Gribu ēst veselīgi, bet vīrietis...

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Gribu, lai manā ģimenē ēd veselīgi, veģetārus ēdienus un tamlīdzīgi. Bet ko darīt ar vīrieti, kuram ir pilnīgi citi ēšanas paradumi, kuram vajag treknu, eļļainu, gaļu utt? Vai ir reāli kaut ko manīt? Kā tās meitenes, kas ir veģetārietes, kas ietur diētu vai vienkārši cenšas dzīvot veselīgi, sadzīvo ar saviem vīrešiem, kas tādi nav?
26.02.2012 12:36 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
mēs daram tā: puisis sataisa ēst, sacep eļļainu gaļu, izvāra rīsus, iztvaicē dārzeņus un vēl piedzer klāt pienu (riktīgs lauku stils), es ienāku virtuvē, paņemu šķīvi un uzlieku tikai tvaicētos dārzenus un nedaudz rīsus, piedzeru klāt paniņas vai tīrkultūru, vēl ēdu salātlapas. Ēdu mazākas porcijas nekā viņš. Problēmu nav. Citreiz, ja gaļa ir pagatavota veselīgi bez taukiem, piemēram krāsnī cepta, tad ņemu tikai gaļu un dārzeņus, rīsus ne, jo visus trīs ( olbaltumvielas, ogļhidrāti un vēl dārzeņi/zaļumi) kopā nelieku. Cenšos ēst pēc dalīta uztura principiem un mazākām porcijām. Nepārēdos un cenšos 2x nedēļā pasportot, kopā ar pozitīvu dimāšanu, saglabāju normālu formu, uz vasaru gribēšu mazliet tievāku puncīti, tad sportošanu ņemu biežāk. Skaista forma nav neēšana, bet gan apēsta patērēšana.
27.02.2012 10:25 |

Reitings 8407
Neesmu veģetāriete, gaļu ēdu, un kā vēl ēdu, bet ar draugu ir grūti izdomāt, ko ēst, jo esmu slinka, un negribu taisīt atsevišķi katram ēst. Dažreiz kaut ko veselīgāku sev taisu un klāt salātus un vienkārši ēdu daudz mazāk.
Mana problēma ir tāda, ka draugs vispār dārzeņus neēd nekādus, un reti kurā ēdienā drīkst kaut ko likt klāt - galvenais ēdiens - piens, olas, maize, gaļa un daudz siera, tad nu tā kā man nav rakstura, tad ēdu to pašu ko taisu viņam, bet arī no gaļām var veselīgāku edienu uztaisīt, galvenais, lai nav pārāk trekns.
27.02.2012 10:38 |

Reitings 5709
Par to pienu - tas nav jāuztver uzreiz tā, ka ir kuņģa darbības traucējumi. :D Tie var būt izsitumi, kādas ādas problēmiņas, nomākts garstāvoklis utt.. To saprot, vai nu uztaisot gemokoda analīzes vai arī izslēdzot tikai piena produktus no ikdienas ēdienkartes.
27.02.2012 10:52 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Par to pienu... Man ir tā, ka pats piens galīgi negaršo un iedzert nevaru, bet bez jogurta un kefīra gan savu ikdienu iedomāties grūti. Lai gan esmu dzirdējusi, ka parmērīgi lietot piena produktus nav labi (izsitumi, utt) es ilgāk kā nedēļu bez neizturēju. ehh
27.02.2012 11:04 |

Reitings 15092
Man šķiet, ka vīrietis ir tikai atruna. Vismaz - spriežu pēc sevis. :D Ja tiešām gribētu ēst veselīgi, tad nebūtu problēma pagatavot atsevišķu maltīti. Nav jau jāgatavo katru vakaru.. Konkrētus ieteikumus nevarēšu sniegt, jo es pati ēdu kā vecis! :D

Par pienu - man šķiet absolūtas muļķības.
27.02.2012 11:05 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Par pienu man arī šķiet muļķības!
piekrītu Abalonei, kā tad mūsu vecvecāki dzīvoja laukos? ēda gaļu, dzēra pienu utt....un tāpat nodzīvoja līdz 80, 90 gadu vecumam.
27.02.2012 11:20 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
60% pieaugušo nedrīkst dzert pienu.. :D Daži laikam nedaudz "saspiedušies"...
27.02.2012 15:31 |

Reitings 130
Reģ: 03.07.2011
Sevi par veģetārieti nesaucu, bet gaļu ikdienā neēdu. Retu reizi varu vistu ieēst, bet tā jēlai gaļai vienkārši nevaru pieskarties, nepatīk un viss. Piespiedu kārtā dažreiz uzcepu vistas karbonādes, vai ko citu. Uzskatu, ja vīrietis nestrādā fiziski smagu darbu un strādā tās pašas 8h ko es, viņš arī pats sev var kaut ko pagatavot, ja ļoti vēlas. Manējais cep sev kotletes un vēl no tā nav nomiris, mums mājās valda demokrātija. :D
Arī veģetārus ēdienus var pagatavot sātīgus un neveselīgus, cepti kartupeļi ar saldo krējumu, sieru un dillēm ir tik garšīgi!
Pārsvarā neierobežoju sevi ēdiena izvēlē, vienkārši ēdu mazākas porcijas. :)
27.02.2012 16:29 |

Reitings 2258
īstenībā, es ta padomāju, es nekad nebūtu kopā ar puisi, kura ēdienkarte tik ļoti atšķiras no veselīga uztura principiem, ka man jāgatavo atsevišķi...
man ir ļoti svarīgi, tas veselīgais dzīvesveids, mums nav TV, abi sportojam, ēdam dārzeņus un zivis...lietojasm eko kosmētiku, nepērkam visu laiku jaunas un jaunas mantas, kuru ražošana piebeidz šo zemeslodi utt. ja man nav saskaņas šajos jautajumos, tad es envaru ne dzīvot kopā, ne precēties utt.
27.02.2012 17:12 |

Reitings 2230
Man atkal ir otrādāk. es esmu pieradusi ēst visu- gan veselīgo, gan neveselīgo (tētis vienmēr ģimenei taisa sātīgus ēdienus), bet mans vīrietis ir TIK ļoti izvēlīgs ēšanas ziņā. Zivis neēd, sēnes, bietes, kāpostus, gaļu( kurai kaut nedaudz speķis klāt) arī neēd, kartupeļus ēd reti utt. Principā ir tikai daži produkti, kurus tiešām zinu, ka ēdīs. Tik ļoti tracina! Vienmēr jādomā vai varēs kaut ko taisīt vai atkal uztaisīšu un ēdīšu pati.
27.02.2012 17:49 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man driizaak rodas jautaajums - kaapeec pats dzheks sev nevar gatavot eest? juus tikai gatavojat?
27.02.2012 22:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)