Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Saldais no skolas laikiem

 
Reitings 579
Reģ: 09.04.2011

Atceros,ka skolā mums deva tādu brūnu, puņķveidīgu saldo ar pienu. Mazajās klasītēs puiši to sauca par puņķi, pusdienojot vienmēr tapa dažādi pretīgi stāstiņi par šo saldo , tā teikt, apetītes uzlabošanai. :-D Vai kāda zina, kas tas ir par saldo?

29.11.2011 00:02 |
 
Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Tas nebija šokolādes ķīselis?
29.11.2011 00:04 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Mēs saucām par šokolādes piena zupu :)
29.11.2011 00:07 |
 
Reitings 579
Reģ: 09.04.2011
Varētu būt, bija tāda izteikta kakao garša. :-)
29.11.2011 00:20 |
 
Reitings 23
Reģ: 17.10.2009
Pie mums tas saucās kakao ķīselis ar pienu.
29.11.2011 00:35 |
 
Reitings 199
Reģ: 19.08.2011
Ha ha, man tieši mamma 7dien skaipā rakstīja, ka dosies uz veikalu pēc kakao un piena, jo izdomājusi vārīt puņķus... wtf :D
29.11.2011 03:17 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
tad kā tur īsti ir? :D Es mīīīlu to saldo! (l)
29.11.2011 03:33 |
 
Reitings 199
Reģ: 19.08.2011
Kakao ķīselis vai šokolādes ķīselis.
29.11.2011 03:35 |
 
Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
http://www.receptes.lv/receptes/sokolades-krems/
29.11.2011 03:36 |
 
Reitings 180
Reģ: 29.01.2009
tas nav šokolādes krēms. to taisa no piena, kakao, cukura un kartupeļu cietes. tik kādās proporcijās ir jāmeklē receptēs.
29.11.2011 14:03 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Kakao ķīselis ar pienu.
Uzvāra pienu (var arī vispirms ūdeni un tad pienu klāt), pieber kakao un cukura maisījumu, uzvāra, pielej kartupeļu cietes un ūdens maisījumu - pavāra, kamēr sabiezē - gatavs!
Viens no maniem mīļākajiem saldajiem.
29.11.2011 14:08 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Un tā šokolādīgā garša, mājās taisot, nesanāk tik izteikta. Kā man mamma skaidroja, tas tādēļ, ka skolas ēdnīcās tik daudz piena neliek klāt - līdzekļu taupīšanas nolūkos.
29.11.2011 14:10 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
bet tad tur nav želantīns pievienots? (t) Un ar kartupeļu cieti tas tiešām sanāk tāds staipīgs, viengabalains (kuru grūti "nokniebt" ar karoti)?
01.12.2011 18:01 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jo vairāk pievieno kartupeļu cietes/ ūdens maisījumu un ilgāk pavāra, jo "želejaināks" paliek.
To recepti es tiešām zinu un tas arī ir tas, kā skolās taisīja.
01.12.2011 18:04 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Lieeels paldies! Būs laiks, uztaisīšu :) ņam.
01.12.2011 18:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!