Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzīvokļa meklēšana

10 gadi
Reitings 202
Reģ: 29.01.2009
Tā nu ir sanācis, ka esmu dzīvokļa meklējumos. Taisos īrēt, jo kredītu man šobrīd neviena banka nedos. Prasības man augstas, bet ienākumi ne visai :D Lielākā problēma tajā, ka meklēju 3 izolētu istabu dzīvokli, bet, tā kā tādi ir ļoti maz, esam sākuši skatīties jau uz 4 istabu apartamentiem. Un te arī sākas problēmas. Lielie dzīvokļi parasti ir vai nu smuki izremontēti, tāpēc nejēgā dārgi, vai nu brūkoši. Jau vairāk kā mēnesi katru dienu vairākas reizes čekoju visus sludinājumu portālus, bet neesmu pat bijusi nevienu apskatīt. Bija gan kādi 4 tādi, kas man pēc bildēm patika un bija pa kabatai, bet, kamēr es atradu laiku, lai piezvanītu, dzīvoklis jau bija aizņemts. Šodien pat - zvanu divas stundas pēc sludinājuma publicēšanas, māklere atbild, ka varam rīt norunāt tikšanos, lai apskatītu dzīvokli, bet jau pēc dažām stundām pārzvana, lai pateiktu, ka līgums jau noslēgts, jo kādam bija izdevies dienas vidū aizbraukt, apskatīties un pievākt.
Kāda jūsu pieredze dzīvokļu meklējumos? Cik ilgi meklējāt? Kā atradāt? Par kādām naudām, kādā stāvoklī, kurā vietā?
14.02.2012 20:14 |

10 gadi
Reitings 202
Sveikas vēlreiz!

Dzīvokļa īrēšanas pieredzē negribat dalīties :D , tad nu apjautāšos par ko citu.
Kā ir ar dzīvošanu pirmajā stāvā?
Biju apskatīt vienu dzīvokli, tur gan vēl daudz neskaidrību, bet nu tā kopumā man patika, ja neņem vērā, ka maksāja + 50 Ls no tā, ko biju plānojusi atļauties :D Bet nu jā, dzīvoklis pirmajā stāvā, Brīvības ielā, netālu no Barona ielas, ielas mājā. Pati esmu pāris gadus dzīvojusi pirmajā stāvā, bet tas bija sētas mājā, ļoti klusā vietā, kur apkārt mājai pāris metru plats zālājs, cilvēki garām staigāja ļoti maz, mašīnas vispār nebrauca.
Nevaru saprast, cik ērti un droši būtu dzīvot pirmajā stāvā...
17.02.2012 09:53 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
man būtu bail dzīvot pirmajā stāvā :D
17.02.2012 10:01 |

Reitings 8407
Es arī nedzīvotu pirmajā stāvā - meklējot dzīvokli viens no parametriem ir - ne pirmais stāvs.
17.02.2012 10:03 |

Reitings 264
Reģ: 18.05.2009
Man draudzene meklēja vairāk kā 2 mēnešus, pa to laiku iekrājot depozītu. Ir ļoti, ļoooti grūti atrast tagad normālus dzīvokļus, ir jāzvana uzreiz un arī jābrauc skatīties uzreiz, jo tos izķer momentāli.
17.02.2012 10:05 |

Reitings 349
Manuprāt Tev vispirms vajag izlemt, ko tad īsti Tu gribi - dzīokli vai māju, pēc tā būs arī vieglāk atrast.
Un vēl, jā, es arī par to, lai dzīvoklis nav pirmajā stāvā.
Pati tagad meklēju dzīvokli, ko samainīt uz lielāku, bet ir ļoti grūti atrast, ņemot vērā vēl to, ka tas nav Rīgā.

Tikai neapvainojies, bet pēc Tava rakstītā man radās iespaids, ka Tu esi cilvēciņš bišķi pa gaisiem. :) Bet konfortā gribās dzīvot visiem. :)
17.02.2012 10:11 |

10 gadi
Reitings 202
Šobrīd meklēju dzīvokli īrēšanai. Šobrīd ne es varu, ne arī īsti gribu pirkt īpašumu. Es domāju, ka man prasības ir ļoti skaidri noteiktas, tas tikai apgrūtina dzīvokļa meklējumus.
ezi, es neapvainojos, tikai nesapratu - kas no mana rakstītā radīja tādu iespaidu? Joks par augstajām prasībām un zemajiem ienākumiem? Tas bija tikai joks, bet, ja nopietni, es tiešām domāju, ka dzīvokļu īres cenas ir pārāk augstas Latvijas algām. Nez, vrb es vienīgā dzīvoju starp cilvēkiem, kuri neuzskata, ka 200 Ls mēnesī par 60 m2 lielu, neremontētu dzīvokli tikai par īri ir bišku par daudz.
17.02.2012 11:05 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ja apsver domu īrēt, galvenais šobrīd būtu izvērtēt apstākļus, jo īres maksa ir diezgan dārga. Manuprāt, svarīgāk, ja steidzami meklē tad lai būtu vismaz tualete, siltais ūdens un ja pašai nav tad mēbeles kaut cik.
20.02.2012 16:43 |

Reitings 4718
Ja vēlies atrast dzīvokli ir jābrauc skatīties uzreiz tajā pašā dienā, kad sazvani, jo citi ātrāk pasteidzās.
20.02.2012 16:58 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tas ir tādā pirmajā stāvā, kur logi ir garāmgājēju līmenī?

Vispār es pilsētā, kur no vēl Rīgas centrā, ielas pusē, nekad neizvēlētos dzīvot pirmajā stāvā. Pusotrstāvā vēl varētu apsvērt, izpētot apstākļus.
Galvenokārt, lielā riskantuma dēļ, piemēram, apzagšanai. Ja vēl nevar atvērt logus, aizkarus utml. - tad noteikti nē!
20.02.2012 17:10 |

10 gadi
Reitings 202
Ai, gribu pasūdzēties :D

Šobrī esmu vienu atradusi, bet tas ir pagaidu variants. Tāpēc turpinu meklēt.

No tā pirmā stāva jau atteicos. Bija tik zemu, ka pat es (1,65 m, galīgi ne tajā labākajā fiziskajā formā) varēju ielīst iekšā.

Negribat padalīties pieredzē ar apsaimniekošanas maksām? Biju nepatīkami pārsteigta, vakar apskatot vienu dzīvokli, jau tā ne mazajai īre klāt vēl tiek pieplusota vēl 1/4 daļa no īres maksas kā apsaimniekošanas maksa, turklāt tā bija saimnieka māja. Šobrīd arī dzīvoju saimnieka mājā, apsaimniekošanas maksa ir 1/10 no īres maksas, iepriekš dzīvoju saimnieka mājā, apsaimniekošanas maksas vsp nebija. 0,60 Ls m2 ir normāla apsaimniekošanas maksa, ja?
21.02.2012 10:09 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
lasitaja, es dzīvoju pirmajā stāvā.
ir forši :) nekadas suudzibas,vienigi ziemā aukstāk, jo laikam pūš no apakšas- pagraba :D
21.02.2012 10:17 |

10 gadi
Reitings 6263
Reģ: 01.04.2009
Nu es arī dzīvoju pirmajā stāvā (dzīvoklī), bet tas nav Rīgā:) Rīgā noteikti negribētu dzīvot pirmajā stāvā:D
21.02.2012 10:41 |

10 gadi
Reitings 202
lasitaja, es dzīvoju pirmajā stāvā.
ir forši :) nekadas suudzibas,vienigi ziemā aukstāk, jo laikam pūš no apakšas- pagraba :D

Ģeogrāfiksi kurā vietā? Mani samulsināja tā Brīvības iela... Būtu kādā klusākā ielā vai vismaz sētas mājā, tad jau varbūt būtu ņēmusi.
21.02.2012 11:01 |

Reitings 146
Pēc likuma apsaimniekošanas maksa nevar būt lielāka par Ls 0.45

Es dzīvoju pirmā stāvā ,nu mums vairāk ir tā kā pusotrs , protams ,Rīgā , man riktīgi zaļš un mierīgs rajons , vispār nekādu problēmu , vasarā guļu ar atvērtu logu
21.02.2012 11:49 |

10 gadi
Reitings 202
Hey!
Kāda jums pieredze ar mākleriem? Man te tāda jocīga situācija…
Līdz šim negribēju iesaistīties ar viņiem, bet, tā kā sludinājumu, kur pats saimnieks izīrētu dzīvokli, ir gauži maz, sāku apskatīt arī mākleru liktos sludinājumus. Šādus tādus piedāvājumus apskatīju, bet nekā manām vēlmēm un iespējām atbilstoša nebija, tomēr jaukie mākleri (vismaz lielākā daļa) paziņo, ka piezvanīs, ja gadīsies kas man piemērots. Protams, es viņiem galīgi neticu, tāpēc daļēji biju diezgan pārsteigta, kad 6dien man zvanīja kāds vīrietis, kurš nosaucot savu vārdu un uzņēmumu, kuru pārstāv, sāka man stāstīt par dzīvokli, kuru piedāvā izīrēšanai. Vienīgais no maniem kritērijiem, kam šis dzīvoklis atbilda, bija cena. Mani neapmierināja ne dzīvokļa plānojums, ne atrašanās vieta, tomēr kungs tik mala savu par izdevīgo cenu, par to, ka atrašanās vieta nav nemaz tik slikta, un stāstīja, ka dzīvoklis ir nesen izremontēts, ļoti skaists. Apjautājos, vai var atsūtīt bildes uz e-pastu, nē, viņam tagad neesot. Tas mani pārsteidza. Vēl mani pārsteidza tas, ka runājot par maksām, viņš paziņoja, ka man būs jāsedz 100% komisija. Man vsp besī, ka īrniekam ir jāsedz kaut daļa no komisijas maksa, bet ne jau nu visi 100%! Man gan galīgi nebija laika ar viņu runāt, turklāt nezināju, kā būs ar darbiem, tāpēc konkrētu dzīvokļa apskates laiku nesarunājām, solīju nedēļas sākumā atzvanīt. Pienāca 7diena, šis man zvana atkal – kad iesim skatīties dzīvokli. Turpinu stāstīt, ka nezinu, kā ar darbiem, ka man darbs citā Rīgas galā, bla, bla, bla… Kungs bija neatlaidīgs, stāstīja, cik dzīvoklis labs un lēts, es sāku pavilkties – varbūt tiešām būs tik smuks, ka iemīlēšos no pirmā skatiena, neskatoties uz neizdevīgo atrašanās vietu un man netīkamo plānojumu… Pienāca 1diena. Līdz 12:00 viņš man bija zvanījis 3 reizes. Ceturtā zvana laikā beidzot pacēlu, atkal palūdzu, lai atsūta bildes uz e-pastu. Nē, viņam neesot. Tas mani darīja aizdomīgu – biju izskatījusi gan uzņēmuma, kuru viņš it kā pārstāvēja, mājas lapu, gan ss.lv, bet sludinājumu, ka tiktu izīrēts dzīvoklis tajā un tajā ielā, neatradu. Teicu, ka negribu tērēt laiku un braukt skatīties dzīvokli, kuru pat bildēs neesmu redzējusi, it īpaši tāpēc, ka man no darba uz turieni ar diviem transportiem jābrauc, ceļā vairāk kā stunda. Kungs piedāvājās atbraukt man pakaļ. Nē, paldies. Tā kā viņš bija tik uzstājīgs, tomēr piekritu aizbraukt dzīvokli apskatīties. Sarunājām satikties norādītajā adresē 19:10. 19:00 viņš man zvana, saka, ka nevarēs ierasties, atsūtīs sms ar dzīvokļa īpašnieces nr., lai sazinos ar viņu. Zvanu saimniecei, saku, ka esmu pie mājas, viņa pārsteigta, neesot neko zinājusi, pēc 20 min. būšot, ja esmu ar mieru gaidīt. Ja jau esmu atbraukusi, pagaidīšu. Ieradās 19:40, uzveda augšā, parādīja dzīvokli. Izremontēts, jā – tapetes burtiski no sienām krita nost, plīts aizvēsturiska, virtuvē izlietnes vietā metāla kaste ar caurumu vidū, dzīvoklis miniatūrs, vienīgais labums – logi nomainīti. Paskaidroju saimniecei, ka dzīvoklis man par mazu, lai gan vēl pārrunāšu ar mājiniekiem un šodien došu ziņu. Pajautāju, kam man zvanīt, viņai vai kungam no nekustamo īpašumu kompānijas. Saimniece teica, ka labāk viņai, jo viņa šo kungu nekad dzīvē neesot redzējusi, pat nesaprot, kā viņš viņas numuru uzzinājis, vnk esot piezvanījis un pateicis, ka viņam esot kliente (tā kā es), kad gribot apskatīt dzīvokli. Es paskaidroju, ka tā nu gan nav, abas samulsām, aizgāju prom. Šorīt no paša rīta zvana mākleris un prasa, vai dzīvokli ņemšu, nē, neņemšu, man par mazu, bet nu kāpēc, normāls dzīvoklis, normālā vietā, tik lieliska cena, viņš man komisiju nolaidīšot par 10Ls… Knapi atkratījos, turklāt tikai tāpēc, ka pateicu labi uz viņa tekstu, lai kārtīgi apdomājos un vēlāk pārzvanu atkārtoti.
Tagad es nesaprotu – viņš bija kkāds frīks vai tāda uzvedība ir mākleru norma?
13.03.2012 11:29 |

Reitings 13903
Katram māklerim savas metodes, visi nav vienā maisā bāžami.

Es savu dzīvokli dabūju, arī atmetos aizdomas par mākleriem. Man ļoti paveicās, izrādās tas dzīvoklis bija tāds, kur māklera pakalpojumus apmaksāja īpašnieks.
Tā es tiku pie dzīvokļa, šķiet, nedēļas laikā.
13.03.2012 11:32 |

Reitings 1052
womankind - Tu gāji uz firmu, izsakot savus kritērijus, un ļāvi māklerim sameklēt piemērotos variantus? jeb kā Tev nedēļas laikā tas izdevās? zinu, ka daži dara tā kā es iepriekš aprakstīju, bet pati gan vēl raustos no tā, lai nav kā lasītājas minētajā piemērā :/
13.03.2012 11:50 |

Reitings 2840
savu tagadējo dzīvokli meklēju nepilnu mēnesi. un arī paveicās, ka pazvanīju pirmā un saimniecei ļoti iepatikos pēc balss un tas,ka strādāju bērnudārzā. iemīlējos savā dzīvoklī no pirmā acu uzmetiena. lielākais pluss ir tas, ka dzīvoklis atrodas privātmājā, ir savs dārzs un mājā dzīvo tikai saimniece ar dēlu.
iepriekš meklējām ar draudzeni divistabu dzīvokli, bet nu ar izolētām istabām vispār ir neiespējami atrast, cenas diez gan augstas. un piekrītu tam,ka dažiem dzīvokļiem ir uzlikta neadekvāta summa, vien tādēļ, ka viņš atrodas centrā.
runājot par mākleriem, savā īrēšanas laikā, vienreiz īrējām caur mākleru firmu. pašām nebija jāmaksā nekāda komisija.
bet lūdzu neuzķeries uz tiem,kas saka, ka no sākuma ir jāsamaksā, tad parādīs dzīvokli. tie ir krāpnieki.paša daudzas reizes esmu pazvanījusi tādiem, tad jau beigās uzķēru,kuri ir viņu sludinājumi, pat netērēju savu laiku un naudu zvanot viņiem.
13.03.2012 11:51 |

Reitings 13903
daydreamer - nē, vienmēr uz sludinājumiem, ko likuši mākleri, skatījos skeptiski, tik skeptiski, ka ignorēju. Līdz vienreiz kā piezvanīju, tā bija īstais.

Tie māklera pakalpojumi, kur dod uzstādījumus, noteikti būs pa maksu un tur vislielākās iespējas iegrābties uz negodīgiem cilvēkiem. "piemeklēs" tādus sū..., bet nauda izdota
13.03.2012 12:17 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits