Latvieši, latvietība, pašapziņa.

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010

Meitenes, ko jūs domājat par latviešiem kā nāciju? Kādi mēs esam jūsu prāt, atmetot visus iesakņojušos stereotipus, bet skatoties reāli? Man nemaz neliekas, ka esam tik lēna, mierīga un skaudīga tauta. Vismaz manā paziņu lokā retu kurš cilvēks tāds ir. Varbūt mēs esam introvertāki, kā nekā atrodamies vairāk uz Ziemeļiem :-D , bet nu tas arī atkarīgs no cilvēka. Viens gan - man liekas, ka mums ir diezgan zema pašapziņa kā latviešiem. Domāju, ka sabiedrībā būtu vairāk jākultivē tas pozitīvais un tad jau tā pašapziņa arī augs.

01.02.2012 18:56 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Es neteiktu,ka latvieši ir lēni vai skaudīgi.
Es drīzāk teiktu, ka mēs esam (tas par visu kopumu) viegli pakļaujami, kur pasvilps-tur skriesim. Ticam visam,ko rās pa TV.
Nu kaut vai piemērs. Krievs ir slikts- visi portāli par to cik krievi ir slikti, komentāri rupju rupjie.
Naidīgi.
Tas tāds pēdējā laika novērojums.
02.02.2012 02:15 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Un manuprāt, visjaukākie ir spāņi- viņi prot priecāties.:)
02.02.2012 02:17 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es domāju, ka stereotipi pārsvarā ir visai patiesi, galu galā, nav dūmu bez uguns. Un Latvijā man ir grūti dzīvot, jo esmu padzīvojusi ārzemēs kādu laiciņu un es redzu milzīgu atšķirību cilvēkos. Vairāk aizspriedumu, naida pret citādākiem cilvēkiem, nevēlēšanās mainīt esošo situāciju, nepārtraukta čīkstēšana, ka viss ir slikti. Bet nav tā, ka es uzskatu, ka latvieši ir sliktākie. Es arī Amerikā nevarētu dzīvot, jo ja salīdzina ar Ziemeļeiropu, tur ir pārāk daudz fanātisku kristiešu, kas man nav pieņemami - viņu uzskati par viendzimuma laulībām, piemēram. :-D
Vienmēr ir izņēmumi, jo es savā paziņu lokā nevēlos redzēt latviešus, kas atbilst kādam no stereotipiem, kurus minēju. Tāpat es esmu bijusi Skandināvijā, un jā, varbūt cilvēki tur nav tik atvērti un neskrien ar platu smaidu virsū kā dienvidos, taču man šķiet, ka tas netraucē ar viņiem veidot draudzīgas attiecības un man personīgi šāda mentalitāte ir tuvāka. Tāpat tāda valsts kā Nīderlande, kur kopumā aizspriedumu ir mazāk...nevar taču apgalvot, ka pilnīgi visi tur ir šādi un neviens nesēž un nepukst kā daudzi Latvijā. :-)
Ar to visu es gribēju sacīt, ka individuāli cilvēki ir dažādi, taču ir kopējie noskaņojumi valstīs un tautībās, kas tomēr pastāv. Un Latvijā ir ar to MILZĪGAS problēmas, kaut vai ieejot visos tajos TVNET un Delfos - man šķiet, ka maskas krīt un var redzēt, cik patiesībā daudz žults ir cilvēkos, kurus katru dienu redzam uz ielas.
02.02.2012 02:48 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Par komentāriem savā ziņā piekrītu - tos taču raksta reāli, dzīvi cilvēki,ne izdomāti roboti, kas pēc kolektīvas izvemstīšanās portālos pēc tam iet taču pa ielu, varbūt sabiedriskajā transportā kādreiz pat blakus sēž, veikalos stāv pie līdzās pie kases. Kaut kādu sabiedrības rūguma un neapmierinātības pakāpi jau tomēr tie parāda, negribētos jau ticēt, ka tos tūkstošu vēmekļus raksta tikai viens cilvēks :-D :-D

02.02.2012 03:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits