vecāki cilvēki,sabiedriskais transports

Reitings 83
Reģ: 05.12.2011

Ko Jūs domājat par vecāku cilvēku nepalaišanu apsēsties sabiedriskajā transportā?

18.01.2012 20:42 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
Es psihās principa pēc nelaižu.
Pie tam es nesaprotu,kur tām pensenēm vispār jābrauc? Uz darbu, uz skolu, uz kapliču?

Tak tur,kur šīs dzīvo,tak tuvumā ir veicis un vsjo, bet nē, braukā uz centrāltirgu,jo tur noķert kādu klačoties gribošu domubiedri ir lielākas izredzes. :-)
18.01.2012 21:36 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Late- es kādreiz arī tā domāju kā tu - kur viņām jābrauc, bet tad sapratu, ka viņas arī grib dzīvi, grib papļāpāt, nesties uz to tirgu u.t.t. Pasaule jau nav tikai jaunajiem :-D
18.01.2012 21:39 |

10 gadi
Reitings 105
Reģ: 29.01.2009
piekrītu, Late, bet kāpēc nebraukāt, ja nav, ko darīt un sab.tr.salīdzinoši lēts? iedomājos sevi vecumdienās, es arī braukāšu un ar spieķi savu citiem penšiem sitīšu! :-P
18.01.2012 21:41 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
nevis lēts, bet par velti!
18.01.2012 21:43 |

Reitings 4261
@paris, nē, es domāju,kur viņām tā būtu jābrauc,ka šīm par velti to piešķir? Ja grib tusēt CT, lai maksā par braucieniem. Puse no tām babenēm atkristu, kas par velti vizinās.
18.01.2012 21:47 |

10 gadi
Reitings 105
pa velti? jopcik, nezināju, nu ta vispār!
18.01.2012 22:02 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
normālus cilvēkus palaizu, nelaižu tādus , kas uzskata , ka viņi ir obligāti jālaiž apsēsties un ar skatienu un vārdiem to pauž
18.01.2012 22:09 |

Reitings 443
Reģ: 07.02.2009
Par tām krievu pendžām mūždien neapmierinātajām vispār runāt negribas. (e)
Vienreiz man grūtniecības sākumā patiešām bija slikti un stāvot kājās būtu vienkārši noģībusi, bet atradās viena, kas izdomāja mani izlamāt, ka nelaižu apsēsties. (t)
Ja man pašai viss kārtībā, tad palaižu apsēsties, it sevišķi tos vecos opīšus un omītes, kam redzu, patiešām ir grūti, nevis tikai kāda izdomājusi, ka redz viņa ir vecāka kā kāds, kas sēž un principa pēc viņā jāpalaiž. (t)
18.01.2012 22:10 |

Reitings 96
Reģ: 07.11.2010
Man prieks,ka ir pa brīvu viņām! Un prieks,ka braukājās un nesapūst vientulībā mājās, jo tas ir,manuprāt, traki un man viņu žēl. Laižu sēsties,nekad nav nācies pašai dzirdēt nevienu uzbraucienu no vecajiem ļaudīm,ne krieviski, ne latviski. Tāpat arī grūtnieces laižu apsēsties. Vienreiz gan bija gadījums,ka tantiņa centās izdzīt kādu aptuveni 2.klases skolnieku,kuram soma kā bruņurupucis, tad gan aizrādīju un teicu,lai labāk tad dzen laukā sēdošo (ap 30gadiem) vīrieti, nevis mazu bērnu kuram uz muguras 10kg :D
18.01.2012 22:11 |

Reitings 2057
Reģ: 28.07.2010
Oj,šī tēma man ir ļoti tuva. :D
Kad sāku dzīvot tikko Rīgā, tad laidu visus bez maz vai sēdēt, pati stāvēju kājās. Bet tagad vienkārši principa pēc nelaižu. Esmu rasiste - nelaižu krievu babkas vecās sēdēt, kuras savu žulti gāž uz visām pusēm. :D
Pareizi ir, ja grib braukt uz CT, lai maksā!
18.01.2012 22:13 |

Reitings 775
Reģ: 27.05.2009
Nebiju aizdomājusies par to,japēc tantuki nesās uz CT,nevis iet savā mikrorajona tirgū piekties.. :-D

Es vispār bieži pati stāvu kājās,kaut pustukšs transports,jo kā jau viena teica,kas zin vai kāds bomārs,kurš ir apčurājies vai ar ''mājdzīvniekiem'' nav tur sēdējis.

Bet ja sēžu,tad arī pret pukstošajām krievu penčām ir pārāk negatīva attieksme,lai palaistu sēdēt.
Smieklīgi ir tad,ja viņas grib manu vietu,kaut transports gandrīz tukšs :-D
18.01.2012 22:20 |

Reitings 775
Reģ: 27.05.2009
Vaiii,kas man par kļūdām. Piedodiet (s) :-D
18.01.2012 22:20 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Parasti jau palaižu, ja sēžu kaut kur priekšgalā. ja aizmugurē, tad parasti sēžu.
Vienreiz braucu ļoti piebāztā autobusā, iekāpu pirmajā pieturā, kad vēl var apsēsties, jo nākamajā vienmēr cilvēki sagāžas iekšā tā, ka knapi durvis veras ciet. tā nu nosēdēju savu ceļu un kad bija jākāpj ārā, spraucoties vienai sievietei ap 50 noteicu lai viņa iet apsēsties tajā vietā. Un ko šī? Sāk pa visu autobusu uz mani taurēt, kāpēc es viņu neesot uzreiz kad viņa iekāpusi, palaidusi. Nu goda vārds, gribēju viņu aiz tiem vinas dzeltenajiem matiem paraut :D
Vēl vienreiz vasarā braucu uz bolderājas pusi, un autobuss, protams pilns ar tantukiem. Pati sēdēju, iekāpj vienā pieturā tāda čāča ar melniem krāsotiem matiem un izskatās žirgta bez gala. nostājas man blakus un lūr. a es neko. iekāpj pāris pieturas vēlāk vēl viena tantiņa, manāmi vecāka un pēc skata tāda, ka tiešām sabruks. bet viņa mierīgi stāv. uzsitu pa plecu, teicu lai viņa iet apsēsties. Un kamēr ceļos, krāsotā čāča burtiski ielec tajā vietā un vēl pasaka, ka es taču vareju viņu palaist, jo viņa ilgāk stāv. (t) kārtējais pierādījums penšu bezkaunībai..
mammas/tētus ar bērniem un grūtnieces gan vienmēr palaižu, tāpat cilvēkus ar kruķiem un ģipšiem. Ja nāk kāds klepodams un rīstīdamies, parasti pārbēgu uz autobusa otru galu, par bomžiem nemaz nerunājot :D
18.01.2012 22:29 |

Reitings 4261
Oi, par tiem klepotājiem. Ieraugu,kurš klepo, es uzreiz aizspiežu muti un cenšos nevērt vaļā. :D Nezinu,kāpēc tā daru. Mana dīvainība. :D :D

Un par to,ko Dorota minēja. Braucu vakar autobusā, iebraucu ar ratiņiem un man tur tuvumā viens vīrietis laida apsēsties, es īsti negribēju sēdēt, bet nu nepaspēju neko atbildēt,ka viens jau ietusnījās tur.
18.01.2012 22:35 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Tas man atgaadinaaja vienu gadiijumu, kad pilnaa autobusaa devu savu vietu vienam vecam onkuliitim un vinjsh man teica, ka "dzhentlmenis nekad meitenei neliks staaveet kaajaas". Es vispaar laizhu seesties taadas tieshaam jau gandriiz uz mirshanu omiites un opiishus - nu taadus tieshaam vecos. 50 un 60 gadiigaas nee. izliekos, ka gulju, vai arii lasu nepaceljot acis. Par vecajaam krieveneem neizteikshos
18.01.2012 23:05 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Parastā ikdienā man ir tā "laime" izmantot sabiedrisko transportu 4x, šķērsoju visu Rīgu, uz vienu pusi ceļā 2h, gana daudz redzu gan tantes,kas var nostāvēt (un ne tikai nostāvēt), bet negrib un tādas,kas nevar, bet ir pieticīgas. Onkulīši man vispār šķiet salīdzinoši miermīlīgi.
Tā,kā no rīta man pirmajā transportā,ja ne abos, acis ir praktiski aizvērtas, es pat neredzu,ja veci cilvēki stāv, jo gluži vnk slēdzos ārā. Bet pirms 7iem vel večiņas netaisās uz tirgu un vizināties.
Parasti tas ir uz laiku pirms pusdienlaika,kad viņas atmostas.
Būtībā es laižu, ja vien pati spēju nostāvēt un nav lielās somas,kuras noturet stāvot nevarētu (parasti sakrauju klēpī), un līdzīgi kā Zaķis, paskatos uz jaunekļiem un vīriešiem,kam tā sirdsapziņa laikam neļauj palaist savā vietā. Nevar tak izrādīt tādas mīkstmiesīgās jūtas kā sirdsapziņa, līdzjūtība un tā 8-)
Bet,jā, nesen man tantiņa,lai tiktu pirmā autobusā (buss piebrauca tieši tā,ka man durvis pretī un sanāca,ka pirmā kāpju) sulīgi izvēla ar tiem ratiņiem (kur maiss uz riteņiem vai kā viņu sauc, nezinu) pa ceļgaliem iespraucoties blakus. 'Bet viņas sejā bija gandarījums par dabūto sēdvietu,kas šoreiz gan palika vel pāri :-D
18.01.2012 23:19 |

Reitings 350
Reģ: 19.11.2009
Es arī palaižu apsēsties večiņas un opīšus, bet nu 40-50gadīgas sievietes, kas uzreiz sāk kliegt, ka viņām ir jādod brīvu vietu gan jau ka nedošu. Runājot par večiņām un centrāltirgu- tiešām besī, ka laikā, kad ļaudis brauc uz darbu un uz skolām tās brauc uz tirgu un vēl sāk kašķēties, ka viņām nedod vietu! Varētu uztaisīt ka pensionāriem brīvbiļetes ir tajā laikā, kad transports nav pārpildits (piem. lai 8.00-9.00 un 16.30-18.00 pensionāriem biļetes būtu par maksu, tad nebūtu tāda pārslodze sabiedriskajā transportā). Un vēl mani besī, ka pensionāri sāk kašķeties, ka viņiem nedod brīvu vietu, jo arī jauns cilvēks var braukt pēc diennakts dežuras, vai piemēram pēc eksāmena, kad nakti pirms nav gulējis, vai vienkārši justies slikti... Vispār es domāju, ka ja cilvēkam ir spēks lamāties un kašķeties, tad ir spēks arī pastāvēt!
19.01.2012 00:13 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
es pati ne vnm visus laizu. citreiz sezu. tada dzive. pietam ir viena pieturina, kur vienmer sakapj bars cilveku un tad nu tikpat ka bija bezjedzigi apsesties, ja tulit jalec kajas un jalaiz sedet.
19.01.2012 00:17 |

Reitings 83
Reģ: 25.05.2011
dodu pensionāriem savu vietu, bez jebkādien kritērijiem.
ja to nedarītu nejustos labi :-)
19.01.2012 01:38 |

Reitings 99
Piekrītu BOSS;)teiktajam par tiem laikiem, kad pendžiem vajadzētu maksāt par biļeti. Kāda vellna pēc viņiem jau 8 no rīta ir jāperās uz CT??? Un vakarā tas pats, kā beidzas darba laiks, tā šamie ar brauc mājās. (e)
19.01.2012 12:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits