Sveikas, man viens jautaajums radaas. Uzturaa nelietoju siipolus un taapat sheit nopeerkamajiem nekaadu mizu iisti nevar dabuut. Beidzot gribu paraadiit kaa mees svinam lieldienas, bet nav ar ko kraasot. Vienmeer esmu zinaajusi tikai sippolu mizu metodi. Ir kaadi citi varianti? Paldies :) Un sheit arii nevar nopirkt baltaas olas, taa ka jaakraaso uz bruunajaam, pat diezgan tumshas taas olas.
mēs mājās ar dažādiem graudaugiem (putraimi ,rīsi utt.) taisām olas ,vēl interesantas sanāk ,ja liek klāt kādas lapiņas. darām šādi -samērcējam olu ūdenī ,tad apviļājam graudos un ,ja pareizi atceros aptinam ar marli ,lai vāroties nenokrīt graudi.
Ja Tu gribi parādīt, kā tas tradicionāli tiek darīts, tad jāpērk vien tie sīpoli un jāloba nost mizas tik, cik tur ir.
Bet vispār googlē ir ārkārtīgi daudz informācijas. Tur tu jau uzreiz vari izfiltrēt, kas der, kas nē. Citādi sanāks, ka rakstam variantus, bet iespējas dabūt Tev ir ierobežotas.
Bucīte - kā Tevis pieminētajā variantā tiek dabūts tonis? Putraimi toni nedod, lapiņas dod tikai vietā, kur pieskaras.
Vai gadījumā pēctam tos satītos neliekat sīpolu mizu ūdenī?
Esmu mēģinājusi krāsot bietēs, sanāca baigi gaiši rozā nu apmēram it kā nekas nebūtu krāsots :D
Vēl pamēģināju krāsot ar zīda audumu, ļoti smuki sanāk. Krāsoju tā kā Tatjanas trešdienas linkā redzams.
Varbūt var tirgū sarunāt ar kādu no pārdevējiem, ka vari tikt pie mizām (pieņemu, ka tādi bez mizas viņi tomēr neaug un kkur tās mizas paliek :D)... ;)
Es kaadu otro menesi perku tikai sarkanos sipolus un meginu nu dabut un zhavet cik vien var mizas...un nopirku mellenju ievarijumu, laikam likshu klat...
JaneDoe, tirgus nav visur! Diemzheel tur, kur esmu es nav nekaa tirgum lidziga! Toties izdevas sameklet baltas olas, kaut gan parasti krasoju bruunaas...