Man gan tas entuziasms, ko te demoiselle un Krītiņš minēja nav zudis un par to priecājos. Tiešām šajā ziņā joprojām esmu tikpat naiva un gribās visu darīt, savā ziņā arī šķiet, ka viss ir iespējams un paveicams. Protams, žēl, ka laiku vairs nepavadu tik produktīvi, šķiet, ka savos pirmajos 10-12 dzīves gados izlasīju vairāk grāmatu nekā tagad pēdējos 3-5.
Tas, kas man personīgi ir zudis ir dzīvesprieks. Es nekad bērnībā nebiju tāda kā tagad, man šķiet, ka vispār līdz vēliem tīņu gadiem, aptuveni 15-16 biju savādāka. Bija dzīvesprieks, katra diena likās interesanta, tagad pamostos ar sliktu garastāvokli, eju gulēt ar tikpat sliktu un šķiet, ka visi lielie sapņi un apņemšanās, kuri lai arī joprojām pastāv, taču tomēr ir liels slogs. Pēkšņi esmu arī sākusi ļoti baidīties no vecuma, kas ir absurdi, jo man pat 25 nav, kur nu vēl 30 vai vēl vairāk, bet šķiet, ka vajag visu paveikt līdz noteiktam vecumam un ja neizdarīšu, tad gals klāt.
Atgriežoties pie paša dzīvesprieka, kā te dažas minēja, ka pieaugušo dzīve ir tā, kas liek sastapties ar realitāti un tās negatīvajām pusēm... Interesanti, taču man tas nebija/nav iemesls. Cilvēkos vīlos salīdzinoši agri, atceros, ka pat pirms iešanas skolā biju baigā naivule, bet pirmajās klasēs pēkšņi uzzināju, ka cilvēki mēdz melot, krāpties, aizskart citus. Smieklīgi, taču tiešām nebiju pie tā pieradusi. 8 gadu vecumā biju nometnē, kur nevarēju sadraudzēties ar istabas biedrenēm un kad uzzināju, ka kāda no viņām atrada un izlasīja manu dienasgrāmatu, vispār izplūdu asarās, jo nesapratu kā tā var rīkoties, kā var aiztikt svešu. :D
Taču tomēr, kā jau teicu, līdz aptuveni 16 gadu vecumam manī bija vairāk dzīvesprieka un pozitīvā. Tagad es vispār nekur nesaskatu labo un šķiet, ka dzīve ir vienas vienīgas ciešanas.