Mūsu mājās ir iecienīti saldētie dārzeņi, kas paredzēti wok pannām. Tur ir visādi veidi - ķīniešu, japāņu, havajiešu gaumē, utt (bet domāju, ka var izmantot arī parastos saldētos dārzeņus vai arī svaigos). Tad nu tos dārzeņus gatavoju dažnedažādos veidos, piem. rīsi ar šiem dārzeņiem, kas izcepti sojas, ingvera, ķiploku maisījumā (rīsiem pielieku vien rīsu garšvielas), rīsu vietā var likt kuskusu. Tad arī tīk tortiljas - dārzeņus sasautēju vai nu saldā krējuma mērcē, vai tomātu-sīpolu-krējuma maisījumā (noņemu tomātiem mizu, sagriežu kopā ar sīpoliem uz pannas, pasautēju, tad pielieku krējumu, garšvielas un mērcīte gatava).
Ne tik veselīgs, bet visi stāvā sajūsmā par makaroniem šādā tomātu - sīpolu - krējuma mērcē. Te klāt var pielikt arī papriku vai ko nu sirds vēlas.
Sacepums - kartupeļi sagriezti šķēlēs, baklažāns arī šķēlēs, paprika, tomātu šķēles, sīpolu riņķi, pārliets ar kādu mērcīti, pa virsu sarīvēts siers (ja negribas daudz sieru, var mazliet rīvētā siera sajaukt ar olu) - ļoti gardi! Baklažānu vietā, protams, var likt jebko citu, ko sirds kāro :-)
Gandrīz katru dienu izdomāju kādu jaunu recepti :-D Vienīgi reti kad otrreiz sanāk tas pats :-D
Cerams, ka kaut kas noderēs iedvesmai :-)