Sunshine, wake up!

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Labrit dailas cosmo sievietes. :D
Ikrita jautajums: Vai jutaties labi pec pavaditas nakts?
Dazas varbut kartigi izgulejusas, dazas citigi macijusas, dazas kartigi izballejusas.
Kadi plani sodienai?
Vai esat parliecinatas par to, ko milat?
Kapec, jusuprat, dzive ir skaista?
:)

Lai jums sodiena panakumiem un piedzivojumiem pilna, saules staru apsildita un plasu smaidu pavadita! :)

Celamies, lai izbauditu ikkatru dienu! Ari sodienu!
04.03.2012 08:34 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Salomē, piedod, bet laikam esi īsta pilsētniece. Ja runa ir par laukiem, tad tur suns ir nepieciešams arī tādās mājās, kuru īpašniekiem vispār nav algota darba ;)
04.03.2012 18:47 |

Reitings 30
Reģ: 12.02.2012
Kāpēc ar minimālo algu vispār jāņem suns?

Ļoti nezolīdi no Tavas puses šādu teikumu šeit publicēt.
04.03.2012 18:54 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
ak dies, sodien biju sauloties, 5 stundas preciizi noguleeju saulee un tagad izskatos pec hameleona - keema :D nu gatavaa skaistule, lai riit ietu uz darbu :D
04.03.2012 18:59 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Sofija, kas tieši bija tik "nezolīds" šajā jautājumā?

Jessica, ne manos, ne mana vīrieša laukos suņu šobrīd nav. Ok, vienā no lauku mājām dzīvo takšelis, bet tas pat mušai pāri nedarītu. Kāpēc cilvēki, kas tur dzīvo, pilnīgi mierīgi spēj iztikt bez suņiem? :) Ļoti jocīgs tavs viedoklis.
04.03.2012 19:02 |

Reitings 5709
Nē, neesmu pilsētniece gan. Uzaugu ārpilsētas mājās (labi, par laukiem to saukt nevarētu), bet arī tur mums ir tādi kaimiņi, kuri tikai dzer un baro suni ar pašu galdu pārpalikumiem.. Tas, jūsuprāt, būtu pareizi? Ja ņem dzīvnieku, tad tā ir atbildība un ar to ir jāreķinās.
04.03.2012 19:07 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Neredzu neko nepieklājīgu Salomē jautājumā. Es uzskatu, ka mājdzīvnieki drīkst būt tikai tiem cilvēkiem, kuriem ir pietiekami ienākumu, lai nodrošinātu dzīvniekam kvalitatīvu pārtiku un visu citu, kas ir vai varētu būt nepieciešams. Nez ko tāds cilvēks ar minimālo algu darīs tad, kad tas sunītis vai kaķītis saslims? Izmetīs uz ielas nomiršanai, jo naudas, ko samaksāt par ārstēšanu, vienkārši nav? Dzīvnieks nav nekas nevērtīgs, tā ir dzīva būtne, kas prasa milzu atbildību un arī pietiekami lielus izdevumus.
04.03.2012 19:08 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Salomē, pareizi tas noteikti nav, bet tāda nu ir tā realitāte.
04.03.2012 19:13 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Salomē, Tu pati kaut vai to minimālo mēnesī pelni? Piedod, es ļoti augstu vērtēju Tevis rakstīto (parasti), taču brīžos, kad viens labas dzīves lutināts skuķis raksta šādus dumjus tekstus, jākļūst rupjai.
Otra ir Nikolette, kura brīžiem ir dzīvniekaizstāve, kura meklē pamestiem dzīvnieciņiem mājas, bet šobrīd skaita svešu naudu. Ir ļoti daudz pensionāru ar kaķiem/suņiem+smieklīgām pensijām, vai tagad būtu jāatļauj dzīvniekus tikai tām, kuras paziņas iekārto gan darbā, gan visu uzdāvina?
04.03.2012 19:24 |

Reitings 2224
Man liekas traki, ja dzīvnieki ir tiešām bomžiem, kas ubago uz ielas... Var redzēt cik tie dzīvnieki ir izbadējušies, un kā tie bomži spekulē uz viņu rēķina!
Manuprāt, tas nav nekas slikts, ja cilvēks ar minimālo algu sev paņem dzīvnieku, ja viņam pietiek, lai par viņu parūpētos- kādēļ gan neņemt? Labāk, lai dzīvniekam ir siltas mājas un jumts virs galvas, nekā dzīvo aukstumā un ēd miskastes pārtiku!
04.03.2012 19:30 |

Reitings 1867
Es uzskatu, ka dzīvnieks ir ekstra, nevis nepieciešamība. Ja manā pagalmā katru mēnesi neparādītos pa kādam slimam no mājām izmestam dzīvniekam, varbūt domātu savādāk.
Un man ir pilnīgi vienalga, cik kurš pelna, ko saņēmis dāvanā un kā iekārtojies darbā. Es runāju par realitāti kā notiek - dzīvnieks tiek paņemts kā mantiņa, bet tad, kad sākas problēmas, tad tas ir "tikai dzīvnieks", no kura jātiek vaļā. Labi vēl, ja tas dzīvnieks tiek aizvests līdz patversmei vai klīnikai, nevis, piemēram, piesiets mežā pie koka, kā sunītis, kuru pagājušajā nedēļā atrada. Bet ir tādi, kurus neatrod. Un vai viņi ir vainīgi pie tā, ka kādam tā bija tikai iegriba?
04.03.2012 19:31 |

Reitings 5709
Kabe, ja Tu tik ļoti vēlies skaitīt svešu naudu, tad, jā, pelnu gan. Un savam kaķim tērēju ne maz, tas noteikti. Kaut vai nesen mincim bija problēmas un par pāris dienām klīnikā samaksāju pie 60Ls. Tādēļ jau saku, ka diez vai, ja ir tāda finansiālā situācija, ir vajadzīgi dzīvnieki, jo ar pliku mīlestību tiem nebūs pietiekami.
Un par to labās dzīves lutināšanu... Es ne reizi neesmu tā par sevi domājusi un ieteiktu Tev arī tā nedomāt. Nekad jau nav tā, kā izskatās, un nedomāju, ka Tu uzskati, ka vārdu salikums "laba dzīve" apzīmē tikai naudas jautājumus. Tas tā, ja jau iedziļinies tik ļoti.
04.03.2012 19:32 |

Reitings 1867
Un ja cilvēks no savas minimālās algas var atrast līdzekļus, lai dzīvniekam būtu normāla dzīve, nevis pārtikšana no zivju galvām - manis pēc, lai tur kaut piecus.
04.03.2012 19:32 |

Reitings 3168
Nikolette, piedod, bet Tu maz esi redzējusi no realitātes. Kādā rajonā Tu dzīvo? Šaubos, ka Tev kaimiņos visi ar minimālo algu, tāpēc tie dzīvnieki tur parādās. Nauda nenozīmē arī atbildību. Tie dzīvnieki ārā nonāk ne jau tikai tāpēc, ka kāds nevar nopirkt tiem pārtiku! Un tad, ja Tu to nesaproti, minēt realitāti ir smieklīgi!
04.03.2012 19:34 |

Reitings 5115
Neredzu neko jocīgu savā viedoklī. Manos laukos gan visiem apkārt ir suņi un tas liekas pašsaprotami, ka tomēr mājas sargs ir, kāda arī ir suņu funkcija lauku sētās. Nevis tā kā pilsētā - tīri dekoratīva vai arī kompanjons, lai pastaigātos ;)

Un otrs - ko darīt cilvēkam, kuram ir, piemēram, labi apmaksāts darbs, paņem dzīvnieciņu un pēc tam darbs vairs nav? Vest dzīvnieku uz patversmi? Tiešām?

Ja nebūtu to cilvēku ar mazo ienākumu līmeni, kuri paņem dzīvnieciņus (un mazi ienākumi nebūt nenozīmē, ka dzīvnieks tiek mērdināts badā) patversmes vispār būtu stāvgrūdām pilnas.
04.03.2012 19:35 |

Reitings 5709
Es jau arī neapgalvoju, ka ar minimālo vai mazu algu vai vienalga cik lielu algu, nevar ņemt dzīvnieciņu, bet tiešām, tiešām ir jāizvērtē, vai var viņam visu nodrošināt.. Jo es, tāpat kā daudzas, esmu redzējusi, kā nabadziņi ēd pārpalikumus no kaimiņiem vai rakņājas miskastēs... Ticu, ka tā nav visur, taču biežāk tomēr tā... Piemēram, man kaimiņos (5.stāvā) dzīvoja rotveilera saimniece, sieviete gados. Un katru dienu (!!) vairākas reizes dienā gāja ar viņu staigāt un tai sievietei vienīgais ienākums bija nelielā pensija, bet dzīvnieks bija mīlēts un aprūpēts. Vienmēr jau ir izņēmumi, taču kopējās tendences tas neizmaina.
04.03.2012 19:38 |

Reitings 1867
Es dzīvoju mikrorajonā. Un es nerunāju par to, ka tas ir tikai tāpēc, bet tas ir viens no iemesliem. Painteresējies kādreiz, ko saka "saimnieki", kad aizved savus dzīvniekus uz patversmi vai uz pēdējo šprici. Tu pat nevari iedomāties, cik daudz ir dzīvnieku, kuri tiek nolikti klīnikā uz galda ar vārdiem "Dariet, ko gribat, es par viņa ārstēšanu nevaru samaksāt".
Pavasarī pie sava dzīvokļa durvīm atradu kaķenīti. Aizvedu uz klīniku, pārbaudīt, vai viss ir kārtībā. Kaķenītei atklāja smagi ielaistu ausu ērci un citas veselības problēmas. Kad sāku meklēt viņai saimniekus, izrādās, ka tie ir mani kaimiņi. Atnāca viņai pakaļ, sāka stāstīt par viņu. Jā, viņi tur esot pamanījuši, ka kaut kas ir ne tā, jo viņa bija izkritusi pa 6 (!) stāva logu, bet naudas jau neesot to pārbaudīt. Lieki pateikt, ka es naudu no viņiem nepaņēmu par vetārsta apmeklējumiem. Bet uzskatu, ka tādiem cilvēkiem dzīvniekus dot nevar.
04.03.2012 19:41 |

Reitings 3168
Salomē, es pazīstu ļoti daudzus cilvēkus ar minimālo algu, kuri labāk paši badosies, bet kaķi/suni pabaros un palutinās. Gan viņi paši, gan dzīvnieki ir laimīgi, kāpēc tad būtu jānosaka kaut kādas robežas? Šī sabiedrība jau tā ir pārāk pārdevusies un naudā savu gaišumu zaudējusi, tāpēc patiesi kaitina tās, kas algas lielumu uzskata par noteicošu dzīvnieka turēšanā. Par labu dzīvi kādā citā diskusijā, jo šobrīd esmu dusmīga, tāpēc neobjektīva.
04.03.2012 19:43 |

Reitings 778
Reģ: 27.10.2011
a ko jūs te viena otrai gribas pierādīt? :D lasu pēdejās divas lpp, un gandrīz viens un tas pats, tik ar citiem vārdiem :D
04.03.2012 19:44 |

Reitings 5115
Jā, protams, ka neparedzētos gadījumos liela daļa cilvēku nevarēs atļauties lielu samaksāt par dzīvnieka ārstēšanu. Īpaši pensionāri. Bet vai Jūs visas varētu tā uz sitiena nolikt, piemēram, 500ls, ja (pfu pfu) kaut kas tagad notiktu un vajadzētu? Tās, kuras ir studentes, nevarētu gan, lai gan ikdienas lietām (dzīvošanai, ēšanai) pietiek.
04.03.2012 19:46 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Klača
spinātu,diļļu,lapu salātu sēkliņas.
Doma audzēt uz palodzes. Kā jūs domājat,sanāks kaut kas?
Ir kāda mēģinājusi?

Esmu visu ko audzējusi uz palodzes. Un galvenais, lai ir pietiekoši saules apgaismots un silts. :) Tad tik atliek pareizi laistīt un augs griezdamies. :D Veiksmi. :)
04.03.2012 19:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits