Ko jus par to domajiet...?

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010

Mana Jaungada ballite bija loti izdevusies,bet mani parsteidza viena kaimina e-pasts nakosa diena!Vins rakstija ,ka vinam ballite loti patika,pateica lielu paldies par visu uttBeigas tomer pierakstija ,ka aizgajis atrak ,jo nespejis izturet musu kaiminu austriesu puiku(tas bija vienigais berns ballite).Puika(7gadi) bija it ka atbildigs par muziku...noteica kadas dziesmas likt uttMani vina izvele nesokeja-interesanti ,ka vinam loti patika tiesi 70,80 gadu muzika-nebija nemaz tik slikta izvele :-P !Kaiminu kaitinaja fakts,ka berns ir noteicejs par pieaugusajiem...!Tads iespaids bija ,jo likas ka vecaki visu laiku veltija uzmanibu tikai vinam-visu vakaru! :-D

Man tas likas vienu bridi loti kaitinosi!Es domaju,ka viena berna del netaisisu traci...aizradot!Tomer tagad ta iedomajos,vai pie izdevibas tomer nevajadzetu tai mammai tomer pateikt,lai mazliet "pievelk stikus".Iedomajos,ka tagad tas mazais domine par vecakiem-velak domines par meiteni,sievu!Zel...citadi tads loti interesants puika! :-P

Vai jus esiet kadreiz bijusas sadas situacijas,kad sadi berni tracina, gribas aizradit utt!?

04.01.2012 21:16 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
hohotuška
Kas tur drausmīgs? Bļaut varbūt nevajag, bet ja nedrīkst, tad nedrīkst!

Tagad uz Jauno gadu arī bija gadījums. Ieeju lielveikalā, veikals pārbāzt, daudz cilvēku. Ar iepirkuma ratiem iet sieviete gar plauktiem un blakus sīkais, nu kādi 5gadi, ne vairāk. Un sīkais rauj visu no plauktiem un bāž ratos. Māte saka: "Nedrīkst!" Sīkais turpina. Māte vēlreiz jau piktākā balsī, ka nedrīkst. Sīkais neklausa. Veikals jau tā pilns, cilveku daudz, grūti pārvietoties, bet sīkais vēl neklausa. Māte sāka bļaut un raustīt sīko, kamēr šis nu laiž bimbu vaļā pilnā kaklā. Nu kā lai neaizrāda un nebļauj? Skatīties un teikt: "Ņem, bērniņ, ņem!"??
05.01.2012 00:36 |

Reitings 510
Reģ: 16.09.2011
Tieši visatļautība, manuprat, ir vislielaka kļūda bērna audzināšanā. Man vel nav bērnu , bet tas ko es redzu no malas liek aizdomaties. Manu radinieku ģimenē ar to sastopos bieži ,mana krustmmeita , lai kā man nepatīk to teikt, ir loti izlutinata .Kad atnaku ciemos biezi redzu to , ka mamma kaut ko aizrada- vinai pilniba vienalga vina dara savu , aizrada velreiz un vina it ka nedzird , nu ja - jo kad vina bija mazaka - visu driksteja . es pamazam censos vinai ieskaidrot , lai vina ciena mammu , drusku sak saprast, biski paklausa. Meginu but mazliet stingra , jo kad vel , ja ne tagad. Un tad tur sastopos ari ar citiem radu sikajiem , vini ir visi vecuma apm - 6 . gadi , un ir pilnigs pretstats , mierigi , klausa, saprot, ka ir ciemos , uzvedas attiecigi . un es kad edzu , vienmer iedomajos , kaut nu man butu tadi berni :D .

Un jaa, par to lamashanu sabiedriskaja vieta - nu shausmigi - vienreiz redzeju skatu , kad veikalaa kada sieviete vienkarsi nem un sit bernu - un berns raud un saka - maaminj, ludzu nesit , es tevi milu , vairak ta nekad nedarisu - Lieki ko piebilst biju soka. Ja jau nevar berns sabiedriba savaldities , nenem lidzi , ieaudzini majas, ka ir jauzvedas sab . vietas , nevis sit turpat veikala visiem redzot - un kas no ta izaugs ???

Un jaa par to , ka pret pieaugusajiem attieksme ir loti mainijusies ari piekritu - reiz man vajadzeja skola, 3. klasei pastastit par vienu valsti - un sie tik smejas un jauta ka bus kads necenzets vards (nu vini to jauki ari izklastija ) konkretaja valoda? biju sokaa :-/
05.01.2012 00:43 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
http://www.youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ
05.01.2012 01:48 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es atcerejos vel vienu gadijumu no savas tagadejas dzives-atbrauc musu radiniecins ar berniem...attaisa ledusskapi(Amerika loti lieli un biezi pilni-musejas nav piebazts,jo man loti patik pirkt svaigas lietas)Iestajas "naves klusums",jo meita saka ,ka ledusskapis tuks un neka nav ko est...!Piebildisu ,ka abi berni parsvara partiek no maizes ar riekstu sviestu un ievarijuma...Neko normalu need majas-restoranos parasti pasuta makaronus ar sieru :-D Strunts par tiem berniem,bet tetis saka MUMS-nakosa reize butu labi ,ja jus nopirktu vairak produktus ,lai berniem butu ko est :-D
Es no ta briza te nevienu daudz par pilnu nenemu!Ta liekas-cilveki ,ka cilveki,bet kad sak iet runa par berniem-"mati celas stavus" kadreiz (e)
Izlasiju visus komentarus -liels paldies.Neesmu vieniga tomer,kurai krit musdienu berni uz nerviem...Virs jau saka-nepardzivo,pasi raudas velak,ja atlaus puikam kapt uz galvas!Es izlemu nejaukties ieksa! |-)
05.01.2012 03:27 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Pēdējā laikā nācies redzēt ļoti daudzus nekaunīgus bērnus. Viņi laikam domā, ka ir pārāki par pieaugušajiem. Un vēl vairāk tracina tas, ja māte pieļauj to visatļautību. Ir jau tādas - mans bērniņš mīļākais, labākais un gudrākais, neuzdrošinies aizrādīt. Lepnas ar sava sīkā uzvedību. Vēlāk tik tiešām plēsīs matus, jo pusaudžu vecumā kāps pašām uz galvas. Tēvus parasti sīkie vairāk ciena, cik esmu novērojusi.
05.01.2012 04:56 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, visam ir savas robežas. Man bērnībā arī daudz ko atļāva, bet tajā pašā laikā iemācīja, ka ir jārēķinās ar citiem cilvēkiem.

Pašai rados ir viens šitāds bērns, kam viss bija un vēl ir atļauts (un tieši ļoti labi atceros situāciju, kad viņas radinieces jubilejā viņa diktēja, ko klausīties, kaut gan visiem tiešām tā mūzika tracināja- bet viņas vecāki, vecvecāki neko neteica).
Un rezultāts- izlutināta meitene, kas neprot pieklājīgi atteikt vai nešķobīties, ja kaut kas nepatīk. Pie tam diktē visiem, kas jādara, jādāvina. Uz viņas 18.gadu jubileju no krustvecākiem (maniem vecākiem) vajagot (!) auto!! Nu neko- dabūs- spēļu mašīnīti :D
Bet vispār- dzīve izmāca.. Ja nevar pateikt vecāki, ka rīkojas stulbi, tad neredzu neko sliktu, ja aizrāda kāds cits (protams, ja tas ir pamatoti).
05.01.2012 04:59 |

Reitings 2186
Helele*
Tapēc, ka tēvi nav tik emocionāli kā mātes, neucinās, pieliek pie vietas un ja vajag, arī iekšās iedod.
05.01.2012 05:02 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Tieši tā un tas noteikti nav nekas slikts.
Sen atpakaļ pie viena veikala... Vecāki ar bērnu iet ārā, sīkajam kādi 5 gadi, nosēžas pie veikala durvīm un niķojas. (Gan jau kaut ko nenopirka.) Tēvs mierīgi aiziet uz mašīnu, bet māte bērnam pieskrējusi klāt lūdzās, lai ceļas un neniķojas, cilvēki skatās, kauns utt. Vai tad tas ir pareizi? Cik tad ilgi viņš tur sēdētu, ja vecāki iekāptu mašīnā un iedarbinātu? Momentā bērns būtu mašīnā iekšā. :-D
05.01.2012 05:11 |

Reitings 2186
Par to arī runāju, ka tēvi uzliek mīksto, lai niķojās, ja neklausa vēl uzšauj. Un tracina tās omītes, kuras uzreiz vaimanā: "Vai dieniņ, šitā bērnu raustīt! Tā tak nedrīkst!" blā, blā, blā...

Nu, kā, nedrīkst! Manā bērnībā i ar žagaru ir trāpīts, i ar sodiem dažādiem, ka nedrīkst darīt to vai šito. Izaugām! Iemācija tēvu, māti cienīt, vecus cilvēkus, sabiedrībā uzvesties.

Mana mamma strādā bērnu namā, sīkie no visādām bomžu un narkomānu ģimenēm. Protams, ir arī bērniņi no labām ģimenēm, palikuši par bāreņiem, bet tie māk uzvesties. Tie bomžu bērni ēdienu met pa gaisu. Brokastīs biezputra. Sīkais, kuršno pilnīgām padibenēm izņemts atbild: "Ja etu ņe budu!" Un pa gaisu šķīvi aizmet. Būtu viņš pie saviem senčiem dzīvojis, ne bērnu namā, zinātu kā ir 3 dienas bez maizes sēdēt, i putru ēstu, i zupu ēstu un prātā nenāktu pa gaisu mest. Fuj! Pat kaut kā nelabi palika par to domājot.
05.01.2012 05:22 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Godigi sakot, esmu vairakkart neizturejusi un izmetusi pa dzeligai piezimei, kad pieriebies mazaa gudrinieka gaajieni, bet mamma tikai smaida un veero reakciju. Man vienalga, ja mamma nevar pamaaciit beernu, kas ir nepieklaajiigi, tad vismaz savu attieksmi es varu paraadiit, ja ne audzinaat mammas vietaa.
05.01.2012 05:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits