vecāki cilvēki,sabiedriskais transports

Reitings 83
Reģ: 05.12.2011

Ko Jūs domājat par vecāku cilvēku nepalaišanu apsēsties sabiedriskajā transportā?

18.01.2012 20:42 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Un man nav nekas pret krievu tautibas cilvekiem,bet dazi tiesam iedomajas,ka ir kungi un karalji!Itseviskji dazas cacas,kas koslha kosljeni ka begimoti un runaa ka ar heelija balonu piepuustu riikli.
30.03.2012 14:42 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Man liekas, ka vidējais latvietis ir noguris pērties pa dzīvi, izdzīvošanu. Nekam nepietiek naudas, pat elementārām lietām, par atpūtu un kultūru nerunājot, tā pie mums ir ekstra. Noguris no problēmām un pašas dzīves. Darbā nodzenā līdz spēku izsīkumam, valsti ar vada visādi krāpnieki, bet citus vietā nav ko likt. Tas viss latvietim neliek smaidīt un padara ar visu neapmierinātu, īgnu un viegli aizkaitināmu...
30.03.2012 14:45 |

Reitings 1668
Piekritu...Es ar piederu pie si latviesu slaanja,bet man kka paliek labak,ja tiesi palaizu sedet,man pasaka-paldies meitenit,es vienmer pasaku paldies pardevejai,jo manas problemas nav vinjas problemas,man paliek cilvecigi labak un tam pasam soferim,kam kapjot ara pasaku,paldies.Bet nu,visi jau nav merami pec 1 merauklas:) Muusu valsts nedoma par cilvekiem vispar...cenas aug,algas uz vietas.Taisniba jau ir...
30.03.2012 14:49 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
+ Nightberrii , ja es maksāju, tad man ir tiesības sēdēt un neviens nedrīkst man aizrādīt, ka nelaižu sēdēt pensionārus, jo es atšķirībā no viņiem par savu biļeti maksāju :)
dažkārt, protams, palaižu vecus cilvēkus, bet, ja es pati esmu ar sāpošām kājām, tad ir tiešām vienalga, es taču arī esmu cilvēks. ļoti nepatīk vecas krievu pensionāres, kuras uzdrošinās vēl kaut ko pārmest, tādas vispār nekad nelaižu un nelaidīšu, tā ir bezkaunība un nedrīkst pavēlēt otram, kurš maksā, lai palaiž apsēsties! =)
no bomžiem saucamajiem turos pa gabalu, bet ļoti nepatīk atrasties tādiem tuvumā, nevaru paciest to smaku, kas no viņiem nāk.
30.03.2012 14:50 |

Reitings 1668
Ari tie,kas stav kajas maksaa ;) Kad mums bus paari 70,diezvai teiksim-seediet jauniesi,Jus maksaajat,mes tak pa velti braucam! Vinji visu muzu ir stradajusi un to ir pelnijusi,vecumdienas atputinat kajas un rokas. Protams,neiet runa,par tiesam bezkaunigam tantiiteem un,ja pats esi bezgala noguris,ari man ir ta,ka ieprieks rakstiju, ka dazreiz ir tads nogurums,ka laimigs tiec sedet.
30.03.2012 14:53 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Ja tas ir pilsētas autobuss, nav problēmu, bet, ja tas ir starppilsētu, es nevaru ilgi nostāvēt kājās, jo paliek slikti, tāpēc nezinu gan, vai būtu tā brīvprātīgā, kas padotu vietu, ja vēl bez manis sēdētu kāds plecīgs vīrietis, es drīzāk pateiktu viņam, lai palaiž tantuku :D
Bet man nav tādi gadījumi bijuši pārāk bieži.
30.03.2012 14:57 |

Reitings 1668
Es ar esmu teikusi,lai palaiz,parasti tadiem siikiem kneeveljiem kas uz viena sola noliek somu,otra pats sezh vai ari besi-sez daama pie malas un loga sedeklis tuksh un ziliekas,ka neredz,ka grib sedet,vienreiz pec darba nogurusi bezkaunigi ar savam paunam gar vinjas degunu iespraucos ieksa un pajautaju-VAI DRIKST APSESTIES?:D
30.03.2012 15:00 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Laižu cilvēkus sēdēt, bet, kad pati ar lielu vēderus taigāju- reti kurais palaida apsēsties, pat pēdējā mēnesī. "Patika" vienas sievietes attieksme, stāvēju jau 9.mēn un viņa man pajautāja vai neesot man grūti, teicu kad ir, bet apsēsties nepalaida.
30.03.2012 19:10 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
"Patika" vienas sievietes attieksme, stāvēju jau 9.mēn un viņa man pajautāja vai neesot man grūti, teicu kad ir, bet apsēsties nepalaida.

Smieklīgi,bet tai pat laikā skumji.
30.03.2012 19:18 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Vienmēr palaižu apsēsties vecākus cilvēkus (pat tos pukstētājus), grūtnieces, invalīdus, satraumētos. Man šķiet absurdi sēdēt un kādam kaut ko spītēt, nelaižot apsēsties. Tie tantuki taču nav īsti laimīgi, tāpēc arī špļauj visādus izteicienus pa labi un pa kreisi. Gudrākais vienkārši piekāpjas! ;)
30.03.2012 19:29 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
"Patika" vienas sievietes attieksme, stāvēju jau 9.mēn un viņa man pajautāja vai neesot man grūti, teicu kad ir, bet apsēsties nepalaida.

Varbūt sieviete nesadzirdēja atbildi vai pārpata? diezvai kāds tā prasītu pilnīgi bez jēgas
30.03.2012 19:34 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Man ir vienalga,vai purkšķošie pensionāri ir laimīgi vai nav.Tas nedod viņiem tiesības bērt pār mani savu negatīvismu un apvainojumus.Tādus nelaižu sēdēt un nelaidīšu.Atradušies pasaules nabas.Kad iemācīsies cilvēcīgi pret apkārtējiem izturēties,tad arī parunāsim.Maniem vecvecākiem arī ir problēmas dzīvē,bet nekad neesmu redzējusi,ka viņi tā izturētos pret svešiem cilvēkiem,apvainotu viņus,lamātos utt.
Vienmēr laižu sēdēt grūtnieces,normālus pensionārus,savainotus cilvēkus,kam kāja ģipsī utt.
30.03.2012 19:45 |

Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Visvairāk sabiedriskajā transportā mani tracina, ka no rītiem cilvēki sastājas pie durvīm tā, ka nevar ne iekāpt , ne izkāpt kaut vēl ir diezgan brīvu sēdvietu un varētu normāli sastāties pa visu transportu, bet nē ,viņiem visiem ir jāstāv pie durvīm... Tas tā tracina. :@
Visbiežāk jābrauc tikai pāris pieturas, tāpēc nemaz necenšos sēdēt, bet , ja sēžu, protams, palaižu tādas vecas tantes, kuras tiešām nevar nostāvēt un pašas nevienam virsū nebāžas un nebrūk, ka grib sēdēt, ka neviens viņas nevar palaist utt..
30.03.2012 19:49 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Kuššššš , zinu tikai to, ka ļauno ar ļaunumu neiznīdēsi. Protams, katra cilvēka rīcība, lai paliek uz paša sirdsapziņas (runāju par abām pusēm).
30.03.2012 19:49 |

Reitings 60
Reģ: 29.01.2009
Runājot par sabiedrisko transportu, man atkal bija tāda "jauka" situācija.

Braucam ar bērnu autobusā. Vīrs ar ratiem iekāpj pa vidējām durvīm, bet mēs ar puiku bijām tuvāk priekšējām durvīm un iekāpām tur. Cilvēki baigi sāk skatīties, bet tā pat skatās kaut kur citur un cenšas ignorēt. Tad vienai tantiņai neiztur nervi un viņa sauc, lai nākam sēdēt, es tikai pasmaidu, ka vismaz kāds atsaucīgs cilvēks un saku, ka mums rati ir.

Bet nu acīmredzot tie clvēki domāja, ka arī pusotru gadu vecs bērns spēj pats nostāvēt vai arī mamma viņu visu laiku ir spējīga noturēt uz rokām.

Kad es biju grūtniece, tad mani palaida sēdēt precīzi vienu reizi krievu puisis 9.mēnesī, bet tā atceros, ka viena tantiņa lūrēja virsū kā uz pēdējo nekauņu, ka es viņu nepalaižu.
30.03.2012 20:47 |

10 gadi
Reitings 1088
Reģ: 25.04.2010
Es uzskatu,ka tā ir augstākā nekaunības pakāpe no vecenēm-gaidīt,kad grūtniece,kurai var redzēt,ka ir pēdējie mēneši,laidīs sēdēt.Mani tracina tā pensionāru suga,kas sevi par ''svētajām govīm'' uzskata-domā,ka visiem jāceļas kājās un vēl jāklanās,kad tie iekāpj sabiedriskajā.
30.03.2012 21:00 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
+ melna_aronija

neuzskatu, ka nepalaist - tas ir kaut kas briesmīgs.. kā jau minēju, šad tad tikai palaižu, kad redzu, ka tiešām ir ,piemēram, kāda grūtniece vai kā iepriekš minēja cilvēks ar kāju ģipsī u.tml. tās uzpūtīgās tantiņas lai nokāpj no saviem augstumiem, tad arī tiks sēdēt. kā pret mani - tā es pret to cilvēku!
30.03.2012 21:11 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
melna_aronija
Pilnīgi piekrītu!!! xD
30.03.2012 21:16 |

Reitings 60
Reģ: 29.01.2009
Melna_aronija, nu vispār man ar pensionārēm bija vēl viens labāks notikums, kad biju 9.mēnesī.

Biju uz Gulbja labratoriju ARS, kas ir 2.stāvā. Todien biju ļoti daudz uz kājām un jutos nogurusi. Izdomāju, ka nekāpšu pa kāpnēm, bet nobraukšu ar liftu. Priekšā divas vecenes stāv, viņas izsauc liftu iekāpj, es arī iekāpju, viņas nospiež savus stāvus, es - pirmo stāvu. Lifts izsaukts uz leju, tāpēc brauca vispirms uz manu pirmo stāvu. Tā viena vecene sāk ārdīties, ka viņai vajag uz piekto stāvu un spiest visus augšējos stāvus pēc kārtās. Pēc tam ņurdēt man virsū, ka man virpirms bija jābrauc uz viņas piekto stāvu un tikai tad es drīkstēju savu pirmo stāvu nospiest. Es tikai apvaicājos - kas tur tik briesmīgs, ka pāris sekundes jāpagaida. Šī sāk man bļaut virsū - kāda drausmīga nekaunība!!!

Vienīgais, man vēl tagad nāk smiekli, kā viņas brauca augšā un lifts visos stāvos vēra durvis vaļā. Bet es tiešam nesaprotu, kur tādi cilvēki rodas.
30.03.2012 21:27 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
nekur taadus kviecoshus pensionaarus un vienaldziigus paareejos cilveekus neesmu redzeejusi kaa latvijaa. peedeejaa reizee, kad biju lv un izmantoju sabiedrisko, man palika liela psihologiskaa trauma. visur citur veciem cilveekiem paredzeetaas vietaas jaunieshi nelien, invaliidiem un maaminjaam tiek paliidzeets tikt iekshaa transportliidzeklii un aaraa no taa, vecaaki cilveeki tiek palaisti bez jebkaadaam ceremonijaam seedeet. lv sabiedriibai veel jaaturpina augt liidz rietumu standartiem.
30.03.2012 21:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits