Sāļajam ir ļoti garšīgi salāti - avokado, siļķe, vārīta ola, lociņi un drusciņ olīveļļas (bet tā vietā var Spilvas salātu mērci - 32 kcal/100 g). Vēl,ja ēstu brūnos rīsus, varētu taisīt improvizētos valriekstu salātus - brūnie rīsi, valrieksti, vārīta ola, nedaudz sarīvēts siers, tomāts, vārīta vistas fileja + bezpiedevu jogurts, kurā nedaudz iejauktas sinepes asumam.
Saldajā: viņi ēd rudzu miltu izstrādājumus vai vispār nē? Ja jā, tad rudzu sklandrauši (pildījumā vārīti burkāni, sablenderēti ar vājpiena biezpienu un nedaudz bezpiedevu jogurtu - cukuru nevajag, tāpat burkāni dod saldumu).
Vēl veselīgā uztura DB izlasīju recepti: žāvētie augļi, rieksti, biezpiens un auzu pārslas, to visu kaut kā kopā sajauc un uztaisa bumbiņas un cepj cepeškrāsnī. Ja interesē, var piereģistrēties tajā DB un fotorecepšu tēmā apskatīties.
Vēl jau vari izcept cepeškrāsnī vistiņu - tajos maisiņos, tikai nevis gatavajos, bet gan parastajos, pati pieliekot klāt garšvielas. Mana tante gatavoja tā: bija vesela vista (ādu pēc tam var noņemt, kurš neēd!), iekšā starpā iegrieza un salika žāvētas plūmes, apelsīna šķēles. Garšvielas - karijs, čilli, kanēlis - kopā samaisot. Smaržoja fantastiski un garšoja vēl labāk. Un tai pašā maisiņā dārzenīšus - brokoļi, puķkāposti, selerija, burkāni, kolrābis, utt. Vistas vietā var ņemt vistas fileju, lai nav tā taukainā āda.