Tas ir jāzina!

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Meitenes, lūdzu, noskatieties video. Tiešām nenožēlosiet, jo nezināt, kādas šausmas pasaulē notiek jau vairāk kā 20 gadu garumā... tas vienkārši ir nepareizi.

Es biju dzirdējusi, ka Āfrikā ir bērni-kareivji, bet neviens neko sīkāk nepaskaidroja, tāpēc man bija pilnīgi cits priekšstats par problēmu.

http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc

Un padodiet tālāk!
08.03.2012 23:56 |

Reitings 130
Reģ: 03.07.2011
Netiekšu, ka es arī 100% piekrītu visam, kā tas tiek pasniegts, bet man šķiet, ka svarīgākais ir tas, ka tik daudz cilvēku ir gatavi apvienoties laba mērķa vārdā, tāpat vien, negaidot neko pretī, tas ir daudz! :)
09.03.2012 15:55 |

Reitings 458
Reģ: 22.03.2010
anti-KONY 2O12 http://www.draugiem.lv/user/308024/blog/?p=6658646
09.03.2012 16:02 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Becky,

paņem acis rokās un paskaties video, ko tādi paši vienkāršie ļautiņi ir spējuši - iepazīstinājuši cilvēkus visā pasaulē ar situāciju un turpina to darīt, ir piesaistīti līdzekļi un uzceltas skolas, padarot ( kaut ar to pašu 'share' ) problēmu populāru, tādi paši vienkāršie ļautiņi savam projektam ir spējuši piesaistīt par USA spēkus, neatlaidīgi ejot uz mērķi, jo taču apzinās, ka USA pie vienas vietas par visu, kur nav iesaistīta nafta, bet lūk tomēr izdevās dabūt kaut uz nenoteiktu laiku viņu palīdzību, tiek piesaistītas slavenības.

Visa pamatā ir parasti cilvēki un mērķtiecība.
09.03.2012 16:06 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Pilnībā piekrītu Becky un vēlētos saņemt atbildi uz diskusijas sākumā izteikto Nikaa jautājumu. Domāju tieši tā pat kā abas šīs sievietes. Esmu redzējusi video, saprotu, kāds ir tā mērķis, bet nesaredzu, ka patiešām kaut kas mainīsies. Ja tā tomēr notiks, tad labi, nenotiks, tad nenotiks. Tā pat ar acta un sopa utt - cilvēki parakstījās, savācās, bet vienīgais, ko ieguva ir pāris valstīs šī likuma iesaldēšana, NE atcelšana. Viss tas ir laimes spēle - noveicās, ka izdevās piesaistīt cilvēku uzmanību ārpus Ugandas robežām, jo tā pat citur pasaulē notiek vēl šausmīgākas lietas, vēl šausmīgākas slepkavības un citi sūdi un par to nevienam neizdodas piesaistīt uzmanību. Ir par vēlu censties atjaunot cilvēkos labestību, līdzcietību un vēlmi labot pasauli, jo viss pretējais sāk pārdzimt jau ar katru piedzemdēto sīko. Brūciet virsū, pārmetiet, bet neredzu vienkārši tam jēgu.
09.03.2012 18:46 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Es arī pilnīgi piekrītu gan Demoiselle, gan Becky, gan vēl dažām meitenēm, kas te izteica līdzīgu viedokli. Jūs zināt, cik tādu Kony ir Āfrikā un visur citur pasaulē? Un, jā, protams, amīšu demokrātus un republikāņus, pieplusojot slavenības, kas nepakavēsies savu vārdu uzspodrināt, kur tas ir nepieciešams, pēkšņi rūp Uganda. Interesanti, kāpēc viņiem nerūpēja, kad Ugandā Idi Amins darīja tikpat briesmīgas zvērības??? Pēkšņi sirdsapziņa pamodās? Un cik daudziem rūp tas, kas joprojām notiek Darfūrā - vai tur ir kaut kas citādāk? Nevienam nav nolēpums, ka ieguldītie miljardi Āfrikā pazūd, kā melnajā caurumā. Neviens nekad to nav īsti kontrolējis.Lai PATIEŠĀM veicas tiem, kas reāli iesaistījušies šajā projektā, bet pilnīgi sadusmo tie viedokļi - ja tu nenolej asaru par to video, tad esi bezmaz bezsirdīgs nezvērs....
09.03.2012 19:22 |

Reitings 550
Reģ: 29.01.2009
Noskatījos to video, kā arī pāris anti video. Diemžēl pazuda viss ticamības moments brīdī kad tiek noskaidrots par naftu tanī apkārtnē, nemaz nerunājot par to, ka paši vietējie saka, ka sen jau tur viss kārtībā un pats Kony tiek uzskatīts par mirušu jau vairākus gadus.
10.03.2012 01:09 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es arii noskatiijos!Taisniiba jau ir Luiizeluize!Varbuut kaadreiz tomeer kaut kas mainiisies...es ceru!
10.03.2012 01:26 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Dope,
sopas un actas šā brīža situāciju nezinu, bet man liekas muļķīgi pieminēt to kā sliktu piemēru. Cilvēkiem parakstīšanās aizņēma dažas sekundes un ja tas pāris valstīs likumu iesaldēja, tad tās sekundes nebija veltīgi ziedotas.

Tas, ka Ugandā ir nafta un ASV kā valsts līdz ar to iesaistās, liek domāt sliktu tikai par politiķiem, nevis organizāciju vai projektu. Organizācija iesaistās kā tauta, tautai +- par naftu pohuj.

Un luīzeluīze uzdotais jautājums - kāpēc nerūpēja iepriekš, kāpēc pēkšņi rūp? Pēkšņi rūp dēļ KONY2012 projekta, un labi, ka tā. Cilvēki saka, ka politiķi ar šo visu spodrina savu tēlu un Obama grābstās ap naftu, es patiesībā sliecos piekrist, bet atkal - organizācijas mērķis ir cits, viņi popularizē problēmu. Un jā, vāc finanses.

Es arī skatījos antivideo, lasīju blogus, krietni šaubījos, joprojām ir jautājumi, bet esmu pārliecināta, ka organizācija nečakarē.
10.03.2012 03:43 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Quieen, nu, iepazīstināja, a kas tālāk?
Da nekas, vieniem tas ir PR, otriem vēlme tikt pie kumosiņa, trešiem arī uzvārtīties uz to pašu, ir saujiņa cilvēku, kuriem tas patiešām rūp un viņi sadeg tajā darbā, bet vēl lielākai daļai tā ir tīrākā naudas atmazgāšana, uzbūvēt šķūni, patekt, ka, o, tā tagad jums ir skola, atsūtīt brīvprātīgo un pārējos ļimonus nosmelt. A par naftu, ieročiem un cilvēku tirdziecību un melniem dimanitem vispār nerunāsim, tas ir tāds megabizness, ka es šaubos, ka mums Latvijā ir kāds, kas kaut nedaudz to apostījis, bet ja arī ir, tad mēs to nekad nemūžam neuzzināsim.
10.03.2012 09:42 |

10 gadi
Reitings 251
Reģ: 17.04.2009
Vēl pirms uzzināju par kustību KONY 2012, noskatījos filmu Machine Gun Preacher: http://www.youtube.com/watch?v=eddnloOFjwY Tas ir patiess stāsts par Sam Childers, kurš jau kopš 1998.gada Sudānā reāli ar ieročiem rokās cīnās pret LRA, glābj un palīdz turienes bērniem. Šeit Vanity Fair plašs raksts par Childers un arī Kony: http://www.vanityfair.com/politics/features/2010/04/christian-vigilante-201004
Pēc filmas noskatījos arī KONY 2012 video, kas diemžēl patiešām izskatās pēc PR gājiena un naudas kāšanas sistēmas... Taču jebkurā gadījumā priecājos, ka pasaule aizdomājas tālāk par savām sīkajām ikdienas problēmām un atver acis uz to, kādas šausmas tur notiek. Lai gan šī kustība, manuprāt, reāli situācijā neko nemainīs (jo ASV forces jau labu laiku ir Āfrikā un dzen pēdas Kony), jo vairāk cilvēku par to uzzinās un aizdomāsies, jo labāk.
10.03.2012 20:35 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Mani priecē,ka vismaz dažas noskatoties šo video kaut uz pāris minūtēm aizdomājas par to,ka pasaulē ir lielākas problēmas un traģēdijas par nolauztu nagu vai to,kādas firmas tonālo labāk izvēlēties.
10.03.2012 20:41 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Atkal komentāros sacensība, kura gudrāka un intelektuālāka. Pēdejais komentārs tiešām aizkaitināja.
10.03.2012 21:12 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Becky, pat ja tas reālais devums, pārmaiņas ir tik mazas pretstatā visam, ko Tu uzskaitīji, vai tiesām tas japagriež tā, ka nav jēgas?
10.03.2012 21:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits