Kas var būt labāks par šo - vai dārgie našķi, no kuriem nevaram atteikties...

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Iedvesmojos no diskusijas par to, cik kurš terē pārtikas produktiem. Sapratu, ka mani tērini pēdējā laikā vairākkārtīgi palielinājušies tieši uz našķi rēķina, slinkums ari gatavot, vieglāk "pakampt" kaut ko gatavu un sēdēt TV priekšā un grauzt, kad ir laiks, paldies Dievam, tagad laika būs mazāk :)
Manas vājības, kuras "iznīcina" naudas maku ir:
*Zilais siers, un gorgonzola siers (brie tipa pelejuma sieri), varu ēst katru dienu un knapi noturos, lai nepirkt
*garneles, vismaz veselīga manta
*aloja dzēriens tajās bundžiņās POKKA vai kā tur, ūdens - veselīgāks
*gatavas tunča skandināvu sviestmaizes, mājās sanāk reizēs 5 lētāk
*citrona - čili čipši, manam gastritam patīk
*cielaviņa, bez komentiem
nav jau ta, ka perku katru dienu visu, bet pardienām diemžēl, jā. Un tas aloja dzēriens un siers ir vistrākākais vājums, vienu bridi pirku katru reizi, kad biju veikalā... :(

Vai ari Jums ir kaut kādi bezjedzīgi gastronomiski pirkumi, no kuriem grūti atteikties??

Saprotu jau, ka ja būtu pedejais lats kabata, nepirktu. Un vel, man ta naudas tērēšanas manija sakas relativi nesen, agrak it kā visu augstāt aprakstīto pirku, bet mazāk, retāk, jēdzīgāk un agrākajās diskusijās lielijos, ka visu pierakstot, paikai tika tērēts maz. Labi, ka vel alko ganrīz nelietoju un nesmēķēju. Ne
19.03.2012 09:48 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Maajaam es visu peerku peec saraksta, skatos cenas kg, un tieshaam dziivoju taupiigi un tajaa pashaa laikaa censhos pirkt veseliigas lietas. Man tikai peedeejaa meenesha laikaa paraadiijusies viena daarga vaajiiba - kauseets rokforas siers, nu ne kauseets, bet taada kaa LV kauseeto sieru konsistencee, nu tiiiik garshiigs, bet nenormaali daargs maita.
Bet mani lielaakie teerinji ir aarpus maajas, kad eedu - restoraani, kafejniicas.
19.03.2012 13:46 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Pik nik siera nūjiņas, it sevišķi tās ar pipariem...
19.03.2012 13:49 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Tikko jūsu sarakstītā iespaidā gandrīz visus minētos našķus apvienoju; brieža desu ar mājās gatavoto sieru, tomātu ar sīpolu, "oranžo" biezpiena sieriņu, auzu pārslu cepumus un pa virsu melnās olīvas no spāņu veikala :D Mana ēšanas secība atgādina super bingo bumbiņas, jebkādā secībā :D

Un vispār man ļooti garšo kalmāri un astoņkāji mazajās konservu bundžiņas un tagad sasaldēti, bet pamatā svaigi ķirši.
19.03.2012 13:51 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Man tāda vājība ir vieni biezpiena sieriņi, jo katru vakaru vismaz viens jānopērk, ideālā variantā divi. Ja veikalā to nav, tad mājas siers, taču tie ir veselīgi našķi, uz kuriem taupīt nevajag, tāpēc pērku droši.

Biezpiena sieriņā nav ne grama no veselīguma ;) Varbūt vienīgi tajā Gardumiņš vai kā viņš tur saucās, ražoja viena no Latgales pilsētām.

Mans aboslūti mīļākais ēdiens ir golden maki no Gan bei. Bet tā kā vairs nedzīvoju LV, tad šis atkrīt. Bet agrāk.. ahh, teju katru vai katru otro dienu gāju pēc golden maki!
Tagad mana vājība varētu būt banānu čipsi, bet dēļ to (ne)veselīguma atļaujos labi ja reizi pāris mēnešos. Vēl garšo visas tās želekonfektes, bet ar tām arī neaizraujos tā paša neveselīguma dēļ.
Vispār man laikam nav tādu dārgo našķu. Man patīk un ir laiks gatavot pašai gan kūciņas, gan sāļos našķus, tāpēc neķeru veikalā visu, ko redzu, bet reizi nedēļā pagatavoju kaut ko īpašāku (kūku, mafinus vai vnk kādu saldo). Un vienmēr arī padomāju, kurā ķermeņa daļā tas neveselīgais našķis nonāks un vienkārši nenopērku to :D
19.03.2012 14:01 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Es tagad kā gaidu mazo vispār neēdu saldumus, jo šķebina pat smarža, sanāk pat ietaupīt
Bet kā minimums reizi nedēļā man noteikti jānopērk lasis, vispār patīk vēl kūpinātās zivis, bet pamatā vispār ēdu diez gan maz, tāpēc pārtika sanāk arī maz iztērēt:)
19.03.2012 14:08 |

Reitings 476
Reģ: 20.05.2009
es nevaru attikties no zalajām olīvām ar dažādiem pildījumiem....kā arī tās lielās sveramās dažādās marinādēs...ņammm....
mocarellas siers, sagriezt gabalinos, pa virsi melno salaatu balzamiko mrciiti, piegriezt gurķus, zaļumus, sipolus...tadu varu est ari tad kad negribas est.
+šausmiigi garšo visi eksotiskie augļi, kas pie mums ir dārgi-pitaija, rambutāni, un čerimojas varētu kastēm ēst..
19.03.2012 14:13 |

Reitings 5709
Es arī dievinu tās Stockmann sveramās olīves! Sky arī labas, bet man tās Stockmann garšo vairāk, jo sāļākas. (s)

Man visnotaļ daudz našķu, bet nav nekā tāda (īpaši dārga), lai acis degtu un naktī nevarētu pagulēt. Ir vienas skābās konfektes, kuras var nopirkt Narvesenā - diiikti dievinu. Pēc šīm gan esmu gājusi naktī, jo netālu ir Statoil un dažreiz kārdinājumam labāk padoties kā cīnīties pretī. :D

Estrella krējuma un sīpolu čipši. Burn tropisko augļu enerģijas dzēriens. Kanēļmaizītes. Golden āboli. Tās tādas klasiskās kārumlietas man :)
19.03.2012 14:19 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Atteikties varu vienmēr. Bet man ļoti patīk paknakstīties ar brazīlijas riekstiem vai mandelēm, sēkliņām, diedzētās sēklām, brie sieru.
Uznāk reizes, kad sakārojas šokolāde vai kāda maizīte, bet apēdu un tad atkal kādu laiku negribas. Tāpat ir arī ar čipsiem :D Vienu reizi mēnesī varbūt apēdu vienu čipsu paku, pēc tam atkal iekāpju veselīgajā.
19.03.2012 16:23 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
es arī dievinu tās stockmanna olīvas, bez tām es laukā neeju,vēl ļoti garšo kaltēti tomāti eļļā, bet tā burka, ja nopērku, ir ļoti dārga un ļoti ilgi iet, es vispār esmu vairāk uz tādām sāļajām lietām, bet tagad sagribējās šokolādi. :D
19.03.2012 16:23 |

10 gadi
Reitings 189
Neesmu baigā gardēde un nav man tāds ēdiens bez kura nevarētu iziet no veikala. Reizēm atļaujos kādu kūpinātu zivtiņu, smirdīgo sieru, vīnogas, Magones kofektes..Bieži ir tā, ka veikalā gribētos šo un to garšīgu nopirkt, bet man labi sanāk nepadosties kārdinājumam:)
19.03.2012 16:41 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Man laikam tādu nav, no kuriem nevarētu atteikties. Esmu kritusi uz riekstiem, bet nu es tos diezgan reti pērku, nevis tāpēc, ka tur baigi nevarētu atļauties, bet gan tāpēc, ka ar tiem man ir tā - apēd vienu, ēd visu dienu. :D
19.03.2012 16:46 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Pistācijas
Mandeles
šokolādes sieriņi
Liķieris carolans
19.03.2012 17:02 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
rieksti, studentu maisījums it īpaši, tagad pēdējā laikā. mozarella un tofu siers arī. un pārāk bieži kola :D
19.03.2012 17:06 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es tagad taa padomaaju,ja buut Latvijaa laikam loti gribeetos atkal neegus!"Maartina bekerejas "maiziites,marcipaanu sokolaadee!
Amerikaa eedu rupjmaizi ar sokolaadi un domaaju ,cik interesanti tomeer garso!Nolauzu mazu gabalinu sokolaadi ar mandeleem un klaat piekozu rupjmaizes gabalinu!Lielaakais naskis!
19.03.2012 17:28 |

Reitings 5709
Ak, jā.. nēģi! Ar sinepēm. Ak. (l) Man vispār tādi ēdieni kā kartupeļi ar biezpienu, krējumu, dillēm un lociņiem vai šprotes uz rupjmaizes, vai vienkārši rupjmaize ar sviestu un sīpoliem ir našķi. (s)
19.03.2012 17:32 |

Reitings 370
Reģ: 27.01.2012
ļoti garšo

kūpināta zivs ar sieru. (rti kad jo draugam nepatīk,kā smirdu pēctam)
Kurgistāņu pistāciju konfektes (šausmīgi dārgi)
scotch egg ( Tāda gaļas bumba,kur iekšā ir vesela vārīta ola)
Anglju cepti vistu gabalinji elljaa
19.03.2012 18:54 |

Reitings 157
Reģ: 19.03.2012
biezpiena sieriņi
šokolāde
bulciņas
19.03.2012 19:12 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Olīvas
Parmezāna siers
Zilais siers
Fetas siers
Grauzdētas mandeles
Grauzdēti, sālīti indijas rieksti
Lasis
Garneles
Mīdijas
Kola

To visu pērku apmēram reizi nedēļā vai vismaz reizi mēnesī. Neuzskatu, ka tie ir bezjēdzīgi pirkumi, izņemot kolu :D nežēlīgi garšo, apzinos, ka slikta un nedrīkst, bet nevaru novaldīties vismaz reizi nedēļā neizdzerot kādu puslitriņu. Šī ir lieta, no kuras es gribētu tikt vaļā :D

Man šķiet, ka ēdiens ir vislielākā bauda, tādēļ negribu īpaši uz to taupīt. Ja garšo, tad pērku, pārāk neskatoties uz cenām. Bet man ne īpaši prasās saldumus, tādēļ man tie izdevumi ir līdzsvarā :)
19.03.2012 19:31 |

Reitings 1761
Esmu saldummīle, bet uz ēdienu nekad netaupu.
Neapzināti sanāk ietaupīt, jo nemīlu dārgas jūras veltes un eksotiskus ēdienus. Man der kartupelīši, gaļa, salātiņi.. tāds pamata ēdiens. Neesmu kritusi uz austerēm ar šampanieti.
Ļoti garšo foie de gras jeb zosu aknas. Alkoholu aŗī izvēlos tikai ļoti labu, bet dzeru maz.
19.03.2012 19:37 |

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
čipsi
šokolāde
cola,fanta
zefīrs
garneles
lasis
saldējums
kūciņas-bulciņas
garšo kartupeļi ar visādām mērcēm,līdzīgi kā Gurri
19.03.2012 19:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits