Pēdējos trīs gadus vasaras mērķis ir skriet 21km. Šovasar, gribu pilno skriet, vai vismaz, 30km. Katram, tas organisms ir savadāks un citādi reāģē uz laikapstākļiem un slodzi . Man pirmajā gadā pēc noskriešanas sāka sāpēt celis tā, ka to vasar, vispār vairs neskrēju un likās viss, neskriešu nekad vairs. Abas pārējās reizes bija daudz patīkamāk un vieglāk pieveikt pusmaratonu.
Ja vari noskriet 10/15km bez aizelšanās un apstāšanās, tā viegli, tad pusmaratonam esi gatava. Ja nē, tad būs ko pasvīst.
Sāku ar to, ka vakaros skrēju pa 5km, visas septiņas dienas nedēļā, pa smilšainu, kalnainu mežiņu. Vēlāk, palielināju attālumus. Kad nonācu uz taisna ceļa skriet, uzreiz, viss likās vieglāks un varēju noskriet 5/10km vietā 15km, bez apstāšanās. Tajā momentā sapratu, ka gribu mēģināt skriet pusmaratonu.
Pirms tam fiziskās sagatavotības nebija nekādas, tikai mērķis skriet.
Noteikti, būs vēlme apstāties un beigt, bet jāsaprot, ieklausoties sevī, vai tā ir tāda " es vairs nevaru, viss esmu beigta, kill me" vēlme, vai reāla organisma atteikšanās skriet un slikta dūša,reibonis utt.