Hey!
Kāda jums pieredze ar mākleriem? Man te tāda jocīga situācija…
Līdz šim negribēju iesaistīties ar viņiem, bet, tā kā sludinājumu, kur pats saimnieks izīrētu dzīvokli, ir gauži maz, sāku apskatīt arī mākleru liktos sludinājumus. Šādus tādus piedāvājumus apskatīju, bet nekā manām vēlmēm un iespējām atbilstoša nebija, tomēr jaukie mākleri (vismaz lielākā daļa) paziņo, ka piezvanīs, ja gadīsies kas man piemērots. Protams, es viņiem galīgi neticu, tāpēc daļēji biju diezgan pārsteigta, kad 6dien man zvanīja kāds vīrietis, kurš nosaucot savu vārdu un uzņēmumu, kuru pārstāv, sāka man stāstīt par dzīvokli, kuru piedāvā izīrēšanai. Vienīgais no maniem kritērijiem, kam šis dzīvoklis atbilda, bija cena. Mani neapmierināja ne dzīvokļa plānojums, ne atrašanās vieta, tomēr kungs tik mala savu par izdevīgo cenu, par to, ka atrašanās vieta nav nemaz tik slikta, un stāstīja, ka dzīvoklis ir nesen izremontēts, ļoti skaists. Apjautājos, vai var atsūtīt bildes uz e-pastu, nē, viņam tagad neesot. Tas mani pārsteidza. Vēl mani pārsteidza tas, ka runājot par maksām, viņš paziņoja, ka man būs jāsedz 100% komisija. Man vsp besī, ka īrniekam ir jāsedz kaut daļa no komisijas maksa, bet ne jau nu visi 100%! Man gan galīgi nebija laika ar viņu runāt, turklāt nezināju, kā būs ar darbiem, tāpēc konkrētu dzīvokļa apskates laiku nesarunājām, solīju nedēļas sākumā atzvanīt. Pienāca 7diena, šis man zvana atkal – kad iesim skatīties dzīvokli. Turpinu stāstīt, ka nezinu, kā ar darbiem, ka man darbs citā Rīgas galā, bla, bla, bla… Kungs bija neatlaidīgs, stāstīja, cik dzīvoklis labs un lēts, es sāku pavilkties – varbūt tiešām būs tik smuks, ka iemīlēšos no pirmā skatiena, neskatoties uz neizdevīgo atrašanās vietu un man netīkamo plānojumu… Pienāca 1diena. Līdz 12:00 viņš man bija zvanījis 3 reizes. Ceturtā zvana laikā beidzot pacēlu, atkal palūdzu, lai atsūta bildes uz e-pastu. Nē, viņam neesot. Tas mani darīja aizdomīgu – biju izskatījusi gan uzņēmuma, kuru viņš it kā pārstāvēja, mājas lapu, gan ss.lv, bet sludinājumu, ka tiktu izīrēts dzīvoklis tajā un tajā ielā, neatradu. Teicu, ka negribu tērēt laiku un braukt skatīties dzīvokli, kuru pat bildēs neesmu redzējusi, it īpaši tāpēc, ka man no darba uz turieni ar diviem transportiem jābrauc, ceļā vairāk kā stunda. Kungs piedāvājās atbraukt man pakaļ. Nē, paldies. Tā kā viņš bija tik uzstājīgs, tomēr piekritu aizbraukt dzīvokli apskatīties. Sarunājām satikties norādītajā adresē 19:10. 19:00 viņš man zvana, saka, ka nevarēs ierasties, atsūtīs sms ar dzīvokļa īpašnieces nr., lai sazinos ar viņu. Zvanu saimniecei, saku, ka esmu pie mājas, viņa pārsteigta, neesot neko zinājusi, pēc 20 min. būšot, ja esmu ar mieru gaidīt. Ja jau esmu atbraukusi, pagaidīšu. Ieradās 19:40, uzveda augšā, parādīja dzīvokli. Izremontēts, jā – tapetes burtiski no sienām krita nost, plīts aizvēsturiska, virtuvē izlietnes vietā metāla kaste ar caurumu vidū, dzīvoklis miniatūrs, vienīgais labums – logi nomainīti. Paskaidroju saimniecei, ka dzīvoklis man par mazu, lai gan vēl pārrunāšu ar mājiniekiem un šodien došu ziņu. Pajautāju, kam man zvanīt, viņai vai kungam no nekustamo īpašumu kompānijas. Saimniece teica, ka labāk viņai, jo viņa šo kungu nekad dzīvē neesot redzējusi, pat nesaprot, kā viņš viņas numuru uzzinājis, vnk esot piezvanījis un pateicis, ka viņam esot kliente (tā kā es), kad gribot apskatīt dzīvokli. Es paskaidroju, ka tā nu gan nav, abas samulsām, aizgāju prom. Šorīt no paša rīta zvana mākleris un prasa, vai dzīvokli ņemšu, nē, neņemšu, man par mazu, bet nu kāpēc, normāls dzīvoklis, normālā vietā, tik lieliska cena, viņš man komisiju nolaidīšot par 10Ls… Knapi atkratījos, turklāt tikai tāpēc, ka pateicu labi uz viņa tekstu, lai kārtīgi apdomājos un vēlāk pārzvanu atkārtoti.
Tagad es nesaprotu – viņš bija kkāds frīks vai tāda uzvedība ir mākleru norma?