Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai nav par daudz , jauniešu augstprātība?

Reitings 2
Reģ: 05.01.2012

Labdien visām.

Man diži, nav ne problēmas, ne kas tāds, bet vēlējos padiskutēt, par jaunietēm, jeb precīzāk sakot , vecumu grupa 14-18, kura jau atļaujas par daudz.

Nesen sanāca viens starpgadījums personīgi, Coyotos, ka pamanīju , apsargs ielaida nepilngadīgas, ģīmī un uzvedības ziņā var redzēt, ka tas ir padsmitnieces. Par cik tādas lēkāja, pa leti un uzvedās pārāk , kā valdnieces, aizgāju aizrādīt, ka nu jau paliek pa traku, savas muļķības , kārtības ievest, un ,lai man neborē, ka visas ir pilngadīgas, tā vietā saņēmu:

" Atšujies, vecā bāba "

Gāju teikt apsargam , lai izlidina viņas āra, bet šis bija tik naivs, ka saka man pretī viņas ir pilngadīgas.

Man likās tovakar es laikam vienīgā aklā ar dažiem nebiju, bet vēlāk viņas izlidināja, jo sākas bērnišķīgie gājieni.

Nu tas nav vienīgais tāds, man pieturās bijušas , baigās tīņu ekspertes, sākušas runāt par manām kurpēm, cik maksā un cik es vīriešus ar viņām pievilinu.

Apmēram ir jau par daudz, sāk krist uz nerva , tie super tīņi , ar savām " zeltu " komentāriem, un pieredzi.

Nerunājot jau par kosmētiku,ka bērns noiet garām ar 1kg tonnu tonāla, un pieaudzētam skropstām.

Jums ir līdzīgi gadījumi bijuši, ka šie pārākie pusaudži ir braukuši, un ko jūs domājat par mūsdienu " gudro " jaunatni?

(tāds bija mans diskusiju mērķis)

05.01.2012 18:15 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Es neizlasīju visus komentārus,bet pastāstīšu kā ir bijis man.
Coyotos bieži redzu meitenes,kuras ir nepilngadīgas.Vienreiz ar draudzeni izdomājām,ka aiziesim parunāties un iepazīties.Meitenes izskatījās uz kādiem 17.Sākām sarunu,beigās šīs pateica,ka tika ar draudzenes dokumentiem (jā,bilde cita,bet apsargs to nepamanot),bet pašām 14 (!!!).Nu neko,bija vienalga,jo viņas uzvedās normāli un uz letes nelēca.
Es zinu daudz gadījumu,kad 16 gadīgie arī iet,bet tie kurus es pazīstu ir mierīgi un "nepatikšanas" netaisa.Vistrakāk ir tad,kad sociālajos portālos-twitter,draugos liek bildes.
Visvairāk kaitina tā necieņa pret veciem cilvēkiem.Ne palaist apsēsties,ne palīdzēt-NEKO!!!
Pati galvā neņemu,bet dažreiz tiešām nācies redzēt ļoti bērnišķīgas meitenes.Klubi tagad,cik sapratu,ir ļoti aktuāli un publiskot,ka tu esi ticis Coyotos,Justā utt ar svešiem dokumentiem esot sasniegums!
15.04.2013 00:13 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Man gan vairāk šķiet, ka stulbi ir vērtēt konkrētu vecuma grupu (kas pietam ir pārāk plaša, jo ir atšķirība 14, 16 un 18 gadiem) pēc Koijotu apmeklētājiem. Es, piemēram, arī 19 vai 25 gadīgas sievietes neuzskatu par īpaši gudrām, ja jāapmeklē tādas izklaides vietas.

Par tēmu - jā, katrai paaudzei, vairāk vai mazāk, ir tas vecums, kuram jāiziet cauri, darot stulbības. Izaugs arī no tā. Varbūt kādam būs par vēlu, varbūt kāds neizaugs, nodzersies, bet nesaki, ka "mūsu laikos tā nebija". Bija gan un joprojām ir. Varbūt to cilvēku īpatsvars, kas tā dara, ir palielinājies, tomēr arī tā nav diagnoze stulbumam un degradācijai. Lūk, ja tā turpina uzvesties pieklājīgā vecumā, tad var sākt runāt.
15.04.2013 06:54 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Manuprāt, pārspīlēti, ka tā ir tikai šobrīd. Kad man bija 12 (pirms 10 gadiem) gandrīz puse no klasesbiedriem katru starpbrīdi pīpēja, ekskursijās alkoholu (šņabi) sāka lietot vēl no Rīgas neizbraucot, bet 9.klases izlaidumā alkohols tika izdzerts pusstundas laikā un daļa pēc tam pa zemi vārtījās un vēma.
15.04.2013 07:06 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Sabiedrības un vecāku vienaldzība šo paaudzi padara par tādu kādu to redzam. Pieņemsim, ka tas ir normāli - maziņie lamājās, dzer, pīpē. Tomēr, es neuzskatu, ka brīdī, kad meitenēm (lielai daļai) vēl krūtis nav izaugušas būtu jādomā par to kā pamīlēties ar puisi, vai otrādi - tādam puisim ar meiteni. Man kaut kā šķiet, ka tas šiem bērniem rada galīgi greizu izpratni par seksu, attiecībām un atbildību ar ko kopā tā nāk. Nu, atvainojiet - kā var uzskatīt par normu seksuālas attiecības bērnu starpā, kuri zin tikai tik tālu, ka kaut kur - kaut kas intensīvi jābāž?

Otrs, visas gribējām būt pieaugušas - nu, gribējām. Arī es. Bet ko varu noteikti galvot - manā vecumā uz visu klasi bija labi ja viena kura nemācēja normāli uzkrāsoties. Tāpat, lasījām žurnālus, meklējām informāciju pie mammām, vecāko klašu meitenēm - kā to lietot, kā šito izraustīt, kā labāk tas un šis. Nebija tādas situācijas kā tagad - kad lielākā daļa nemaz nevēlas, nedz dzirdēt, nedz klausīties, ka laineris NAV paredzēts lai piezīmētu sev deniņus melnus kā velniem. Un vēl trakāk - man ir māsa 10 gadus jaunāka. Cik es neesmu arī ar viņas draudzenēm runājusi, ka varu pamācīt KĀ krāsoties pareizi - bet viņas redz pašas gudras... Un tad staigā zili lillā uzacīm. Skats - atbaidošāku grūti iedomāties. Labi, ka vismaz savu māsu no tā paglābu. Ir kļūdas no kurām tomēr pieaugušas meitenes var paglābt jaunākās.

Trešais, dzert un pīpēt arī ir jāmāk! Es ļoti atvainojos - daudzas šeit aizstāv pīpēšanu un dzeršanu čut ne publiskās vietās! Tā vietā, lai jūs pieietu klāt un iepazīstinātu šos bērnus ar iespējamo atbildību, Jūs mierīgi noraugāties kā viņi sagaida savus pirmos protokolus dažkārt vēl pat nesagaidot vecumu kurā iestājas kriminālatbildība! Realitātē, mūsu vecuma starbība nav tik liela ar šo grupu, lai mēs droši apgalvotu, ka viņi kādu dienu nenāks pie mums darbu prasīt, lai savā cv ierakstītu pirmo darba pieredzi... Un ko tad jūs teiksiet, ja nedod dievs viņam jau būs bijusi sodāmība?

Ceturtais, bet ne mazāk svarīgais. Padomājiet - ja šie bērni nespēj muti noturēt pret svešiem cilvēkiem, kas manā tādā pat vecumā, nebija iedomājams pat no "kruto" puses - kādas tad ir viņu savstarpējās attiecības? Uzdodiet sev jautājumu, vai Jūs gribētu, lai Jūsu bērns/māsas-brāļa bērns/māsa-brālis augtu vidē, kurā jau 9 gadu vecumā ir normāli kādu saukt par kuci vai vēl ļaunāk - rakstītu to uz māju sienām? Jo diemžēl, tā IR reālā situācija starp šī brīža svaigizceptajiem padsmitniekiem!

Sanāca ļoti gari, bet vēl rezumē - protams, ka daļa šo bērnu nav tāda, tomēr lielākā daļa, vēl pat īsti nepieaugušo, aug neizprotot ko viņi dara. Viņi paši sev un viens otram degradē izpratni par to, KAS IR morāle un vērtības, KAS IR atbildība un pienākums pret sabiedrību, KAS IR labi un KAS IR slikti. Viņi veido ne tik tālās nākotnes sabiedrības daļu ar kuru mums būs jāmāk sastrādāties tā vai savādāk.
Tas, ka vecākiem nav laika ieraudzīt par ko aug viņu bērns ir traki, bet vai nebūtu jāpalīdz ieraudzīt, ja to pamanam mēs? Nevis brukt virsū ar agresiju, bet censties ar šiem bērniem mierīgi aprunāties, ja rodas šāda iespēja un ir arī laiks ko atvēlēt? Izskaidrot, ka ir normāli gribēt būt pieaugušākam, bet ir jāuzņemās atbildība. Ir jāiemāca šiem bērniem cienīt, pirmkārt, sevi, otrkārt, sabiedrību. Kā jums vispār, tīri emocionāli, nepaliek slikti rakstot, ka ir normāli maziem bērniem publiski lamāties, zagt un runāt par to kurš-kuru paņēmis???

Katrā ziņā, katram savi uzskati.
15.04.2013 08:27 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
stellaglmr,

Tu pati esi gājusi klāt pie bērniem, kuri pīpē, dzer alu (vai ko citu), un mēģinājusi runāt, cik slikti tas ir? Un neesi dabūsi pretī atbildi "aizver muti, vecā govs" vai "Tu neko nejēdz, kuce" utt?
15.04.2013 08:35 |

10 gadi
Reitings 206
Reģ: 27.01.2013
Uzdodiet sev jautājumu, vai Jūs gribētu, lai Jūsu bērns/māsas-brāļa bērns/māsa-brālis augtu vidē, kurā jau 9 gadu vecumā ir normāli kādu saukt par kuci vai vēl ļaunāk - rakstītu to uz māju sienām? Jo diemžēl, tā IR reālā situācija starp šī brīža svaigizceptajiem padsmitniekiem!

+++

Šausmas! Atceros, kādā sašutumā draudzene bija stāstot, ka uz viņu mājas sienas kāds ir uzrakstījis, ka viņas 10gadīgais brālītis ir lohs. :(
15.04.2013 08:37 |

10 gadi
Reitings 3922
Dzosefine - jā - esmu. Un tādus pašus mazuļus arī uz ielas pilnīgā lupatā redzot, burtiski vārtoties zālienā, savākusi arī esmu. Turpat, iegāju aptiekā pēc čupas ar ogles paciņām un ūdens pudelēm - piegāju klāt, noskaidroju kas un kā, palīdzēju atkopties un viens sīcis, kurš dzīvoja netālu no manis vēl atnāca pie manis ieēst siera zupu. Patīrīju viņam bikses, iedevu tīru puiša kreklu, izrunājāmies un pēc tam nereti nācās no viņa saņemt zvanus - ko darīt, ja...? Un šādu gadījumu ir bijis daudz, kad vienkārša saruna atstāj pozitīvu iespaidu. Protams, ne 100% gadījumu viņi reāli ieklausās, bet liela daļa ņem vērā, ja nebrūkot virsū izskaidro elementāras lietas, viņiem saprotamā valodā.
15.04.2013 08:45 |

10 gadi
Reitings 5181
stellaglmr,tad tev ir paveicies. Un jā, iespējams, baros esošie ir vairāk drosmīgi nekā ja ir viens.
15.04.2013 08:47 |

10 gadi
Reitings 3922
Arī baros viņi ir tik pat viegli runājami kā vienam esot. Joprojām, no pieredzes rakstu.
15.04.2013 08:50 |

10 gadi
Reitings 5181
stellaglmr, nu nezinu. Esmu mēģinājusi, bet no reizes, kad pretī atklausījos"patīkamus" teikumus, man neceļas bojāt sev garastāvokli. Pie tam, kaut kā man "pa ceļam" netrāpās šādi jaunieši. Tāpēc man nesanāk sev pārmest,ja neko nedaru lietas labā.

Bet Tevis rakstītajā ir taisnība. Tā pat kā daži bērni no ģimenes redz piemēru un/vai tam seko vai arī tieši otrādi. Protams, es neapgalvoju,ka vainīgi ir vecāki. Bet ir lietas, ko bērns tomēr no mazotnes pieņem kā normu, kaut vai tā ir pīpēšana.
15.04.2013 08:56 |

Reitings 8272
nu ir mums tāda pāragra jaunatne, bet es neietu klubā klāt tādām meitenēm aizrādīt. nu es nenolaistos līdz viņu līmenim, lai ietu kā mamma tagad viņām aizrādīt, ka šīs pa daudz atļaujas. nu principā, kas ir šī raksta autore, lai varētu viņām iet un aizrādīt tādas lietas. es saprastu, ka, ja viņa būtu kluba līdzīpašniece, strādātu apsardzē vai tamlīdzīgi. es jebkurā vecumā sāktu smieties, ja man nāktu klāt kaut kāda jaunkundzīte kko aizrādīt. bet principā esmu pret to, ka 12-13 gados jaunieši sāk dzert, pīpēt, vazāties pa naktīm riņķī utt. ja tā atceros, es arī savos 15 gados pirmo reizi tiku klubā iekšā.
15.04.2013 09:14 |

Reitings 575
Reģ: 08.03.2013
wild_rose -Iespaidojos no tevis un apskatījos to sīrupa forumu , un dažas "pērles" , kas man acīs iekrita, un kuras nevarēja neiekopēt.

Katy- ja godīgi pa retam tomēr uzpīpēu bet tik reti jo viena meitene no skolas jau kuro nedēlū man nav atnesusi jo esam sarunājušas ka man nes

girlsgetwild_-eju 7.klasē , kopā esam 27 unun pīpē galvenokārt zēni un dažas meitenes

harlemshake-man ir 14 augums 162cm un man svars ir 62 kilogramii esmu resna:D:D:D:D

GotMilk-Koijotos parasti 13 gadīgās mistiskā veidā tiek iekšā. Vienīgi nāksies uzkraut kilogramu špakteles uz sejas un uztaisīt blowžobu apsargam : ))
Un vēl daudz visādas "gudrības " var salasīties.
15.04.2013 12:18 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
stellaglmr Tev tiešām noveicies,man ir rēali bail no sīkajiem,atzīstos :D
15.04.2013 12:33 |

Reitings 338
Reģ: 03.02.2011
Nav jau tālu jāmeklē. Reti kurai no šeit mītošajām ir virs 23 gadiem, bet visas tādas primadonnas, karjeristes, sekss un lielpilsēta varones. Viedoklis ir par visu bez grāmatu lasīšanas.
15.04.2013 13:46 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Bet, runājot par klubu apmeklēšanu, dzeršanu. Lai labāk izklaidējas tie jaunākie, lai izmēģina visu saprāta robežās, bet, paliekot vecākiem, izvirza sev sakarīgākas prioritātes. Zinu savā pilsētā jauniešus (pārsvarā puišus) vecumā apmēram 17 - 22 gadi, kam nekas cits nerūp, kā tikai dzeršana. Ok, aizgāja vienu reizi nedēļā ar draugiem iedzert, paballēties, nu, varbūt tā vienīgā atslābināšanās iespēja, pie tam, ja vēl kaut ko sakarīgu paralēli dara, bet, ja var nedēļā nonstopā kā minimums 2-3 dienas (reizām pat 4) BEZ APSTĀJAS nodzert, un satiekoties arī pats galvenais ir iedzert, ja dzeršanas dēļ regulāri neapmeklē vidusskolas pēdējo klasi vai vispār pamet skolu pus gadu līdz izlaidumam, tad, nu, kaut kas tur galīgi nav kārtībā. Drīzāk jocīgi ir nevis, kad bērni jau par daudz atļaujas, bet kad it kā jau pieauguši vīrieši vēl neko no dzīves nesaprot.
15.04.2013 14:46 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Es laikam esmu jaunākas paaudzes nekā Gabiija, jo nesaprotu, kas tajās pērlēs ir tik īpašs. :D GotMilk teiktais izklausās pēc laba sarkasma, girlsgetwild saka baltu patiesību, kas pastāvēja arī manā 7. klasē, harlemshake - malacis, ka sāk saprast, ka par svaru jārūpējas. Katy - atspoguļo sabiedrības slāni, kas pastāvējis visos laikos. Vienmēr bijusi dzeršana, pīpēšana, visāda citāda apreibināšanās, lamāšanās, tikai izskatās, ka daudzi pieaugušie patiešām vai nu sāk aizmirst, kādi paši bija tai gados vai arī uzturējās labās kompānijās (piemēram, manā 6. klasē patiešām vēl ekskursijās nenotika dzeršana, bet zinu, ka citās klasēs tāda jau tolaik bija). Vienīgais, kas notiek ātrāk, manuprāt, ir tā seksuālā attīstība, pie kuras vainīga visas sabiedrības spiediens.

stellaglmr izklausās pēc ļoti forša cilvēka, vienīgais tas rakstītais atsit to - agrāk zāle bija zaļāka. Bet patiesībā jau nebija.
15.04.2013 18:30 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits