Tas pats, kas laulību pārkāpt?

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Čav, dūjiņas! :)
Ja sieviete tiekas ar precētu vīrieti, tad pieņemts, ka tas neko labu par viņu neliecina, ģimenes jaucēja utt.
Bet mūsdienās tik daudz pāri dzīvo kopā vairākus gadus, bet precējušies nav. Vai šajā gadījumā krāpēja nodarījums liekas mazāks kā, ja viņi būtu precējušies, vai principā tas ir tas pats?
Esmu ievērojusi, ka pēdējā laikā uz to draudzenes esamību daudzi vīrieši piever acis un cenšas vienalga "sakoļīt" citas. Bet vai tā, kura piekrīt, ir tik pat lielā mērā maita, cik tā, kura laiž ar precētu?
Kaut gan mans viedoklis ir, ka neviena sieviete nevienu ar varu gultā neievilks, ja vien pats negribēs.
Tik daudz dzirdēts no vīriešu puses, ka es taču neesmu precējies utt.. Bet princips tad viens, ar vai bez gredzena.
Jūsu domas? :)
02.03.2012 12:49 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Likums taču nenodala priekšrocības sievai vai vīram, tik pat labi vīrs var sievai prasīt lai viņu pabalsta. Un šķiroties pieprasīt nodrošināt iepriekšējo labklājības liimeni. Ne?
Bet kā domājiet, vai sievietei ar kuru krāpj, arī jāuzņemas daļa vainas? Piekrāptās bieži vien tieši sievietei pārmet, krīt virsū, bet, manuprāt, tas nav īsti pareizi.
02.03.2012 14:40 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
jo patiesi gudra sieviete vīrieti, kas sirds dziļumos viņu sāpinājis krāpjot, atņems vīram visu ko tiesas un likuma ceļā viņa var pieprasīt!

Manuprāt, tā darīs absolūti stulba un atriebīga sieviete, bet nu jā.. Vērtības, acīmredzot, ļoti atšķiras.

Par tēmu - nedomāju, ka krāpšana vienkārši attiecības ir identiska krāpšanai laulībā. Precēties ir vīrieša lēmums un, ja viņš tā ir izdomājis un pats kāpj tam pāri... Tad diez vai viņš izdomāja pareizi. Tomēr tas ir zvērests tuvāko cilvēku un Dieva priekšā... Vienkārši attiecības, savukārt, ir vienkārši attiecības, kuras balstās tikai uz divu cilvēku norunātajiem principiem un tad krāpt nav tik atbildīgi.

Katrā ziņā - krāpšana nav normāla, bet vienmēr jāatcerās, ka ne jau tāpat vien vīrieši krāpj.. pagale nedeg viena.
02.03.2012 14:41 |

Reitings 20
Man reiz kāds vīrietis teica, ka viņiem sekss ir tas pats, kas vakarā aliņu izdzert un nevajagot pārspīlēt ar tā nozīmi. Tas, ka krāpj, nenozīmējot, ka savējo nemīl. Tomēr man mīlestība un krāpšana neiet kaut kā kopā.
Piekrītu Salomē, laulība tomēr ir kas vairāk, kas svētāks par vienkāršām attiecībām.
02.03.2012 14:47 |

Reitings 1720
Bet kā domājiet, vai sievietei ar kuru krāpj, arī jāuzņemas daļa vainas? Piekrāptās bieži vien tieši sievietei pārmet, krīt virsū, bet, manuprāt, tas nav īsti pareizi.

Bieži vien trešā puse ir mazāk vainīga par to, kuru krāpj! Protams, vieglāk ir vainot visus citus, taču der arī padomāt, vai tiešām pavisam balta un pūkaina ir pati piekrāptā!
02.03.2012 14:52 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Vienmēr liekas ļoti jocīgi lasīt runas no sērijas "tā kuru krāpj pati vainīga, ka kaut ko dara nepareizi, tāpat jau nevienu nekrāpj". Ok, atmetīsim variantus, ka sieva/draudzene katru vakaru veci zāģē, esot tērpta nošmulētā flaneļa halātā un ar zaļu sejas masku. Vai tiešām vienam attiecībās ir jākļūst par paklausīgo šuneli, lai tikai otrs nešļūktu pa kreisi? Nevaru iedomāties, kāpēc sievietei būtu par visām varītēm jācenšas izpatikt. Attiecības sastāv no pielāgošanās un kompromisa. Ja kaut kas neapmierina - jāizrunājas, jārisina problēmas, nevis jālec svešā gultā. Tāpēc uzskatu, ka tā, kuru krāpj, nav vainīga. Vainīgs ir tas, kurš neatver muti un nepasaka "Man nepatīk tas un šitas, ko varam šajā sakarā darīt?".
02.03.2012 15:03 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Salome, tā nav atriebība, bet vienkārši tu izmanto savas tiesības, varbūt nepareizi pateicu- atņems, vajadzēja teikt paņems, atņemt var tikai tad ja tev tas nepieder. Un protams ir izlīgumi utt., kad cilvēki vienojas un tas ir vislabākais, taču aiziet bez nekā jo kaut kāds tur gods un cieņa neļauj ir muļķīgi.
02.03.2012 15:13 |

Reitings 4129
+++ Nikolettei un īsumā-nav starpības-ir apzīmgots papīrs par attiecību oficiālo statusu vai nav, krāpšana ir un paliek krāpšana. :)
02.03.2012 15:15 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Ja kaut kas neapmierina - jāizrunājas, jārisina problēmas, nevis jālec svešā gultā.

Tieši mans uzskats.
Kas attiecas uz to precēts/neprecēts-uzskatu,ka krāpšana ir un paliek krāpšana.Tas,ka nav precēts,vismaz manās acīs,nav nekāds vainu mīkstinošs apstāklis.
02.03.2012 15:17 |

Reitings 1720
Vai tiešām vienam attiecībās ir jākļūst par paklausīgo šuneli, lai tikai otrs nešļūktu pa kreisi? Nevaru iedomāties, kāpēc sievietei būtu par visām varītēm jācenšas izpatikt.

Nevajag kļūt par šuneli! Un nevajag censties izpatikt! Attiecības veido divi, divi tās arī izjauc. Ja vidū ir spējīgs iespraukties trešais, tad kaut kas jau ir izjucis!
02.03.2012 15:19 |

Reitings 5709
Nikolette, bet nevienam tak nav aizsējs uz acīm, lai neredzētu un nejustu, ka kaut kas nav kārtībā.. Manuprāt, tas ir abu darbs - to nepieļaut.
02.03.2012 15:21 |

Reitings 1720
Ah, uz izrunāšanās- tās nav zāles visam! Dažkārt acis spēj atvērt tikai konkrēta rīcība.
02.03.2012 15:21 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Aizgāju pa citu tēmu, tāpēc manu kom. neņemat vērā :D.
02.03.2012 15:24 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Tāds ir mans viedoklis. Ja manam vīrietim nepatīk tas, ka es guļu pidžamā, nevis seksīgā sarkanā zīda naktskreklā, viņa pienākums ir man to pateikt. Man nav jāsēž un jāmēģina izzīlēt, kas viņam nepatīk. Un viņš ir absolūti un vienpersoniski vainigs, ja mani par savu nepatiku neinformējis, dodas meklēt dūdiņu sarkanā zīda naktskreklā.
Tas tā - primitīvi aprakstot. Un es jau teicu, ka nerunāju par gadījumiem, kad problēmas un kļūdas ir ļoti uzkrītošas un acīmredzamas.
02.03.2012 15:31 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
+Nikolettei.
Salome, varbūt ideālajā pasaulē tā notiek, ka abi ir tik jūtīgi, ka saredz mazākās otra vibrācijas, steidz darīt ko lietas labā, iedvest svaigu vēsmu, dzieksteli utjpr, meklēt 'vainas' sevī, redzot, ka otrs nedaudz slīd citā virzienā kā ierasts redzēt, kā grāmatās sēžas visu izrunāt utml. Bet realitātē starp aizņemtību darbā, ģimeni, pienākumiem... Un vai vienmēr ir vērts sākt plosīties, varbūt vienkārši periods tāds.. vai varbūt vienkārši... mīlestība izgaist.. un ko tad, neko... kad atbilde ir vien - nekas nav noticis, bet kaut kas tomēr ir noticis...
02.03.2012 17:07 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Tā kā es Dievam neticu un laulības man vairāk saistās ar darījumu, tad uzskatu, ka krāpt attiecībās (tiesa gan nopietnās, nevis pēc 3 randiņiem) ir tikpat nepiedodami kā krāpt laulībā.
Gan jau ticīgās meitenes domā citādāk ;)
02.03.2012 17:30 |

Reitings 5709
Gan jau. Es spriežu tikai pēc savas pieredzes un no tās arī veidoju savu viedokli. :)
02.03.2012 17:30 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Patika komentaari-te var redzeet atkal ,cik dazaadas tomer esam!
Es domaaju,ka noteikti "pagale nedeg viena".Es domaaju ,ka lauliibas dziive, zinaamaa meeraa, ir "darbs"!KAKIS savaa blog kaadreiz teica,ka taa ir zinaamaa meeraa speele-abiem kaadreiz jaamaak speeleet ,lai satureetu attieciibas bez kraapsanaam !
02.03.2012 17:54 |

Reitings 1761
Krāpšana ilgstošās attiecībās un krāpšana laulībā manās acīs ir viens un tas pats. Attiecībās lielākā māksla ir ne tikai runāt , bet arī sadzirdēt, ko otrs saka.
Jā, pagale viena nedeg, bet man liekas, ka Latvijā problēma ir tā, ka vīriešiem bieži vien laulības tiek izdīgtas. Sieviete tik ļoti grib apprecēties, ka ir gatava uz galvas stāvēt, lai tikai viņu bildinātu! Un mans svēts uzskats ir, ka jebkurš precēts vīrietis, kuram laulība nav nākusi no sirds un pats tai nav bijis kvēls iniciators, agri vai vēlu sāks krāpt.
02.03.2012 18:14 |

10 gadi
Reitings 13520
Nu nav obligāti jābūt sūdīgām attiecībām savā starpā, lai kāds no pāra krāptu otru. Un ne vienmēr tur slēpjas kaut kāda problēma, bieži vien (man liekas), ka ir tā, kad vnk satiekas divi cilvēki konkrētā laikā un telpā (piemēram darba kolēģi kādā darba pasākumā), starp viņiem uzliesmo dzirkstelīte, apbusējās simpātijas un tad starp viņiem notiek kas vairāk... man liekas, ka tas notiek tā dabiski dzīvē, nevis vīrietis no rīta pamostas un domā, vot vajag man mīļāko, došos pasaulē viņu meklēt! :D :)
02.03.2012 18:14 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Neko jaunu nepateikšu-krāpšana ir un paliek krāpšana.Pilnīgi vienalga,vai tā notiek esot laulībā vai esot attiecībās bez laulībām.
Pat ja ir kaut kāda tjipa ''mirkļa dzirkstele'',kas man šķiet tikai idiotisks attaisnojums,vai tiešām tik neiespējami ir padomāt ar to galvu,kas uz pleciem un daiktu biksēs noturēt?Mēs tomēr esam cilvēki,nevis kkādi dzīvnieki,kas,atvainojos,drāž visu,kas uz sekundi šķiet pievilcīgs.
02.03.2012 18:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits