taukaini mati

Reitings 651
Reģ: 29.01.2009

Meieitenes taam kam ir tadi mati, kaadus kopshanas lidzeklus izvelaties??

Man pedeja laika ir tiiiikk taukaini mati.. katru dienu mazgaju, jo no rita ponijs iskatas pielipis pie pieres no taukainibas :D :(

05.01.2012 01:57 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Kāpēc veidojas taukainie mati? Galvenais iemesls ir galvas ādas tauku dziedzeru ļoti aktīva darbība – hiperfunkcija. Šie tauku dziedzeri pārmērīgi daudz producē taukus un līdz ar to mati paliek ļoti ātri taukaini un izskatās tā kā nedēļu nemazgāti.

Tauku dziedzeru pārāk aktīva darbība ir bieži vien tāpēc, ka cilvēkam ir nepareiza diēta, tas ir, par daudz tiek lietots taukaino, aso un sāļo produktu uzturā. Ēdiens ļoti ietekmē galvas ādas dziedzeru produkciju.

Lai mazinātu tauku dziedzeru pārprodukciju, nepieciešams lietot speciālos šampūnus taukainiem matiem. Šādi šampūni parasti satur bērzu sulu, augu lipīdus, D un B grupas vitamīnus, kā arī biotīnu un pantotēnskābi. Šīs sastāvdaļas ļoti labi regulē galvas ādas tauku dziedzeru darbību un mazina matu tauku līmeni. Lai regulētu tauku vielmaiņu galvas ādā un atgrieztu normālu tauku dziedzeru funkciju, būtu derīgi lietot matu kopšanas līdzekļus uz ārstniecības augu bāzes (nātres, melisa, kliņģerītes, salvija). Šie augi uzlabo galvas ādas apasiņošanu un uzlabo matu barošanu, kā arī to augšanu. Taukainos matus ir vēlams mazgāt ar mīksto ūdeni un pēc mazgāšanas skalot ar speciāli pagatavotu viegli skābo ūdeni (vienā litrā ūdens izšķīdināt 1-1,5 ēdamkaroti 10% etiķa). Tas ir lietderīgi, tāpēc ka ādas taukiem bieži ir sārmaina reakcija, ko var neitralizēt ar viegli skābo etiķskābes un ūdens šķīdumu.

Galvenais taukaino matu kopšanā ir samazināt galvas ādas tauku dziedzeru pārmērīgu produkciju un atjaunot ādas pH līmeni. Tieši ar tādu īpašību ir visi kvalitatīvi šampūni un balzāmi taukaino matu kopšanai.

(c) Google
05.01.2012 17:36 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Nav tā, ka man mati nenormāli taukotos, arī otrajā dienā var staigāt, bet man tomēr labāk patīk svaigi :D mati un tad nepaslinkoju un katru rītu izmazgāju :) Man tas problēmas nesagādā (l)
05.01.2012 17:40 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Man absolūti nekas nelīdz. Ne speciālie šampūni taukainiem matiem, ne dārgie līdzekļi, kas sola regulēt tauku dziedzeru darbību. Liekas, ka jau viss ir izmēģināts. Pilnīgi vienalga vai es lietoju putas, citus veidošanas līdzekļus, mati katru rītu izskatās tā, it kā nedēļu nav mazgāti. Vienīgais, kas man palīdz ir matu mazgāšana. Ceļos kaut vai 4 no rīta, ja vajag, bet matus vienmēr izmazgāšu. ;-)
05.01.2012 17:43 |

Reitings 159
Reģ: 10.10.2011
pirms apmēram gada es arī katru dienu mazgāju matus,bet tad es sāku tikai katru otro dienu un mati pierada, vairs tā netaukojās. Varbūt dumji skan,bet tā tiešām bija/ir. :D
Man apnika arī tos mocīt,jo it kā neesot labi, katru dienu viņus skalot un ar visādiem līdzekļiem pildīt.
05.01.2012 17:53 |

Reitings 243
Reģ: 29.01.2009
Otrā dienā nevar iztikt ar sauso šampūnu? Varbūt mati pieradīs un nebūs tik bieži jāmazgā.
05.01.2012 18:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits