Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pārmaiņas

Reitings 11
Reģ: 08.02.2012
Ir vēlme parunātiet ar cilvēkiem no malas, tā teikt, kuri mani nepazīst. Šobrīd esmu krustcelēs ar darbu/karjeru.. Jau 4 gadus strādāju birojā, esmu pakāpusies arī par vienu amatu uz augšu, drīz arī tā kā spīd paaugstināšana, jo mana tiešā priekšniece drīz brauks uz ārzemēm, un mēs ļoti bieži sastrādājamies, viņa man daudz uztic, un es arī viņai daudz palīdzu.. BET.. Man nepatīk darbs birojā, īstenībā visus šos gadus to esmu darījusi, jo tas IR jādara, ir jāstrādā, ir jāpelna nauda, jo tāda ir tā dzīve, un, lai ko dabūtu ir jāsamierinās, ka dzīvē ir arī jādara kas tāds, kas nepatīk, lai kaut ko sasniegtu.
Šobrīd man ir vēlme uzsākt savu biznesu, man ir līdzekļi un iespējas, taču šobrīd nav ne fiziski, ne morāli brīvs laiks tam, jo pamatdarbs atņem visu. Bet es apzinos to, ka es negribu strādāt birojā, es gribu būt savā veidā brīva - plānot pati savu laiku, un būvēt savu ceļu ar savu biznesu.

Protams, ir risks. Es zinu, ka es to darīšu, tikai vēlos uzzināt, vai kāda no jums arī ir riskējusi? Vai kāda ir pametusi stabilu darbu ar stabiliem ienākumiem, lai darītu to, ko sirds vēlas un sen jau kāro? Es tā sāku domāt, kādēļ es to vispār daru, tiešām nevēlos pamosties 30 gados un saprast, ka esmu visus šos gadus sevi izsmēlusi darbā, kas man nepatīk.. Labrpāt dzirdētu arī jūsu stāstus, un, iespējams, ka arī kādu ieteikumu, kā vieglāk psiholoģiski tam nobriest.
12.02.2012 15:58 |

Reitings 11
Vēlos dzirdēt kādu stāstu no tādām, kuras ir uzsākušas savu biznesu, tā teikt, ir pašas sev priekšnieces!
12.02.2012 16:00 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Es pazīstu dažus gadījumus, kad meitenes ir uzsākušas savu biznesu, puse no tiem stāstiem ir veiksmes stāsti, puse - neveiksmju, kur cilvēki ir nozēlojuši... no daudz kā ir atkarīgs...

Tava piesīme par pamošanos 30 gadu vecuma birojā bez tālākam karjeras iespējām ir par mani, man 29, darbā nekādu iespēju vairs, un palaistas vairākas normālas iespējas, tagad nav pieteikāmas pieredzes jauniem plāniem utt.

labak riske, ja esi sava sfērā labs speciālists, darbu ofisā relatīvi ātri atradīsi..
Veiksmi !!!
12.02.2012 16:09 |

Reitings 11
Es jau rakstīju, ka man tā kā spīd atkal paaugstināšana, bet domāju tagad iet prom, lai tomēr tiek citai meitenei, jo es nespēju sevi vairs iedomāties strādāt birojā katru dienu no 8-17, nepārtrauktā rutīnā. Negribu par to vairs domāt.. Nezinu, kā, lai saņemas iet rīt uz darbu, jo man tas ir pārgājis pat par riebumu..
12.02.2012 16:14 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ja Tev jau ir konkrēts biznesa plāns vai vismaz gatavs plāns, ko un kā darīsi, lai veidotu savu biznesu, tad vari riskēt!
Ja esi tikusi tikai līdz fakta konstatēšanai, ka birojs nepatīk, bet gribas savu, tad neej gan prom.
12.02.2012 16:15 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
butu gruti...bet paraleli nevar gan stradat stabilo darbu, gan sakt savu biznesu? butu stulbi pamosties pie sasistas siles.
12.02.2012 16:16 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es domāju, ka vismaz kaut ko uzsākt, sagatavot kaut kādas iestrādes sacam biznesam vajag pirms aiziešanas no stabila darba.
12.02.2012 16:16 |

Reitings 2130
Tad mēģini savienot, var būt līdz ar paaugstinājumu Tev arī jaunie pienākumi patiks labāk :)
12.02.2012 16:18 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Plus tiešām neticu, ka beidzoties darba dienai 17os, nepietiek laika kādu papildus lietu darīšanai.
Man darbs beidzas 18os, pēc tā aizeju uz sporta klubu un pēctam vēl šadas tādas haltūriņas padaru un gulēt īpaši vēl arī neeju.
Kā tad nez es to visu paspēju?!
12.02.2012 16:19 |

Reitings 2130
womankind, nju ir jau biznesa sastāvdaļas, kuras paveicamas tikai pa dienu:
valsts instances
pārrunas utt., kuras nevar organizēt TIKAI vakarā, bet ja nauda ir, var nolīgt zinošo palīgu, arī izeja :)
12.02.2012 16:22 |

Reitings 11
Nedzīvoju Rīgā, braukāju 1h līdz mājām, un nedzīvoju mazā dzīvoklī, bet māja prasa no sevi arī daudz laika katru dienu, it īpaši, ja dzīvo ar diviem vīriešiem.

Skaidrs, tad jūs visas esat par to, ka jādara ir darīšanas pēc, jo IR jāstrādā, jo tā tas ir pieņemts, pat, ja darbs nepatīk? Cik no jums vispār patīk savs darbs?
12.02.2012 16:23 |

Reitings 2295
Es esmu tā darījusi - pametusi stabilu darbu un uzsākusi savu biznesu.
Tas nemaz nebija viegli... un nav arī joprojām. UN darbs birojā pie datora man tagad ir 2x vairāk nekā strādājot tikai algotu darbu. Būtībā es mostos ar e-pastu plkst. 6.00 un eju gulēt plkst. 2.00 naktī arī ar e-pastu. Cieš viss - ģimene, attiecības, draugi, brīvdienas, veselība, psihe :) ja esi tam gatava, dari to. Bet, ja esi iedomājusies, ka bizness nozīmē to, ka tagad Tev būs sasodīti daudz brīva laika - aizmirsti. Pat atvaļinājumā nevarēsi aizdoties nekad vairs. Pamazām sāku domāt, ka biroja darbs arī nav tas, ko vēlos visu savu atlikušo mūžu. Bet ja ir šāda vēlme - tad labāk neizvēlēties biznesu, bet gan pamest visu un doties uz Tibetu meditēt ;) Man personīgi par to vēl jāpadomā :D
12.02.2012 16:26 |

Reitings 2130
illumine, man gan šķiet, ka meitenes ir tikai piesardzīgas un dalas pieredzē, kā viņas pašas būtu rīkojušas šādā situācijā :)

Es, piemērām, uzrakstīju atlūgumu, tagad mēģinot tikt tur, kur gribēju, nesanaca, protams, mēģināšu vēl, bet paliek bail no neveiksmēm.

Neviena jau nezin Tavas spējas, iespējas, biznesa vidi, iredzes, riskus utt., tāpēc objektīvi grūti izsecināt :)
12.02.2012 16:28 |

Reitings 11
Nē, es neesmu nemaz domājusi par to, ka būs daudz brīva laika, bet gan būs laiks, kuru es pati plānošu. Celties 6.00 ar epastu un iet gulāt 2.00 ar epastu ir tikai tava izvēle, es varu celties 8.00 ar epastu vai sākt strādāt 12.00 un beigt 3 naktī. Protams, tas ir atkarīgs arī no sfēras. Man ir tā, ka man ir produkts, bet ar to darbosies citi. Man tikai tas ir jāievieš tirgū, kas prasa daudz laika, skice arī ir, ir cilvēki, kas palīdzēs, tikai, protams, ir vēl neliels trīceklis iekšā..
12.02.2012 16:31 |

Reitings 11
Tauriņ-mauriņ, es tikai pajautāju, vai tā tiešām ir! No manas puses tas nebija domāts, kā "uzbrauciens" vai kas tml.
12.02.2012 16:31 |

Reitings 7596
es iesaku 100 un vienu reizi visu izpetit un izvertet savas biznesa idejas,vai tam redzi nakotni reali un izverte visus draudus kaadi var rasties...risket uz dullo nav labi!ko tad lai saku es par savu dzivi ja ta parsvara paiet darbaa no agra riita liidz veelam vakaram!?man darbs patik bet darba laiks absoluti nee,bet neko nevaru izdarit,tads ir un bus mans darba laiks kamer es kkur citur neaizieshu stradat!
12.02.2012 16:32 |

Reitings 2295
Bet jebkurā gadījumā es Tev noteikti ieteiktu mēģināt ;) Pārāk daudz Latvijā ir bailīgu, neuzņēmīgu jauniešu, kas tikai čīkst, bet neko nedara. Tāpēc es personīgi ļoti priecājos un atbalstu ikkatru entuziastisku jaunieti. Turklāt biznesu vislabāk ir sākt jaunībā. Jo agrāk, jo labāk. Jo tāpat paies vēl daudzi gadi, kamēr apbužāsies un apdauzīsies. Un tad ap 30 gadiem, kad priekš ģimenes vajag jau normālus ienākumus, varēs sākt normāli darboties.
12.02.2012 16:34 |

Reitings 2130
Es pazīstu tikai dažus cilvēkus, kuri var veltīt biznesam tikai pāris stundas dienā, un tas ir nobriedis bizness, kuram 20 gadi un ekselenta komanda.

kamēr strādā, veic priekšizpeti - tirgus, riski, konkurenti (to gan var savienot ar pamatdarbu, daudziem izdevies). Jo Latvija ir sarežģīts tirgus, krīzes skārts un neprognozējams... risku daudz...
12.02.2012 16:36 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Man patīk mans darbs.Tas atbildot uz jautājumu-cik no jums vispār patīk savs darbs.
Es laikam esmu ļoti piesardzīga.Labāk strādātu darbu un saņemtu naudu,nekā riskētu un paliktu vispār bez līdzekļiem.Īpaši šī brīža situācijā LV.Protams,ja tev ir skaidri izstrādāts plāns,satriecoši orģināla ideja un daudz naudas,tad uz priekšu.
Es paliktu darbā un brīvajā laikā atrastu hobiju,kas veldzētu manu sirdi.
12.02.2012 16:37 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man liekas, ka daudziem/-ām 4 gadi darbā ir tas punkts, kad ir kaut kas jāmaina, es pēdējā laikā esmu no vairākiem dzirdējusi par šiem 4 gadiem.
Es neko nevaru ieteikt, jo man nav biznesa un ja tu ieņem labu amatu, tu jau pati esi gudra un zini ko un kā.
12.02.2012 16:38 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Ja būtu tavā situācijā un būtu patiešām pārliecināta par savu ideju, uzskatītu to par perspektīvu, kā arī esošais darbs būtu patiesi noriebies - es uzsāktu savu biznesu. Negribētos pēc gadiem domāt, kāpēc neizmantoju iespējas, kas man bija.. negribētos nožēlot, ka nemēģināju, lai gan tik ļoti gribēju un bija iespējas! Tajā pašā laikā domāju, ka jebkurš cilvēks, kam ir savs bizness, pateiks, ka tas aizņem daudz vairāk laika, ieguldījumu, upuru un nervu nekā vienkārši algots darbs. Tā kā ir viss jāizsver sīki un pamatīgi.
12.02.2012 16:39 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits