gribu pačīkstēt.

Reitings 7
Reģ: 17.03.2012
Meitenes uzmundriniet mani lūdzu. Zinu cita teiks , ko čīksti ej dari, citai vienalga, bet cik bieži jūs iedomājaties par cilvēkiem apkārt? Bieži lasu coasmo sarunas un domāju, būtu man tās problēmas. Lieta tāda, ka esmu jauniete , kas jau 3 gadus sēž mājās bezdarbībā, un jo vairāk laiks iet uz priekšu, jo lielāks izmisums nāk virsū. Pabeidzu vidusskolu, mazpilsētā. Ļoti gribēju iestāties augstskolā, jau zinu savus mērķus, bet diemžēl tas nenotika, jo vecākiem nav naudas, ko apmaksāt man transporta izdevumus vai dzīvošanu galvaspilsētā. Paši šeit knapi savelkam galus kopā, tā, ka mācības ir atbīdītas otrā plānā. Viss būtu labi, ja varētu kaut strādāt, bet darbu šeit arī nevaru atrast, jo īsti nav nekādas pieredzes, cenšos pilveidoties lasot gramatas, skatot kādas izglītojošas grāmatas, meklēju info netā, bet neviens mani negrib ņemt, jo bezdarbs šeit ir tik liels, ka paņem darbā to, kam jau ir zināma pieredze. Bet kā tad, lai to pieredzi iegūst? Kādu laiku bija doma braukt uz Rīgu, strādāt tur, bet man tur nav neviena rada vai drauga pie kā palikt, naudiņu sakrāt, kkādam miteklim pirmajā mēnesī arī nav. Sāp arī tas, ka nav draugu, jo par draugiem es uzskatu tikai tuvus cilvēkus. Ir daudz paziņu, bet ne tādu ar ko varētu iet ārā vai ko kopīgu pasākt. Ir divas draudzenes viena studē Rīgā un mazpilsētu brauc retāk un retāk, otra pārvācās uz dzīvi Anglijā. Ir puisis ar ko attiecības grūst jau kopā, rezultātā esmu pārvērtusies par nervu kamolu, visu laiku raudu, nevaru vairs izturēt to visu. Ir tā, ka man vnk ir vientuli un tāpēc cenšos pēc iespējas vairāk laika pavadīt ar puisi,bet tā kā mēs dzīvojam kopā, tad liekas, ka viņam jau tas nedaudz piegriezies, jo visur cenšos rauties līdz. Nekad man nesaka, bet var jau pamanīt izmaiņas uzvedībā. Strīdamies mēs aizvien biežāk un biežāk un tas viss naudas dēl. Viena strīda kartumā viņš man pateica, bet ko tad tu īsti māki? (bet ko es varu mācēt, ja nekur netieku uz priekšu?? ) proatsm, atvainojās, to neesot tā domājis, bet tas lika padomāt. tiešām, ko tad es māku? ar to, ka māku gatavot, tīrīt utt., nepietiek, nevienam tāda nav vajadzīga. es sēžu 4trās sienās nau 3 gadus un nezinu ko vairs darīt. gribu kā visi normāli cilvēki dzīvot, iet izklaidēties, ēst normāli, pilveidoties. Ko šādiem jauniešiem darīt? :(
17.03.2012 15:54 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Manuprāt, šajā situācijā labākais risinājums ir braukt uz Rīgu un stāties medicīnas koledžā. Pirmkārt, viennozīmīgi tiksi, otrkārt, mācības ir bezmaksas, treškārt, dzīvošana kojās ir lēta. Iegūsi jaunus draugus, iespaidus. Mācības nav ļoti noslogotas (salīdzinot ar RSU un LU), daudzi apvieno ar darbu. Arī es gan mācos, gan strādāju un visu varu paspēt. :)
17.03.2012 23:37 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Tiešām varbūt nevajag koncentrēties tieši uz Rīgas augstskolām. Arī Vidzemes augstskola, Venntspils augstskola ir lieliskas iestādes, un tur dzīvošana izmaksās krietni mazāk. Tāpat, jā, ir koledžas (Arī medicīnas koledža), kur mācību maksas nav, bet iegūsi profesiju.
Un, ja nu tomēr gribi mācīties tieši Rīgā, tad, piemēram, RTU ir diezgan daudz tādu "nepopulāru" programmu, kur konkurss mazs un tiek principā visi. :)
17.03.2012 23:53 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Au pair un brīvprātīgais darbs ārzemēs. Būs darba pieredze, būsi sevi pilnveidojusi, būsi iekrājusi naudu.

Vai vari atbildēt, kāpēc neesi apsvērusi šīs iespējas?
18.03.2012 00:28 |

Reitings 605
Reģ: 09.04.2009
Augstskola ir laba lieta, un vajadzīga, bet man liekas, ka ja pagaidām nav naudas tad kredītos līst nevajadzētu. Aizbrauc uz ārzemēm, pastrādā, iekrāj studijām naudu, vismaz pirmajam gadam, tad brauz atpakaļ, stājies skolā un sameklē darbu, tak kaut par apkopēju, ja pa skolu būsi iekrājusi ārzemēs tad vajadzēs tikai dzīvošanai naudu.
Kad man nācās izstāties no augstskolas dēļ tā ka nevarēju vairs samaksāt, tad braucu prom no lv, un nenožēloju, jo tgd būtu mācījusies, bet kredīti būtu nenormālākie. A tgd nauda pietiek visam, un vēl mammai palīdzu. Varbūt ka draudzene kas dzīvo Anglijā var palīdzēt ar darbu? vajag censties meklēt kkur citur ja reiz LV jau tik ilgi sēdi bezdarbībā.
18.03.2012 00:29 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Ja būtu tik ļoti gribējusi, tad sen jau pa tiem 3 gadiem būtu atradusi iespējas. Jā, ok, varbūt tā nebūtu uzreiz augstskola, bet piemēram au pair variants ir labs, strādāšana ārzemēs, tāpat kaut kādu naudiņu sakrāt pirmajiem 3 mēnešiem varēji- brauktu studēt (meitenes jau te teica par studijām koledžā, kur ir bezmaksas) un paralēli atrastu darbu kaut kādu. Jā, būtu grūti, iespējams pat neizdotos utt, bet, ja tiešām ir tā, ka tik ļoti vēlies, tad viss ir izdarāms.
18.03.2012 00:48 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
medicīnas koledžas ir bezmaksas.. R1MK kojas maksā, ja nemaldos 11 ls mēnesī. iekšā tikt nav grūtim nu zobu tehniķiem ir grūtāk, bet ārsta palīgiem, māsiņām nepavisam.. manuprāt, viss nemaz nav tik melns kā izskatās
18.03.2012 03:00 |

Reitings 576
Tu katram ieteikumam atrodi kādu argumentu, lai kaut ko nedarītu.
Pirmais izmet no galvas šādu domāšanas tipu- nekas nesanāk nevaru, nepietiek. Tieši tāpēc arī nekā nav. !Viss ir iespējams, ja vien ļoti tic un cenšās.
Un tici man es zinu kā tas ir kad taupīts tiek uz tikmelemntārām lietām, ka te nemaz skaļi rakstīt negribas.
18.03.2012 10:15 |

Reitings 2258
Es šitik švakā situācijā ietu vispirms vienu gadu kadā profenē, tehnikumā, iegūtu kkādu profesiju - pavārs/frizieris, aks tur vel un tad sapelnītu nedaudz naudas ar šo profesiju un vēlāk ietu studēt augstskolā, kad būtu patstāvīga un nedaudz atspērusies...
18.03.2012 11:29 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Nu zini ja grib tad var! Saprotu, ka tas nav labakais piemērs, bet tomer pierāda, ka cilvēkam ir iekšā - pazīstu vienu meiteni kas ir no mazpilsetas - viņa pati atbrauca uz Rīgu dzīvot, iestajās universitātē un saka strādat konsumācijā. Un ta jau divus gadus - pati nopelna gan lai macības pamaksatu, gan dzīvotu - kojās mitinās! Ja, konsumācija nav tas labākais uz ko tiekties, bet domāju, ka ja vsp nav citu iespēju tad ar vēsu pratu kādu laiku var arī tā! Tomēr labāk nekā vnk sēdet mājās!!! Un ja tev nebutu par studijām jāmaksā - tiksi budžetā tad kartīgi savāksies paspēsi gan macīties, gan arī šādu darbu strādat. Viss slēpjas tajā cik stipra tev būs apņemšanās!!! Piemēram tgd sezonas darbiem - vasaras kafejnicam un terasēm meklē viesmīles - pat bez pieredzes ņem! un istabinu Rīgā var uz laiku noīrēt - pa 40-50 Ls! Pastrādat sezonu un var arī kaut ko normāli nopelnīt, lai septembrī uzsaktu studijas un pamekletu cita veida darbiņus.

Un ja tev pelna tikai tēvs un esat tik nabadzigi tad nesaprotu ka nevarat pretendēt uz trūcigajiem! Jāiet uz dienestiem un japaras visādi pabalsti - ja jau tāda situācija. Gudri cilveki tā izcīna, ka viss tiek apmaksāts!!!
18.03.2012 11:51 |

Reitings 42
Reģ: 04.02.2010
Nez kādā aizmirstā mazpilsētā Tu gan dzīvo? Var iestāties policijas koledžā, kur saņemsi algu kartu mēnesi gandrīz Ls 200 un drēbes arī iedos, jo iedod formu, kojas ar pie pašas skolas un ja nemaldos, tad maksāja kādi Ls 15 par mēnesi. Policijas koledžā nevajag nekādus baigos CE līmeņus, pazīstamu uzņema pat ar D līmeni, vajag galvenais nokārtot fiziskās normas un iziet ārsta komisiju. Pabeidzot būs nodrošināts darbs un arī izglītība būs.
18.03.2012 14:58 |

Reitings 172
Reģ: 25.06.2011
Latviete,uzraksti man [email protected] Man tieshi taada pati situaacija kaa tev :-(
19.03.2012 06:03 |

Reitings 265
Reģ: 06.03.2011
noteikti Tavā vietā ietu uz kādu medicīnas koledžu,ne tēmētu uz augstskolu.
tur vismaz ir kādas stipendijas, Stradiņos vai LU dabūt stīpu, nepārmācoties jēgu, ir nereāli
19.03.2012 07:56 |

10 gadi
Reitings 319
nav līdzeklu , lai aizbrauktu. jā, bet valsts nav galvotājs, ja neesi maznodrosinātais. es taada neesmu.

Nu nevajag muļķības runāt. Pati ņēmu gan studiju, gan studējošo kredītu. Maznodrošinātā nekad neesmu bijusi. Turklāt lauciniekiem nav problēmu ar galvotāja atrašanu - lielākā daļa kursabiedru, kas no laukiem, bija sarunājuši, lai pašvaldība ir galvotājs. Pilsētnieki skraidīja un meklēja, kurš no radiem, draugiem atbilst bankas prasībām.

Studējošo kredītu var paņemt 120 Ls/mēnesī. Ja taupīgi dzīvo, var iztikt, kamēr atradīsi darbu.

Vasarā man draudzene lasīja mellenes, pēc tam pārdeva uzpircējiem, nopelnīja 400 Ls. Nostrādā vasaru, būs Tev ar ko sākt studiju gaitas.

Es vsp nesaprotu cilvēkus, kuri čīkst, ka vecāki nevar palīdzēt. Es nesaprotu, kāpēc jūsu vecākiem būtu jāapmaksā jūsu studijas un dzīvošana citā pilsētā, kamēr mācaties.
Kad es sāku studēt, man varēja palīdzēt, ģimenē finansiālu problēmu nebija, bet es tāpat strādāju, paņēmu studējušo kredītu, vienu semestri, kad nebiju budžetā, ņēmu studiju kredītu, lai samaksātu par mācībām...
19.03.2012 10:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!