Manuprāt, motivāciju var iegūt diezgan vienkārši - ja es pieeju pie spoguļa un saprotu, ka man nepatīk tas, ko es tur redzu, tas nozīmē, ka jāsāk kaut ko darīt lietas labā.
Īstenībā tas viss nemaz nav tik grūti - ēd veselīgi, lieto pēc iespējas mazāk sāls un cukura (es, piemēram, nelietoju vispār - no sākuma bija ļoti grūti atteikties, jo pirms tam ēdu visu pārsalītu, bet tagad jau esmu pieradusi un liekas garšīgi tāpat), vairāk augļus, dārzeņus, bezpiedevu jogurtus. Nekādus pelmeņus, cīsiņus utt. pirktus pārstrādātās gaļas izstrādājumus. Varbūt tiešām atrod naudiņu, lai aiziet pie kāda dietologa, kurš Tev palīdzētu daudz maz sakārtot savu ēdienkarti.
Un attiecībā uz sportu - ja nav laika/naudas sporta zālei un kaut kādām nodarbībām, skriet nedrīkst - vienkārši pastaigājies ātrā solī. Tici man, ja Tu kaut 5 reizes nedēļā pa pusstundai tā darīsi un pareizi ēdīsi, rezultāti būs. Tikai nevajag gaidīt tos pārāk ātri - pati saproti, ka ātru efektu var panākt tikai ar drastiskām diētām, kuru gadījumā noraujoties viss nāk atpakaļ, un labi ja ne dubultā.