Vai nav par daudz , jauniešu augstprātība?

Reitings 2
Reģ: 05.01.2012

Labdien visām.

Man diži, nav ne problēmas, ne kas tāds, bet vēlējos padiskutēt, par jaunietēm, jeb precīzāk sakot , vecumu grupa 14-18, kura jau atļaujas par daudz.

Nesen sanāca viens starpgadījums personīgi, Coyotos, ka pamanīju , apsargs ielaida nepilngadīgas, ģīmī un uzvedības ziņā var redzēt, ka tas ir padsmitnieces. Par cik tādas lēkāja, pa leti un uzvedās pārāk , kā valdnieces, aizgāju aizrādīt, ka nu jau paliek pa traku, savas muļķības , kārtības ievest, un ,lai man neborē, ka visas ir pilngadīgas, tā vietā saņēmu:

" Atšujies, vecā bāba "

Gāju teikt apsargam , lai izlidina viņas āra, bet šis bija tik naivs, ka saka man pretī viņas ir pilngadīgas.

Man likās tovakar es laikam vienīgā aklā ar dažiem nebiju, bet vēlāk viņas izlidināja, jo sākas bērnišķīgie gājieni.

Nu tas nav vienīgais tāds, man pieturās bijušas , baigās tīņu ekspertes, sākušas runāt par manām kurpēm, cik maksā un cik es vīriešus ar viņām pievilinu.

Apmēram ir jau par daudz, sāk krist uz nerva , tie super tīņi , ar savām " zeltu " komentāriem, un pieredzi.

Nerunājot jau par kosmētiku,ka bērns noiet garām ar 1kg tonnu tonāla, un pieaudzētam skropstām.

Jums ir līdzīgi gadījumi bijuši, ka šie pārākie pusaudži ir braukuši, un ko jūs domājat par mūsdienu " gudro " jaunatni?

(tāds bija mans diskusiju mērķis)

05.01.2012 18:15 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Uzskatu, ka nav jau diži, par ko uztraukties. Cilvēce ir pārdzīvojusi ne vienu vien tumsonības pilnu gadu, par kuriem atliek vien nošausmināties, kādas izvirtības darījuši cilvēki.
Uz tā visa fona tā slapstīšanās pa klubiem liekas kā bērna spēle. Pieaugs, varbūt būs par pāris smadzeņu rievām vairāk, varēs savus bērnus pareizi audzināt.

Drīzāk jādomā par to trako nodzeršanos. Kāpec tādos gadījumos vecāki uz to pielaidīgi skatās. Gan jau paši plītē nedēļas nogalēs. Tā ir Latvijas sērga, un reti kurš to saprot, cik postoši uz pusaudzi iedarbojas pierašana pie tāda dzīves stila, un kādus nervus tas prasa apkartējiem, lai varētu izvilkt to nabaga cilvēku no tās bedres.
05.01.2012 22:27 |

10 gadi
Reitings 3007
Reģ: 29.01.2009
arī man ir nācies saskarties ar šādiem tīņiem. protams, ir stulba sajūta no tāda zaļknābja saņemt "jaukas" piezīmes, bet tad es padomāju, ka īstenībā viņi ir tukši cilvēki un ka man uz viņiem uzspļaut. lai jau viņi cenšas uzlekt augstāk par savu pakaļu- laimīgi ar to viņi nebūs.
kas tam ir par iemeslu?? manuprāt, vecāku izlutināšana un seklās popkultūras spiediens, kā arī faktors "nedrīkst izkrist no bara".
baidos tā brīža, kad man būs savi bērni- pusaudži :-( :-D nezināšu, ko ar viņiem darīt?
laikam pareizu domāšanu un rīcību jāmāca jau no mazotnes- nedrīkst izlutināt un ielikt domu, ka visu pasaulē var dabū viegli un citi ir zemāki par Tevi, ja nav tik pat daudz, cik Tev.
man žēl, ka jaunieši sevi tā iznieko :-(
05.01.2012 22:29 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
karinjo
Piekritīšu. Un to pašu var attiecīnāt uz tik populāro krāpsanas tēmu. Mani vecāki ir nodzīvojuši kopā 42 gadus. Es viņus apbrīnoju. Mūsdienās par visām varītēm visur tiek bāzts sekss. Ir labi ja guļamistabā ir daudzveidība, tomēr, kas par daudz, tas par skādi. Mūsdienās ir telefoni, internets, filmas, žurnāli un līdz ar to lielākas iespējas un kārdinājums nokrāpt. Agrāk tā nebija.
05.01.2012 22:29 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Karinjo-laikam jau ta ir!Visa ta informacija ir parak liela!Es vakar iedomajos ari par to ,ko berni var skatities interneta...Te jau katram sava istaba -durvis ciet un skatas ,ko velas! :-O
Konnca-es atkal nemaku rakstit :-P !Ka lai berniem pagarina bernibu-tas ir jautajums?
05.01.2012 22:30 |

10 gadi
Reitings 3007
Reģ: 29.01.2009
Emanuelle, laikam jau nekā nevar pagarināt bērnību, ja vien paši to nevēlas :-|
sabiedrība mums uzspiež savus noteikumus, kuriem ir grūti pretoties.
man nenormāli tracina visi tie raksti par seksu, dārgām drēbēm, šiku izklaidi katru nedēļas nogali. glancētie žurnāli, mūzika, internets mums iemāca tērēt naudu un dzīvot viegli... bet neviens nekur neraksta, kur dabūt naudu, lai to darītu.
tas viss mūs padara par sekliem cilvēkiem.
05.01.2012 22:34 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
"Lielu ietekmi jau atstāj mediji, tv, internets..."
piekrītu. es reiz studiju vajadzībām rakstīju referātu par Gossip Girl un morālajām vērtībām, kas ar tā seriāla palīdzību tiek nodotas. un rezultāti diezgan bēdīgi + tā darba ietvaros arī paložņāju pa dažiem Latvijas "gossip" twitter kontiem (kā ilustrāciju tam, kā GG vērtības izpaužas reālajā dzīvē), un tās ir šausmas. tie tīņi taču vispār nefiltrē, ko no TV redzētā vajadzētu atkārtot dzīvē un ko nē...
un GG vēl ir diezgan piezemēts, tur pa laikam ieskanas tādas tēmas kā savu interešu ziedošana draudzības vai ģimenes vārdā, solījumu turēšana utt., bet atliek noskatīties pāris MTV raidījumus, un burtiski var just, kā smadzeņu šūnas sairst :D visie tie "super sweet sixteen", kur ir pilns ar izlutinātiem, kretīniskiem bērniem, un ballītēs visas piecpadsmitgadnieces izskatās kā nākušas no Lienes ielas luksus versijas (t) un Jersey Shore, par to laikam vispār nav jēgas nopietni runāt, bet mani sāk mākt bažas, vai šitādiem tīņiem maz ir kāda nojausma, ko vajag uztvert nopietni un ko nē (t)
05.01.2012 22:35 |

Reitings 2186
Emmanuelle
Atceros savu bērnību ar spēļu ratiem, pa kluso paķēru mammas lūpeni, uzkrāsoju lūpas un ar ratiem pa māju braukājos, tēloju mammu, tomēr man ne prātā nenāca 12 gados zaudēt nevainību, šaubos vai vispār zināju, kas ir nevainība, kur nu vēl dzert un pīpēt. Un nevarētu teikt, ka mani vecāki bija ļoti stingri. Drīzāk nostrādaja tas, ka ar savu dvīņu brāli mammai piedzimām pēdējā brīdī, kad sievietei jau tuvu klāt menopauze. Līdz ar to bija savādāki uzskati un principi audzināšanā. Ja pateica, ka nebūs, tad nebūs, ja pateica, ka neiešu, tad neiešu un ne asaras, ne bļaušana nelīdzēja.

Kā pagarināt bērnību? Es pat sāku šaubīties, vai tas maz iespējams, jo mūsdienās ne tikai bērni, bet arī zinātne attīstās ātrāk. Vienīgais,ko varam darīt, ir savus bērnus turēt grožos un neļaut norauties no ķēdes, jo, ja tas reiz noticis, tad ļoti grūti kaut ko darīt lietas labā.
05.01.2012 22:40 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Ja bērnam aizliegs datoru, tas būs regress. Pat septiņos gados bērni apspriež visādas spēlītes. Bērnam, kuram būtu liegts internets, nebūtu nekādas iespējas normāli komunicēt ar citiem bērniem, jo nebūtu par ko runāt. Vislabākais ir balanss - mazdrusciņ dators, mazdrusciņ grāmatas. Mākslīgā intelekta pirmsākumi FTW. Nevajag jau arī ar mīklas rulli stāvēt pretī lietām, kuras nevar apstādinat, piemēram, progresējošai zinātnei.

Un no tā izriet arī viss pārējais.. Vecākiem savai atvasei nav laika, piesēdina pie kompja, bērns aug, vecākiem nav laika, šis nosit laiku pie datora, vazājas ar tādiem pašiem sugasbrāļiem pa ielām un nodarbojas ar die's vien zin, ko.. Nav, ar ko prātu nodarbinat. Un tad rodas tās lielās klapatas. Bet nav jau arī ko pārmest tiem strādājošiem un mūžīgi aizņemtajiem vecākiem.
05.01.2012 22:48 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Konnca-tu dvinitis! Es ari! (l) Tad jau tev ari ir bijusi interesanta berniba (l) !Atceros ,ka mus mammina gerba vienadi pasa agra berniba...man bija tadas rutainas garas bikses :-D
Es tagad iedomajos vienu reizi ,ka savai amerikanu meitenitei maciju cept piradzinus...vina skola bija visiem izstastijusi to ka lielu brinumu!Ta jau laikam ir-driz ari neviens nemaces neko cept un varit!Seit loti daudzas jaunas sievietes nemak iesut pogu!Atceros ,ka ieraudziju "sava veikalina" loti labu Armani meteli,kuram vienkarsi bija iztrukusi poga...!Ta ir....! :-O
05.01.2012 22:51 |

Reitings 2186
Emmanuelle
Jā, ir bijusi interesanta. Un agrā bernībā bija vienādas drēbes, tik atšķirīgas krāsas. Man rozā, dzeltena, sarkana vai kāda cita sievišķīga krāsa, bet brālītim zila, zaļa, pelēka, brūna u.tt.

Par mājas darbiem runājot. Pazīstu tādas sievietes, kas nemāk NEKO taisīt ēst, labi ja sviestmaizi uzsmērēt, un varbūt, ne tik ļoti, kā nemāk, iespējams, drīzāk ir slinkums. Kāpēc man to darīt, ja varu nopirkt vai pasūtīt.
Tas pats par rokdarbiem. Neiet runa par kleitu šūšanu, pirkstaiņu adīšanu un džemperu tamborēšanu un atzīšu, ka arī es to nemāku darīt. Taču runa iet par to paš, piemēram, pogas iešūšanu.
05.01.2012 22:59 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Es nesaprotu šīs diskusijas pārspīlējumu.
Tas taču ir skaidrs, ka mūsdienās jaunatne pieaug daudz ātrāk. Padomājiet kādā vidē viņi aug -vecākiem nav laika, jāpelna nauda, internets pieejams jebkuram, par seksu runā visur apkārt.
Protams, ir tādi tīņi, kas pārblatojuši jēgu, un ir arī daudz normālie. nevajag te pārspīlēt. Tāds vecums.

05.01.2012 23:09 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Varbūt saņemšu morāli, bet nu es nesaprotu šo pārspīlēšanu. Vai esat nākušas no mēness? :-D
Es nesaku, ka dzeršana, pīpēšana ir labi, nekad to neesmu teikusi un neteikšu.
Kad man bija 13 gadi, par visu ko rakstīšu es nelielos, tad sākās tā sauktā dzīve, sākās tusiņi, 1x piedzēros ;-), pietika vien ar dažām glāzēm un piedzirdīja par mani vecāki draugi, līdz 16 gadiem tusējāmies, 15 gados sāku iet uz klubiem ;-) negulēju apkārt, piedzērusies nevārtījos apkārt, lai gan gadījās jau kādā pasākumā arī piedzerties līdz podam :-D un bija ļoti daudz tāda vecuma kā es. Es pat nesasniedzu pilngadību kad izvazājāmies pa visādiem klubiem, lieki piebilst, ka vienmēr tusējos vecāku draudzeņu kompānijā :-) Es ne mirkli NEKO nenožēloju, ne trako uzdzīvi, ne klubus kurus apmeklējām 2x nedēļā :-) pīpēju, patika pīpēt.
Vai tagad esmu bomzene, kas staigā pa misenēm, salaiž ar citiem bomžiem, stāv uz Lienes ielas, ir galīgi degradējusies? Nu protams nē!!! Absurds!
Par ko jūs runājiet?
Ui piemirsu, mums bija klasē meitenes, kas netusējās, pareizās mācījās, tagad, labāk nejautājiet, tās zubrilas pat augstskolā neaizgāja mācīties, piedzemdēja pirmās sīkos un tagad lēnām apveļas ;-)
06.01.2012 01:50 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Sasmējos par tām apvēlušajām zubrilām. Jā, es skolā biju zubrila, man nebija daudz draugu un es nekur netusējos. Pirmā lielā buča man bija 17 gados un klubā es pirmo reizi iegāju 18 gados. Nejūtos neko zaudējusi.
06.01.2012 02:02 |

Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Man arī liekas, ka jūs mazliet te pārspīlējat. Protams, ka laiks iet uz priekšu un viss mainās. Nevajag jau runāt kā vecām omēm - "manā laikā..". Jā, varbūt bija citādi, bet arī tad bija visādi bērni, visādi pieaugušie, ar dažādām vērtībām un dzīvesveidu. Agrāk darīja visu to pašu, tikai kaunējās un slēpās, to darot. Tagad bērni ir pārāk atklāti un jūtas par daudz brīvi sabiedrībā, tas gan. Bet nu viss ir līdzsvarā, tas vecuma pāriet un lielākā daļa izaug par labiem cilvēkiem un jautro dzīvesveidu nomaina domājošs dzīvesveids. Runājot par pusaudžiem, nevajag jau saskatīt tajā vecumā tikai slikto, es, piemēram, pazīstu un zinu ļoti daudz pusaudžus, kam ir mērķi, kam ir galva uz pleciem, kuri tiešām cītīgi strādā, lai sasniegtu savus sapņus vai vienkārši ikdienu pavadītu lietderīgi un attīstītos. Gan sportā, gan rokdarbos, gan mākslā, gan mūzikā, gan sabiedriskajā dzīvē u.c. Un prot gan atpūsties, kā nākas, gan dzīvot, kā nākas. Un tie nav nekādi izņēmumi, ļoti daudz tādu pusaudžu ir.
06.01.2012 02:15 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Nikolette, tāpēc viennozīmīgi nevar spriest par šiem jauniešiem, tas attiecas gan uz tiem, kas saka, ka visi pļurzaki, gan uz mani, kura saka, ka daudzi zubri tā arī tālāk pa vidusskolu netika.
Bija tādi, kas dzēra un nodzērās, bija tādi, kas nedzēra un arī nekas dižs no tā nesanāca. Viss taču atkarīgs no paša cilvēka, no tiem kādi bija apkārt, pat ļooti atkarīgs kāda bija kompānija.
Man daži komentāri šķiet pārlieku pareizi, acīmredzot meitenes jūs esat kaut ko palaidušas garām, jo visos laikos ir dzerts, smēķēts. Pat mans draugs stāsta kā bija un nebija, bija vēl trakāk tad, tik armija pielika pie vietas, tagad tādas trūkst, bet dzēra tāpat un baļļuki bija, meitenes bija, nu ne gluži 13 gados, bet 15, 16 gados gan.
06.01.2012 02:22 |

Reitings 216
Reģ: 17.08.2009
Es pati ļoti agri sāku apmeklēt tusiņus, jo visi mani draugi bija 2-5 gadus vecāki par mani. Protams, uz klubiem es tad negāju, bet attieksme pret tusiņiem man bija tāda kā draugiem, tiešām jutos vecāka nekā biju. Un jau tajā laikā mani kaitināja manu vienaudžu uzvedība, nemaz nerunājot par to, kādas tagad man šķiet tās mazās špidrilkas. :-/
08.01.2012 22:35 |

Reitings 131
Reģ: 14.10.2012
Es nesaprotu, ko Jūs cepjaties par to? Ne tā ir jūsu dzīve, ne Jums tādi bērni!
Ar mani bija tāpat, no 15 gadu vecuma jau ballējos, tonālais, pūderīts, vaigu sārtumiņš.... mmmm
Nu paballējos, paballējos un pietika. Izbaudīju to jaunību un pietika viss, miers :)
A kas tad ir labāk, kad tu esi kā dārzenis siltumnīcā, nekad neizbaudījusi jaunību un visādas trakas lietas ar klasesbiedriem darījusi?
Vēl, manuprāt, ir briesmīgi tad, kad vecāki arī tevi audzē kā dārzeni, nekur nelaiž, ar puišiem satikties nevar, uzreiz ieslēdzas tas instinkts, ja nevar tātad tas ir kaut kas interesants, un tad, kad bērns tiek no savas siltumnīcas ārā, tad tik strādā tādas muļķības 18 gados, ka nu tikai!!!!
14.04.2013 14:13 |

Reitings 131
Reģ: 14.10.2012
Atšķirība jau ir attieksmē, jā, es dažkārt lietoju alkoholu, uzpīpēju, krāsoju kādreiz tonnu tonālā, skropstas un viss pārējais, taču, vienmēr biju pieklājīga pret vecākiem cilvēkiem!
Un tad kāda starpība izskatā?
14.04.2013 14:18 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Man jau liekas, ka katrai vecuma grupai piedienas savas lietas..

14gadīgie grib būt pieauguši, 20gadīgie atļaujas visu un 30gadīgie skatās uz citiem ar šķibu aci un saka- "nu manā laikā gan tā nebija"! (un zāle bija zaļāka un debesis zilākas un bla, bla.. )

Vecas paliekat.. Lielākā daļa no Jums, savulaik, ir uz kādas letes uzrāpusies.. Un, pat, ja tā bijusi tikai viena reize- arī tas skaitās.

P.S. Es arī esmu pabijis uz letes ballītē- un tā ir viena no lietām, ko man patīk atcerēties, jo tas vakars bija vienkārši graujošs! :D Bet tagad es, protams, to nedarītu, jo letes ir domātas līdz 20mit gadiem.. :D
14.04.2013 14:20 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Tikai man pati autore šķita kaitinošāka par meitenēm, kuras viņa pati minēja? Varbūt tāpēc es arī neeju uz vietām, kur mani kaitina apkārtējie, lai vēlāk par to nečīkstētu, kā arī citiem nesūdzētos. Man patīk mūsdienu padsmitnieki, patīk viņu uzdrīkstēšanās, patīk aktivitāte, kaut kāds nemiers viņos, patīk, ka meitenes krāsojas, vienalga, cik slikti vai labi, lai eksperimentē, patīk padsmitnieku apģērbs. No rīta sabiedriskajā es drīzāk šausminos par savām vienaudzēm, ne tām, kuras krietni par mani jaunākas.
14.04.2013 14:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)