Kopa dzivosana

Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Ne gluzi problema man, bet drizak...periodiskas nesaskanas. Dzivoju kopa ar puisi, parvacos pie vina. Sadzive vins ir diezgan rosigs - patik gatavot est, nav lupata un ari traukus var nomazgat pec cikstesanas vai izlietni iztirit...
Nu luk. Kad ievacos pie vina, majas rupes uznemos uz sevi,protams,galu gala es ari te tagad dzivoju. Saku ieverot,ka vinam patik man aizradit,ka ko labak darit. Piemeram, zekes un apaksvela, nu parasta,nekadi sikie zida izstardajumi ir jamazga atseviski no parejam drebem,jo vins ta darot. Es,protams, teicu,ka es,savukart,visu mazgaju kopa.
Saku taisit vakarinas vienu dienu - spageti ar maltas galas merci. Sis ienaca virtuve un atkal saka - vispirms merci,tad makaronus.... Nu bac! Es taks nu maku uztaisit makaronus ar merci!! Es taisu ta ka es taisu!

Ir vel vesela stripa ar tadam sikam sadzives niansem,kur vins man aizrada,ka jadara. Citreiz man rodas sajuta,ka vins doma, ka es neko nejedzu... Esmu cik reizes teikusi,ka es majas daru ta un man ta ir labi un iegajies... Esmu vinam teikusi - tas viss beidzas ar bucu - protams,mila, dari ka tu zini un maki, bet nakamaja reize, vins atkal bus klat un man teiks,ka kotletes vajag parmest uz otro pusi ar koka lapstinu nevis divam daksinam,jo skrapejot pannu. Nu es taks zinu,ka skrape,ka nevar kasit un vai tad es kasu? It ka pirmo reizi pannu turetu rokas...
Goda vards dazreiz uznak dusmas,ka vins mani par pedejo nejegu uzskata...
12.03.2012 14:23 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Kada tad jega no dzivosanas kopa, ja tas neko labu nenes?

Ja visu laiku japaklaujas virietim, tad kada tur dzivosana normala? Visu laiku ta ka zem tupeles... Tas mans, tas tavs. Tava maja, tavi noteikumi visur? Neuzskatu, ka tas ir pareizi, jo vienkarsi otrs cilveks smok tada dzive. Vajag laut elpot, ja jau aicina dzivot kopa.
12.03.2012 15:09 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
ai meitenes, nevajag tik jūtīgi to uztvert. vajag taču kompromisus, var tak iemācīties izmantot koka lāpstiņu, man arī riebjas, kad pa manām pannām ar dakšu braukā. ja ar šādiem sīkumiem nevar tikt galā, sadzīviskā līmenī, tad es nez... var taču mierīgi izrunāties un nokārtot šādus jautājumus, lai kopdzīve ir patīkama un mājas ir mīļas, nevis kaut kašķi par niekiem un aizvainojums gadu garumā.
12.03.2012 15:13 |

Reitings 120
Reģ: 29.01.2009
Neredzu neká slikta, ja virietis ir gatavs dot padomu. Ari mans draugs sad tad medz pateikt, ka darit lietas labak, nevis tapec, lai mani tagad aizvainotu (ka esmu nejega), bet ka Salome rakstija - gala rezultats kvalitativaks. Ipasi - mans virietis ir ljoti, ljoti tirigs un kartigs, lidz ar to man nakas ieverot vairakus vinja ieteikumus, lai viss butu ok. Un kapec gan ne? Jo esmu pieredzejusi - viss, ko vins ir darijis, ir labak neka es lidz sim esmu darijusi.
12.03.2012 15:13 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Nikolette, es Tev pilnībā piekrītu, bet nu, kad uzsāk kopdzīvi, un pārceļas pie otra, ir taču jārespektē, ka pirms tam ir bijusi šāda lietu kārtība. Un vajag pielāgoties vienam pie otra, nevis sākt uz riņķi "nedrīkst dalīt - šis ir mans un tas ir Tavs, bet daram tomēr tā"
12.03.2012 15:19 |

Reitings 1149
Reģ: 31.12.2010
Lex +
12.03.2012 15:21 |

Reitings 5709
Man jau šķiet, ka, pat ja uzskati ir ļoti, ļoti atšķirīgi par to, kā kam ir jābūt, ja vēlas, pie kopsaucēja var nonākt vienmēr. No tā atkarīgs arī tas, kā uztveram aizrādījumus/ieteikumus...
Piemēram, mans vīrietis ir super pedantisks, bet man no pedantuma nav ne miņas. Es mierīgi varu likt ābolu serdes uz stikla galdiņa un nepārdzīvot par to. Viņš nē. Taču mēs kaut kā ar to sadzīvojam. Es izmētāju drēbes, kad taisos, viņš ar nopūtu pasaka, ka atkal viss savandīts.. Tāpat, kā esmu pieradusi, ka virtuvē gatavošanas rīki ir vienā konkrētā vietā, kamēr viņš uzskata, ka jātur citur. Bet tādas atšķirības nav pamats nesaskaņām. Pārdomām par saviem paradumiem - jā, iespējām būt labākiem - arī, taču ne jau strīdiem.
12.03.2012 15:22 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nezinu, varbūt. Man šāda situācija nav bijusi. Es domāju tikai par to, ka, ja cilvēks nedara kaut ko pilnīgi ačgārnu un rezultāts ir labs, tad ko tur daudz sarežģīt. Un viena lieta ir dot padomu, bet pavisam cita - mācīt un uzstāt uz savu pareizību.
12.03.2012 15:25 |

Reitings 6324
Šis man atgādina drauga vecākus, kuri jau 26 gadus dzīvojot kopā nav pieslīpējušies. Drauga mamma visu uz pannas griež ar dakšu, drēbes mazgā kopā, grīdai izslauka viducīti utt. Drauga tētis savukārt perfekcionists, kas par visu aizrāda un tā tas ir bijis vienmēr. Drauga mamma gan visu laiž gar ausi un kā viņš aizrāda, tā dara kā viņam patīk, bet tad es nesaprotu kāpēc nevar darīt tā uzreiz?
Man arī patīk darīt lietas pareizāk, nu nav grūti izmantot koka lāpstiņu un māju tīrīt kārtīgi. Kaitina, ja cilvēki visu dara "aplam". Un arī makaronu vārīšana vispirms ir jocīga, jo ātri izvārās, paliek auksti un cietāki. Pirmā jāgatavo mērce.
12.03.2012 15:26 |

10 gadi
Reitings 13520
Man šķiet, ka katrs var darīt tā, kā grib! Nu un ka pārvācās pie puiša? nedomāju, ka meitene ar dakšām apgriežot kotletes, baigi bojā pannu, it īpaši ja tai nemaz nepieskaras! Nevajag nevienu mācīt! ;)
Bet tāds džeks, kurš pie katra sīkuma ietu mani pamācīt, gan ātri izbesītu! :D Tu viņam tā arī pasaki, ka apnicis, ka tev visu laiku aizrāda! cerams, ka pieleks!
12.03.2012 15:27 |

Reitings 12651
MVK, ne vienmēr, man šodien vakariņās būs tāda mērce, kas gatava ātrāk par makaroniem :P
12.03.2012 15:37 |

Reitings 965
Reģ: 21.10.2011
Mans variants!Tieši tas pats kas autorei!

Es neņemu galvā un daru kā man patīk un labi ir.:D

Katram taču savi mīnusi ,plusi .Kaut kas jau jāupurē :)
12.03.2012 16:15 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nu ja te par pannām runa, tad es izmantoju speciālu lāpstiņu un griežu otrādi visu - kotletes, pankūkas etc., jo man MAMMA iemācīja, ka ar dakšu labāk nedarboties uz pannas. Es par tādām lietām aizrādītu, jo man neliekas pieņemami, bet nu tas nebūtu pavēles formā. Ja gribas ar dakšu pa pannu vālēt, vienmēr var nopirkt katrs sev pannu un salīdzināt, kuram ātrāk nolietojas :D

Manas attiecības draugs aizrāda par nekārtībām - jānovāc tas un šitas, audzina raksturu, lai pašam nekas nebūtu jādara :D Ja man nav garastāvoklis, tad pasaku, ka neko nedarīšu, ja viņam tas trauks traucē, var izmazgāt pats.
Man vispār riebjas, ja mani māca, nezinu, kā būtu, ja tas diendienā būtu jāklausās.
12.03.2012 16:28 |

Reitings 1468
Reģ: 04.04.2011
es neuzskatu, ka cilvēku ir iespējams pārmācīt un pāraudzināt pa savam. katrs audzis savā ģimenē, katram ģimene ieaudzinājusi/neieaudzinājusi tikumus un atšķirīgas vērtības. katrai no mums ir iespēja to pieņemt vai nē.
atklāti sakot, pašai attiecību sākumā bija problēmas ar to, taču nu esmu sapratusi, kas ir svarīgākais.
un vienmēr taču, mīļā miera labad, saskrāpēto pannu var nomainīt pret jaunu, vai ne? ...
12.03.2012 16:41 |

Reitings 503
Reģ: 29.07.2009
Reāli pēc visas šīs diskusijas izlasīšanas man sagribējās kotletes :D
12.03.2012 17:03 |

Reitings 2224
Es laikam esmu jocīga un nesaprotu kā var tā iedalīt lietas,"tavas" "manas"... un nu un ka meitene pārvākusies pie viņa! Tātad tā ir kopdzīve un lieta ir kopējas!

Es laikam ar esmu nejēga, jo veļu mazgāju kopā ar visām citām drēbēm! tik sadalu: baltas, melnas, gaišas, krāsainas!

Arī mērci bieži vien taisu pēc kartupeļu uzvārīšanas, vai taisu reizē ar kartupeļiem!
Katram tak ir savi paradumi, tomēr attiecībās au ir jāpielāgojās- nevar tak visu laiku otru bakstīt ar pirkstu!
12.03.2012 17:15 |

Reitings 5709
Ja attiecības būtu oficiāli noformētas, tad varētu skaitīt, ka viss kopīgs, taču arī ne gluži.. (t) Tas jau tāpat kā, ja es, piemēram, sadauzu drauga mašīnu un, atnākot mājās, saku, ka sadauzīju mūsējo, nekas traks.. Nav taču mūsējā, ja pieder viņam. Tāpat ar traukiem un visu pārējo.
12.03.2012 17:22 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Tad jau sanāk, ka manam vīrietim vajag paņemt savu trauku komplektu līdzi, ja viņš brauc pie manis. Viņa mašīna ir viņa. Bet tādus traukus ne man, ne viņam neienāktu prātā dalīt. Lieto un miers mājās. Sasit? Nopērkam jaunu.
12.03.2012 17:24 |

Reitings 120
Viss ir ljoti skaisti par to mans, tavs, musu. Attiecibas, protams, jabut - musu - lietam, bet, izskiroties, katrs tik un ta panjem savas lietas! :D
12.03.2012 17:31 |

Reitings 5119
Gruti ko ieteikt, jo es esmu ta,kas aizrada parasti. Jau censos so netikumu apspiest, bet man tiesam vnm skiet, ka es zinu labak (nereti ari ta ir, tadel apspiest to ir vel grutak). (t)
12.03.2012 17:31 |

Reitings 5709
Warrior, protams, mums jau arī tāpat, nav taču tā, ka katrs no sava šķīvīša ēdam. Šeit vairāk tika minēts, kāda būs reakcija un darbības, ja kaut ko, kas pieder vienam, bojātu (vai varētu sabojāt) otrs. Neviens virsū nekluptu, bet pa plecu arī neuzsistu. Elementāras lietas, manuprāt. Kāpēc darīt sliktāk, ja var izdarīt labāk?
Es, piemēram, esmu vairākas vīrieša baltās zeķes netīšām izmazgājusi ar kaut ko krāsainu (neievēroju, ka veļasmašīnā kaut kas palika) un dzīva kaut kā esmu. :D Nevajag taču iet galējībās. :)
12.03.2012 17:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits