzēt iespējas, tas pat sūdu bedrē iekritis, tadas atradīs. Un izmantos!Ka tik kādam pateikt - dod! Varbūt tā ļoti plaši un kā no kanceles tagad izsakos, bet tiešām ļoti bieži to apkārt dzirdu, cik kāds kādam slikts, jo nav kaut ko iedevis. Tāda čīkstēšana sadusmo un nogurdina.
Cubiana, paldies, prieks dzirdēt!
13.04.2012 17:13 |

Reitings 3350
Late - atkal vecuma aizspriedumi. Es domaju, ja berni pec 30 butu tendence, tad neviens tev neliktu justies ka omitei, jo bernam pakal naktu viena vecuma sievietes. Starp citu ta ari Kanada ir - bernudarza satiekas pieaugusas sievietes un neviens tachu nesaka, ei, babulja atnakusi!
13.04.2012 17:25 |

Reitings 48
Reģ: 13.04.2012
Pirmām kārtām, apsveicu ar mazuli! Novēlu tev un tavam bebulim labu veselību un izturību dažādos apstākļos! Malacis, ka nolēmi paturēt. Manuprāt, aborts nav nekāda izeja, jo nākotni nevar paredzēt. Protams, ir gadījumi, kad abortu ir vēlams veikt.
Nav jau forši prasīt no valsts, ja neko nedod, bet nu situācija ir jau notikusi, un galvenais ir tagad domāt, kā savilkt galus. ss.lv un maminuklubs.lv daudz lietotu mantu var nopirkt par lētākām naudiņām, varbūt radi, draugi varēs izlīdzēt.
Par pabalstiem uzskatu, nav mūsu valsts sistēma tā labāka. Kaut vai saņemot pabalstu par 1o B lapu, maksimums ir 11.51 + 50% no šīs summas par dienu, neskatoties uz to, ka dienā nopelna 50 lvl. Šo naudu cilvēks pelna, kāpēc ir jāuzliek kkādi griesti?!
13.04.2012 17:26 |

Reitings 1027
Reģ: 19.03.2012
Čīkstēt nevajag par nodokļu sistēmu, bet Latvijā ir slikti pabalsti. Nemaz nerunājot jau minimālo algu, kura nedrīkstētu tāda būt, ja par to nevar normāli izdzīvot. Tā IR.
13.04.2012 18:10 |

Reitings 1873
Lana, pilnīgi piekrītu Tev par to došanu. :-)
Tikai gribēju zināt kā meitenes,kas dzemdē pēc vidusskolas, varēs sev nodrošināt mācības augstskolā? Vecāki turpinās jau uzturēt jauno māmiņu? Vai arī jaunās māmiņas grib lielākus pabalstus,lai varētu pašas ar pa to naudu dzīvot? Vai tiešām domājat,ka valstij ir jāuztur jūsu bērni?
Es mammai piedzimu 35 gados,neviens manu mamma nekad nav saucis par vecmāmiņu, nedomāju,ka kādam tas kādreiz ir traucējis.
13.04.2012 18:23 |

Reitings 48
Reģ: 13.04.2012
Tā ir katra cilvēka individuāla lieta, kā viņš sev nodrošinās izglītību un vai viņa tuvinieki spēs palīdzēt, un cilvēks būs ar mieru palīdzību pieņemt.
Vikkkija, man vemšana bija sākumā tikai no rītiem, tīrot zobus. Dažas minūtes pavēmu un bija ok. Slikta dūša gan kādu laiku bija. Sākumā arī ļoti slāpa. Reiboņu, ģīboņu nebija man. Kādus pirmos 3 mēnešus pēc darba uzreiz gulēt gāju, miegainība baigā. Apetīte sākumā ļoti vāja, jo likās, ka vēmiens nāk. Vakara maiņas man darba devējs diezgan agri neļāva vairs strādāt, ja vēlētos, būtu jāraksta iesniegums, lai ļautu strādāt. Man vakara maiņas bija līdz 24.00, diezgan grūti bija nostrādāt, priecājos, ka jau 3. mēnesī to vairs nebija.
13.04.2012 18:59 |

Reitings 4261
Re kā. Mēs sakām,ja gribam bērnus, tad tie ir jānodrošina.
Tad es iedomājos, ka valsts ir kā liela mamma, tad ja tā grib šeit iedzīvotājus un vēl sev bērniņus, tad būtu arī jānodrošina šeit mazliet labāki apstākļi.

Mani neuztrauc tie 50ls, jo es šobrīd bērnu nedzemdēšu.
Pie tam, veikalos iepērkos, tur valsts arī dabū savus procentus, es vienmēr maksāju par biļeti autobusā, es nepērku ārstu pakalpojumus bez čeka utt.

cubiana, vot, pasaki man šo. Tu te dusmojies,ka uzturēsi kādu jauno māmiņu, tad gribu atgādināt, ka Tu uzturi arī ieslodzītos. Kam labāk novirzīt naudiņu-māmiņai ar bēbi vai uz mūžu ieslodzītajam? Lasīju,cik mēnesī izmaksā viens ieslodzītais, ja ņem vērā,ka Latvijā vairāk kā 50 cilvēki ir notiesāti uz mūžu, viņi gadā izmaksāja ~165 000(es pati šo aprēķināju, bet aptuveni tā ir). Redzi, tā ir arī Tava nodokļu naudiņa.
13.04.2012 20:30 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Viens ieslodzītais dienā izmaksā aptuveni 9ls. :(
13.04.2012 20:42 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Uz mūžu ieslodzītajiem uzreiz vajag nāvessodu. Priekš kam veltīgi laiku tērēt.
13.04.2012 20:54 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
laiku un naudu :)
13.04.2012 20:56 |

Reitings 4261
Pēc dažu labu uzskatiem un loģikas sanāk,ja neesi maksājis nodokļus-nedzemdē, tad pirms slepkavnieku ķurķī bāž, šim arī vajag sapelnīt nodokļus,lai viņu ieslodzījumā var uzturēt.
13.04.2012 20:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits