Es šogad ieturu gavēni. Man, tiesa, vajadzētu ieturēt pareizticīgo gavēni (kurš sākas 27.02.), bet tas man tomēr par stingru. Ēst vienu dienu siltu, citu - tikai svaigu, un lietot eļļu tikai dažas reizes nedēļā neiet kopā ar to, ko uzskatu par veselīgu. Un mans iemesls tieši šāds arī ir - pēdējā laikā ļoti daudz lasīju par to, cik ļoti uzturs ietekmē noskaņojumu un nervu sistēmu kopumā, tādēļ tā ir jauka iespēja, pirmkārt, pārbaudīt, vai esi stiprāks par savām vēlmēm un, otrkārt, uzlabot savu pašsajūtu.
Par ēdienkarti - es pieturos pie tā, ka esmu izslēgusi absolūti visu no dzīvnieku valsts, respektīvi - vegānisms. Visgrūtāk jau ar tiem piena produktiem, jo tie ir tik daudz kur. Tāpat ar olām. Ā, un, protams, alkoholam, kafijai, cigaretēm arī ir striktais nē.
No rīta putras (man garšo quinoa) ar augļu gabaliņiem vai ogām. Pa dienu svaigie salāti (ja sanāk laiks) un vakarā tvaicēti vai cepeškrāsnī ar rīsiem, piemēram.
It kā jau tas gavēņa mērķis ir atteikties no laicīgajām baudām (tajā skaitā ēšanas) un būt tuvāk dievišķajam, bet tā kā es neesmu ticīga, es to izmantoju nedaudz citādam mērķim.