Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Naakamaa paaudze!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010

Vakar darbaa satiku vienu jaunu sievieti,kura bija atnaakusi apciemot savu vecmaaminu .Sieviete skreeja aatriem soliem uz virtuvi,lai vareetu panemt saldeejumu-es teicu,ka virtuve jau ciet(8pm).Vina -man noteikti jadabuu saldeejums,apsoliju savai meitai(9gadi)!,jo citadi nebutu nakusi pie vecvecmamminas! (t)

Es tik loti gribeeju redzet to meiteni,kura bija atnaakusi apciemot savu vecvecmamminu.Dabuju to saldeejumu... (e)

Aizdomaajos-tad tik taalu mes esam...! :-O

Negribeetos domaat slikti par visiem jauniem cilveekiem,bet palika tik skumiigi -skumiigi par mammu,kura vispaar pielaava so "saldeejuma variantu"!

Vai jums neliekas,ka mainoties pasaulei ,mes ari kaut ka mainamies,neesam vairs taadas,ka bijaam!? |-)

Vel pavisam nesen prasiju savai radiniecei-vai aizgaaji apciemot vecmammu?Vina skarbi atbildeeja-neko neesmu tur pazaudeejusi! (t)

19.01.2012 21:42 |

Reitings 4
Reģ: 29.01.2009
es uzskatu, ka tas no audzināšanas atkarīgs. man patīk pārraide Supernanny Jo Frost. ļoti noderīgas metodes audzināšanā, kuras strādā.
19.01.2012 21:52 |

Reitings 16208
Es vel iedomaajos-taa jau laikam ir- beernus neviens vairs neaudzina pats-aukles prieksaa, pakalaa...Vecos cilveekus prom uz veco lauzu miitneem!
Sajaa "trakajaa pasaule" ir zudusas "taadas vertiibas",ka iejutiiba,pacietiiba!
Es runaaju ari ar "savu japaanieti"(91g),kura musu iestadee ienaakusi nesen,kopaa ar viiru(93g).Abi nupat nosvineeja 75g.laulibu! (l)
Vina tik labi teica-tagad visiem VISU vajag uzreiz ,vai nevajag nemaz! |-)
19.01.2012 22:02 |

10 gadi
Reitings 886
Reģ: 10.11.2011
Manupraat 9 gados veel nav taadas saprashanas....vispaar jaa es piekriitu, ka tas ir no audzinaashanas atkariigs. Maate pati vainiiga.. Un es arii savu vecmammu nekad neesmu iipashi baigi apciemojusi, jo es uzskatu ka es vinjai vispaar neesmu svariiga, vinjai vairaak interresee mani braaleeni un maasiicas... Mani vinja neuzskata par savu mazmeitu...nekad neko nav man iedevusi, uz vaarda dienaam knapi konchu kasti sagrabinaaja un uz dzimeneem taapat.
19.01.2012 22:02 |

Reitings 4
tieši tā - visi steidzas mūsdienās. pirms bērnu plānot, būtu padomājuši, cik daudz tas prasa. :(
19.01.2012 22:06 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
emmanuelle-shii ir ljoti laba teema,lika man aizdomaaties. viennoziimiigi,tas,kas notiek , ir murgs...bet vaina nav beernos tikai,taa ir vecaaku vaina. jo,kaa tu teici-aukles priekshaa pakaljaa.neviens negrib savus beernus audzinaat-vieglaak ir noseedinaat pie wii vai arii apsoliit saldeejumu,lai tikai nebuutu jaarunaa un jaaizskaidro beernam,kaapeec shii vecaa sieviete,kas ir vecmaaminja,ir svariiiga un miilja. tas ir skumji. man,kaa toposhajai mammai, ir bail par to... es jau pateicu,ka vismaz gadu nestraadaashu,es gribu buut ar beernu. sabiedriiba jau skataas ar nosodiijumu,jo shveicee maates atvaljinaajums ir apm 13 ned. un kas gan ir 13 nedeeljas??!!
19.01.2012 22:07 |

Reitings 677
Reģ: 02.08.2009
sammia! tev jau ar laikam nav tāda saprašana, gluži kā 9gadniekam... nejau vecmāmiņa ar dāvanām izsaka savu mīlestību. manai vecmammai ir parasta pensija, 11 mazbērni un 8 mazmazbērni, man tagad teikt,ka vecmamma mani nemīl,jo man redz viņa uz dzimšanasdienu tik končas no priekšauta kabatas uzdāvināja?!?
19.01.2012 22:13 |

Reitings 2310
agnes,man liekas,ka tas nav saistiits ar beerna plaanoshanu vai nee...-tieshi tie,kas ir plaanoti,kas tie radiiti tad,kad tev ir 35 ir taadi,kad nu liekas-shausmas, jo vecaaki ir pieradushi pie savas eertaas dziives,vinji ir egoisti,nekad nav bijis jaadalaas un uzmaniiba veel kaadam 3. jaavelta. un tad tagad,kad shsi beerninjhs ir ienaacis vinju dziivees,vinji nezin,ko dariit. un nemaz negrib to risinaat..
es esmu bijusi aukliite vairaakaam taadaam gjimeneem..skumji..-vecaakiem labas izgliitiibas,lasbi darbi,sociaalaas garantijas,labaa sabiedriibaa dziivo,naudas ir. visa kaa ir gana,bet...nekaads iipashs kontaksta r beerniem nav,pat beernam forshu dzimshanas dienas balliiti necenshas uzriikot..man vecaaki vienmeer riikoja super balliites,pat peec 15 gadiem par vinjaam manas draudzenes atceras. man vecaaki barbijas maaju pashi uztaisiija-kopiigi,ar paklaajinju un aizkarinjiem,mazu bufetiiti...un vinji to no sirds dariija.jo gribeeja mani iepriecinaat...-bet tagad,vecaaki nekad nav maajaas,un,kad ir,tad atpeerkas ar daargaam daavanaam..
19.01.2012 22:15 |

Reitings 16208
Tille-paldies ,ka atsaucies,ka toposaa maamina! :-)
Mani loti ietekmeeja ta teema,kur meitenes runaaja par veciem cilveekiem ...! (t)Iedomajos-biezi mees nespeejam ieiet to cilveeku aadaa,jo pasas veel esam jaunas ,veselas-liekas ,ka taadas buusim vienmeer! :-P
Tie laiki laikam sen ir pagaajusi,kad mazdeels aizgaaja pie vecmammas ar kaut ko garsiigu...!Atceros - savaa kaazu diena ,mes ar viiru ,iebraucam pie vina vecmamminas ,paraadiit manu kleitu :-) !Vina bija loti veca-nespeeja ierasties kaazaas!
Tik biezi dzirdam-es vecmammai neesmu vajadziga,vina man ari nee (t) !Varbuut vajadzeetu spert to pirmo soli ...!?

19.01.2012 22:25 |

Reitings 2310
man ar vecmammaam ir labas attieciibas.regulaari szainos,skype vai,ja nevaru,tad aizsuutu atklaatniiti,sms...vienmeer daavinu daavaninjas,shokolaadi no shveices utt..
kad esmu pie omiites-iztiiru maaju,nomazgaaju traukus. nokraasoju matus un uzacis izraustu..man omiite ir zelts.
bet es saprotu,kad meitenes saka,ka vecmammas nemiil...-ir jau visaadi gadiijumi... es pat esmu aukstsu vecaakus redzeejusi,tad nebriinos,ka vecvceaaki taadi ir..
19.01.2012 22:32 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Briesmoņi tie mūsdienu bērni. Bet būtībā tas ir rezultāts tam, ka vecāki ar savām atvasēm pavada maz laika un tā vietā atnes šokolādi piemēram. Un 9 adu vecumā nevis vēl nesaprot, bet viss jau ir nokavēts, jo ģimeniskums ir jārada no 1. dzīves dienas.
19.01.2012 22:34 |

10 gadi
Reitings 886
Reģ: 10.11.2011
Nu, nu...a citiem mazbeerniem var pirkt visu ko ja? Dreebes, bendziinam naudu dod, paliidz nomaksaat reekinus u.tt... Taa vecmamma par kuru runaaju ir mana teeta mamma un vinja pat savam deelam neko normaalu nav iedevusi bet otriem beerniem dod visu ko vien var atdod. Pie eeram mees uzdaavinaatu vinjai konfektes, vinja taas need pati bet atdod vinjiem..
19.01.2012 22:35 |

Reitings 2310
dorota-tu man patiic! tavi komentaari vienmeer ir sakariigi! :-)
19.01.2012 22:36 |

Reitings 1053
Reģ: 19.06.2011
es piekrītu tam konceptam, ka mūsdienās visas "vērtības" balstās tikai uz ņemšanu.. esam aizmirsuši, kā ir nesavtīgi dot savu uzmanību, savu mīlestību.. žēl, ka tā.

par vecvecākiem runājot. ir dažādi gadījumi. mans otrais vectēvs, piemēram, sāka par mani interesēties tikai tagad, kad man jau ir pāri 20... joprojām neesmu atbildējusi viņa interesei tā, kā viņš to vēlētos un gaidītu, jo bail, ka man būs pārāk sāpīgi.
protams, visi izdarām kļūdas.. arī ļoti pieaugušā vecumā, bet kaut kādas traumas iekšā sēž vienmēr..

(pasūdzējos.. paldies par iespēju)
19.01.2012 22:37 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Tille :)
19.01.2012 22:48 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Man dziivee vissvariigaakaa ir mamma ,vecmamma. mums ir jaaapciemo,jaabut kopaa ar tuvajiem cilveekiem,kameer vini veel ir mums liidzas.
19.01.2012 23:11 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
es gandriiz katru dienu zvanu vecmammai
19.01.2012 23:14 |

Reitings 16208
Man patiik visu meitenu komentaari,kuras raksta manaas diskusijaas!Vairaak, vai mazaak ,mees esam uz "viena vilna"! :-)
19.01.2012 23:17 |

Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
manuprāt, situācija tāda ļoti nejauka. arī aizdomājos diezgan, un, ja es to visu attiecinu uz sevi, nav tā, ka man kā mazmeitai būtu necieņa pret manām omītēm, nebūt nē. lai cik tas varbūt skarbi neliktos, viena man ir mīļāka un viņa dzīvo man tuvāk, tapēc arī ar viņu man attiecības ir labākas un biežāk sanāk redzēties, bet otra dzīvo tālāk un viņa ir vēsa pret mani, protams, ka tas ir nepatīkami.. protams, ka ir radušies jautājumi - kapēc? es taču esmu tava mazmeita, tāpat kā visas citas, vai tad neesmu pelnījusi tādu pašu mīlestību? bet es neatdaru ar ļaunu, netēloju vēso jaunkundzīti ciemos ierodamies, noteikti nē. kā minēju - attiecības ir vēsākas, nu tad arī no manas puses nav tās visas siltās attieksmes, jo es to nevaru izrādīt cilvēkiem, kuri pret mani to neizrāda. un tas nav kaut kādas atriebības pēc u.tml, vienkārši, kopš bērnības šāda situācija un nejūtos vainīga. nekad netiku paslavēta no viņas puses,vispār no tās radinieku puses nekas tāds nekad nav bijis! atsviež kādu naudu ik pa laikam un tā, laikam domā, ka ar to viss atrisināts, bērnībā jau forši saņemt kādu naudiņu, nopirkt kādu saldumu, bet jo vairāk tu izaudz, jo vairāk tu saproti, ka ne jau nauda vai tas šokolādes batoniņš spēs aizstāt to siltumu un mīlestību, kuru tu gaidi no šī konkrētā cilvēka.

... nu tā.
20.01.2012 00:03 |

Reitings 1242
Es strādāju bērnudārzā un dien dienā redzu šo jauno paaudzi, ne vien savā grupās, bet arī blakus grupās! Par to, ka viņi ir krietni savādāki pilnība piekrītu. Viņi aug ar citām vērtībām...ja grib lai viņi klausa, vecāki pielieto metodi "nopirkšu to un šito", "aiziesim tur un tur"....tikai ar solījumiem.
Omītes to vien dara kā lutina savas mazās atvases, ar domu ka dara ļoti labi un pareizi. Tai pat laikā bērns 5gadu vecumā vēl neprot patstāvīgi apģērbties, nerunājot jau par šņoru siešanu utt. Un ko tās omes saņem pretī...kā lasu Emmanuelles rakstu neko sevišķu, pat mazbērnu uzmanība tiek nopirkta!
Man žēl, ka tā!
Lai vai kā gribētos tur ko mainīt, ģimenes audzināšanai ir liela ietekme un spēks....bet ja bērnam mājās nav nekādu pienākumu, bet tikai tiesības, tad tur vnk rokas nolaižās. Tu bērnam saki vienu, 10 sanjem pretī....
Lūk ir realitāte! :-/
20.01.2012 00:25 |

Reitings 1242
Varbūt radās jums jautājums, kur vaina ģērbšanās nemācēšanā! Lieta tāda, ka gan no rītiem, gan vakaros kad bērniem atnāk pakaļ omītes tupus rāpus apģērbj bērnus, jo redz vēl maziņš un nemāk. Vecāki atskrien fiksi apģērbj jo redz jāsteidzās uz frizētavu, seriālu, hokeju utt. Dien dienā to dzirdu!

Trakākais ko esmu redzējusi - atnāk tēvs bērnam pakaļ "ipod's" ausīs, nesasveicinās ne ar audzīti, ne auklīti! Tik skaļā balsī uzbļauj "Čav, mazais" paņem klēpī un aiziet ģērbt. Ar bērnu netiek izrunātas dienas gaitas, netiek runāts nemaz, līdz ar to bērns arī nerunā tikai izdveš skaņas (3 gadi).
Bet tas tā attīstība katram ir savādāka, bet šoks par vecāku attieksmi kā tādu :-O
20.01.2012 00:32 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits