krievu valoda

10 gadi
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Nu man jau kā jaunai latvietei ir kā ir ar to krievu valodu. Mūsdienās principā lielākā daļa neprot vai tikai daļēji prot šo valodu (protams, ar izņēmumiem), to var secināt kaut vai papētot savas paziņas - vidēji no 20 cilvēkiem 1 saprot pieņemami, vēl 2 kaut ko rubī, pārējiem tā ir pilnīgi melna bilde. Mana problēma atkal ir savādāka - saprast jau saprotu visu, ko man krieviski saka vai kas ir rakstīts, atbildēt RAKSTISKI arī māku, taču, ja kaut kas jāsaka... Nu nevaru, mana runāšana krieviski izklausās pēc maza bērna šļupstiem. Arī vidusskolas laikos rakstiskajos, gramatikas, u.c. darbos atzīmes bija - 8,9, taču kā bija kāds mutiskais pārbaudes darbs - 2,3 nu maksimums kādreiz pagadījās kāds 4. Tāpēc izvairos no runāšanas krieviski, labāk klusēju, nekā apkaunoju sevi. Nu tāpēc arī šodien nedabūju darbu "Drogās". Prasa, lai es krieviski pastāstu par savu hobiju. Nu kāds vēl hobijs, man stress tāds, ka parunāt pat latviski vairs nevaru, kārtējo reizi klusēju. Jā, laikam darbu man Rīgā nedabūt, jo šaubos, vai kādreiz sākšu runāt krieviski. Domāju, ka ne man vienai ir šāda problēma ... :/
06.03.2012 20:18 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
paldies - par okupaaciju pilniibaa piekriitu. plus, atljaushos atziimeet, ka okupanti bija tie, kuri ienjeema latviju otraa pasaules kara laikaa un apmetaas uz dziivi. lielaakaa dalja no vinjiem vispaar nav starp dziivajiem. bet kaapeec taa saukt vinju beernus, mazbeernus? ne jau beerni izveelaas kur piedzimt. seit ir pagaajusi vinju dziive un vinjiem seit ir dzimtene tieshi taapat kaa latvieshiem. un ja taa paskataas - cik cilveeku psrs laikaa nav izmaisiijushies pa visu taa laika teritoriju taapat kaa sodien visi leenaam izmaisaas pa eiropas savieniibu. nav lielas atskiriibas no taalaika novosibirskas gimeni, kura paarvaacaas uz latviju 60tajos gados un latvieshu gimeni, kura paarvaacaas muusdienu laikos uz kaut to pashu angliju. un diez vai latvieshi tur maaciitos anglu valodu, ja visaa eiropas savieniibaa galvenaa valoda buutu latvieshu. ja paveerojam taa ruupiigi, latvieshi anglijaa dibina savus beernudaarzinjus, skolas. tik pat labi tagad anglji vareetu breekt,ka latvieshi ir ietiepiigi okupanti, kuri tai vietaa , lai maksimaali beernus iekljautu anglju videe, meegina radiit mikrovidi mazas latvijas saglabaashanai anglijas sirdii.
08.03.2012 09:02 |

Reitings 143
Reģ: 18.03.2011
Es uzrakstīšu no cita skatapunkta- esmu piedzimusi krievu valodu runājošā ģimenē. Uzskatu ka latviešu valoda noteikti jāzin cik var iemācīties bet lai dabūtu labu darbu jāzin arī krievu un angļu=)) Bet nu šo viedokli neusspiežu- cik var cilvēks, lai tik daudz arī iemācas- galvenais lai nebūtu naida un būtu vēlme komunicēt- kaut arī žestos un valodu juceklī=))

Par politiku- tiešām- esmu piedzimusi te- savā dzimtenē- citas man nav, un šī ir pati labākā;PP- tā kā tiešām jāsāk jau dzīvot saticīgi. Mēs jau neienīstam vāciešus par karu.
08.03.2012 09:48 |

Reitings 2295
paldies - - - ir atšķirība starp okupantiem un imigrantiem.

Jessica - - - ir janomainās vismaz 3-4 paaudzēm, lai tauta to aizmirstu. Piemēram, kā vācu vai zveidru kundzību. Nomainījās paaudzes, un cilvēki to "aizmirsuši". Nu ne aizmirsuši, vēsturi ta visi zina, bet tas vairs nesāp.
Savukārt pēc krievu okupācijas ir pagājis vēl pārāk īss laiks, un liela daļa iesaistīto cilvēku joprojam ir dzīvi, atceras to un stāsta saviem bērniem. Līdz ar to ir jānomainās vēl pāris paaudzēm, lai izzustu tā nepatika pret krieviem.
Tapēc jau ir šie visi konflikti.
08.03.2012 10:16 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es nemāku krievu valodu, taču es saprotu nedaudz, cik darbam nepieciešams, lai cik dīvaini nebūtu, es strādāju normālā darbā, zinu, ka krievu valoda man ir vājā puse, bet es citus darbus veicu ļoti labi, zinu to, ka man ir labas zināšanas par to ko es daru, apķērīgums, nekad nevienos kursos neesmu bijusi, viss iegūts lasot, mācoties.
Krievu valoda ir jāzin, taču nevienu neapvainoju par viņa valodu zināšanām, katrs cilvēks ir tur kur viņš nonāk, vienalga ja viņš ir ticis, jo viņš iebīdīts, tātad viņam piemīt tādas īpašības, kas simpatizē citiem. Nevienu īgnu, stulbu, negatīvu cilvēku ļoti labā amatā nepieņems. Varbūt viņam trūks valodas zināšana u.c. profesionālās zināšanas, taču viņam piemitīs harizma, pārliecināšanas spējas, kuras gan vadībai, gan klientiem patiks un pārējo taču var iemācīties :)
08.03.2012 10:51 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
stefany - Kad stradaju veikala man bija saprotos boss un nearvienu nerunaju krieviski,ja ko prasija izlikos,ka nesaprotu.

Tu ko, nopietni?! Gribētos zināt, kādā sfērā tu "strādāji".

P.S. Jā, nemāku citēt! :D
08.03.2012 10:54 |

Reitings 446
Piemērā par to, ka meitenei nepieņēma darbā dēļ sliktām krievu valdoas zināšanam, jo puse kolektīva ir krievi- nu piedodiet- vai nevajadzetu but otradi, ka tiem 50% krievu butu japarvalda perfekta latviešu valoda?
Par okupāciju- viss kašķis sākās tur, ka krievi neatzist okupācijas faktu un saukā mūs par fašistiem,jo daudzi labprātāk būtu dzīvojoši Vācijas pakļautībā , ne Krievijas. Naids un nacionālisms tik milzīgs arī dēļ Krievijas centieniem sagrozīt vēsturi. Kāpēc mūsdienu Vācija var atzīt holokaustu un maksāt kompensācijas cietušajiem? Runa gan nav par naudu, pietiktu, ja mūsdienu Krievija atvainotos mutiski un atzītu šo faktu. Bet viņiem ,redz, gēni tādi, labāk nekaunīgi melot, apvainot un nogalināt + mūžīgā vēlme pēc varas.
šo iemeslu dēļ daudziem arī ir šis neizskaidrojamais naids pret krievu valodu. Un, jā daudzi LV krievi prot latviski, bet tik un tā izvēlas runāt krieviski, jo mēs latvieši to ļaujam. Un tik pat daudz ir tādu, kas dzīvo Krievijas informācijas laukā (melos) līdz ar to nicinot valsti un valodu ,kurā dzimuši. apkalpojošam personālam tūrisma vietās būtu jāzin arī krievu valoda, vai uzņēmumos kuri stradā ar Krievijas (nevis lv krieviem) uzņēmumiem, bet ikdienas pārdevējai , manuprāt, pietiek ar minimālām anglu val zināšanām.
08.03.2012 11:01 |

Reitings 778
Reģ: 27.10.2011
Piemērā par to, ka meitenei nepieņēma darbā dēļ sliktām krievu valdoas zināšanam, jo puse kolektīva ir krievi- nu piedodiet- vai nevajadzetu but otradi, ka tiem 50% krievu butu japarvalda perfekta latviešu valoda?

tas bij man :D nuu tb draudzenei.
08.03.2012 11:05 |

Reitings 143
Trallallaa- nu nepārnesiet krievu valdības politiku uz Latvijā dzīvošajiem- visi krievi, ko es pazīstu atzīst okupāciju un saprot cik sāpīgi ir latviešiem- bet nu šī paaudze neko sliktu nebija darijusi.

Otrs aspekts- mani vecāki ir ukraiņi visās paaudzēs- pārbrauca no vienas okupētās valsts uz otru - kur viņi vai es vainīgi? Un kas es esmu- es nepazīstu ne krievu ne ukraiņu kultūru, esmu latvijas patriote, bet nu demokrāte- es uzskatu ka visi, kas ir piedzimuši te ir latvieši.

Idiotu jau nekad netrūks- vieni saukā par fašistiem, otri- par okupantiem- politiķi- spēlē.. Es nīcinu tos kuri neciena latviešus un Latviju, bet arī tos- kuri necieš NORMĀLUS cittautiešus ( ne jau gopņikus- kas ir jebkurā tautā)

Apkalpošanā tomēr jāzin LV- veci cilvēki arī ir pircēji, bet nu krievu kolektīvā nepaņemt latvieti- cūcība, gan jau sapratīsies. (Varbūt lieta ir nepanesamībā, nevis valodas neziņā?)
08.03.2012 11:24 |

Reitings 143
Opponējiet, lūdzu?;P Vienkārši ir interesanti kas notiek patiesībā- izskatās ka daudzi tiešām ir toleranti - man liekas vaina ir politikā- viņi liek karot...
08.03.2012 11:28 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Krievu valodu macijos kops 6 klases. Saprast saprotu. Galotnes juk :D
Anglu valoda toties ideali:)
08.03.2012 19:38 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
stefany

Krievu turistu ir maz? Tev ir ļoti ierobežota informācija. Ziemā katru dienu tikai no Maskavas brauca pieci autobusi (viens noteikti bija divstāvu), min. divi autobusi no Sankt-Pēterburga. Visas lidmašīnas biletes bija izpirktas jau novembra sākuma, no vilciena biletēm palika tikai dārgākie.
Uz šejieni brauc ļoooti daudz krievu, kuri šeit tērē milzīgu naudu (viņi var atļauties izpirkt visus numurus viesnīcā, kur 1 nakts maksā min 700 eiro - tikai lai atzīmētu dzimšanas dienu un pēc 2. dienām aizlidot atpakaļ). Un lielākā daļa no viņiem NERUNA nekāda citā valodā, izņēmot krievu.
09.03.2012 08:50 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
kaut tā krievu valoda pazustu no LV!
02.09.2012 10:36 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Vai nu odyssey ir feiks, kurš cenšas izprovocēt citus, vai arī pilnīgi aprobežots cilvēks. :D
02.09.2012 11:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits