egoisms var būt gan labs, gan slikts :)
šo īpašību no labās malas saskatu ar to, ka cilvēks, kurš ir mazliet egoists, neļauj pret sevi izturēties kā pret neko. viņam piemīt iekšējs spēks, neļauj sev kāpt uz galvas un neļauj sev pašam nekad nonākt situācijā, kurā viņš domā vairāk par citiem un ziedo sevi citiem..
taču no ļaunās puses, tas viss, ko iepriekš minēju, pārvēršas, par 180.. šajā gadījumā cilvēks domā TIKAI par sevi, neņem pilnīgi nevienu citu vērā, ir gatavs iet pāri līķiem uz savu mērķi, ir gatavs lauzt sirdis, sanaidoties utt. viņš redz tikai sevi un savu mērķi, pārējie cilvēki ir tikai fonam, bet nekādas sevišķas vērtības viņiem nav.
pati esmu bijusi par daudz egoiste un to es apzinos ļoti labi, tapēc varu to tik precīzi noraksturot. to, ka tāda biju/esmu, gan nožēloju, gan nenožēloju. tapēc, ka manī ir daļa labā un daļa sliktā egoisma. manuprāt, ja tev pielīp sliktais egoisms, tam komplektā nāk arī kaut kas no tā labā egoisma vai otrādi.. teiksim, ja tu esi cilvēks, kurš uz mērķi iet pāri līķiem, tajā pašā laikā tu neļauj sev kāpt uz galvas.. un nevarētu apgalvot, ka abas lietas ir sliktas vai abas ir labas, vienmēr būs tā, ka viena no tām lietām būs atšķirīga..
egoismu kā tādu cilvēkos manu diezgan periodiski. nav zināms neviens cilvēks, kurš tāds būtu visu laiku, nedomāju, ka cilvēks tāds arī spētu būt visu laiku. :-) :-P