makaroni ar boloņas mērci. easy un dievigi garšo.
Boloņas mērce makaroniem
2 personām
300 g maltas liesas liellopu gaļas
1 bundža konservētu smalcinātu tomātu
0,5 iepakojums tomātu pastas
1 maza jebkuras krāsas paprika
1 sīpols
3 ķiploku daiviņas
0,5 - sēņu buljona kubiņš - sāls vietā
oregano, baziliks, melnie pipari, sarkanie pipari pēc garšas
Apcep sīpolus, pievieno malto gaļu. Kad tā mazliet apcepta un sadalījusies mazos gaļas gabaliņos, pievieno melnos un sarkanos piparus, sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu un papriku, buļjona kubiņu, ja vēlas - sarkano sauso vīnu.
Sautē, pēc iespējas ilgāk. Ja ir daudz laiks, tad labāk 1 h, ja nav var arī 20 min.
Visu laiku jāuzmana, lai neiztvaiko šķidrums. Ja paliek ļoti maz, tad pievieno tomātu pastu izšķaidītu ūdenī vai mazliet tomātu sulas.
Pasniedz ar cieto sieru, makaroniem, var ar ķiploku grauzdiņiem. Un svaigiem salātiem.