keita_mx - es pagāšgad pirms Nordea treniņa pēc piedalījos arī Rīgas pusmaratonā, skrienot 5,5km.
Par masu: jā ir tie cilvēki apkārt.
Pirmkārt, starta koridorī jastāv tuvāk līnijai, sākumā jāvirzās tā elastīgi, mēģinot lavierēt starp cilvēkiem, vienlaikus ļoti svarīgi nesasteigt un neuzņemt tempu pārāk strauji, tādejādi var norakt visu skrējienu. Labāk mierīgāk, jo iesteigt paspēi vienmēr :)
Cilvēku masas pazūd diezgan ātri, jau zem Vanšu tilta ir retāk, uz pagrieziena, lai skrietu augšā - ievērojami mazāk. Nekādā gadījumā nevajag škroboties, ka Tev paskrien garām, kā stāvošai. Ļoti iespējams, ka distances pusē Tu tiem skrējējiem paskriesi garām pati.
Par pirmo dzeršanas vietu - tā pienāca tik ātri, ka es knapi noreaģēju. Pieļauju, ka nogriezu kādam cilvēkam ceļu. Bet dzert vajag - tas nekas, ka sākumā it kā negribās. vispār vajag patrenēties ar to dzeršanu - nevajag uzreiz - to var darīt kaut vai km pēc punkta, bet mierīgi, lai kaut kas trāpa arī mutē.
Līdz šim man nebija, bet nākamās reizes obligāti ņemšu līdzi pulksteni. Man tomēr patīk noskriet atbilstoši iecerētajam laikam, ne skriet tādēļ vien, lai būtu noskriets.