Somija vs Zviedrija

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Sveikas tās, kuras nav aizgājušas tusēt un visas pārējās arī! :)

Mani jau sen interesē skandināvu valstis. Tiešāk sakot, īpaši šīs divas. Izdzirdot šo valstu nosakumus, smieklīgi, bet kņudoņa vēderā parādās :D . Ko jūs man varat pastāstīt par šīm valstīm. Protams, var google ienākt un palasīt wikipediju, bet šoreiz man laikam vairāk jūsu, personīgie viedokļi interesē. Vienalga par ko: cilvēki, ēdiens, atmosfēra, alga, dzīvošana.

Un vēl, Skandināvu vai skandināvu?
17.03.2012 22:53 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Man patīk norvēgija, mēgināju iemācities valodu, bet tas ir bezceris, un zviedru valoda vismaz man škiet vieglākā par somu un norvēģu. Daba, Somijā skārbākā, cilvēki, manuprāt, lēnigāki drusciņ nekā Zviedrijā un pat lauku dzīve drusciņ lēnigāka, daba akmeņaināka un ziemelnieciski vēsākā, Norvēgijas kalnu un fjordu vēsums man patīk labāk nekā Somijas un Zviedrijas daba. Stokholma ir tāda vesturiskākā par Helsinkiem, bet tā tikai man škiet. Bet ta, ka Skandināvija kā tada ir mana vājiba, nevaru pateikt neko sliktu, a. celi man likas, ka Somijā sliktaki nekā Zviedrijā :)
18.03.2012 14:13 |

Reitings 501
Reģ: 21.01.2012
Norvēģija- esmu bijusi , skaisti dabas skati .. bet dārga dzīve .. tāds variants atkrīt
Stoholma- arī šeit man nācās pagūt , skaista pilsēta ... un arri lēti var dzīvot ....
18.03.2012 14:49 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
tauriņ, negribu tevi apbēdināt, bet zviedru un norvēģu valodas ir ļoti līdzīgas. māki vienu, saproti arī otru :)
18.03.2012 16:25 |

10 gadi
Reitings 189
Reģ: 29.01.2009
Esmu bijusi tikai Zviedrijā, Stokholmā. Īpaši varu izcelt sabiedrību- visi tādi mierīgi, laipni un patīkami cilvēki.
18.03.2012 16:30 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
annA, zinu es to oti labi zinu, zinu pat Zviedru un Norvegi, kuri ruunaa "Skandinaavu" valodaa, bet man , kad saaku zviedru vvalodu skatiities, arii izrunas zinjaa, likaas druscinj vieglaaka :)
18.03.2012 16:35 |

Reitings 55
Reģ: 01.07.2010
par Somiju neko pateikt īsti nevaru, tikai par dažiem somiem, ko pazīstu un somieti, pie kuras pašlaik īrēju istabiņu. tiktāl tāda īpatnēja tauta liekas ;D

par Zviedriju varu spriest tikai no Stokholmas puses, kas atkal gan ir pavisam cita pasaule, salīdzinot ar mazākām pilsētām. jaunatne ir kaut kas pilnīgi ārpus manas uztveršanas, sakarīgi parunāt ar viņiem es vienkārši, piemēram, nevaru un neprotu. kā jau annA teica, īsta sapratne ir tikai tiem, kas pāri 25 aptuveni. bet tāpat galva ir vienmēr kaut kur mākoņos, viņu tauta un zeme vienmēr būs simtreiz pārāka par visiem pārējiem, ko tev arī vienmēr liks aptvert. tāpat arī tā visa kārtība, vienlīdzība, nepārtrauktā smaidīšana (citi to joka pēc izskaidro ar tiem litriem kafijas, ko viņi patērē, tur jau galīgi var aiziet pa pieskari, hehe) un tā tālāk liekas ārprātā uzpūsta un patiesībā reti kurš tā arī domā. kultūra ir auksta.
bet zeme, protams, neapšaubāmi skaista. visvairāk patīk tas, ka ir tik svaigs gaiss un pat pilsētā jebkurā brīdī vari nokļūt pie dabas. par laikapstākļiem - ir nenormāli svārstīgi. īpaši vasaras beigās bija tā, ka no rīta nenormāli gāž, bet jau pusdienlaikā var iet sauļoties. nu un tā kaut kā.

bet nu par dzīvošanu.. ar gadu gan man pietiks, uz šejieni pārvākties galīgi negribētu.
18.03.2012 18:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits