ko aizbraucēji darīs, ja atgriezīsies?

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010

Izlasīju diskusiju, par aizbruacējiem vai domā vai nē atgriezties LV. Esmu dzirdējusi tādu viedokli, kad atgriezīšos būšu sapelnījis naudu un uzsākšu savu biznesu. Betvai ar pliku naudu pietiks, jo nebūs ne kontaktus, ne īsti poņas ko un kā darī. Jo ja cilvēks ilgi ir griezis salātus vai monotoni strādājis fabrikā, diez vai spēs mesties biznesa dīķ Vai tos aizbraucējus te sagaidīs ar atplestām rokām, jo tie kas dzīvo šeit arī nestāv uz vietas un attīstās. :-) Man viens paziņa (uzņēmējs) teica, ka super, ka daudzi viņa konkurenti nobijās no krīzes un klapēja savus kantorus ciet, viņš "savāca" viņu klientus un ja tie aizbruacēji atgriezīsies viņiem būs grūti atpakaļ ielauzties nišā.

03.01.2012 00:23 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
man arī gribētos zināt atbildi uz šo jautājumu, bet varbūt labi ir kā ir! Jo reti, kad atmaksājas šeit veidot jebkādu biznesu!
03.01.2012 01:23 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Es arii nepiekriitu. Ne visi aizbrauceeji aarzemees straadaa melnos darbus. Es straadaaju aarzemees savaa profesijaa, un, ja arii kaadreiz atgrieziisos, tad arii Latvijaa straadaasu tai pasaa jomaa.
03.01.2012 01:41 |

Reitings 281
Reģ: 12.03.2009
Es arii straadaaju savaa specialitaatee, esmu tikko saakusi savu karjeru sheit ieksh UK. Domaaju, ka, atbraucot atpakalj uz LV (ir taads plaans), es specialitaati nemainiishu, un meegjinaashu dabuut saliidzinoshi labu darbu jomaa, ko pieprotu. :-)
03.01.2012 01:50 |

Reitings 399
Mani visvairāk tracina, ka visus aizbraucējus bāž vienā maisā - neba visi aizbraukušie strādā fabrikās un neba visi atgriezīsies ar lielo piķi un bliezīs savu biznesu augšā.
Personīgi es uzskatu, ka situācijas ir tik, cik aizbraucēju - katram savs stāsts.
Ja atgriezīsies, tad zinās ko darīt, katram savs darāmais. Un jebkas, ko viņi te darīs, būs ieguvums Latvijai.
03.01.2012 02:10 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ja es atgrieztos Latvija vel pienemama vecuma :-D ,noteikti attaisitu savu "veco lauzu mitni"-protams, man butu cilveks ,kurs saprot -veiktu ,visus darbus,kas saistiti ar likumiem,izmaksam uttEsmu daudz iemacijusies seit svesuma, sakot no melna darba lidz darbam ,ko veicu tagad!Dzive noder kadreiz ari pastradat melno darbu,lai spetu iedzilinaties,saprast cilvekus ,kas dara sos darbus-neskatities uz siem cilvekiem no augsas ar skepsi... :-)
03.01.2012 02:13 |

Reitings 10816
taadu dusmu izsit shitie aprobezhotie cilveeki..kaapeec uzreiz visi,kas ir prom,griezh salaatus,straadaa fabrikaas un lasa zemenes...vnk tracina shitaada nostaaja... kapec domaa,ka sheit cilveki nevar straadat noralos darbos...es nevienu nepazistu no latvieshiem,kuri straadaatu kaadu shitiigu darbu.. un lai atveertu biznesu,vajag smadzenes...un kada starpiba vai, zemenes lasot, nopelni biznesam vai esot mauka... ja galva straadaa,var ari atvert biznesu bez kontaktiem...grrrrrr
03.01.2012 02:29 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Piekrītu minnikai.Mani arī nenormāli besī tas uzskats: ja kāds aizbrauc strādāt ārzemēs,tad noteikti kādus melnos vergu darbus.Idiotisks stereotips.
Mani paziņas,kas strādā ārzemēs,visi ir labi izglītoti,strādā savās profesijās,ļoti labi pelna un atpakaļ nedomā braukt.
03.01.2012 02:52 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
minnika tāpēc, ka tas ir izteiktā latviešu garā - ka tik kādam iet sliktāk, ka tik kādam iegriest! no tā jau arī rodas šī nostāja! (t) Mani radinieki ārzemēs pelna 3x lielāku algu kā šeit savā specialitātē strādājot. (2 ir mediķi, un pārējie ir speciālisti savās nozarēs)
03.01.2012 03:01 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
haha, esmu viena no aizbraucējiem. bet tas pat ne darba - bet izglītības dēļ. ko gan man RTU ar saviem aizvien švakākajiem mācībspēkiem man spēj sniegt ? manā topošajā specialitātē - arhitektūrā - īsti neko vairāk par ierūsējušu snobismu.
un ziniet ko, smalkās dāmiņas, pirms aizbruakšnas algoto melno darbu nebiju darījusi. šeit - ir nācies un daudz. tas ļoti audzina raksturu. tiklīdz kā kāds atļaujas izdarīt itk kategoriskus spriedumus par šī darba darītājiem, savā prātā cilvēku teju vai norakstu .. aprobežotību ar bakalauru vai maģistru nenoslēpsi ... neba jau visi direktori un biznesmeņi būsim. citēšu ugunsgrēka česlavu - kādam arī tas brūnumiņš no poda jānoslauka .... ( ja prasās smalkāk, iekš discovery chanel ir brīnišķīgi raidījumi par smagā darba darītājiem ... )
p.s.
pa tēmu - atpakaļ braukšu tad, kad sākšu veidot patstāvīgāku karjeru savā specialitātē ārzemēs, tb - Latvija manā jomā ir ļoti stūrgalvīga un pagaidām nav vēlmes nostāties pret saviem principiem tīrās mantrausības dēļ, kas te agri vai vēlu notiktu.
03.01.2012 03:31 |

Reitings 10
Nu vai ziniet?! :-D Arī es esmu UK, labi man ir tā jūsu sauktā plikā vidusskolas izglītība, un arī strādāju es sh%ting fabrikā, bet saņem daudz vairāk, kā daža laba ar maģistra grādu savā profesijā Latvijā.. (e) Un ziniet vēl ko?! Ja cilvēkam ir fiška, tad viņš arī bez pamatskolas izglītības uzbliezīs tādu biznesu,kāds mums pat sapņos nav rādijies 8-) Tā kā nevajag visus likt vienā maisā, un neuzskatu,ka būtu stulbāka,primitīvāka un vēl sazin kāda, tikai tapēc,ka strādāju fabrikā. Cerams,ka tās lielās balamutes pašas nenonāks tādā situācijā, ka strādās uz lauka pie kāpostiem, vai kādā fabrikā. :-)
07.01.2012 06:06 |

10 gadi
Reitings 3706
Ja cilvēkam ir "fiška", tad viņš arī nestrādās fabrikā pie lentes vai nelasīs sēnes, bet sen jau darīs kaut ko, lai "uzblieztu" savu biznesu un pa to laiku pelnīs labu naudu vienalga kurā pasaules malā būdams. Bet tādu cilvēku ir salīdzinoši maz, kam tiešām ir talants uz uzņēmējdarbību.
Tas tā..ne par tiem, kas strādā UK.
07.01.2012 06:18 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Fisy-vispar tev ir daudz taisnibas :-) !To varbut nevar teikt par visiem,bet man jasaka no pieredzes,ka mani izglitotie dakteri no Bulgarijas musu puse biezi netiek uz prieksu :-( ,un meitenitei no Etiopijas ar vidussskolas izglitibu ir dabas dots talants stradat ar veciem cilvekiem :-P !Tas grads kadreiz nenostrada-tas taisniba! |-)
Tas ir tapat ,ka runajot par inteligenci,augstskola to nedabusi-vai nu ir ,vai nav.... :-)
07.01.2012 10:33 |

Reitings 1638
varbūt ne tieši par aizbraucēju tēmu - bet te ieminas arī par šo - tad visi mēs direktori, uzņēmēji un baisie biznesmeņi būsim, ja "rubīsim fišku" ? tas , ka netaisa savu uzņēmumu vaļā, nu gan nenozīmē, ka cilvēks nerubī fišku .. taču tik daudz profesiju.
patiesībā, manuprāt, jebkuram cilvēkam vajadzētu vismaz mēnesi dzīvē nostrādāt kādu smagu un mehānisku darbu (uz lauka, fabrikā,publiskajā apkalpošanas sektorā, par sētnieku vai apkopēju...tie darbi, gas neskaitās elitāri.) pretējā gadījumā nav brīnums, ka ļoti lielam daudzumam vērtību sistēma tāda "sagājusi sviestā" nedaudz ...
07.01.2012 15:27 |

Reitings 10
Es to nebiju domājusi tā, ka visiem, kuriem ir labs darbs, un augstākā izglītība nav domāšana un tapēc never vaļā savus uzņēmumus, vienkārši man nepatīk nostāja, kāda ir šeit citiem, pret zemākos amatos strādājošiem(fabrikas strādniekiem, lauku ravētājiem utt.) Kā jau Emanuelle teica, inteliģenci un intelektu par naudu nenopirksi :-) jo vienkārši visi nav vienā maisā bāžami. Žēl,ka cilvēki ir tā degradējušies un neredz tālāk par savu degungalu :-/ Protams,ka ja ir fiška cilvēks fabrikā nestrādās...bet citiem nav bagāti vecāki kuri var palīdzēt uzsākt biznesu utml. (tas domāts naudas ziņā) Varbūt ir nepieciešams pastrādāt kādus divus gadus lai sakrātu starta kapitālu, jo cilvēks nevēlas ņemt kredītu,jo ja nu kas... tad cilvēks vismaz nepaliek bankai parādā.. :-) Bet protams tā jau nav visiem,kuri strādā kaut kādā fabrikā 8-)
08.01.2012 02:30 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nu īstenībā melnstrādnieka darbu var visai veiksmīgi apvienot ar mācībām UK un tad jau arī tā personība pilnveidojas, starp citu...
08.01.2012 16:26 |

Reitings 436
Reģ: 12.11.2011
Fisy,

visus Tavus komentārus nelasīju, taču to lielīgo rindu, ka pelni rūpnīcā vairāk nekā citas izglītotas sievietes gan.

Tai kādai ir izglītība, viņa varbūt pelna mazāk, bet vismaz strādā savā jomā, viņai ir karjeras izaugsmes iespējas, turpretī Tev nav. Kas Tu tur vari būt? Pakāpties augstāk un darīt kādas citas mašīnas darbu?! Tā ir stagnācija ar aizbildināšanos, ka redz kaut kad nāks milzu biznesa ideja. Pirms lielies ar neko, padomā.
08.01.2012 16:41 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Piekrītu ŅAŅAI ;)
Parasti jau viss gudrāk diršs, tie,kas savu mūžu nav no Latvijas izbraukuši, bet tik pārliecināti un gudri stāsta par tiem, kas no Latvijas izbraukuši.
08.01.2012 16:50 |

Reitings 1638
tad jūs te iekš lv visas lielās biznesmenes būsiet ? :-O šitajā mazajā pīļu dīķi :D vai uzreiz jau eskportēsiet savus neaizstājamos pakalpojumus un produktus ?
smiekli nāk. visa tauta vieni vienīgi uzņēmēji un direktori ...
ka tik noriet aizbraucējus ... stipri šaubos, ka kaut viens tā arī plāno pavadīt visu savu mūžu "melnajā" darbā, kur, starp citu, ir izaugsmes iespējas. ārzemju uzņēmumi labprātāk par menedžeriem smenedžeriem ieceļ cilvēkus, kas pirms tam tajā kompānijā darīja to pašu melno darbu ;) kaut jel tādēļ, k viņiem ir izpratne šajā jomā. parastam universitātes menedžerītim reti tāda ir :p
08.01.2012 16:57 |

Reitings 10
Žēl,ka Queen izlasījusi vienu teikumu no maniem komentāriem, un jau aprej mani :-D Diskutējot par šo visu gribēju vien teikt,ka nevajag nosodīt tos kas aizbraukuši, jo viņi to darījuši lai būtu labāka labklājība un apstākļu spiesti, vai citu iemeslu dēļ, bet katram no mums,kurš ir ārpus LV ir savi iemesli. Un gan jau mēs tie nabadziņi spēsim atrast savu vietu LV arī tad kad atgriezīsimies, tā kā tiem,kas pašlaik vēl dzīvo Latvijā, nevajadzētu par mums lauzīt galvu (l)
08.01.2012 23:24 |

Reitings 436
Reģ: 12.11.2011
Fisy,

nu izlasīju visu un ne vārda nemainu savā komentārā.
09.01.2012 00:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits