Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

PLOVS????

 
Reitings 603
Reģ: 16.05.2009
Pastāstiet neprašai virtuvē, kā JŪS taisat plovu?
Izmeklējos pa internetu, bet man šķiet ka tur ir dīvainas receptes.

Man nevajag sastāvdaļu daudzumu, bet tieši procesu kā taisat plovu.
13.02.2012 14:32 |
 
Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
To gan nevarētu īsti par plovu nosaukt, bet nu...
Izvāru rīsus, samaisu ar tomātu mērci.
Klāt piemaisu apceptu gaļu un apceptus sīpolus. Viss. :D
13.02.2012 14:39 |
 
Reitings 535
Reģ: 29.01.2009
nu rīvētus burkānus vēl apceptus un es tomātu pastu ar krējumu kopā sajaucu un tādu pievienoju
13.02.2012 14:41 |
 
Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es taisu pēc mammas receptes:

Sagriežu gaļu un sīpolus, lieku pīlē apcepties. (bišķītās vispirms eļļu uzlejam)
Tikmēr izberu rīsus no paciņām, ielieku tos bļodā, uzleju pāri vārītu ūdeni, vāku virsū.
Sagatavoju burkānus ripulīšos.
Kad gaļa apcepta, lieku rīsus kopā ar tomātu mērci pīlē, uzleju ūdeni un volā, lai taisās.

P.S. Var būt tehniskas novirzes, jo neesmu ilgi taisījusi un rakstīju pec atmiņas.
13.02.2012 14:42 |
 
Reitings 535
Reģ: 29.01.2009
tas ir ja irpīle mājās a ja nav ,mēs jau ātro variantu ieteicām.
Bet tā es ar taisu pīlē.
13.02.2012 14:45 |
 
Reitings 603
Reģ: 16.05.2009
Es laikam biju domājusi ka tāisa tā kā chuksene.

Taisīšu tā likam.
13.02.2012 14:45 |
 
Reitings 535
Reģ: 29.01.2009
var jau tasīt dažādi ,es pat kečupu klāt esu likusi tākā tik uz priekšu
13.02.2012 14:49 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Pēdējos gados plovs top šādā veidā:
1. izvāru rīsus - izberu tos lielā katlā, lai tie būtu irdeni
2. sacepju burkānus (es griežu ripiņās, bet var arī rīvēt) un papriku (var likt klāt arī sīpolus, ķiplokus, bet tā kā manējiem šie produkti ne pārāk garšo, tad nepievienoju.)
3. apceptos burkānus un papriku pievienoju izvārītajiem rīsiem
4. apcepu gaļu gabaliņos ar garšvielām, tad pasautēju (pieleju pannā klāt ūdeni un ļauju tam iztvaikot, tad gaļa ir mīkstāka), pievienoju gabaliņos sagreiztus konservētos tomātus, tomātu pastu, var pievienot arī lečo vai jauno Spilvas tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem.. un ļauju visam pannā pasutināties - tā, lai visa tā pievienotā tomātu masa arī sakarst un pavārās.
5. Pievienoju sacepto gaļu ar tomātiem rīsiem, kuriem ir jau pievienoti burkāni un paprika.
6. Visu masu kārtīgi samaisu lielajā katlā. :)
13.02.2012 14:54 |
 
Reitings 535
Reģ: 29.01.2009
SUNCE beidz kārdināt :)
13.02.2012 14:57 |
 
Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Pati plovu negatavoju, bet zinu, ka īstajā plovā rīsus negatavo atsevišķi, bet gan sautē visu kopā - gaļu, burkānus, rīsus un kas vēl tur ir. Drauga vecmamma apcep gaļu ar burkāniem, tad liek lielajā sautējamajā katlā ar ūdeni un rīsiem un gatavo līdz gatavi. Arī raidījumā Zvanij Užin redzēju, ka gatavo līdzīgi.
13.02.2012 14:58 |
 
Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nikolette, apmēram tā ari ir, es gan esmu pārņēmusi to rīsu pārliešanu ar ūdeni, jo tad viņi maķenīt mīkstāki ir un process nav tik ilgs, bet jā - nekad nav gatavoti (vārīti) rīsi atsevišķi.
13.02.2012 15:00 |
 
Reitings 1149
Reģ: 31.12.2010
Es vnk sacepu galu panna, pectam pielieku risus klat un pieleju udeni un ielieku klat gan rivetus burkanus un kiplokus sagrieztus uz pisem un varu, kad risi gatavi, sledzu ara :)
13.02.2012 15:25 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Nikolette - tiesa gan - īstajā plovā rīsus sautē ar gaļu, turklāt - jēra gaļu un plusā vēl klāt liek rozīnes! :D Esmu vairākas reizes taisījusi tieši šādi, tikai bez rozīnēm, bet, vienmēr esmu atgriezusies pie savas receptes, jo tā nez kāpēc šķiet garšīgāk! :D Bet tas jau subjektīvi katram savs - garšas kārpiņām nepavēlēsi! :D :D
13.02.2012 15:42 |
 
Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
var izmantot kakla karbonādi vai kādu fileju manā receptes gadījumā. sagriežu gaļu mazos gabaliņos, uz lielas uguns kadas 5 min apcepu. pēctam pieleju klāt ~400 ml ūdeni un gaļu sautēju uz vidējas uguns. sautēšana ir apmēram 20-25 min ilga. pa to laiku izvāru rīsus, pavisam gatavus. sagriežu kādus zaļumus vai, piemēram cukini gabaliņos un lieku klāt gaļai, pasautēju vēl kādas 3-5 min.. paņemu glāzē ielieku ~2 ēd. k. miltus un pārleju ar ūdeni, izmaisu.. to visu pieleju klāt pannai, maisu, kamēr tāda biezākas konsistences mērce ir. pielieku visādas garšvielas, kas nu patīk vai pa rokai - gaļas kopējo, bazilku, kariju, mazliet sāli. tad pagaidu, kamēr mērce uzvārās. uzreiz, kā sāk burbuļot, griežu uguni nost. pielieku visam klāt rīsus un uzmanīgi apmaisu. parasti plovu lieku tāda ovāla stikla traukā un vēl pa virsu uzkaisu kādu garšvielu, un apmēram 5 min turu mazliet vēsākā vietā, pārsegtu, lai mazliet garšvielas savelkās un arī atdziest.. mans plovs nav ar tomatu mērci un laika gaitā esmu sapratusi, ka plovs bez tomātu mērces man garšo labāk :)
13.02.2012 15:58 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
crystalnoir - Tev ir nevis plovs, bet gan risoto! :D
13.02.2012 16:03 |
 
Reitings 177
Reģ: 19.07.2010
1) apcepu atsevišķi gaļu
2) apcepu burkānus un sīpolus kopā
3) sautēju kopā gaļu, burkānus, sīpolus, + vēl neliels daudzums ūdens
4) pielieku klāt rīsus, kas tikai tika noskaloti aukstā ūdenī + vēl ūdens
5) pielieku garšvielas un žāvētās plūmes..

nekādus kečupus un tomātu mērces, protams
13.02.2012 16:48 |
 
Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
sunce, nezinu gan, jo viņš nav kā risotto, visas tās pašas sastāvdaļas, kas plovam, tikai kečupa nav un diezgan bieži sāku jau šādus variantus pamanīt, iesaku pamēģināt :)
13.02.2012 19:11 |
 
Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
http://www.say7.info/cook/recipe/118-Plov.html


Vienmēr gatavoju pēc šīs receptes, un visi ir sajūsmā! :)
13.02.2012 23:58 |
 
Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
sacep gaļu ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām, liek sautēties ar rīvētiem burkāniem. drīz pēc tam liek gaļai pa virsu rīsus (neuzvārītus) un sautē, kamēr rīsi gatavi
tikai pēc tam, kad rīsi iebērti, nedrīkst maisīt. tiem vienmēr jābūt augšā. ja viņi nonāks līdz pannas/katla dibenam, tad piecepsies klāt un nebūs labi
14.02.2012 01:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits