Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Maltās gaļas mērcīte

 
Reitings 138
Reģ: 30.11.2011

Sveikas.

Meitenes kādu mērcīti es varu pagatavot no maltās gaļas ?

Padalieties ar padomiņiem ?

01.12.2011 13:11 |
 
Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Maltās gaļas mērcīti. :-D
01.12.2011 13:21 |
 
Reitings 138
Reģ: 30.11.2011
Jā maltās gaļas mērcīti ?

Kas tur tāds? (t)
01.12.2011 13:24 |
 
Reitings 138
Reģ: 30.11.2011
Var taču visādu pagatavot :-P
01.12.2011 13:24 |
 
Reitings 219
Reģ: 04.04.2011
boloņas mērci!.
kaut vai nopērc veikalā to maggi pulverīti boloņas mērcei-klāt vēl ūdeni un gatavs. ļoti ļoti garšīgi. (l)
01.12.2011 13:27 |
 
Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Nu tādu, kā Hanna saka, arī vari pagatavot!

Piemēram, apcep malto gaļu ar sīpolu un garšvielām, apcep nedaudz burkānus, sajauc visu kopā, tad pārlej krūzītē sajauktus miltus ar ūdeni (1 - 2 ēd/k uz ~ 200 ml), pārlej pāri, pagaidi, līdz uzburbuļo, pieliec skābu krējumu (1-2 ēd/k, pēc garšas), pagaidi, lai uzburbuļo, ja vajag, tad pievieno vēl sāli, piparus!

Jo mazāk miltu, jo mērce būs šķidrāka! Ja pārlejot miltu maisījumi, mērce liekas par biezu, tad pielej ūdeni, līdz liekas, ka ir labi!
01.12.2011 13:32 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man tā maggi mērce liekas kaut kas nereāli šausmīgs! :-O
01.12.2011 13:42 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Visgaršīgākais variants: maltā gaļa apcepta, pielikti smalki sagriezti sīpoli, sāls, pipari un beigās saldais krējums. Lai viss savārās - IDEĀLI! :)
01.12.2011 13:44 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Man garšo wiki variants, tik gatavoju bišķīt savādāk, bet nu domāju, ja sastāvdaļas vienas, tad rezultāts līdzīgs :)
Es krējumu lieku pirms leju ūdeni. Un vispirms leju ūdeni, lai savārās un tad lieku miltus sajauktus ar ūdeni.
Vēl man garšo ūdens vietā lietot saldo krējumu un pašās beigās bikucīt cietā siera.
Vēl labu mērci var pagatavot - vispirms apcep dāzeņus(sīpolu, rīvētu burkānu, tomātu, papriku, cukini). Kad dārzeņi mīksti, tad pievieno malto gaļu, apcep, apslaka ar sojas mērci, pievieno ēdamkaroti medus, kā arī ķīniešu saldskābo mērci.
Ēdu parasti ar makaroniem vai rīsiem.
01.12.2011 13:59 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
man patīk womankind variants. Man tie burkāni un kas tur vēl nemaz neprasās. :-)

Var jau arī šādi pagatavot - http://silva.prieksgatavot.lv/spageti-ar-malto-galu-un-burkaniem/
01.12.2011 14:06 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
No maltās gaļas tiešām simtiem variāciju, ko var pagatavot! :)

1) maltā gaļa, sīpoli, šampinjoni

2) no maltās gaļas sataisa mazas frikadelītes, apcep uz pannas, klāt sīpolus, parasti lieku vēl kaut ko - papriku, šampinjonus, zaļās pākšu pupiņas utt. Perfekti kopā ar makaroniem

3) maltā gaļa, paprika, sīpoli, konservēta kukurūza, ananasi. šī kombinācija vislabāk kopā ar basmati rīsiem.
01.12.2011 14:07 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
nepieminēju - to visu manis augstākminēto iebiezina kā mērci, kas nu katram labāk patīk - ar saldo krējumu, skābo krējumu. Es parasti krūzītē ieliku miltus, ieleju ūdeni, kārtīgi izmaisu un leju uz pannas, tā ir garantija, ka neveidojas kunkuļi mērcei + lieku klāt saldo vai skābo krējumu.
01.12.2011 14:09 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
mmmm Mana mīļākā mērcīte. (l)
nu es jau vienmēr izvēlos to vienkārso variantu.. :) malto gaļu apcepju, tikai bez eļļas, jo tā pati par sevi izdala taukus, un kad mērce gatava, tad tai pa virsu peld nesmuka eļļas kārta.
tad iejaucu glāzē 2-3 ēdamkarotes miltu un sajaucu ar aukstu ūdeni, kārtīgi izmaisu lai nav kunkuļu. piejaucu gaļiņai + klāt 1-2 glāzes piena un kādas 2-3 ēdamkarotes krējuma. Nu tad klāt 2 laurulapiņas, kādu pipariņu, sālīti un vegetinju. mmm gardums. :) (l) (l)
01.12.2011 14:32 |
 
Reitings 138
Reģ: 30.11.2011
Meitenes ,ja es gatavoju krāsnī ceptus ,kartupeļus,vistiņu ,sīpolus klāt ,varu to visu likt maisiņā un krāsnī kopā ?


Viss vienmērīgi izcepsies?
01.12.2011 16:07 |
 
Reitings 138
Reģ: 30.11.2011
Un pie šī ietu klāt karstvīns ? :-)

Vakarā ,gribas pārsteigumu sagatavot puisim :-)
01.12.2011 16:12 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Dikti šaubos, ka kartupeļi būs ēdami, ja cepsi tos kopā ar vistu, jo vista jācepj ievērojami ilgāk par kartupeļiem. ;)
01.12.2011 16:23 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Vispār jau kartupeļi gatavojas ilgāk kā vista ;) Nu protams ja vesela vista, tad labāk sadalīt ;)
Pie baltās gaļas - vista, zivs, labāks ir baltvīns.
01.12.2011 16:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits