pašvērtējums un iedomība

Reitings 560
Reģ: 19.04.2009

Tātad vakar mums ar draugu izvērsās diskusija par to - kur ir tā robeža starp augstu pašvērtējumu un iedomību. Man pēdējo gadu laikā ļoti ir pacēlies pašvērtējums, bet viņam nē un tagad viņš uzskata, ka es esmu iedomīga. Tad nu es viņam jautāju - vai tieši tāpēc, ka tavs pašvērtējums ir zems, tev neliekas, ka esmu iedomīga? Jo varbūt tad, ja viņa pašvērtējums būtu tāds pats, kā man, varbūt viņam nemaz neliktos, ka esmu iedomīga (jo man pašai tiešām neliekas, ka tāda esmu). ļoti bieži cilvēki saka, ka kāds cits ir iedomīgs, bet varbūt tas ir tikai tāpēc, ka tā otra cilvēka pašvērtējums ir augstāks. Tātad, kā Jums šķiet, kur ir tā robeža un vai kāds Jums ir teicis, ka esiet iedomīgas? :-)

31.01.2012 02:25 |

Reitings 36
Reģ: 15.11.2014
Man arī atsevišķi cilvēki ir teikuši, ka es viņiem šķietu iedomīgs, jo es it kā pārāk noslēdzoties no kolektīva, neļaujot sev kāpt uz galvas, un skatoties uz viņiem "no augšas," bet tajā pašā laikā esmu cilvēks ar savu mērķi, un šāda attieksme no manas puses ir atkarīga no cilvēka paša, drīzāk tā ir kā morāla pašaizsardzība, jo ja man ir regulāri jāklausās no vienaudžu (klasesbiedru) puses pazemojumi, ka man nav "presītes," "musīšu," nevaru atrast meiteni, man vispār neesot nekādas dzīves (ar to, spriežot pēc viņiem, laikam ir domātas izklaides desmit vienaudžu baros un piedzeršanās katru piektdienas vakaru)... Nevaru es šādu cilvēku ņemt par pilnu, jo katram cilvēkam ir sava dzīve un sava vērtību apziņa, ļaut sev braukt virsū un uzspiest savu vērtību kultu.
03.05.2015 17:00 |

Reitings 36
Reģ: 15.11.2014
..Arī es nevaru. Vienkārši man ir sava dzīve
03.05.2015 20:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits