Pirkt mašīnu ārpus LV , help ,meitenes.

Reitings 138
Reģ: 30.11.2011

Cik reāli ir

ārzemēs nopirkt automašīnu , meitenei ?

Saprotu ,ka pa šīm lietām džeki vairāk saprot , bet nu esmu iekrājusi naudiņu un noskatījusi 200.g audi, Uk .

Ļoti lēts un stūre pat kreisajā pusē.

Kādi man dokomenti būs jākārto ,lai es ar šo auto mierīgi varu braukt uz LV ?

Saprotu ka būs visādas reģistrēšanas mašīnai .Labi ka stūre jau pareizajā pusē .

Braucu uz ārzemēm pie draudzenes .Tur man nebūs neviens stiprā dzimuma pazīstams .

Varbūt kādai var padalīties pieredzē? (pajautājiet saviem puišiem ?)

30.11.2011 16:59 |

Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Pag, kāds audi?
bet vispār 2000.gada, audi, dīzelis, automāts un 1000ls - pareizi sapratu?
kaut kā viss neiet kopā, pārāk lēti un noteikti nav nekāds labā kārba iekšā.
30.11.2011 18:35 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
nuuu nez, man liekas pa lētu, es audi a6 1997.g. automātu, dīzeli no Vācijas vedu pa 3800 EUR un tas jau skaitijās lēti, un tikko no Nīderlandes Audi A4 1996.g. mehāniskā, dīzelis, pa 4000 EUR un arī tas ir lēti.

Nezinu kā tevis aprakstītā mašīna var būt tik lēta, vai tik kārba vai motors nav d****...

Par dokumentiem - es nezinu. Teorētiski, lai tu varētu braukt vajag viņai būt reģistrētai + apdrošinātai, UK, tas ir ļoti dārgi. Nu vienīgi vēl ir tranzīta nr. Es nezinu kā ir ar viņiem. Es savējās vedu ar to mašīnīti, aks sakrauj virsū citas mašīnītes un ved :D
30.11.2011 18:47 |

Reitings 138
A3
Motors: 1.9 dīzelis,automāts.
Izlaiduma gads 200 g.
Sudraba metālika
Virsbūves tips: Hečbeks
Jā un štuka divisimts latu ,sanāk.

Ja varētu iekopētu saitu.
Nez, kāpēc nevar . (t)
30.11.2011 18:54 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
iekopē saiti ej.uz un tad to saīsinājumu te. Tad izdosies!
30.11.2011 18:54 |

Reitings 138
kalena

Nezini kādās summās pat var aiziet tās izmaksas UK?
LAI REĢISTRĒTU , PĀREĢISTRĒTU ,APDROŠINĀTU .... (t)
30.11.2011 18:55 |

Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
nezinu cik tur taisnības, bet draugs (automehāniķis) teica, ka mašīnas tur lētas, ne tāpēc, ka būtu brāķi, bet viņiem viss pārējais esot dārgs, apdrošināšana utt. kā arī ja kkas saplīst, tad tas esot diezgan padārgi, bet nu tā, ka tur baigi censtos iesmērēt sūdu neesot, taču vajag skatīties līdz. arī LV var iesmērēt sūdu, un ne tu brauksi un dosi pa muti nekā, vnk uzskatu, ka labāk konultēties ar kādu, kas zinās kko. bez tam tā arī ir liela laimes spēle, jo ne jau katru mašīnu vedīsi uz bedres/pacēlāja, lai skatītos,kas darās apakšā , tā ka tur var būt viss izrūsējis un vēl sazin kas , kas tev varētu prasīt papildus līdzeklus, bet šādas situācijas ir gan LV , gan UK. es droši vien riskētu un dzītu mašīnu uz LV.
30.11.2011 18:56 |

Reitings 2943
"Audi A4 1996.g. mehāniskā, dīzelis, pa 4000 EUR"
Kalena šis ir lēti?

Dīzeļi parasti ir dārgāki vai lētāki par benzīnu? Nu nedaudz dārgāki, laikam ja?

Es vienkārši zinu ka Audi A4 1997.g. benzīnu no Vācijas pa 2200 EUR nopirka. :-/ Tad jau tavs pirkums nav nekāds lētais.

Kaitlin es domāju, ka tava noskatītā mašīna nevar būt galīgi katastrofas variants, jo tētis teica, ka UK esot krietni lētākas mašīnas, bet tām parasti ir labajā pusē stūre. Tad tādas māšīnas dzen uz LV piemēram, pārliek stūri un vēl atmaksājas pārdot. Es domāju, ka tava noskatītā ir tik lēta, jo ir kreisajā pusē stūre un viņiem neder.
Nu paskaties vizuāli vai nav kādi defekti, vai nav rūsa, izbrauc un paklausies vai kas negrab. Ja ir ok- tad pērc nost- tāpat sanāks lētāk vēl uzfrišinot, ja būs kāda vaina, nekā te nopirkt 2000. g. auto. :-)
30.11.2011 18:58 |

Reitings 2943
Piekrītu agnešuks, mans tētis teica gandrīz to pašu.
Viņiem jau apdrošināšana jaunām mašīnām maksā ap 2000 EUR un detaļas arī ļoti dārgas.
Viens draugs ar savu auto aizbrauca uz UK un kad noplīsa tad detaļas no LV sūtīja pa pastu, jo tur lētāk jaunu auto sanāca nopirkt. :-D
30.11.2011 19:02 |

Reitings 138
Paldies meitenes .

Es arī uzskatu ka nekas traks nenotiks,ka riskēšu un pirkšu . Ja ar ieķeršu baigo brāķi(pfu,pfu) ,taču nenomiršu no tā .

Galvenais jau man ir nopirkt nokārtot tos dokumentus tur ko vaig un laist uz Latvija reģistrēt te :-)
30.11.2011 19:03 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Visas apdrošināšanas un citi dokumenti maksā ļoti dārgi. Un jo jaunāka un krutāka mašīna, jo dārgāk. Tāpēc arī mašīnas, kurām nav vispār nekādu papīru, maksā tik lēti. Jo vēl kādu tūkstoti jāiegulda visās reģistrēšanās, apdrošināšanās, nodokļos utt.
30.11.2011 19:04 |

Reitings 138
Cik labi būtu ja ,varētu tikai nopirkt un viss :-D
30.11.2011 19:05 |

Reitings 1013
Pumčiks, tas ir lēti salīdzinot ar esošajām cenām LV. Pie kam summas minēju ar visu atgādāšanu.

LV tagad šīm ir baigais deficīts, ja ir tad nobraukātas jau nejēgā un vienai, kuru skatījos ar motoru problēmas. Tad vienai bija, ka braucu, tad baigā vibrācija, liekas, ka ar kārbu kkas, vai arī riteņi nebija nobalancēti... grūti spriest, varbūt zem motora tie spilventiņi nodiluši un jāmaina, grūti teikt.

Kaitlin reģistrācijas un pārreģistrācijas izmaksas ir atkarīgas no mašīnas gada un motora tilpuma man liekas. Katrā ziņā par A6 es maksāju daudz vairāk nekā par A4, bet varētu būt dēļ ceļa nodokļa par gadu, jo A4 vēlāk reģistrēju. Par UK sistēmu nezinu, tikai apdrošināšana ir baisi dārga.
30.11.2011 19:31 |

Reitings 1013
Kaitlin riskēt jau var :) galvenais nepalikt kaut kur starp UK un LV :D
30.11.2011 19:35 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Pati esmu dzinusi no Vācijas uz LV auto; sanāca ļoti lēti, bet nu jāremontē pa ka'diem 200 ls bija gan. Bremžu kluči, kaut kādas blīves ,eļļas maiņa un visas procedūras, kas parasti ir jāveic jebkuram lietotam auto :)
PAr apdrošināšanām un reģistrēšanām - pameklē kādos uk auto forumos, kā īsti ir tur. Bet nu kad es grasījos no vācijas, visu noskaidroju vietējos forumos un tranzīta nr. + apdrošināšana + zaļā karte (kkāds obligātais papīrs, bet nu kam viņš vajadzīgs nezinu..) izmaksāja ap 130 EUR. Tranzīta Nr.zīmes - uz 3 dienām; Tās tev vajadzīgas tikai tik ilgi, kamēr atrodis ar auto pārdevējvalsts ceļu satiksmē (UK). Piemērs - ja Tu tur plāno būt 14 dienas, bet auto pirkt pēdējās 3 un pa taisno braukt uz lv, tev tikai tām 3 dienām arī vajadzēs. Jo īsāks laika periods, jo lētāk.
Reģistrēšana LV - man 2001. gada auto ar 1.3 l motoru, benzīns - pilnīgi viss CSDD (Skate, NR salīdzināšana, Nr zīmes utt) kopā bija ap 150 ls, bet nu tas bija 2010. g. augustā.
Ceru, ka kaut kas no šī info noderēs ...
P.s.
PAti no auto visai maz saprotu. Izgūglēju lietas, kurām jāpievērš uzmanība - kārtīgi paskatīties, vai rānis nav rūsējis (ja virsbūve TA var iziet ... ja sliekšņi - tad gan nē....), vai asis nav kkkādas šķības un greizes, paskatīties zem kapota - vai viss izskatās ok .. Jo nemākulīgas lietas uzreiz var pamanīt, tāpat, ja kkas ļoti krīt acīs, tad nav labi:D ) pluss vēl neviens nekad neiesaka pirkt no turkiem :D Bet nu es nopirku .. un neko. viss riekstā :D
p.p.s.
man līdzi bija puisis, kurš pats arī īsti neko no auto nesaprot, bet nu ir agresīvāks braucējs. Tad nu izmēģinājuma braucienā pētīja, vai pa mēmajiem liekot viss šķiet ok, tāpat ļoti straujus pagriezienus ņemot - vai stūres vadība ir adekvāta. Nu kkādas tādas lietas, kuras man svešam auto būtu bail darīt :D
30.11.2011 19:39 |

Reitings 1638
eh, atvainojos par trūkstošajiem burtiem, komatiem un ko tik vēl ne :D
30.11.2011 19:41 |

Reitings 1638
eh, atvainojos par trūkstošajiem burtiem, komatiem un ko tik vēl ne :D
30.11.2011 19:41 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
agrāk pirkām francijā, tur bija tranzīta numurs..bija jāmaksā tikai par apdrosināšanu. šeit Latvija pēc tam mainīja numuru
30.11.2011 19:45 |

Reitings 1013
Ko noteikti paskaties vai motors nav mazgāts, motoram ir jābūt kā motoram - putekļainam, nedaudz netīram. Bieži mazgā, lai noslēptu kādas problēmas - "tosola" noplūdes, eļļas noplūdes, tādas lietas.

Un painteresējies, ja auto ir placī, cik ilgi ir pārdošanā, ja mašīna ilgstoši stāv, tad viņai izžūst tās visas gumijas blīvītes, trubiņas un kad sāk braukt, sāk viss plīst vaļā - degvielas sūknis, tās trubiņas pa kurām iet tosols, var sanākt, ka termostats nestrādā, bet tā ir figņa, 3 ls maksā, tik nomainīt pagrūti, bet tas daudzām mašīnām var būt problēma.

Kad brauc, skaties vai nav vibrācija pārslēdzoties ātrumiem un vai tahometrs nestaigā baigi braucot vienā konstantā ātrumā visu laiku, tas var nozīmēt, ka kārbai ir problēmas. Ja ir tikai vibrācija pie liela ātruma, tas var nozīmēt arī to, ka riepas vnk nav nobalansētas.

Khem... ko vēl... Audi it kā nerūsē, tik jauns toč, viņam visu apakšu nopūš ar tādu speciālu pūšamo, lai nerūsētu. Bet vienalga paskaties riteņu arkas.
Paskaties bagažniekā, kur ir rezerves riepa, vai nav tur "sakrokojusies" grīda, tas var nozīmēt, ka ir kāds ieskrējis pakaļā un aizmugure ir labota un ar laiku rūsa gan var diezgan ātri parādīties.

Paskaties, ja ir elektroniskie logi vai verās vaļā/ciet. Visi, ne tikai 2. Paskaties vai ir signalizācija, ja nav, atd rēķinies ar vēl kādiem 60-100 ls, atkarīgs cik krutu signalizāciju gribēsi.

Man tētis ir saistīts ar auto biznesu un no bērnības esmu skrūvējusi mašīnas, tāpēc šo to jēdzu, bet ne tuvu visu... Tās ir lietas, kuras es paskatītos mašīnu pērkot. Un, jā, arī jaudu. Nezinu cik zirgi ir tevis minētajai mašīnai, bet braucot ir jāpaskatās vai pietiek jauda ar to mazo motoru, vai varēsi normāli apdzīt un uzņemt ātrumu. Manai ir 1.9 motors, bet diezgan laba jauda, A6 ir tāds pats motors, bet mazāk zirgu un lielāka masa, un fui, man nepatīk ar viņu braukt... jāņem vērā, protams, vairs automāts vai mehāniskā, jo automāts neļaus varbūt tā uzņemt ātrumu kā mehāniskā.
30.11.2011 19:52 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Mēs kā reiz nesen ar vīru meklējām mašīnu UK. Piedod, bet normāli AUDI nav tādās cenās. Jā, mašīnas te ir lētākas nekā jebkur citur Eiropā, bet ne jau tik zemas (pie tam mašīnām, kurām stūre ir kreisajā pusē).
Ja te UK nav tiešām kāds, kurš labi pārzina mašīnas, galīgi, galīgi neiesaku šādu variantu. Var tā Tev kaut ko iesmērēt...
30.11.2011 21:54 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Pumčiks :) - nu gluži tā gan nav, ka viņiem neder UK mašīnas ar stūri kreisajā pusē. Te ir pat speciāli plači, kur pārdod mašīnas tieši ar stūri kreisajā pusē. Tās mašīnas vienmēr ir dārgākas par mašīnām ar stūri labajā pusē.
Apdrošināšana ir dārgāka kā Latvijā, bet nekas jau nu tur baismonīgs nav, ja ir iepriekšēja apdrošināšanas pieredze un vecums ir virs 25 gadiem. Mums mašīna + apdrošināšana diviem sanāca lētāk, nekā vienkārši nopirkt tādu pašu mašīnu Latvijā.
30.11.2011 22:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!