šodienas murgs veikalā

Reitings 19
Reģ: 08.06.2009
Sveiki!

Vēlējos padalīties ar savu šīs dienas pieredzi un lūgt jūsu padomu!

Šodien iegriezos GC Cubusā.Paņēmu palaikot džinsa jaku,kabīnē konstatēju,ka tā ir uzlikta uz diviem pakaramajiem. Nederēja-aiznesu vietā,bet vienu pakaramo atstāju ģērbtuvē (mana lielā kļūda). Ejot laukā mani apstādināja apsargs, jautādams,kur esmu likusi topiņu. Jautāju-kādu topiņu? Viņš parāda kaut kādu noplēstu cenu zīmi,saka,ka atradis to ģerbtuvē. Skaidroju,ka laikoju tikai jaku un noliku to vietā,bet viņš diezgan rupji saka,lai sekoju viņam,viņš paskatīsies kamerās un pārmeklēs mani. Pa ceļam piedāvāju viņam paskatīties manu somu, bet nē-jāved mani uz apsardzes telpām,tur nu visu redzēšot.

Biju apmulsusi,bet sekoju,pa ceļam skaidrojot,ka jaka bija uz diviem pakaramajiem,bet nekā vairs tur neesot bijis. Tiku ievesta apsardzes telpās. Apsargs visu laiku teica,ka tūlīt redzēs,kas nu tur ir. Pēc brīāa viņš aizgāja un atstāja mani ar citu apsargu,kas nez kāpēc jau sāka rakstīt protokolu. Uz šo brīdi man netika prasīts parādīt somu,ne noģērbties,vienkārši sēdēt un mistiski kaut ko gaidīt.

Pēc minūtēm desmit atnāca šis iepriekšminētais apsargs kopā ar veikala pārdevēju.Teica,ka šī man esot pēdējā iespēja-vai nu maksāju par preci,vai nu būs policija. Teicu,ka droši var saukt policiju,jo neko neesmu ņēmusi. Likās,ka apsargs paliek neapmierināts. Lika man izkratīt somu, vēlāk vēl pats meklēja mistiskās,slepenās kabatas,kur es varēju to nelaimīgo topiņu iebāzt. Tālāk lika man iet uz atsevišķu telpu, kur mani pārmeklēs veikala darbiniece, bet soma gan varot turpat palikt. Nepiekritu,savācu mantas,sekoju pārdevējai.Viņa apskatīja manas drēbes,izmeklēja visas birkas-nekā. Izgāja ārā,teica,ka man nekā nav.

Uz šo brīdi man jau bija asaras acīs no pazemojuma, jo izturējās ļoti rupji,tā itkā es tiešām būtu akut ko nozagusi. Izejot laukā man teica ''Atvainojiet,neliels pārpratums noticis''. Neliels?
Beigās lika parakstīt to protokolu par aizturēšanu.

Es saprotu,ka tas ir apsargu darbs,tomēr
1) izejot ārā no veikala es nepīkstēju.
2) likās,ka visu to laiku kamēr biju veikalā,viņš cītīgi vēro ko kurš ņem.
3) izkratīt somu un pārmeklēt-to darīt var tikai policijas darbinieki, ne apsargs,kur nu vel pārdeveja.
4) viss process bija ārkārtīgi rupjš,anidīgs,nepatīkams.

Tātad,vēlējos jautāt,vai man ir jēga rakstīt sūdzību un kur man vērsties? Vai esat ar ko līdzīgu sastapušās?
13.03.2012 21:06 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Queen, nu tas jau tāpēc, ka visi tajā brīdī terorizēja tēmas autori :D

Bet, ja nopietni, ļoti nepatīkama situācija. No malas jau varbūt tagad vieglāk spriest, bet pieļauju, ka es arī būtu apjukusi un varbūt nespētu adekvāti izturēties, ja kāds pilnīgi ne pa ķeksi sāk močīt smadzenes un mēģina padarīt par zagli.
13.03.2012 22:32 |

Reitings 35
Reģ: 29.01.2009
Man savukārt pirms kāda laiciņa Origo Drogu pārdevēja nepiefiksēja kā kasē ielika manu 10Ls banknoti dāvanu kartei. Mēģināja apgalvot, ka nevarēja nemaz ieskenēt un tml. Tik pārliecinoši runāja, ka pati sāku šaubīties vai naudu noliku vai nē. Tikmēr jau ieradās apsargs un vadītāja. Piektdiena- diena, kad stacija pilna un rindas nenormālās. Man vairākas reizes piedāvāja samaksāt bez skaidrošanās. Bet es pieprasīju pārskaitīt kasi. Protams, jutos vainīga pārējo pircēju priekšā, kas gaidīja rindā, kamēr pārskaitīja, apmēram, 700Ls, kas notika ne visai veiklā tempā. Beigu beigās, kad izrādījās, ka man ir taisnība man pateica- Varat iet! Parasti īpaši nekasos, bet ņemot vērā faktu, ka jau biju nokavējusi savu transportu un nostādīta muļķes lomā(es vēl neko neteiktu, ja viss notiktos cilvēcīgi, jo saprotu arī kasieri-var nepamanīt, ilgās stundas, daudzie cilvēki- zūd uzmanība un tml., bet, ja mani mēģina pataisīt par šmaukli..) uzskatīju, ka esmu pelnījusi atvainošanos, kuru arī saņēmu no veikala vadītājas.
Ja man būtu tāds atgadījums kā Tev- noteikti vērstos pie atbilstošajām institūcijām.
13.03.2012 23:24 |

Reitings 776
Reģ: 24.03.2011
Es līdzīgam priekam gāju cauri, kad sīka biju ar draudzeni, pat neko nemērot, iegāju kabīnītē lūpas uzkrāsot un protams, tā kā neko nemērijām, arī izgājām no ģērbtuves bez nekā.... Un vārds vārdā gandrīz kā autorei gāja. Ļoti rupja attieksme, un pat manam jau pusgadu nēsātajam krūšturim piesējās, ka viņiem tāds pats esot, bet reāli tā pat firma bija cita..... Dāaaa..... Bet nu sūdzība no manas puses arī negāja vējā, lai gan viņiem jau patiesībā ir vienalga.....
14.03.2012 09:01 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Es vairs nesaprotu, ko daru šajā forumā. :)
Te daļa komentētājas ir NAIDĪGAS VISU LAIKU, kas jums vislaik slikti iet,ka dusmas jāgāž te ārā?

Autorei - es ietu un rakstītu visas sūdzības, kur vien var, lai viņi saprot, kādi idioti ir. Tā nedrīkst izturēties pret pircēju. Man vispār uzdzen šermuļus attieksme pret pircēju veikalos. Apsargi arī pārtikas veikalos, jaesi saģērbusies treniņbiksēs skatās kā uz zagli, bet apraujas, kad pie kases iepērkas par lielu summu, un groziņš ir pilns.
14.03.2012 09:11 |

Reitings 182
tiešām te daudzas komentētājas tādas agresīvas.. man šāda situācija nekad nav bijusi un es arī nezinātu kā rīkoties...+ vēl droši vien apjukums būtu.. kā tad būtu jārīkojas autores vietā? neiet uz to apsarga kabīni? saukt veikala vadību?
14.03.2012 09:24 |

10 gadi
Reitings 1698
Obligāti raksti sūdzības! Es jau sen pieturos pie principa - pat pie mazāka savu tiesību aizskāruma rakstīt sūdzības visur, kur vien iespējams! Būs no tās sūdzības jēga vai nebūs - nav zināms, bet skaidri zināms ir viens - ja neuzrakstīsi, tad nu 100% nekas nemainīsies un apsargi & Ko turpinās rīkoties kā cūkas.
14.03.2012 09:27 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Mani vienreiz maksimā tā aizturēja, es vienkārši kavēdama laiku pastaigāju, paskatijos, kas labs nopērkams un izgāju ārā neko nenopirkusi. Apsargs apturēja un pasauca uz savu kambari, bet man problēma bija tāda, ka man pilna soma bija ar visādu pārtiku, ko biju dienas pirmajā pusē sapirkusi tajā pašā maksimā, bet čeka man protams nebija :D bet nu neko. Apskatijās kamerās, atvainojās un palaida vaļā. Man apsargs tāds solīds un pieklājīgs gadijās.
14.03.2012 10:30 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
vaine, jāpiekriit te dažām, ka ne jau visi perfekti pārzin savas un apsragu tiesibas un ko var un ko nevar un ne jau visi šādas apkaunojošās un debīlās situācijas prot atbildeet taa, ka preteejai pusei vnk nav ko piebilst! Tad tā komentara vieta ''omg nu kaa Tu vari nezinaat'' uzraksties KĀ TAD IR JĀRĪKOJAS!? Vai tad var neiet līdzi uz to ''apsargu kabiini'', vai drikst neuzradit maisinja, somas saturu, peec manam tiesibam to varu raadit tikai policijai?
Un dazreiz jau arii taa ir, ka liekas aiziesu ātri parādīšu un miers, neviens jau negaida ka iznaakums bus tāds. Tas pats jau ar tiem rimi apsargiem, pēc idejas vinjs Tev ne pieskarties var, ne somas saturu likt izkratiit. Bet cik esmu tur pasedejusi, ja kādu gaidu - tad pilnigi VISI raada :D
Man arii šausmigi besii ja ieeju veikalaa tad apsargi vai pārdeveejas lūr virsuu taa, ka Tu tiešām pats beigaas sajuties kaa zaglis un visu laiku jaapiedomaa ''ceru, ka tgd neizskataas, ka kko zogu'' :D Es manliekas pēc šāda gadijuma 2. uz to veikalu nekad nevareetu aiziet
14.03.2012 10:44 |

Reitings 8407
Man vienreiz Rimi izdeva naudu kā no 5Ls, bet es biju devusi 20Ls, tad arī teicu, ka man bija 20 Ls, pārdevēja prasīja vai kāds redzēja, ka devu 20Ls, neviens nebija redzējis, bet naudu ātri dabūju atpakaļ, noticēja man, un es arī nemeloju, bet ja nedotu, tad liktu pārskaitīt kasi, jo toreiz tā bija mana pēdēja nauda, un vēl gribēja atņemt veikalā. :D

Bet es arī domāju, ka tēmas autorei vajag uzrakstīt sūdzību, nevis tieši šim veikalam, bet gan Cubus vadībai par pārdevēju un apsargu stulbumu un nekompetenci, ar laiku sakrāsies vairākas sūdzības, tad jau sāks galīgi uz viņiem šķībi skatīties. Vēl jau avar to sūdzību tādu smagu rakstīt, un visu ko pieprasīt, bet nezinu vai kaut kas sanāks.
14.03.2012 10:49 |

10 gadi
Reitings 189
Varbūt kāda var izstāstīt, kā būtu šajā situācijā pareizi jārīkojas pircējam. Kādas ir pircēja un apsarga tiesības?
14.03.2012 13:28 |

Reitings 341
Reģ: 18.11.2009
Es arī nemaz nezinātu kā rīkoties šādā situācijā,bet te daudzas tik labi to zin,nu tad pastāstiet pārējām ar. :)
14.03.2012 13:51 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
nezinu 100 punkti visu kas un kā, bet CIK nu es zinu, tad apsargs nedrīkst tevi pārmeklēt, viņš drīkst aizturēt, līdz ierodas policija, kaut kā tā. tikai policija drīkst pārmeklēt.
un vispār viņi, pirms piesienās, varētu arī tās kameras reāli patīt un paskatīties, savādāk šitā citus pazemo.
14.03.2012 13:55 |

10 gadi
Reitings 59
Reģ: 01.03.2012
Apsargam ir tiesības palūgt uzrādīt mantas, bet apmeklētājam tiesības pateikt “nē”.
Ja pircējs atsakās, tad apsardzei pēc likuma ir jāizsauc Valsts policija, un mantas tiek pārbaudītas policistu klātbūtnē.

Policija ir obligāti jāsagaida, nedrīkst aiziet, jo šāda rīcība tiks uzskatīta par bēgšanu un tādējādi nevainīgs cilvēks radīs sev virkni problēmu.
Ja pircējam ir aizdomas, ka apsargs rīkojies nepareizi, tad viņam ir tiesības ar savām pretenzijām vērsties konkrētajā apsardzes uzņēmumā.

Ikvienā apsargājamajā objektā ir izvietotas uzlīmes ar informāciju par apsardzes firmu, kur arī norādīts tālruņa numurs, pa kuru var zvanīt un izklāstīt problēmu. Sūdzība tiek izvērtēta, un pircējs saņem atbildi.
Kā arī vari vērst sabiedrības uzmanību par negodīgu attieksmi veikalos caur presi, interneta vietnēm un tādā veidā brīdināt pārējos godīgos veikalu apmeklētājus par reālām nelikumībam, ko piekopj veikala īpašnieki un viņu veikala apsardze.
14.03.2012 14:12 |

Reitings 796
Es būtu jau veikala telpās pateikusi, lai sauc policiju un viņiem tur scēnu uzrīkojusi.
Man šitā viens kretīns Alfas Rimčikā aizturēja un lika uzrādīt iepirkumu maisiņu. Uz manu jautājumu - kāds tam iemesls, viņš paziņoja, ka es izskatoties aizdomīgi.... Psc vispār!!!!! Tas laikam tāpēc, ka es veikalā iegāju un izgāju no tā ar saulenēm... Būtu es tad bijusi dirselīgāka pēc rakstura, es toreiz viņam būtu pamatīgas izpes uztaisījusi.
14.03.2012 14:22 |

Reitings 66
Raksti sūdzību, tā ir cieņas aizskaršana!
14.03.2012 14:26 |

Reitings 313
nekad neko neparaksti ja vien neesi parliecinata ka patiesam esi vainiga....
NEKAD
14.03.2012 14:57 |

Reitings 1852
No vienas puses es saprotu apsargus, jo cik gan mūsdienās cilvēki ir viltīgi, tā, ka neviens vairs netic atrunām - tas tur jau bija, tas tur jau nebija, es neko nezinu, es neko neņēmu utt. :) Par to pīkstēšanu/nepīkstēšanu - veiklie zagļi māk noņemt vai apiet to pīkstuļu pīkstēšanu. Ja pareizi atceros, pat cosmo meitenes dalījās domās un pieredzēs kā to var izdarīt.

Prieks, ka savas tiesības zini, BET nedarīja to zināmu tajā procesā, un ļāvi ar Tevi tā apieties.
Atliek rakstīt sūdzību veikalam/apsardzes firmai.
14.03.2012 15:03 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Tapēc man riebjās tās nožēlojamās lupatu bodes Latvijā, pat salīdzināt nevar ar ārzemju veikalu pieklājīgajiem darbiniekiem!
14.03.2012 15:31 |

10 gadi
Reitings 189
Bet nu tas, ka šajā gadījumā tēmas autori pārmeklēja pārdevēja arī kkāds absurds. Tādas tiesības viņai tak nav, ne? Un kas tas par mistisku aizturēšanas protokolu?
14.03.2012 16:39 |

10 gadi
Reitings 1283
Reģ: 19.06.2010
Situācija vispār diezgan brutāla. Kāds ar vājākiem nervien noteikti ne tikai beigās vien ar asarām acīs būtu palicis. Bet šāda apsargu rīcība ir pilnīgi nepieņemama + vēl apsarga/policista funkcijas pildošā pārdevēja - nu tā tam nevajadzētu būt.
Raksti sūdzību veikala vadībai/apsardzes firmai.
Ja gribi viņiem ieriebt - aizej uz Bez tabu.
14.03.2012 16:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)