Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Karbonādes

 
Reitings 245
Reģ: 10.10.2011

Sveikas! Zinu, varbūt tāds dīvains jautājums, bet pati nekad negatavoju, un tapēc gribu pajautāt, cik ilgi jācepj uz pannas karbonādes? (t)

26.01.2012 15:02 |
 
Reitings 245
Reģ: 10.10.2011
Un varbūt kāda var ieteikt kādu garšīgu marinādi karbonādēm! :)
26.01.2012 15:03 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Nu, nez, kādas 10 minūtes.
26.01.2012 15:03 |
 
Reitings 116
Reģ: 14.01.2012
nu mans nepavāra talants saka- kamēr nepiedeg :D
26.01.2012 15:03 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
kamēr tā ola un milti ap viņām paliek sulīgi brūni un kraukšķīgi, nu nez, uzcep vienu, ja liekas ka gatava, ņem nost, un tad pagaršo, ja ir gatava, tad pārējās arī tik ilgi cep. .:)
26.01.2012 15:05 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tik ilgi, cik apcept brūnu no vienas puses, otras un vēlreiz pa reizei apgrozot.
Lai izsutinās iekša, cep ar vāku, var arī pēc apcepšanas sutināt cepeškrāsnī - tad sanāk ļoti mīkstas.
26.01.2012 15:07 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
karbonādei jau ar pliku cepšanu nepietiek.. Pacep, lai ir brūnganas, tad liec katliņā, kur ir ūdens, pipari, lauru lapas, svesta gabaliņš un pasautē vēl 10min. Pēc tam izņem karbonādes ārā, šķidrumam pieliec tikai krējumu (būs šķidra) vai piena/miltu masu (ja grib tumīgāku)un būs klāt arī mērcīte.
26.01.2012 15:08 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Chiepina - tas ir gaumes jautājums - vai pēctam tiek sautēts mitrumā. Piemēram, manam draugam ir klajas pretenzijas pret tādu pārsautētu, paslapju karbonādi.
26.01.2012 15:15 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
nu jā, kā kuram, bet es tikai tā gatavoju :-)
26.01.2012 15:17 |
 
Reitings 245
Reģ: 10.10.2011
Paldies meitenes :)
26.01.2012 15:33 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
njā, manām arī ar cepšanu pietiek. Nevaru iedomāties "slapju" karbonādi, tā jau tad k kāda sautētā gaļa nevis karbonāde. :-D
26.01.2012 15:59 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
manas nekad nesanāk ūdeņainas,kā sakiet :-P vajag mācēt pagatavot!!!
26.01.2012 16:38 |
 
Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Es gatavoju tieši tāpat kā Chiepina. Un arī man nesanāk ūdeņainas, kā te "ekspertes" karbonāžu cepšanā apgalvo :-P
26.01.2012 16:42 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es savos tekstos neko nerunāju par ūdeņainumu, bet par gaļas smapjumu, kas rodas no sautēšanas mitrumā - un ļoti labi zinu, par ko runāju un, kur ir atšķirība.
26.01.2012 16:44 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
nu, ko jūs ņematies? :-D pirmkārt, nav viss jāuztver tik burtiski, un, otrkārt, gaumes taču ir dažādas. Un es jau nesaku, ka tā sanāk negaršīgi, es saku tikai, ka man KARBONĀDE asociējas ar gaļu, kas CEPTA olā, garšvielās un miltos nevis kaut kur vēl pēc tam gatavota. Es taču nesaku, ka tā ir vispareizāk, bet pārējie veidi galīgi garām.

Labi, pieņemsim, ka es vienīgā karbonādes tā gatavoju un, jā, vispār nemāku gatavot, stulbi man! :-D :-D :-D
26.01.2012 16:46 |
 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Karbonāde ir tas pats, kas šnicele? Es priekš citiem gatavoju šādi: sagriežu gaļu plānās strēmelītēs, biezākas izklapē, nedaudz apkaisa ar sālīti un pipariņiem tad apviļā miltos, tad olā un tad rīvmaizē, liek pannā, kur ir daudz daudz eļļas, praktiski vāra eļļā, tad liek uz salvetēm, lai nosūcas tauki. Cepj, kamēr kārtīgi brūnas
29.01.2012 01:48 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es nemaz nezināju, ka tik dažādi karbonādes gatavo :D

Pa manam karbonāde ir apviļāta olā un miltos (vai rīvmaizē) un tad cep, pa virsu uzkaisot garšvielas. Nepludina nedz eļļā, nedz arī sautē katlā. Vienkārši izcep. Cepšanai laiku neuzņemu, bet novērtēju ar aci situāciju.
29.01.2012 02:16 |
 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
:) Man liekas, ka karbonādes kā tādas ir vienkārši liess gaļas gabals
29.01.2012 16:23 |
 
Reitings 772
Reģ: 29.01.2009
Par to cepšanas laiku - man tas noteikti ir pēc izjūtām, turklāt, pirmā panna noteikti cepas ilgāk kā pārējās (viss nav vēl gluži sakarsis)...
Es ar parasti nesautēju tās karbonādes - kā izcep uz pannas, tad gatavs, bet dažreiz gan ielieku cepeškrāsnī ar "cepurīti" virsū (tas ir tomāta šķēle, sīpols, siers, citrreiz majonēze, marinēts gurķis, marinēti šampinjoni u.tml.) un tad uz cepešpannas gan uzleju mazliet (patiešām mazliet) ūdeni...
29.01.2012 16:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits