gribu pačīkstēt.

Reitings 7
Reģ: 17.03.2012
Meitenes uzmundriniet mani lūdzu. Zinu cita teiks , ko čīksti ej dari, citai vienalga, bet cik bieži jūs iedomājaties par cilvēkiem apkārt? Bieži lasu coasmo sarunas un domāju, būtu man tās problēmas. Lieta tāda, ka esmu jauniete , kas jau 3 gadus sēž mājās bezdarbībā, un jo vairāk laiks iet uz priekšu, jo lielāks izmisums nāk virsū. Pabeidzu vidusskolu, mazpilsētā. Ļoti gribēju iestāties augstskolā, jau zinu savus mērķus, bet diemžēl tas nenotika, jo vecākiem nav naudas, ko apmaksāt man transporta izdevumus vai dzīvošanu galvaspilsētā. Paši šeit knapi savelkam galus kopā, tā, ka mācības ir atbīdītas otrā plānā. Viss būtu labi, ja varētu kaut strādāt, bet darbu šeit arī nevaru atrast, jo īsti nav nekādas pieredzes, cenšos pilveidoties lasot gramatas, skatot kādas izglītojošas grāmatas, meklēju info netā, bet neviens mani negrib ņemt, jo bezdarbs šeit ir tik liels, ka paņem darbā to, kam jau ir zināma pieredze. Bet kā tad, lai to pieredzi iegūst? Kādu laiku bija doma braukt uz Rīgu, strādāt tur, bet man tur nav neviena rada vai drauga pie kā palikt, naudiņu sakrāt, kkādam miteklim pirmajā mēnesī arī nav. Sāp arī tas, ka nav draugu, jo par draugiem es uzskatu tikai tuvus cilvēkus. Ir daudz paziņu, bet ne tādu ar ko varētu iet ārā vai ko kopīgu pasākt. Ir divas draudzenes viena studē Rīgā un mazpilsētu brauc retāk un retāk, otra pārvācās uz dzīvi Anglijā. Ir puisis ar ko attiecības grūst jau kopā, rezultātā esmu pārvērtusies par nervu kamolu, visu laiku raudu, nevaru vairs izturēt to visu. Ir tā, ka man vnk ir vientuli un tāpēc cenšos pēc iespējas vairāk laika pavadīt ar puisi,bet tā kā mēs dzīvojam kopā, tad liekas, ka viņam jau tas nedaudz piegriezies, jo visur cenšos rauties līdz. Nekad man nesaka, bet var jau pamanīt izmaiņas uzvedībā. Strīdamies mēs aizvien biežāk un biežāk un tas viss naudas dēl. Viena strīda kartumā viņš man pateica, bet ko tad tu īsti māki? (bet ko es varu mācēt, ja nekur netieku uz priekšu?? ) proatsm, atvainojās, to neesot tā domājis, bet tas lika padomāt. tiešām, ko tad es māku? ar to, ka māku gatavot, tīrīt utt., nepietiek, nevienam tāda nav vajadzīga. es sēžu 4trās sienās nau 3 gadus un nezinu ko vairs darīt. gribu kā visi normāli cilvēki dzīvot, iet izklaidēties, ēst normāli, pilveidoties. Ko šādiem jauniešiem darīt? :(
17.03.2012 15:54 |

Reitings 209
Reģ: 29.01.2009
kapēc nevari aiziet nokārtot sava miestā maznodrošinatā statusu? vismaz pārtikas paku dabutu !
17.03.2012 16:45 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Tu nevēlies atklāt to, kurā pilsētā dzīvo? Varbūt šeit ir kāda meitene no turienes, kura varētu kaut ko ieteikt?
17.03.2012 16:48 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Muļķīgi, ka pat necenties iet mācīties, jo kredītu var dabūt, galvotājus var atrast. Tepat cosmo ir daudzas meitenes, kuras iepriekš meklēja dzīvokļa biedrenes, kojas atrast ar nav problēma, par kurām jāmaksā līdz 20ls mēnesī. Uz paiku ir iespējams ietaupīt, galvenais ir iet, darīt un pēc katras neveiksmes celties vēl vairāk taisnu muguru, nevis sašļukt uz leju. Tādā veidā Tevi dzīve noēdīs bez sāls un NEKUR netiksi. Nepadodies, turpini meklēt, mācies, stājies augstskolā, pārliec CE, ja nepieciešams un raujies ārā no savas mazpilsētas. Lai veicas!
17.03.2012 16:49 |

Reitings 55
Reģ: 01.07.2010
Daugavpils Universitātē, piemēram, ir ļoti jāpacenšas, lai netiktu budžetā. kojas maksā 25 Ls mēnesī. mājās nav jābrauc katru nedēļu un šaubos, vai tu tik daudz apēd, lai ar studējošā kredītu nepietiktu visam mēnesim. es nesaprotu, trīs gadus mājās sēdi uz vecāku kakla, bet vai tiešām esi centusies izrāpties no tā sava bezdibeņa?
17.03.2012 16:51 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Lee_tah, Tu pati DU studē? Kā ziemā var uzturēties lekcijās? DU esmu ļoti bieži, bet tur vienmēr ir nežēlīgi auksti, tāpēc man ļoti žēl, ka studentiem tādos apstākļos jāuzturas. No tehnikas gna tur ir šis tas, par ko man balta skaudība rodas:)
17.03.2012 16:55 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Es Tevi saprotu, runāt un ieteikt mums ir viegli, bet cik reāli izdarīt? Un nav tik viegli ar tiem maznodrošinātajiem un kredītiem, tas nav TIK vienkārši, diemžēl.
Es pati studēju SIVA, tad paņēmu 1 gadu akadēmisko, lai aizbrauktu pelnīt uz UK un tagad esmu atpakaļ, sēžu mājās, jo nav manas gupas, lai atsāktu mācības.
Par naudu es nevaru sūdzēties, jo man ir apgādnieka zaudējuma pensija, ar ko iztikt varu, bet man ir problēma tāda, ka arī es darbu nevaru atrast, lai arī kā gribētu, jo man nav pieredzes oficiālā darbā, tikai neoficiālā. Darbu es gribu, bet man tas ļoti nespiež, taču pārējie ģimenes locekļi spiež man meklēt. Kur ir taisnība?!
17.03.2012 17:01 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Bet kaut vai tā viena draudzene it nekā ar startu Rīgā nevar palīdzēt? Galvenais jau braukt uz šejieni jau tad, kad būsi atradusi darbu (protams, pirms tam kaut kā līdz intervijām jātiek), un izdzīvot pašu pirmo mēnesi līdz pirmajai algai.
17.03.2012 17:02 |

Reitings 55
Reģ: 01.07.2010
Kabe, es pati studēju DU, tikai tagad uz gadu esmu ERASMUS Zviedrijā tikai. Starp citu, jā, tā ir vēl viena priekšrocība DU par spīti visiem tās universitātes trūkumiem, jo ir daudz vieglāk tikt apmaiņā uz ārzemēm + ir mazdrusciņ lielākas stipendijas, kā citām Latvijas universitātēm.

irir tur drausmīgi auksti, es visu ziemu lekcijās nosēdēju mētelī un ar cimdiem. mierinu sevi ar domu, ka nākamgad tikai 3 dienas nedēļā ir lekcijas.
17.03.2012 17:12 |

Reitings 2304
Landa Rīgā? Es savu pirmo darbu dabūju tikai ar brīvprātīgā darba pieredzi, tāpat zinu vairākus cilvēkus kuriem bija līdzīgi. Mana draudzene, kad bija izmisumā, zvanīja pat sakarā ar apkopējas darbu un tur pat nav nekādas intervijas, viņi vienkārši ņem kādu no pirmajiem cilvēkiem, kurš paspēj pazvanīt. Viss jau atkarīgs no tā, kādas prasības, ja naudu ļoti vajag, tad var sēdēt sludinājumu portālos un zvanīt/sūtīt CV visiem pēc kārtas, nešķirojot vai patīk vieta/darbs/nosacījumi.
17.03.2012 17:13 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Starpcitu jā, nav jau jamērķē uz galvaspilsētu, bet kādu no citu pilsētu augstskolām, lielākas iespējas tikt budžetā, lētāka dzīvošana.
Ok, sapnis ir sapnis, BET neatbalstu dzīvi uzgaidamajā telpā... cik ilgi... varbūt studēt ko citu pagaidām, reāli kādu amatu, ko varēsi veikt jau pēc kāda gada un laicīgi sākt pelnīt, kaut vai grāmatvedība, administrācijas joma, savādak uzstādot tik augstus mērķus kā medicīna var sanākt šādi gaidīt bezgalīgi un reāli tas ir milzīgs ieguldījums, pēc cik gadiem Tu vispār varētu pati pelnīt sākt- esi domājusi?
17.03.2012 17:16 |

Reitings 5087
Un kas ar brīvprātīgajiem darbiem, esi domājusi? Man te viena paziņa jau gadus 5 nonstopā dzīvojas pa visādām āfrikām, skandināvijām, azerbaidžānām utjpr.
17.03.2012 17:19 |

Reitings 2304
Vai Latvijā šobrīd jau nav visādu grāmatvežu pārprodukcijas? Okei, es tik sīki nezinu, bet man šķiet, ka šobrīd mūsu valstī nav tādu apstākļu, kad mācoties kādu no šiem amatiem var garantēt, ka atradīsi darbu. Un pat ja atradīsi, var izrādīties, ka strādājot veikalā par pārdevēju nopelnīsi tikpat... Šajā ziņā medicīna vismaz ir ieguldījums ilgtermiņā. Tad jau var meklēt darbu Rīgā pilnai slodzei un izlaist vēl gadu, sākt mācīties tikai pēc tam, kad būsi jau te normāli iekārtojusies un kaut ko iekrājusi. Pilnas slodzes darbus, manuprāt, atrast ir vēl vienkāršāk, jo studenti un pusslodzes kārotāji jau bieži vien nevienam nepatīk. :)
17.03.2012 17:25 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Tad jau nemaz tik traki nav, ja uz trijiem visu sadalot, maznodrošinātie neesat. Un kāpēc tev visi ir vainīgi, jau sen CE varēji uzlabot, nokārtot paīru darbam ar kases aparātu un atrast vairākas studentes, ar ko dzīvot kopā, tā mazinot izmaksas par īri un strādāt kaut par pārdevēju, šī vakance vienmēr ir aktuāla.
17.03.2012 17:29 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
vienrz nē, tas ir Alūksnē. Bet nu gaidu vasaru, kad būs aktuālāki darba piedāvājumi.
17.03.2012 18:01 |

Reitings 5087
vienrz, es mēģinu te rakstīt tikai to, ko zinu, patiesi, daudzām mazajam kompānijām, kaut vai tādām, kur vien 2 cilvēki darbojas, nepieciešams kāds, kas sakārtos grāmatvedību. Manai mammai tikko draudzene atvēra grāmatvedības kompāniju, un viņa pat nav nekādas skolas beigusi, pašmācibas ceļā ar laiku vien visu to ir izfiškojusi, nespēja pati vairs tikt galā, tāpēc piedāvāja pāris firmiņas manai mammai, lai paņem papildus pamatdarbam pa vakariem. Par ko es esmu traki priecīga, lieka naudiņa.
17.03.2012 18:12 |

Reitings 5087
Es arī būtu par darbu, sākt ar to pašu pārdevēju, un nekoncentrēties šobrīd tik traki uz studijām, galīgi neesmu par principu visu vai neko. Bet izskatās, ka meitene nu galīgi nevar atrast pat to pārdevējas darbu. Vislabākais, protams, būtu, ja bezdarbnieki beigtu vilkt garumā ar kursiem /sekretāres, piem./, bet arī naiva cerība.
17.03.2012 18:16 |

Reitings 4298
Un ko Tavi vecāki par šo saka??
latviete, es arī piekritīšu vairumam komentāru - Tava situācija nemaz neizklausās tik bezcerīga kādu Tu to pataisi!!
Ir simtiem lietu, ko Tu vari darīt!

Piemēram, esi dzirdējusi par šo programmu:
http://www.nva.gov.lv/index.php?cid=3&mid=311#prakt

Draudzene tādā strādā. Darba devējam tas ir diez gan izdevīgi. līdz 9iem mēnešiem Tev maksātu 70ls stipendiju, darba devējam par Tevis apmācīšanu maksā 100ls, kurus arī viņš principā var Tev izmaksāt, jo galu galā Tu viņa labā arī strādāsi! Ej savā mazpilsētā uz uzņēmumiem un interesējies, dari kaut ko!
Ar grāmatu lasīšanu vien nepietiks, tā Tu nekur uz priekšu netiksi!

Vēl viens variants - sākt visu no nulles, atrodi darbu ārzemēs! Brauc, dari! Ja Tev internets ir, Tev taču ir iespēja meklēt, lasīt, interesēties! Tā vietā, lai sēdētu cosmo, pameklē sev atbilstošas iespējas!
Lai veicas!
17.03.2012 18:20 |

Reitings 4298
Par Au Pair esi dzirdējusi??
17.03.2012 18:25 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
ĻOTI maz medicīnā utm studijās RSU kāds studē par maksu, visi ir budžetā.
17.03.2012 18:53 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Kabe, tauriņi ir laba lieta, pavasaris :)
Un manas pašapziņas problēmas, cerams, citiem netraucē, Tavs lecīgums - gan:0

Autorei, ir visāda veida privātas stipendijas, ārzemju latviešu fondu stipendijas, pieškir 100 ls stipendijas studentiem no laukiem. Pamēģini neklausies nevienai, bet nemēgini metāties apkārt - ja pieteicies bezdarbnieku kursiem, mēģini sagaidīt, ja nesagaidīsi līdz rudenīm, tad domā kaut ko par mācibām, RTU loti daudz budžeta vietu un tehniskas profesijas ir ļoti aktuālas šobrīd, ne tiki LU, medecīnai izterēsi daudz laika, bet ir arī potologa, rehabilitologa programmas, kuras ir uz 1 - 3 gadiem.

Par dzīvošanu, izdomā cik Tev vajag pirmam laikam un tad domā kur ņemt naudu - vasaras darbos (ogas, saimniecībās), aizņemties utt.
17.03.2012 22:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!