Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

atlaišanas kompensācija

Reitings 177
Reģ: 19.06.2010
Sveikas!

Vai te ir kāda, kas strādājusi uz pusslodzi (tātad, alga rēķināta par stundas likmi), un atlaista? Kā tikusi aprēķināta Jūsu atlaišanas kompensācija? Un vai kāda ir mēģinājusi vienoties ar darba devēju par iespēju nostrādāt vēl, piemēram, mēnesi, līdz atradusi citu darbu? :)

Lai mierīgs un priecīgs vakars visām! :)
12.04.2012 23:25 |

Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
Nesapratu Tavu domu :D

Tevi atlaiž un TU gribi, lai vēl mēnesi ļauj Tev tur strādāt, pareizi? Un kas tā par kompensāciju?
12.04.2012 23:29 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Kapēc tevi atlaiž? Tad varēšim pakomentēt sīkāk...
12.04.2012 23:34 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Es 2. kursā strādāju uz pusslodzi,ta sbija jau sen...2008. gadā laikam,jā. Nostrādāju mazu laiku,nepilni divi mēneši, jo bija štatu samazināšana,tā kā pēdēja pienācu klāt, man bija jāaiziet.Bet man bija arī pagrūti ar studijām apvienot. Bet,cik atceros,man nebija nekādas kompensācijas. Ja Jūs iepriekš vienojāties un līgumā minēta kompensācija,tad jau jābūt pēc būtības? Un ar to atlaišanu,tur jau arī līgumā jābūt punktam par to,vai atlaiž uzreiz,vai drīkst tā vai arī ziņo iepriekš.

Cik zinu, tad man ir tā,pārbaudes laikā laikam 3 darba dienu laikā varēju aiziet vai arī mani atlaist, bet tagad mēnesi iepriekš jāziņo.
12.04.2012 23:37 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
tev neliekas, ka nonāc pretrunās? :D
ja tevi atlaiž, tad nekāds mēnesis nekur nepienākas, bet kompensācija būtu jāizmaksā par neizmantotajām atvaļinājuma dienām un, ja kkas ir atrunāts līgumā.
12.04.2012 23:42 |

Reitings 53
Reģ: 12.04.2012
Un Tu to iedomājies tikai pēc 4iem gadiem?
12.04.2012 23:44 |

Reitings 85
Reģ: 15.05.2009
Skaties, kas tev līgumā, koplīgumā un darba likumā rakstīts par kompensāciju. Viss atkarīgs pēc kāda darba likuma punkta tevi atlaiž un cik ilgi tu tur strāda. Galvenais-lai atlaiž nevis jūs vienojaties, jo tad var kompenšaciju nemaksāt.
ja ilgi strādā (vismaz gadu)-vari jau teikt, lai tevi atlaiž un ej uz bezdarbniekiem-jau nākamā menesī dabūsi pabalstu.
12.04.2012 23:51 |

Reitings 177
Atlaiž bez iemesla - uzņēmumam tāda politika - laiž vaļā visus vecos darbiniekus, vietā ņemot jaunus, un kā iemeslu min "mistisku" nesastrādāšanos, kam vispār nav reāla un objektīva pamata.

Un līgum ir ļoti nepilnīgs, par ko uzņēmumam vispār varētu sanākt nepatikšanas, bet par to vispār būtu cits stāsts.

Gribēju tikai zināt, kāda Jums pieredze bijusi ar tām kompensācijām, jo darbinieki, ko tikko atlaida, dabūja, bet bija strādājuši uz pilno slodzi.
13.04.2012 00:01 |

Reitings 85
Reģ: 15.05.2009
Slodze nav būtiska. Cik ilgi tu tur strādāji?
Darba likums- 101.pants. Darba devēja uzteikums ( http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019)
Lasi, sakties pēc kāda panta atlaiž.
par kompensācijas apmēru-112.pants. Atlaišanas pabalsts
Turklāt-ja atlaiž nepamatoti-vari pēc tam tiešāties. :) Laikietilpīgi, bet ja tev taisnība, atjaunos darbā un samaksās par visiem mēnešiem kopš esi atlaista.
13.04.2012 00:12 |

Reitings 177
Laukupukje, paldies! iečekošu vēlreiz. :)

Strādāju no novembra līdz aprīļa vidum - šai trešdienai.

Par tiesāšanos - darbs bija tāds, ko ērti savienot ar studijām, profesionālā joma man pavisam cita, un tiesāšanās arī dārgi izmaksās, kā arī, redzot daļu jauno darbinieku un zinot kaitinošo vadību, pašai nav vēlēšanās tur atjaunoties.
13.04.2012 00:20 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Meitenes, man arī jautājums. Plānoju aiziet no darba, esmu strādājusi nepilnu gadu. Neesmu izmantojusi nevienu atvaļinājuma dienu. Tagad lasīju koplīgumu un tur bija rakstīts, ka, ja darbinieks aiziet no darba, tad viņam nepienākas kompensācija par neizmantotajām atvaļinājuma dienām. Tā var būt?
13.04.2012 06:57 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Tāpat vien atlaist nevar - ir jābūt protokolam par taviem pārkāpumiem, uz kuru pamata tevi atlaiž, turklāt, šo dokumentu tev ir arī jāparaksta, ka piekrīti. Ja tevi ar tādu dokumentu neviens neiepazīstina (turklāt, to dokumentu tu vari arī apstrīdēt), pasaki darba devējam, ka vērsīsies darba inspekcijā. No tā, kāda iemesla dēļ tu tiec atlaista (iemesli, kuru dēļ var atlaist, ir atrunāti darba likumā) ir atkarīgs, cik ilgu laiku pēc uzteikuma tu vēl vari strādāt. Kompensācija tev pienākas vienas vidējās mēnešalgas apmērā.
Vispār - palasi darba likumu. Izskatās, ka darba devējs labprāt izmanto tavu nezināšanu.
13.04.2012 07:18 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
Tiesaashanaas Tev izmaksaas tikai Tavu laiku un samaksu juristam.
Darba striidi tiek izskatiiti bez maksas.
Un jaa, shajaa gadiijumaa tiek izmantota nezinaashana, vinjiem jaasastaada dokumenti par Taviem paarkaapumiem un ar shiem dokumentiem Tevi jaaiepaziistina pret parakstu. Ja shaadu dokumentu nav, vinji neko nevar izdariit. Ja negibi tur palikt, izmanto to, ka likumiigi vinji Tevi atlaist nevar un piedaavaa izbeigt darba attieciibas puseem vienojoties, bet pieprasi lielaaku kompensaaciju, piemeera 3 meeneshalgu apmeeraa.
Vinji var draudeet samazinaat darba vietu skaitu un Tevi atlaist taadaa veidaa, bet te atkal buus "kjershana uz muljkji", jo, ja vinji veelas Tavaa vietaa kaadu jaunu pienjemt, vinjo to nevarees.
13.04.2012 09:17 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits