Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Apjukums.

Reitings 565
Reģ: 29.01.2009

SVEIKAS! Netieku galā vairs..

Man svarīgi jāapsver, ko es vēlos savā dzīvē.

Manam mazajam ir 8. mēneši, zinu, ka ar viņa tēvu nav nākotnes, viņš ir UK, sola man palīdzību, bet ja tā nāk, tad reti. Jebkurā gadījumā kopdzīvi ar viņu nevēlos un uz Angliju braukt negribu, nesaskatu tur iespējas sev.

Tagad jāatsāk mācības pavāra profesijā, bet, lai samaksātu auklītei, man vajag darbu, ko es nevaru dabūt, jo man ir skola! Tagad sāku domāt vai vispār gribu turpināt pavāra skolu (atlicis pusgads) ja man tāpat nebūs, ko maksāt auklei, kas ņem 1 ls stundā( mana radiniece) pie tam man jāmaksā par skolu kādi 80 ls mēnesī. Kopā sanāk ka man vajadzīgi kādi 300 ls + vēl bērns jāaprūpē.

Es nezinu, ko, lai iesāk, gribu strādāt... LAI MAN BŪTU, KO SAMAKSĀT AUKLEI, bet alga visa aizies auklei un pašai nekas nepaliks pāri, tad jēga kāda? nezinu..bet sēdēt mājās un gaidīt, kad mazais sāks iet bērnudārzā??? Es nojūgšos bezdarbībā :( un ja nu netiek bērnudārzā???

Jaunais gads tuvojas, gribu beidzot nospraust mērķus...

Kā, lai saprot, kā, lai ieklausas sevī?

Kā zināt, ko tu gribi?

Un vēl kārtējās attiecības, kurās mani tikai izmantoja...

drausmīgs gads šis man!!!! Bet es negribu žēloties, tikai gribētos, lai kāds man pateiktu priekšā , ko man darīt .. tā ir mana 'jaunā gada vēlēšanās.

15.12.2011 21:45 |

Reitings 565
:-)
15.12.2011 23:30 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Tur jau tas suns aprakts, ka neviens neko nevar pateikt priekšā, kā tev labāk darīt.
Lai mazliet visu iekustinātu, prasi no bērna tēva līdzekļus, viņš taču arī piedalījās radīšanas procesā un no tā nav ko kaunēties. Vismaz atkritīs daļa maksa auklei.
Tas ir tāds sarežģīts laika posms, kuram jātiek cauri. Protams, var strādāt un nemācīties, varbūt skola piedāvā pa vakariem mācīties?
15.12.2011 23:39 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Es tavā vietā pabeigtu pavārskolu,ja jau tev ir tik maz atlicis.Tev vecāki nevar pieskatīt sīko?Izklausās, ka tev ir 16 gadi,kad jautā par tik nopietnam lietām cosmo.lv forumā!!
Es tavā vietā dotos uz UK,jo tur ir patiešām ir iespējas iegūt darbu ,ja tev ir pavāra izglītība.Nezinu ,ko tu LV darīsi.Tikai knapināsies ar minimālo algu,plus ja tu jau esi sadzīvojusi sīko ,bet tas jau ir tevis pašas ziņā :/
15.12.2011 23:42 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es gan varbūt iztiktu bez vārdu salikuma "sadzīvot sīko", it ka tas būtu kāds mēris un arī - kam negadās? :|

Protams, aizbēgt uz citu valsti ir vienkāršāk, vēl jau arī ir tādas, kas "sadzīvo sīko" un uzkrauj vecākiem uz pleciem visus 18 gadus, bet šī meitene vismaz izskatas atbildīga. Tā ka nevajag nokārt snuķi.
15.12.2011 23:46 |

Reitings 4718
Būšu skarba, bet, goda vārds, gribas pateikt - vajadzēja par šito visu domāt, kad dzemdēji bērnu. Ka tev vēl nepabeigta skola, vīrietis lupata, darba nav un naudas arī nav.

Tomēr iesaku skolu pabeigt, lai izglītība rokās un vismaz vari kādu darbu strādāt un pavāra darbu jau nav nemaz tik traģiski atrast. Bet bērnam jāgaida vien dārziņš, ja nespēj maksāt auklei.
15.12.2011 23:47 |

Reitings 94
Es nekautrētos un tiešā tekstā pateiktu, cik ls bērna tēvam mēnesī ir jāpārskaita, pirmkārt, auklei, otrkārt, minimums 100 dzīvošanai. Ja viņš spirinās pretī, ej likumīgu ceļu, un viņam beigās tas var izmaksāt teju divas reizes dārgāk nekā tevis lūgtie latiņi. Turklāt, ja jau reiz UK dzīvo, strādā, tie tevis pieminētie 300 viņam galīgs sīkums būs.
Vispār prieks, ka esi apņēmīga, meklē izeju un kaut ko dari, galvenokārt domājot par mazuli. Forši! Tikai esi gudra arī tālāk un neļauj kāpt sev vairs uz galvas!
15.12.2011 23:55 |

Reitings 279
Reģ: 11.08.2010
Un vel pasakiet, ka sikais neboja dzivi.. (l)

Vajadzeja domat, nevis klausit tikai instiktiem.
16.12.2011 00:02 |

Reitings 4718
Bērns nebojā dzīvi, ja to izvēlas laist pasaulē, ka vecākiem dzīve ir daudz man sakārtota un nodrošināta.
16.12.2011 00:07 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
tu tiko meklēji nakts darbu,tagad gribi pabeigt skolu,gribi naudu,ko vēl gribi?,izskatās ka pati nezini ko vēlies, pēc visām šīm vēlmēm izskatās,ka bērnu piemini pēdējo,kā tādu piedēkli
300 ls + vēl bērns jāaprūpē.
16.12.2011 00:08 |

Reitings 2230
Ja Tev aukle ir radiniece, varbūt vari sarunāt, ka naudiņu atdosi vēlāk? Vecāki vai vecvecāki nevar palīdzēt ar mazā auklēšanu? varbūt paņem akadēmisko, ja esi droša, ka dabūsi darbiņu?
Iespēju daudz. Parunā varbūt ar vecākiem, ko viņi par to visu saka, nevis jautā tik nopietnu padomu svešiem cilvēkiem. ;-)
16.12.2011 00:36 |

Reitings 565
Nu man nav kam pajautāt padomu, jo nevienam nav mana situācija, tāpēc meklēju te padomu.
Jā, dzemdēju un tā bija mana izvēle. Tā vai citādi, man nav jāklausās citu morāles :) Ļoti labi zinu, kad vajadzēja domāt!
Par to nakts darbu man vnk pateica, ka tā ideja neizdosies ;) un tā bija spontāna ideja. Jo tagad meklēju dažādus risinājumus!
Doma jau ir pieprasīt no tēva nauda, ka tik un tik vajag, bet vai, tad godavārdam var ticēt? Vēl tagad gaidu nedēļu no viņa naudu, ko solīja. A pa Latvijas tiesām iet.. tas būtu murgs.
Lai dotos uz uk, tad man tiešām jābeidz pavāra skola.
Galvenais protams saprast, ko gribas un ko ne..
tik kā to izdarīt..
16.12.2011 00:45 |

Reitings 94
Cik man zināms par alimentu jautājumiem Latvijā nu galīgi tiešām NAV murgs! Process nav ilgs. Šo lietu pat Lavijā nodara normāli, cilvēkus īpaši nečakarējot. Vismaz tā kādreiz bija. Bet mēģināt taču vari! Ko darīt tev tāpat nav, aizstaigā uz tiesu, darbojies, cīnies par to, kas tev un mazulim pienākas. Es vismaz tā darītu.
16.12.2011 00:53 |

Reitings 565
nu es noteikti tā darīšu :)
16.12.2011 01:13 |

10 gadi
Reitings 3007
izmācies par pavāri un tad meklē darbu savā specialitātē.
palūdz palīdzību vecākiem, lai pieskata mazo. varbūt kāda no draudzenēm var izpalīdzēt. noteikti, ka ir risinājumi auklītes problēmai.
un padomā par alimentiem- par ļaunu jau nenāks :-)
p.s. skarbi skanēs, bet- domā ar galvu, domā solīti uz priekšu ;-) nedomā tikai par šodienu. lai veicas! ;-)
16.12.2011 01:14 |

Reitings 565
nu jā, jādomā vispār ko īsti vēlies un, tad jau tas notiks :)
16.12.2011 01:22 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Nem mani
16.12.2011 10:44 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
Es nesaprotu, džeks uzčinī mazo un aizlaižās citur, vieglu galvu nedomājot nemaz, ko viņa bērns ēd, ģērbj mugurā utt., tādu lupatu tikai pa tiesām izvazāt, ja Tu zini, ka viņš ir spējīgs samaksāt alimentus, tad tik uz priekšu, ko Tu vēl gaidi, pēctam, manuprāt, pietiks gan Tev, gan mazulim!!!!
Nafig Tev jālūdzās nauda, kura pienākas Tavam bērniņam. Bērna taisītāji bijāt divi, ja Tev ir iespēja no viņa izžmiegt naudu, tad dari tā.
Nepadomājiet, neesmu izmantotāja utt., bet šī situācija man uzkurināja nervus, ka māte ar bērnu sitās kā var, a mudaks ar naudu Anglijā sēž un pat aizmirst, ka bērnam naudu jāaizsūta.
Es pat neietu draudēt viņam ar tiesu, ka iesūdzēšu utt., tas nedarbojas, ar laiku atkal atslābs, tapēc uzreiz tiesā, lai ir miers un dievs..
16.12.2011 11:03 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
un savu pavārskolu noteikti pabeidz, jo, kad bērns paaugsies un ies dārziņā, varēsi vismaz darbu atrast, jo pavāri ir vajadzīgi arī šeit, LV!
16.12.2011 11:05 |

Reitings 446
Nevarēju paklusēt:
Cik no Jusm gudrās draudētājas ar tiesu reāli ir tam gājušas cauri?
OK- Iesniegumus tiesai par uzturlīdzekļu piedziņu ir bez maksas (ja māk pats uzrakstīt) un tālāk? Tiesa būs pēc pāris (labākajā gadījumā) mēnešiem. Ja šamais neierodas pārcel atkal par pāris mēnešiem. Ar otro reizi jau varētu dabūt spriedumu par kaut kādiem uzturlīdzekļiem X summā, bet kas tālāk?
Papucītis tāpat var izvēlēties nemaksāt un cietumā par to neliek un piedzīt kaut kad nākotnē nesamaksātos uzturlīdzekļus ir bezcerīgi.
Tad atliek tiesu izpildītājs.
Ja papucim ir īpašumi, ķersies klāt tiem. Ja pliks kā baznīcas žurka u strādā neoficiāli, tad nekas cits neatliks kā dabūt izziņu no tiesu izpildītāja, ka nav iespējams piedzīt uzturlīdzekļus. Nākamais solis ir UGF un 30 ls mēnesi, ko papucim kaut kad nāksies atgriest valstij.
Gari sanāca. :-D Bet tikpat garš ir process.
Plūumitei naudu vajag tagad nevis pēc gada. Protams, jo ātrāk sāks kustināt lietas, jo ātrāk viss virzīsies.
16.12.2011 11:33 |

Reitings 446
Bērnam vecvecāki no tēva puses nav normāli? Ja pati neturi ļaunu prātu dēļ tā, ka nesanāca ar pasi bērna tēvu, varbūt ir vērts meklet kontaktu ar viņiem?
16.12.2011 11:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits