Man sobrit ir 25 un es saprotu, ka bez izglitibas es nesasniegsu to algu un statusu, uz kuru temeju. Es uzskatu, ka macities nekad nav par velu un vai es nemtu darba zalu gurki, kurs 20 gados ir izmocijis bakalauru bez pieredzes - shaubos. Manuprat tas Latvija ir stereotips, ka jaiet macities uzreiz pec skolas. Nu ko tu 18-19 gados vari zinat par sevi un kas tev patik? Tiesi tapec es izvelejos attistities profesionali, lai saprastu, ko es gribu darit, jo kad man bija 19 es domaju, ka gribu studet marketingu un reklamu. Aizgaju to studet, pec gada gan pametu, jo likas neinteresanti, jo to jau zinaju + nevareju savienot ar darbu. 21 gada es tiku pie iespejas stadat reklamas agentura (jo tas bija tas ko gribeju!!!) un es taaa viilos! Un viilos es jo nezinaju, kas tas ir. Labi vien, ka nepabeidzu bakalauru marketinga, jo tad es to varetu nolikt plaukta. Tagad, kad esmu pastradajusi dazadas sferas es skaidri zinu ko es gribu studet un kada pozicija stradat.
Vel piemers - mana krustmate, kura 47 gados dabuju bakalauru medicinas koledza (nezinu ka isti saucas) un tad gados saka macities vacu valodu no nulles un jau 4 menesus strada vacija par medmasu un ir loooti apmierinata, ka nenobijas tada vecuma uzsakt jaunu dzivi.
Ta ka nebaidies no aizspriedumiem un ej macities kad varesi un zinasi, ko tieshi tu gribi!
Lai tev veicas!