Alkoholu nelietoju. Kad pirmo reizi pamēģināju, tad arī nesapratu kādēļ cilvēki vispār to lieto un kāda ir jēga un mērķis. Es protams, spēju saprast, ja kā Salomē minēja, tas ir rituāls un garšu mijiedarbība starp dzērienu un ēdienu.
Par alkohola lietošanu reibuma sasniešanai es varētu runāt ilgi un vienalga nekad nesaprastu. Nav man skaidrs kā var patikt just sevi nekontrolējot ķermeni un prātu pilnībā.
Principā, nav tā, ka man vispār nevar iebarot alkoholu. Ja ir kāds kokteilis, kur to nevar just (un kad es saku, ka nevar, tad TIEŠĀM NEVAR JUST :D), visticamāk dzērienu dzeršu. Protams, gadījumā, ja nav bezalkoholiskas alternatīvas.
Parasti neērti jūtos, ja kaut kur tīri simboliski tiek atvērta šampanieša/vīna pudele. Ballītes neapmeklēju, bet piemēram tādos vienkāršos gadījumos, kā reiz, kad apmeklētajos kursos bija pēdējā nodarbība, tika izlemts veiksmīgo mācību gadu noslēgt ar šampanieša glāzi. Kādam varbūt sīkums, bet man tā ir traģēdija, pat pieklājības pēc censties sevī ieliet nelielu daudzumu šampanieša/vīna, kurš man ļoti, ļoti, ļoti, ļoooooti negaršo.
Ak jā, vēl kāzās ir gadījies atteikties no alkohola, bet tajās neviens īpaši uzmanību neviens nepievērš, tikai pasaka "nu, labi" un diskusija beigta.